Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 19:02:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve o pivu - linkovi, diskusije  (Pročitano 213028 puta)
Pocetnik

glupost je neuništiva

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
šta god da piješ pivom zaliješ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

после ј...ња нема к...ња

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 54903
Zastava Београд
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Samsung 1202
uvek pivo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Žene zaslužne za nastanak piva

Iako se pivo u današnjem društvu smatra jednim od najvećih užitaka za muškarce, nova istraživanja pokazuju da su žene odigrale presudnu ulogu u njegovoj istoriji, prenosi "Telegraf".

Istoričarka Džejn Pejton izjavila je da su žene stvorile pivo i da je hiljadama godina godina samo njima bio dozvoljen boravak u pivnicama i konzumiranje ovog pića.

Iako se pivo danas gotovo po pravilu poistovećuje sa muškarcima, po rečima Pejtonove, do pre 200 godina ovo piće je smatrano hranom i zbog toga je bilo pod "nadležnošću" žena.

Pre oko 7.000 godina u državi Sumer u Mesopotamiji, sposobnosti žena oko pravljenja piva bile su toliko važne da je jedino njima bilo dozvoljeno da spremaju ovo piće i drže taverne. Do koje mere se ono poistovećivalo sa ženskim rodom, govori i podatak da je pored Mesopotamije, u skoro svakom antičkom društvu pivo smatrano darom boginja, a ne bogova.

Između osmog i desetog veka Vikinzi su pljačkali Evropu, a to su uglavnom činili pod dejstvom piva koje su pravile žene, jer je u nordijskoj kulturi upravo njima bila poveravana ta dužnost.

Isti je slučaj bio i u Engleskoj, gde su žene proizvodnjom piva donosile dodatni izvor prihoda svojim porodicama. Ono je bilo popularno piće među ženskom populacijom, a postoje i podaci koji govore da je i kraljica Elizabeta I ovo piće redovno konzumirala za doručak.

Pojavom industrijske revolucije krajem 18. veka, nov način proizvodnje piva umanjio je ulogu žena, da bi ona vremenom bila zaboravljena. Muškarci su počeli učestalo da ga koriste i vremenom u potpunosti preuzeli primat.
"Znam da će muškarci biti šokirani kada ovo čuju, ali oni treba ženama da se zahvale za pivo", rekla je Džejn Pejton.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6;MEG
pozdrav svima :wave:

u 90% slucajeva pijem jelen, ne znam da li je u pitanju navika ali cini mi se da je od domacih piva jelen najbolji

najvise volim doduse onaj gorki ukus kao sto je recimo bilo niksicko pivo pre 15-ak godina ali toga danas vise nema. . .

e sad, sto se tice tocenih, tu je stvar malo drugacija
pre par godina sam na beer festu pio bavaria toceno pivo i odusevio se, ali po gradu gde sada navodno toce to pivo imam utisak da to bas i nije ta ista bavaria nego ko zna sta, blazeg je ukusa. . . .

probao sam pre neki dan cesko pivo Kout na zemunskom keju u nekom restoranu i odlicno je

da li se neko od vas sreo sa ovim pivom do sada?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 378
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ljudi najbolje je pivo na nasim prostorima Sarajevsko(popularnije Sarajlica,klipa)...Znam da je prije 2 god bilo 17. u svijetu a u izboru je bilo 2337 razlicitih marki piva....Znaci ostavilo je iza sebe Stellu,Becks i ostala izreklamirana piva....Od srbijanskih piva pio sam MB i Jelen,i Jelen mi je bolji dok mi MB je nekako nekvalitetno i ruznog okusa....Moram probati i Nisksicko samo ovdje gdje ja zivim nema slabo gdje da se kupi....Uglavnom probajte Sarajevsko nema boljeg piva na planeti....I da Zuja je zakon... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 20
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Da li ima isto alkohola u jednom pivu od 0,33 l i u jednom pivu od 0,5 l ?
Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Vidim da se ovde odavno nije pisalo? Elem, o ukusima ne treba raspravljati? Da li je bolje ovo ili da li je bolje ono...?? Svako gleda na svoj način. Pomenuste da Česi piju mnogo, pa reći ću vam da ko nije bio u Poljskoj taj ne zna kako to izgleda kada ljudi piju. Pomenu jedan Tiski ili na njihovom Tyskie da je staro, iz 1629. epa šta reći onda za Varku koja je iz 1478., imaju Poljaci dosta dobrih piva: Leh, Perla, več pomenuti Tiski i Varka, pa Živjec, Žubr, Strong, Srelec, a toliko daleko se ide da su i navjači Legije napravili svoje pivo. Ribe kada izadju u grad piju Desperado koji ako se ne varam ima oko 6%, to je ono pivo za ribe  Smile . Probao sam još dosta piva ali da ne dužim previše,ali kada je pivo u pitanju tu mora biti mesta i za  Breweriane! Pokušao sam da objasnim malo šta je i kako je i pisao ali izgleda da je to otišlo na pogrešno mesta, pa izvolte http://forum.burek.com/breweriane-t531171.html a ovi ako ga prebace.....

p.s. kada sam pomenuo Varku da potkrepim i sa

IP sačuvana
social share
PIVO,KRIGLA,ČAŠA,FLAŠA,... http://forum.burek.com/breweriane-t531171.html
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 422
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.46
mmm.... svasta znate o pivu ali mogli bi sko sesti u neku kafanu i k'o ljudi popili po flasu pa tek onda da pricamo xD
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 422
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.46
eve vec sam pijan .... ma da ko je pijan nece primetit da sam umesto smo napisao sko ali nema veze... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6837
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
U zadnje vreme najvise pijem Niksicko tamno na prvom mestu. U drugim slucajevima pijem Amstel i Heineken. Lav i Jelen ne podnosim , a pivo stvarno volim da pijem. Ne mogu da zamislim zivot bez piva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 19:02:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.