Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 15:48:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve cake grešnih očeva  (Pročitano 24028 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile

ali je svejedno strasno koliko mnogo roditelja pokusava da izvrda alimentaciju  Smile
ljudi su izgleda mnogo gori nego sto mi mislimo, sudeci po ovakvim statistikama  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Frizider
Iz nekih iskustava meni bliskih ljudi zena uvek pokusava da na partneru nesto izmeni a u vecini slucajeva se odnosi na navike. Tako krene polako od navika pa do potpunog preoblikovanaj licnosti  Smile E kada je misija zavrsena trazi novu skulpturu za klesanje. Cak namerno biraju felericne primerke kako bi ih "izvodile na pravi put", nesto kao drazesni oblik popravnog doma   Smile Mislim to je normalno, pokusava da onoga sto je izvukla prilagodi prema onom koga sanja  Smile
« Poslednja izmena: 18. Dec 2008, 16:53:51 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Smile

ali je svejedno strasno koliko mnogo roditelja pokusava da izvrda alimentaciju  Smile
ljudi su izgleda mnogo gori nego sto mi mislimo, sudeci po ovakvim statistikama  Smile

Uh, to je još i super u odnosu na ono šta kaže ta ista statistika o zlostavljanju, nemaru, zapostavljanju dece...  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
moj dobar prijatelj je razveden vec dugo vremena i sjajna je osoba,zaista ima kvaliteta kao prijatelj koje ja izuzetno cijenim.

jako voli klince iz tog braka i trudi se,onoliko koliko moze,da im pokaze tu ljubav.

nije ni sportista,ni budza,sasvim prosjecnog primanja i po meni...sasvim realnih i ispravnih pogleda na svijet oko sebe!

ali...ne lezi vraze Smile

ono sto mi kod njega nije jasno i cesto se kontriramo oko toga je to sto trosi i novac i vrijeme i energiju tuzeci se sa bivsom suprugom oko alimentacije Smile

paradoks,sudski troskovi i advokat kostaju mnogo vise od onoga sto je on pred zakonom duzan da obezbjedi svojoj djeci Smile

ali moj prijatelj se gubi kada je ta stvar u pitanju.

on alimentaciju dozivljava kao atak na svoju licnost,kao isplatu(ovo je kljucno)svojoj bivsoj supruzi,a ne kao novac koji je on duzan da da svojoj djeci...

elem,onda je novac poceo da daje na ruke maloletnoj djeci,dok ga sudija nije upozorio da novac mora da daje supruzi,jer po zakonu...ona jedino moze i da raspolaze novcem.pa to je logicno.nije u redu da veci novac daje klincima od deset godina Smile Smile

dzaba,umire od srdzbe kada treba da je zove i da joj da novac ...

grijesi moj prijatelj...ono cega se ja bojim jeste da ce na taj nacin,jednoga dana kada klinci odrastu,morati da opravda svoje ponasanje.

cisto sumnjam da ce umijeti i moci svoje ponasanje i da opravda.

i da dodam,

njegovo ponasanje u vezi novcane obaveze ja smatram bjednim.

da bjednije ne moze biti.
« Poslednja izmena: 18. Dec 2008, 18:44:12 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
mob
LG 4X HD
pa mislila je/nadala se da ce se promeniti...  Smile
a mozda nije ni razmisljala previse na tu temu. neki put hormoni odrade svoje, i svako 'ali' ne pije vodu dok ne bude malko kasno
 Smile
mislim da u konkretnom sluchaju nije problem u tome da je ona mislila da ce se on promeniti,koliko sam prochitao ne pishe ni da su bili u braku a ta veza od najvishe par meseci nije mogla biti toliko ozbiljna.Chini mi se da je verovatnije da su stvari tekle na neki ovak nachin...devojka uzivala u drushtvu i dobrom provodu sa sportistom,desilo se da zatrudni a on odluchio da mu je karijera daleko bitnija od neke devojke koja mu je sluzila samo za razonodu i koja mu verovatno nikada nije nishta ni znachila.
To naravno ne opravdava njegovo ponashanje ali sa druge strane mi smo chuli samo jednu stranu priche.Ne znamo koliko je to "malo" para koje on daje za alimentaciju ni koliko se stvarno retko javlja,niti kako je doshlo do toga da ona zatrudni ni kako je  doshlo do odluke da dete zadrze.Koliko mi znamo mozda je ona namerno zatrudnela u pokushaju da ga veze za sebe ili postoji sumnja da je dete njegovo ili ko zna shta...
Mislim,dete se rodilo u njegovom odsustvu,jer on je bio u zemlji svega nekoliko meseci.Znachi on je bio ko zna gde i zove ga neka devojka sa kojom je imao vezu pre nekoliko meseci i kaze mu "e,trudna sam ,dete je tvoje,shalji mi pare, znam kolike si ugovore potpisao"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
arli,

korektno napisano,ali mi je nesto zaparalo "usi"....ono,desilo se da zatrudni Smile

kao...elementarna steta.kao,omaklo se....tako mi zvuci.

