Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svaki šesti stanovnik planete nije vernik  (Pročitano 11504 puta)
20. Dec 2012, 15:40:11
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Samsung GT-S7580
Svaki šesti stanovnik planete ne pripada nijednoj religiji, što znači da ljudi koji nisu vernici čine treću najveću grupaciju u svetu, posle hrišćana i muslimana.

U svetu ima skoro 500 miliona budista

Prema istraživanju Pjuovog foruma za religiju i javni život, ovi ljudi čine oko 16 odsto svetske populacije, a najviše ih ima u Aziji i pacifičkom regionu.

U svetu ima 2,2 milijardi hrišćana, koji čine 32 odsto svetske populacije. Sledeća verska grupa po brojnosti su muslimani sa 1,6 milijardi vernika, odnosno 23 odsto svetskog stanovništva.
Verski neopredeljeni ljudi su na trećem mestu i ima ih 1,1 milijardi.

U svetu ima milijardu hindusa, skoro 500 miliona budista i 14 miliona Jevreja, navodi se u podacima koji važe za 2010. godinu.
Više od tri četvrtine verski neopredeljenih ljudi živi u Aziji, a većina od njih u Kini – 62 odsto. Osamnaest odsto ovih ljudi živi u Evropi, a u Severnoj Americi 17 odsto.

Studijom je utvrđeno da je Češka prva na listi zemalja u kojoj verski neopredeljeni građani čine većinu stanovništva, a slede je Severna Koreja, Estonija, Japan, Hong Kong i Kina.

U osobe koje su verski neopredeljene ubrojani su ateisti, agnostici i lica koja sebe ne uvršavaju ni u jednu od verskih grupa predočenih u istraživanju. Mnogi od tih ljudi gaje neka verska osećanja, poput verovanja u višu silu, i učestvuju u pojedinim verskim obredima.

Prosečna starost vernika je 34 godine, dok je prosečna starost svih ljudi na planeti 28 godina. Jevreji su u proseku najstarija verska grupa sa 36 godina, najmlađi su muslimani sa 23 godine. Hindusi su u proseku stari 26 godina, a hrišćani 30 godina.

Muslimani najbrojniji posle hrišćana, sa 1,6 milijardi vernika

Izveštaj je zasnovan na podacima iz 2.500 nacionalnih popisa stanovništva, obimnih istraživanja i zvaničnih registara koje je sakupio Pjuov forum. Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 230 svetskih država i teritorija, odnosno čitava svetska populacija.

U izveštaju se navodi da je "džedajska religija" bila najpopularnija u kategoriji "ostalih religija" na popisu u Engleskoj i Velsu prošle godine i da su džedaji po brojnosti nadmašili ateiste i zauzeli sedmo mesto na listi svih religija.

Oko 400 miliona ljudi praktikuje narodne religije
Procenjuje se da u svetu ima oko 400 miliona ljudi koji praktikuju narodne, ili tradicionalne religije, a oko 58 miliona su pripadnici manje poznatih religija.
Hrišćana ima u čitavom svetu, muslimani najviše naseljavaju Aziju i pacifički region, Bliski istok i Afriku, a hindusi su koncentrisani u azijsko-pacifičkom regionu.

Izvor
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Samsung Galaxy S2
Tako mi velikog Ateizma, ovo je strasno.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Bas me zanima ko je dorpineo ovakvoj statistici?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.13
Bas me zanima ko je dorpineo ovakvoj statistici?

mozak  Smile

ljudi pocinju da ga upotrebljavaju I da sumnjaju pre nego sto se odluce u sta ce I da li ce verovati, to je dobro, sta god da izaberu nakon razmisljanja I sagledavanja cinjenica, je dobar izbor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Mislila sam na bozije casnike koji vode nas zabludele ovcice. O korupciji, nasilnicima, pedofilima iz reda svestenstva. Prvo je narod njih odbacio a onda i Boga.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.13
da li budisticki svestenici voze bembare od sto hiljada evra? to mi je skoro palo na pamet  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Ала ће бити гужве на капијама пакла.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Samsung 111111
Citat
ljudi pocinju da ga upotrebljavaju

