Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve shto ste zeleli da znate o S-300/400 a niste imali gde da prochitate.  (Pročitano 63501 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Da li neko od upucenih zna nesto o sistemu Tunguska.Ako zna lepo bi bilo da napise
Nasao sam neke snimke na youtube,ono je cudo.Kombinacija raketnog i cevnog sistema,a sve lepo spakovano na jedno vozilo.Idealno za trupnu PVO.
Za mene koji sam obucavan na Bofors-u(40mm L70) ovo izgleda kao svemirski brod.
"paaa,ovako-to je jedan,eh,mlad covek..."  Smile Smile(Nikad Izvini...  Smile)
salim se.evo nekih linkova i slika...i da-jeste svemirski brod i jeste strasno...! Smile Smile Smile Smile
http://en.wikipedia.org/wiki/Tunguska-M1
http://www.army-technology.com/projects/tunguska/

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
kinezi imaju nesto slicno ali ima 4 cevi topa...mada znajuci kakva govna prave kinezi verovatno nije bolje ni od shilke a kamoli od tunguske...nemci imaju nesto slicno kao tunguska samo bez raketa i zove se gepard...a imaju i jedan sistem pvo kratkog dometa kao podrsku i zove se ROLAND
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ti ne znas nista o kineskom naoruzanju da bi mogao da ga okarakterises kao "govna" tako da bolje cuti. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
deder,aj nemojte da i ovo preraste u svadju.pogotovu ne zbog jednog vozila...  Smile
ni ja ne volim kinesku tehnologiju,jer iako priznajem da ne znam dovoljno o njoj(razvoj,sposobnosti),znam da se uvek sastoji iz kopije necega tudjeg.70% su kopije ruskih masina(nisam rekao da su lose!ali gore od svojih uzora jesu) i ostalo su kopije zapada,ili ponekad uspesni hibridi dveju strana vojne tehnike-ruske i zapadne,sto se moze videti na nekim modernim kineskim tenkovima.ne bih nazvao njihovu tehniku sranjem,ali uopste mi se ne dopada,i iako ne ocenjujem Kinu prema Bloku70 i robi odatle i cenim je kao zemlju,jer i ona postaje sve bolja i bolja,moram reci da se ipak i kod njene vojne tehnike moze reci ono"Made in China".jeftino,ali falicno...i nedovoljno doradjeno.ne vredi njima nista sto na primer njihovi Chenyangovi(kako li im se zovu avioni...nije vazno-znate na sta mislim) kostaju malo,kada po malo vecoj,a u-odnosu-na-zapad vec dosta snizenoj ceni,dobijes kod Rusa istu,a ponekad i bolju tehnologiju nego sa zapada,za boljom izradom i efikasnoscu od ovih kineskih.ili da kazem ovako-jeftine stvari su dobre,ali treba znati i dokle ici sa stednjom.jer sta ti  vredi sto si ustedeo nesto malo i nisi kupio npr.Sukhoi,koji je vec ravan zapadnim avionima,nego Cheynjang,ako onda dobijes npr.upola efikasnu masinu?...dobra je Kina,dobra joj je vojska,ali dok ne promeni dosta stvari i okane se kopiranja i predje na planiranje i logicna resenja,nece joj vredeti ama-bas-nista sto je najbrojnija zemlja...
« Poslednja izmena: 08. Feb 2008, 22:24:26 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ja se izvinjavam, opet sam burno reagovao na pausalne i nestrucne ocene kineske vojne tehnologije koja je sada vec skoro na nivou ruske i zapadne po nekim projektima, pa me nervira kada neko neinformisan daje ocene koje jesu vazile pre deset, dvadeset i vise godina. Oni se sve vise okrecu razvoju i sve manje kopiranju, tako da vise nisu opravdane kritike da samo kopiraju.
Ali da se vratimo temi, a t je s-300 pre svih. Svi znamo da je hrvatska svojevremeno nabavila delove sistema S-300 kako bi zaplasila Srbiju pre "Oluje". Godinama nakon toga se vodi spor oko placanja tog istog sistema posredniku u celom poslu Zvonku Zubaku. Danas je taj spor dobio epilog na sudu:
Citat
Sud odbio Zubakovu tužbu
8. veljače - Na zagrebačkom Općinskom sudu odbijena je tužba trgovca oružjem Zvonka Zubaka protiv Republike Hrvatske. Zubak je od države tražio 200 milijuna američkih dolara plus zatezne kamate od 1995. zbog, tvrdio je, neisplaćenog, a dostavljenog raketnog sustava S-300. Zubak će morati platiti troškove sudskog postupka od milijun kuna u roku od 15 dana.

Nepravomoćnu presudu objavio je sudac Andrej Abramović. Pojasnio je da je u sporu nastupila zastara, zbog čega je odbijen i Zubakov zahtjev za povratom raketnog sustava koji je državi prodao još 1995.