ne moze dijete da se omakne.prdez se omakne.

ima raznih zena,kao i muskaraca...uostalom.

ali,ne vidim zasto je dijete krivo zato sto je nekome bitnija njegova karijera.
znaci,to dijete treba da podize drzava,zato sto se tati omaklo...
neces da mu zenis mamu,neces da raste uz tebe....potpuno u redu.
ali molim lijepo,preuzmi makar novcanu odgovornost za svoje postupke...kada vec nisi mogao da navuces kondom na vrijeme.

hocu da kazem...kakvi god da su motivi zene(a znaju biti razni-to ne sporim) imao si snosaj sa njom...dakle,potpuno ti je odgovarala kada je trebalo zadovoljiti potrebe,ali ti se ne svidja i kupovina pampers pelena...

elem,dijete je tu....
ne mogu da shvatim da neko kaznjavajuci dijete pokusava da kazni neodgovarajuceg partnera.

i ne postoji u takvim slucajevima dvije strane price.
i zakon je po tom pitanju jasan.
postoji samo jedna prica.
postojanje djeteta(zeljeno ili nezeljeno) i njegov interes.

bole usi sud sto sportista ganja karijeru i prca bez kondoma,da prostite,pa je po njegovoj prici lak plen ocajnih zena Smile...

i da,zna se kolika je alimentacija.
ona je propisana zakonom i kod nas i u svijetu.
i molim te,raspitaj se kolika je alimentacija kod nas Smile
vjeruj mi....to je za nevjerovati oko kolike sume neki muskarci znaju da cvile.
« Poslednja izmena: 18. Dec 2008, 22:51:42 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
mob
LG 4X HD
Citat
korektno napisano,ali mi je nesto zaparalo "usi"....ono,desilo se da zatrudni Smile

kao...elementarna steta.kao,omaklo se....tako mi zvuci.

ne moze dijete da se omakne.prdez se omakne.
naravno ne znam situaciju,ali je vrlo izvesno da dete nije planirano,znachi omaklo se.Kako je do toga doshlo su manje bitni detalji...
Bitna je stavka da li je u tom momentu ona imala realno ochekivanje ozbiljne veze ili je bila devojka za jedno veche i bila svesna toga i ako nije, zashto nije.
Kao shto je on odgovoran za to shto nije navukao kondom toliko je i ona odegovorna shto nije insistirala na tome.

Iz njenog posta se vidi da on alimentaciju shalje,koliko je ona "bedna" to ne znamo.To shto se ne interesuje za dete...skot,jebiga ali na njoj je odgovornost shto se upustila u vezu sa nekim takvim.Pretpostavljam da su njegove karakterne osobine bile sekundarne u odnosu na to shto je kosharkash u njenoj odluci da se opusti u vezu sa njime i zato je sada u situaciji kakvoj jeste.
Otkud ja mogu da donosim takve pretpostavke?Pa malo mi je indikativno  to shto je naglasila chime se on bavi i koliko je vremena proveo u zemlji,a i nekakvo iskustvo mi tako govori.

Sve u svemu,za nastalu situaciju su odgovorni oboje.Koliko on zbog svog ponashanja prema detetu toliko i ona zbog svoje,nema drugog izraza,gluposti.
U svakom sluchaju detetu je bolje shto se rodilo pa makar i samo sa jednim roditeljem i makar u siromashtvu nego da je zavrshilo u iskorishtenom kondomu.
Kolika je alimentacija kod nas ne znam.Ne znam ni da li zavisi od visine primanja ili je neka odredjena cifra,to je vec stvar za sudove.Ali ochekivati da zato shto si se kresniula sa nekim sportistom i zatrudnela on tebi shalje "milione" koje zaradjuje na "ugovorima koje krije" je neozbiljno.

