meni stvarno nije jasno sta su panduri trebali da rade
Ajde da se slozimo da su trebali da ovako reaguju, ali onda cemu kukanje kad su to isto radili i devedesetih? Kako su tad bili instrument u rukama politickog rezima, a sad su borci za javni red i mir?
« Poslednja izmena: 30. Jul 2008, 01:36:17 od I Posle Mene JAA »
Ko je našao da se poziva na demokratiju i ljudska prava...Jao...
Pa vi ste stvarno sve "moj do mojega"...
Onaj koji je gutao suzavac ispred skupstine (doduse mene nisu tukli kao onog decka)....a ko tebi daje za pravo da se pozivas na demokratiju, cime si ti to zasluzio???
Ćuti majketi...Nemam nameru da se spuštam padobranom na jedan palanački nivo i diskutujem ovde sa par indijanaca da li je ili nije "ok" ovo "patriotsko" divljanje.
a ranije huligana koji idu na skupove samo da se biju sa policijom, nije bilo?
jeste bilo ali tada su drotovi tukli sve redom svakoga ko je protestovao ne samo te sto prave probleme .... cak su i malu decu od 10 godina maltretirali zato sto su pevali pesme na ulici .... tada su ljudi protestovali protiv bede, protiv rata protiv namestenih izbora a sada protestuju zbog izvrsenja zakona (koliko god se to meni ili tebi ne svidjalo)
Oduvek sam sumnjao da je Vjeko Šešelj šiptar. Ako ništa, bar su njegovi došli do nezavisnosti, on im je svojom idiotskom i sumanutom politikom pomogao koliko je mogao.
Ja i koleginica (oboje članovi DSS-a) smo bili svedoci spaljivanja zastave DSS na Terazijama. Slike su već poslate organizatorima protesta, a ja ću opisati sve momente vezane za događaj.
Nakon prvih sukoba, nas dvoje smo se zatekli na Terazijama, ispred Hotela Moskva. Pored nas, ispred bašte hotela je bilo i dvadesetak drugih ljudi i isto toliko pripadnika žandarmerije koji su čuvali red. Nije bilo nekih dešavanja, tako da smo uglavnom pratili pogledom ljude koji prolaze. U jednom trenutku, pored nas je prošao momak koji je razgovarao telefonom. Jasno smo čuli kada je nekom rekao- "nema problema, imam ovde ekipu sa Zvezdare". Mi smo prokomentarisali - "Kakav pajser!"... Nekih desetak minuta kasnije ponovo je prošao pored nas sa 4-5 momaka, od kojih je jedan nosio plastični držač zastave, a drugi nekakav smotuljak tamnoplave boje. Meni se učinilo da je to zastava DSS i to sam napomenuo u razgovoru. Oboje smo prokomentarisali kako bi bila sramota da su ti huligani članovi naše stranke. Njih 5 je prešlo ulicu i zaustavilo se ispred MC Donalds-a. Zatim su razvili zastavu DSS i prvo pokušali da je okače o drvo. Onda je jedan od tih spodoba, uzeo upaljač i nekoliko puta pokušavao da je upali. Kako je zastava od sintetičkog materijala, ona se u početku topila, da bi se na kraju i zapalila... Koleginica je sve to uspela da slika telefonom i mada slike nisu najoštrije, jasno se vidi šta se dešavalo...Očevici ovog događaja su i drugi ljudi koji su stajali iza nas, žandarmi, snimatelj ruske RTV... Pošto je u jednom trenutku na tu grupu momaka krenula grupa žandarma, oni su se razbežali. Iza njh je ostalo parče zastave koje nije izgorelo, a koje smo nas dvoje poneli sa sobom...Sve fotografije će se naći i na ovoj temi.
Pitam se i pitam Vas - Ko to zaista ruši Beograd i Srbiju?!