Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 19:44:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve o pivu - linkovi, diskusije  (Pročitano 213369 puta)
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 1.0.154.43
mob
Tel.Me Your.Number
Amstel i Lav!!!!!! The best :-)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Nik Gold od pola litra... Extra.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ako je vino piće bogova onda je pivo definitivno piće muškaraca.

Neizostavni je detalj uz fudbalske utakmice, popunjavanje tiketa, pecanje, košenje trave, popravljanja auta, prasetinu, jagnjetinu, ćevape, nema gde ne možeš da ga umetneš a da mu nešto fali i da ne paše uz sliku koju vidiš.

Dobro je ako je ,, ’ladno k’o zmijče,,. Ne valja ako je toplo. Ako mu, kad se izvadi iz frižidera, ne sklizne etiketa nije ni za šta.

Uz pivo ide specijalan rečnik tj. čim počnu da ga piju muškarci se jedni drugima obraćaju sa – care, kralju, brate, legendo, majstore – sve vreme jedan drugog udarajući po ramenu.

Posle popijene gajbe piva muškarci su skloni tome da se zakrvavljenih očiju unose jedan drugom u facu da bi se što bolje čuli, ako baš ne ide karakteristična je slika - dva muškarca sa obe ruke drže jedan drugog za gušu i pričaju istovremeno. Nit znaju oni šta pričaju jedan drugom nit iko oko njih može da ukapira.

Za stolom za kojim sedi muško društvo i pije pivo obavezno se vodi razgovor o tome koliko ko može piva da popije a da ne ode da piški. Prvi odlazak u toalet praćen je sa – Evo, krenulo je… Od tog trenutka se više ne zna ko je šta pričao. Što više piju više pričaju i svako do njih ima bar po jednu priču kako se nekad otkinuo od piva, nije znao gde je. To onda dok nisu bili stručnjaci u ispijanju piva.

Ako sam nekad razumela ovu pivsku filozofiju ubio me bog.

Piće k’o piće samo ogromno, ima da ga piješ letnji dan do podne.

Kad god sam sedela za stolom gde se pije pivo to, bre, bila filozofija da ne poveruješ. Ranije, dok nije postojalo ovih mali milion vrsta piva nego kad su onih nekoliko kol’ko smo imali bili svi u istim flašama stalno bila frka oko zelene flaše. Brate, nemoj mi zelenu, nema mi ukus; kako meni uvek da zapadne zelena; nemoj zelenu to piju žene… Bilo mi žao onih konobara, da sam ih ja služila namerno bi im donosila tu zelenu.

I… u to vreme bilo popularno Nikšićko i Jagodinsko pivo. I stalno se vodio rat koje je bolje.

I… imala ja tako jednog dečka, dok sam bila mlada i glupa, koji voleo da pije pivo. I više provodio vremena piškeći nego sa mnom al’ ja u to vreme nisam bila ljubomorna na pivo. I tako smo mi povremeno izlazili sa njegovim ortacima isto pivopijama tj, pivskim filozofima.

Sednemo oni svi naruče po dva piva. Nikšićka. Onda sa jedne flaše od etikete otkinu ono ’’ćko’’ od nikšićko pa prilepe na ’’vo’’ od pivo s takvom pedantnošću da ne možete da poverujete i tako na svakoj flaši iz koje piju umesto ’’Nikšićko pivo’’ piše ’’Nikšićko pićko’’. Totalno kretenski al’ njima bila fora. I ja sam se totalno kretenski osećala medju svima njima koji piju to Nikšićko pićko.

I vrlo brzo sam ostavila soma medju ortacima i svim tim nikšićkim pićkama.

I tako… s godinama ne zavoleh to pivo nit uspeh da ukapiram išta od te velike pivske filozofoje.

I iritiraju me muškarci koji piju pivo. Kad su sa mnom. Naročito ako vole da nategnu iz flaše. Posle dok me ispraća kući mali milion puta stane da piški uz neko drvo. Osećam se k’o da sam izvela Džekija u šetnju. Il’ parkira u nekoj vukojebini i odšeta u mrak da piški svaki put se istraumiram kad počne da nailazi iz onog mraka.

I onda kao očekuje da bude nešto. Ma kako da ne. Celu noć da te ispraćam i dočekujem sa pišanja. Ma idi!

Izvor: Kragujevac
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Apple iPhone 3g
Kako bi ovaj svijet bio bolji da zene nemaju sposobnost da govore i razmisljaju  Smile
IP sačuvana
social share
“Courage is not the absence of fear but the judgment that something else is more important than fear. The brave may not live forever but the cautious do not live at all.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 38
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia sjeban
jel proizvodi neko kod nas crno pivo. . jel ima negde da se kupi crno pivo?!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 67
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Je li neko probao cesko pivo Staropramen?

Sto se mene tice : Stella,Lav i Jelen Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Bez Kralja ne valja

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 36126
Zastava Tamna Strana Meseca
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Apple Kineska kopija
Malacos sam dobio jednu konzervu poljskog Tyskie Piva ... Pivara osnovana jos daleke 1629 godine... Da nedrzim u ruci i vidim sta je mislio bih da je srpsko pivo... lepo blago klizi... i sto je najbolje trazi jos....

Jeste da cesi imaju najbolja piva sa Bavarcima na svetu ali mogu reci da ni ovi poljaci nisu losi....
IP sačuvana
social share
Za sve nase [Lobotomiste], igrajte se i vi
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreca,sreca,radost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
SonyEricsson T29
celarevo rules
IP sačuvana
social share
umetnost
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 2681
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Nisam videla da neko kod nas gaji hmelj. Kako mi onda proizvodimo pivo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 46
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Nisam videla da neko kod nas gaji hmelj. Kako mi onda proizvodimo pivo?
Da li si nekada cula za uvoz sirovina?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 19:44:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.215 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.