I uvek postoji i druga strana priche,cifra koju on shalje moze biti i sasvim pristoja ili chak velika za nashe prilike a "bedna" u odnosu na ono shto ona pretpostavlja da on zaradjuje.Mozda joj on shalje 3000 evra mesechno a ona to smatra bednim zato shto on zaradjuje 30 000 mesechno,ko zna? Mozda je razlog shto on ne zove cheshce odnos izmedju njih dvoje,a ne njegovo neinteresovanje,dete je malo, ne javlja se ono na telefon nego majka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 268
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pogrešno je, zaista veoma pogrešno i ne pravedno osuđivati samo "obesne i bezosećajne očeve".
Na kraju krajeva, neplaćanje alimentacije je krivično delo. Mogućnosti izvršenja su veoma lake, u sudovima to ide po hitnom postupku i tu nema mnogo vrdanja. Administrativna zabrana za zaposlene. Plenidba imovine ili zatvor za nezaposlene, roditelji su dužni ako su radno sposobni da doprinose izdržavanju deteta radili ili ne. I šta je tu problem.

Lako je ostvariti pravo koje postoji u zakonu ako imate dobar mehanizam za njegovo sprovođenje.

Ono što je veoma, veoma ugroženo je pravo očeva da viđaju svoju decu i pravo dece da viđaju svoje očeve. Tu nema mehanizama za sprovođenje prava. A to je onda kao i da to pravo nemate.

Koliko puta majka deteta iznosi svoje dete bez odeće i predaje ga tako ocu, faktički ona izvršava presudu, ali ponižavajući dete na način da svaki otac koji i malo misli na emotivni i psihološki razvoj svog čeda mora da razmišlja o posledicama takvog čina. O tome šta dete oseća kada ga uče da prilikom predaje ocu mora da ispoljava mržnju izražavajući je psovanjem oca iako kada odmaknu od pogleda majke  zagrli svog muškog roditelja najtoplijim zagrljajem...

Otac to dete odnosi u neki dom, e tu nastaju problemi. Podnose se prijave, uglavnom besmislene po pravnim posledicama, protiv ukućana sa kojima otac deli svoj dom. Bilo da su to dede i babe, a zamislite tek situaciju kada dete iz bivšeg braka ima polu braću i sestre u očevom novom braku. Iako bez osnove ovakve optužbe mogu da dovedu do novih bračnih svađa u domu oca, do snishodljivosti, straha (šta ako se detetu i u igri nešto desi, povredi se)...

Dal otac treba svaki put kada ide da preuzme dete da nosi diktafon i kameru u ruci, znateli vi koliki je stres očeva od takvih majki. Ko to može da dokaže na sudu.... Probajte, daleko bilo.

Majka deteta recimo insistira i pored zabrane da dodje na dodelu paketića za Novu Godinu u očevu firmu. Usput pljuje po ocu pred kolegama, a očeva porodica, šta treba da se sklanja, zbog stida, opasnosti... Nema presude koja nekog takvog može da prevaspita, niti ima pravne zaštite od tih suptilnih oblika nasilja. Koliko je to samo teško dokazati...

Ima hiljadu načina da majka deteta spreči oca da viđa dete i još hiljadu da im se takvo viđanje zgadi.

Centar za soc. rad funkcioniše na bazi dobrovoljnosti i ako otac želi nešto da postigne treba da se obrati sudu.

Evo kako to može da izgleda. Otac podnese zahtev za izvršenje presude, sud posle nekog vremena donese odluku kojom prihvata zahtev. Otac vidi dete. Majka deteta podnese žalbu. Na novom ročištu se ustanovi da otac viđa dete i žalba se usvaja. Otac sledeći put ne dobije dete, opet se podnosi zahtev za izvršenje i tako do u...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 268
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
I jadno je, primerom nekog milinera, pa bio on i Rus objašnjavati navodnu neku statistiku i stvarati još jednom i po ko zna koji put lažnu sliku o ugroženosti žena od sve gorih muževa.

Jel to kod nas i u svetu žive sve sami milioneri koji kodnapuju svoju decu a žene šalju u ludaru. Ehej bre, gde odoste sa tom vašom pameću.

Takvim pričama od žena stvarate imbecile, nesposobne za život koje samo treba da nađu nekog muškarca makar i fiktivnog. Koji je navodno maltretira i eto vam opravdanje za sve neuspehe, ne snalaženja, pasivnost u životu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 268
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ko tako lako sudi o drugima treba da nauči lekciju ličnim iskustvom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 15:48:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.