Smile

To nema veze sa tim.Pedest posto njih verujem da ne zna da sracuna malo ozbinjiji matematicki izraz.Da da hemijsku oznaku za zlato.Da izracuna najprostije zadatke iz hemije..Da prebaci centimetre u milimetre ili cm3 u dm3.
Ali zaboga zna da Bog ne postoji.I jos su poceli da upotrebljavaju mozak  Smile

Ja ne znam pravi razlog zasto (ni sam ni sam neki vernik) ljudi prestaju da budu vernici.Sama cinjenica da su i kod nas popovi uglavnom izvrgavani ruglu i zajebanciji nekad (pop cira i pop spira) pa i danas..da dobra kola voze samo popovi,za mene nije neki presudni faktor.
Pop nije bog,pop je covek od krvi i mesa..kapiram da mu je i to radno mesto.A koza da stoji pored kupusa i da ga ni malo ne obrsti je malo cudna pojava.

Elem,populise se Ateizam.I to godinama unazad.Kod nas jos od komunjarskog doba do danas.Veronauka samo sebi je izborni predmet i mogu da kazem predmet omalovazavanja.Sto je glupo,jer pre ces nesto da cujes pametnije od produhovljenog coveka sto ti dodje ko psihoterapija nego na gradjanskom da ucis koja su ti prava.
Ja sam zbog tog gradjanskog imao u srednjoj jedan iz vladanja,zbog najobicnije gluposti.Sto sam svoja prava shvatio kao smejuriju.Sto u sustini i jesu.

Cuo sam da je neko rekao..I oni koji ne veruju , veruju.Logicno,svaki ziv stvor na svetu ne moze da zivi sa saznanjem da ce da ga proguta mrak i zemlja.Jer bi i tokom zivota takvi ljudi zgazili u neki oblik neuroze.
A primecujem da je i poprilican broj onih koji se izjasnjavaju kao ateisti,iz razloga da bi izgledali pametnije.I tako ih drustvo i prihvata.Da skratim , "Mnogo sam pametan zato sto ne verujem u Boga,ovi vernici su supljeglavci misle da postoji neki deda na nebu koji ih posmatra"
Teologija je bitna stvar za covecanstvo (jer ga prati od vaikada) kao i nauka.
I verujte mi i jedna i druga su donele podjednako zla kao dobrog od kako postoje.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.13
ateizam je bezveze, ja ne vidim poentu tog bivstvovanja, ali svi imaju svoje

sa druge strane, vernici I veliki  hriscani koje ja poznajem ogresuju se o sve moguce zapovesti I principe hriscanstva, ne znaju nista ni o starom ni o novom zavetu, nemaju pojma nista o manastirima, crkvama, umetnosti, asketizmu.. kao dupeta. pritom ne znaju ni koliko planeta ima u suncevom sistemu niti sta je to planeta,zvezda,galaksija,gravitacija,evolucija.. nista, glupani

retko sa kim mozes sesti I povesti duhovan razgovor uplesti nauku, filozofiju itd

ja sam kilometrima daleko I od jednih I od drugih I duplo toliko od zivotnih mudrosti, ali vidim da covek najbolje I ljudske I intelektualne osobine I vrline kao I opste rezultate, daje kada je negde u sredini, medju naucnicima sveta najveci je broj agnostika, taj podatak sam po sebi je neupotrebljiv jer je agnostik razlicito tumacen, ali uzmimo da su to ljudi u spoju duhovnosti I empirizma, skeptici koji saznaju I sire znanje, teoreticari. Ja mislim da je to verovatno put kojim treba ici u sagledavanjuvere kao sastavnog dela zivota svakog pojedinca, mnogi se sa mnom ne slazu naravno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Citat
Prema istraživanju Pjuovog foruma za religiju i javni život,

IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.