Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 00:58:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve je samo puka iluzija  (Pročitano 22478 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
Sve je samo puka iluzija

Svemir je beskonačan...

To još ne znamo i tu sam prestao da čitam.
Kada obrazlaganje započneš pretpostavkom kao da je činjenica u startu oduzme smisao svemu ostalom što si napisao.

Meni to stvaranje sopstvene realnosti ne zvuci toliko moguce jer ako ja imam jednu realnost a na primer Light drugu ta realnost samo vazi dok se ja i on ne sretnemo, jer dve realnosti u jednoj dimenziji ne mogu da opstanu, jedna mora da srusi drugu.
Drugo ako stvaram svoju realnost, koliko imam moci da stvorim nesto?  Ne mogu tek onako iz mozga da napravim kucu. ... Smile Smile

pa da  Smile

imali smo  raspravu na ovu temu na jednom americkom forumu posvecenom filozofiji. vecina smatra da je to nemoguce ili ako jeste, bil gejts je sigurno veoma zahvalan lightsoftu sto mu je omogucio takvu stvarnost dok je sebi prisutio bombardovanje. velikodusno od njega  Smile
« Poslednja izmena: 26. Sep 2010, 04:37:09 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.53
mob
Samsung Galaxy SII
Iz koje je ovo knjige? Isus i kvantna fizika  Smile To hocu da citam. Tj. sve knjige koje povezuju nauku i religiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Sony xperia
@framling
O cemu ti pricas, ili bolje receno lupas gluposti ? O necemu sta si prestao da citas nakon prve recenice, samo zato sto mislis da nije tacno ? Pa da li krug ili lopta imaju pocetak i kraj ? Da li uopste znas cime se bavi kvantna fizika ? Nije problem da se sastanete na nekom forumu, istomisljenici i dodjete do istog zakljucka. Pa na isti nacin i u crkvi se klanjaju i imaju isti zakljucak. Da li to znaci da su upravu ?

Zasto ljudi imaju potrebu da trabunjaju i donose sud o necemu o cemu nemaju blage veze ili su totalno neupuceni ? Da li si o tome prvo razmislio ? Pricas o nauci, drzis do nauke, a ne poznajes istu. Gde je tu logika ?

« Poslednja izmena: 26. Sep 2010, 10:01:37 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Pokusacu natenane da obrazlozim. Samo vremena da nadjem.  Smile

Vreme je isteklo! Smile
Objasnjenje Munjo... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
@framling
Zasto ljudi imaju potrebu da trabunjaju i donose sud o necemu o cemu nemaju blage veze ili su totalno neupuceni ? Da li si o tome prvo razmislio ? Pricas o nauci, drzis do nauke, a ne poznajes istu. Gde je tu logika ?

Poznajem i zato ti i kažem da je beskonačnost svemira samo jedna od više teorija koje su u manjoj ili većoj meri prihvaćene kao moguće u naučnim krugovima, ali beskonačnost svemira nikako nije dokazana pa samim tim nije ni činjenica.
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Sony xperia
Znaci konacnost je dokazana ? A kako ? I kako se to dokazuje beskonacnost ? Aj' mi objasni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia Luvmya 520
I kako se to dokazuje beskonacnost ?
Ti si postavio temu u kojoj prva recenica glasi " Svemir je beskonačan vibracijski spektar kozmičke energije u kojem plutamo, kako mi, tako i naša iskustva. " i sada druge pitas " kako se dokazuje beskonacnost "  Smile
Ti si postavio temu " Sve je samo puka iluzija " sto znaci da je iluzija da je sve samo puka iluzija.

Kako uopste neko ko kaze "sve je samo puka iluzija " moze da nekome nesto objasni ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Sony xperia
I sta ako sam ja postavio ? Jer to znaci da ako ti citiras nesto iz Biblije, ti si "ovlascen" da samo to proklamujes ? Ne smes drugog da pitas ?

Dokle cete o necemu pricati a ne znate o cemu se radi ? Da li si corav pa ne vidis da je izvuceno iz konteksta ? Da li vidis uopste o cemu je recenica ? Razumes li uopste sta ona znaci ? Objasni mi sta se podrazumeva pod iluzijom ? Ajde kada ste toliko upuceni. O kojoj iluziji se prica ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Znaci konacnost je dokazana ? A kako ? I kako se to dokazuje beskonacnost ? Aj' mi objasni.

Nije dokazana ni konačnost ni beskonačnost. I jedno i drugo su samo pretpostavke.
A da li će biti dokazane ili ne to ne možemo sada da znamo. Sada je to nemoguće ali ni pre 100 godina nije bilo moguće leteti na mesec.
« Poslednja izmena: 27. Sep 2010, 15:00:24 od framling »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Sony xperia
Da li si cuo za singularitet ?  Da li si primetio da sam napisao:
Citat
Pa da li krug ili lopta imaju pocetak i kraj ?
Da li shvatas u tome sta je napisano i zasto je napisano ? Da li razumes da ne govorim o materijalnim ogranicenjima, da li razumes o cemu se govori kroz dimenzionalnost ... da li shvatas dimenzionalnu slobodu ...

Uostalom, pisite i zivite u svojim iluzijama. Nisu bezvezne Isusove reci ...

Uzivajte, samo se ne svadjajte i vredjajte.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 00:58:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.