Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 01:04:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve je samo puka iluzija  (Pročitano 22446 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

Nesreća i patnja dakle nisu nešto od čega želimo pobeći, naprotiv one i sve druge stvari koje čine iluziju su sredstvo koje koristimo za postizanje krajnjeg cilja te se namerno  sami programiramo za ta iskustva.

Mozda. Mada ja vise vjerujem da nam je sva ta iluzija nametnuta odzgo. Utvrđena u nas za nase dobro.

Pa, odnos je vise 'ruka ruku miluje'. Kreator kako bi spoznao Sebe formira paletu iskustva (dobro je proucavati Arhetipski Um za ovo). Nase individualne Duse prolaze kroz ta iskustva (radost i tugu) i evoluiraju a svako nase iskustvo (misao) je i misao Kreatora; cime i On evoluira. Naravno da bi postojalo iskustvo nephodno je da Dusa zauzima fizicko vozilo; otuda iluzija (ili realnost).
Taj odnos Kreator-Kreator ide navise po sistemu ruskih babuski (covek; YHWH; Sunce; Mlecni put; Univerzum; Veliko Centralno Sunce...)Jedan Beskonacni Kreator. Od njega sve dolazi i njemu se sve vraca.
« Poslednja izmena: 27. Sep 2010, 21:33:00 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ili je mozda sve iluzija da je iluzija?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49983
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24

Pa kako god sem Boga je sve iluzija. A ako ni Bog ne postoji, onda je sve jedno veliko besmisleno pacenje bez kraja i konca....   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Bosch ima centrifugu
Iluzija nepodrazumeva nepostojanje. Dupla negacija pa da ne mi bilo zabune da pojasnim. Illuzorno je nesto sto je nedovoljno ili nepotpuno istinito. Nesto sto ne razumemo u potpunosti. To ne znaci da to nesto nepostoji - samo znaci da ga nesagledavamo u potpunosti i samim tim zakljuci koje izvodimo na ostovu opazanja su pogresni. Cuveni odgovor Budista na pitanje iluzije je pitanje - ako te lupim ovim stapom po glavi, da li je bol koji osecas iluzija?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: lightsoft
A od cega se sastoji stvarnost ? I naravno da nemas, kada samo nameces svoje.
Stvarnost se sastoji od svega sto je definisano kao postojece. Nista ja nikome ne namecem, nego samo govorim samo ono sto sam morao da kazem.

Citat
Kristalno jasno, da samo ti znas sta je a ta osoba nema pojma.  Smile
Koja je svrha svesti i definisanja svega sto znamo da postoji ako je sve "beskonacan vibracijski spektar kosmicke energije". Kako je uopste doslo do kreacije svega sto je kroz coveka stvoreno ako je sve
samo "kosmicka energija" ?