Zubak nije bio prisutan izricanju presude, a njegovi odvjetnici, koji su najavili žalbu, tvrde da je na službenom putu.
Na Općinskome građanskom sudu u ponedjeljak je zaključena parnica koja je mogla, da ju je Zubak dobio, opustošiti državni proračun. Zastupnik države Jadranko Jug ustrajao je na tome da RH nije dužna platiti raketni sustav te je ispostavio račun Zubaku na ime sudskih troškova u iznosu od 2.350.000 kuna, koliko bi Zubak morao platiti ako izgubi spor. Među brojnim razlozima koje je navodio Jug o tome da RH nije dužna platiti sustav jest onaj da na predugovoru, odnosno ugovoru o budućem ugovoru, nije autentičan potpis tadašnjeg ministra obrane Gojka Šuška.

Zubakovi odvjetnici pozivali su se pak na to da je vještak Željko Sabol 2002. grafološkim vještačenjem utvrdio autentičnost Šuškova potpisa.

Država je tvrdila da je, prema iskazima svjedoka, opseg isporuke sustava varirao od 0 do 80 posto, a na to je Zubakov odvjetnik Emil Havkić uzvratio da nijedan od svjedoka nije naveo da je isporučeno manje od 25 posto tog sustava. Među brojnim dužnosnicima, bivši ministar obrane Jozo Radoš svjedočio je da je isporučeno 30 posto sustava.
Bilo je ugovoreno, tvrde Zubakovi odvjetnici, da se nakon isporuke 25 posto sustava plati puna cijena. Država je isticala i nefunkcionalnost sustava, no Havkić je rekao da dijelovi koji su bili važni za funkcioniranje sustava nisu isporučeni jer je izostalo plaćanje kupljenog, a RH nikad nije uložila reklamaciju na kvalitetu isporučenih dijelova.

Zastupnik države isticao je i da je nastupila zastara, no Havkić tvrdi da je rok za zastaru eventualno mogao teći od 2001. kada je postalo jasno da prodaja sustava S-300 neće biti moguća nekoj trećoj zemlji, čime su propali svi pregovori o alternativnim oblicima plaćanja Zubaku, a tužba je podnesena 2002. Država je isticala i da je postojao usmeni dogovor između Zubaka i RH prema kojem su isporučeni dijelovi sustava trebali biti vraćeni tužitelju, no Zubakovi odvjetnici poriču postojanje ugovora.
Izvor: http://vijesti.hrt.hr/ShowArticles.aspx?ArticleId=40781
Na linku mozete naci i video zapis njihovog dnevnika i jedne emisije u kojoj se o tome govorilo, a na zapisu ima i par snimaka iz ruske vojske gde se lansiraju rakete. nije mnogo ali je zanimljivo za videti.
« Poslednja izmena: 08. Feb 2008, 23:12:27 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
hehehe...  Smile Smile
pare na sunce! Smile
i,slazem se za kinu i drago mi je i znam sto  se vise okrecu razvoju sada... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

a person who deals tactfully with others

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 384
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
BlackBerry 
Što se kinsekog oružija ali i drugih proizvoda tiče - jeftina roba koja služi svrsi...
IP sačuvana
social share
Diplomacy is the art and practice of conducting negotiations between representatives of groups or states...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
da vidite smejuriju...burazer mi doneo iz amerike nove novcijate ACUPAT pantalone koje je kupio u americkom ARMY SHOP-u u Ocean City-ju na istocnoj obali,medjutim kad je doneo pantalone i akd smo ih otpakovali,na americkoj etiketi sve oznake su identicne kao i na pantalonama koje sam do sada kupovao,jedina razlika je u tome da su pantalone Made in China...hahahahaah...i eto vam sad tek belaja,posle 3 pranja su pocele da gube boju i da maskirna sara bledi...to sam zakljucio uporedjujuci sa ACUPAT bluzom koju sam kupio u Bgd a koja je made in USA
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
A sad mi objasni kakve to veze ima sa kineskim J-10 ili kineskim tenkovima o kojima si se sa Vladom ubedjivao itd. Jedno je komercijalna konfekcija, a drugo je najsavremenija vojna tehnika i to ne mozes da poredis.
Evo nasao sam dva interesantna snimka na youtube od kojih u jednom govori i cuveni Yefemov licno Smiley

A evo i o S-400:

« Poslednja izmena: 09. Feb 2008, 14:10:21 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
hkj hvala ti za slike sad su mi neke stvari jasnije.Vidim da je top 30\2 mm i  da se za razliku od Boforsa, koji nisani laserskim daljinomerom,Tunguska navodi infracrvenim nisanom.Naravno tu je i osmatracki radar koji je mobilan, a ne ko glupa 'Zirafa" koju moras da prevodis u borbeni polozaj,da bi naveo top na cilj kod sistema Bofors.
Kad pomislim samo da je neka budala iz naseg generalstaba uvrstila stacionarne topove u sastav 2. br kov za njenu protivazdusnu odbranu (pametna reorganizacija) koja je naravno pokretna,sa sve tenkovima i borbenim vozilima.
Ne znam samo kako su zamislili da sa 'onim" zastitis brigadu u marsu,al nema veze.
Tunguska bi za tu svrhu bila idealna.
s 400+neki sistem srednjeg dometa za pokrivanje rupa u radarskom prostoru+tunguska za trupnu i ne treba nam nista drugo tj. opet smo sila.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.