Citat
Pa opovrgavaju te. Shvati to vec jednom. Ne jedan, vec naucna zajednica. E kuc kuc, mozes li da shvatis to ?
Mene nauka opovrgava, ja sam definisao iluziju ?
Nauka je upravo ta koja objasnjava sta je iluzija, na osnovu nauke je iluzija i definisana.
Citat
Sta reci ? Da se ponavljam ? Ma jok, sta ce mi to.
Da, ponavljas pricu da je " sve iluzija ".
Citat
I vise ti ne odgovaram.
Koliko sam tek puta ovo cuo od tebe.
Citat: shadow knows
well, sve je laz osim smrti, odnosno vecnosti. jednom cemo se cuditi kakva li je misterija bio ovaj nas materijalni zivot, kad nam je vecnost izgledala misteriozno...
jesam li u stosu? Smiley
Laz je rec o nepostojecem, kako moze nesto sto postoji da bude laz ?
Kakav drugi zivot postoji sem zivota u materiji ?
Odakle ti ideja da vecnost zavisi od onoga sto coveku izgleda ovako ili onako ?
Citat: Makros_Crni
Mislim da je Deki hteo reći da iluziju (nesreća i patnja su deo nje) sami kreiramo kako bi iz toga nešto naučili da bi se na kraju sjedinili sa Jednim.
Nesreća i patnja dakle nisu nešto od čega želimo pobeći, naprotiv one i sve druge stvari koje čine iluziju su sredstvo koje koristimo za postizanje krajnjeg cilja te se namerno  sami programiramo za ta iskustva.
Deki ne govori nista on citira nekakav "Ra materijal" koji predstavlja nesto sto nema dodirnih tacaka sa stvarnoscu. Bas kao i ta prica da su nesreca i patnja - iluzija. Bilo bi lepo videti kako tu nebulozu prihvataju ljudi koji su nesrecni i koji pate. Ili prica da je covek sam sebe kreirao, tako sto "sam programira svoja iskustva".
Citat: Magic Master
Mozda. Mada ja vise vjerujem da nam je sva ta iluzija nametnuta odzgo. Utvrđena u nas za nase dobro.
Sve je coveku nametnuto kroz nametnuto rodjenje coveka koji je tacno takav kakav je morao da bude.
Posto niko od nas nije ono sto nije morao da bude.
Sta ti uopste nazivas "nase dobro", zivot u kojem radimo i stvaramo za druge i na kraju umiremo ?
a narocito mi nije jasno kako iluzija koje je po definiciji - greska, pogresno vidjenje moze da bude pozitivna ?
Citat: Magic Master
Pa kako god sem Boga je sve iluzija. A ako ni Bog ne postoji, onda je sve jedno veliko besmisleno pacenje bez kraja i konca.... 
Da li ti uopste znas sta je definicija iluzije ? Gde je taj "tvoj Bog" koji nije iluzija ?
Da li covek mora da zna sve sto postoji ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63

meni je sve veoma smisleno i bez "boga" i ne vidim zivot kao "pacenje" vec kao komediju. sve bi imalo mnogo manje smisla kada bi takozvani bog zaista postojao.
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: framling
meni je sve veoma smisleno i bez "boga" i ne vidim zivot kao "pacenje" vec kao komediju. sve bi imalo mnogo manje smisla kada bi takozvani bog zaista postojao.
Over 22,000 children die every day around the world.
Tebi je ovakva svakodnevica zivota smesna ?
Da li znas nekoga ko zivi zivot u kojem postoji Bog ?
Da li znas nekoga ko zivi zivot znajuci da Bog ne postoji ?

Kada bi covek znao da Bog postoji ne bi bilo coveka koji bi mogao da veruje da On postoji.
Kada bi covek mogao da zna da Bog ne postoji takodje ne bi bilo onih koji veruju da Bog postoji.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49983
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Ateizam je ipak po meni pesimisticnija zivotna filosofija nego povjerenje u Boga. Bez Boga je ovo ipak nepravedan svijet u kojem se vecina pati dok manjina moze da uziva. Međutim i bogati postaju depresivni spoznajom da sve sto imaju mora kad tad da im dosadi, pa se tako i dolazi do pogresnog obrazlozenja da je smrt ipak na kraju krajeva bolja od zivota. Bez Boga je zivot greska, a sa njim punoca.     
« Poslednja izmena: 28. Sep 2010, 16:26:19 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ateizam je ipak po meni pesimisticnija zivotna filosofija nego povjerenje u Boga. Bez Boga je ovo ipak nepravedan svijet u kojem se vecina pati dok manjina moze da uziva. Međutim i bogati postaju depresivni spoznajom da sve sto imaju mora kad tad da im dosadi, pa se tako i dolazi do pogresnog obrazlozenja da je smrt ipak na kraju krajeva bolja od zivota. Bez Boga je zivot greska, a sa njim punoca.     
Meni je to vise realisticnije jer kada pogledas oko sebe takve stvari se i bas dogadjaju.  Ne znam da li je sa njim punoca, nesto ne vidim da su oni koji veruju ispunjeni icem boljim sem mozda extremnom kolicinom prazne nade, jer po meni je nada jedna velika glupost, uvek je negde u buducnost i nikada nije u nasim rukama, nego samo prolazi kao reka
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49983
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
@RavenDark

Za tebe je to prazna nada, za mene nije. Vjera, nada i ljubav su ipak ono sto covjeka drzi u zivotu. Bez toga covjek ne moze da zivi.
« Poslednja izmena: 28. Sep 2010, 17:00:16 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 01:04:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.