Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Četiri osobe pronađene ubijene u Žarkovu  (Pročitano 2715 puta)
28. Okt 2007, 13:23:02
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
U beogradskom naselju Žarkovo, u stanu u ulici Spasenićevoj broj 12, policija je pronašla ubijene četiri osobe, potvrđeno je danas Tanjugu u MUP-u Srbije.

Ubijeni su Zoran Obradović (48), njegova supruga Dragica Obradović (43), sin Željko (22), kao i Željkova devojka Maja Gostić (20).

Uviđaj su izvršili istražni sudija, zamenik javnog tužioca i pripadnici policije, a policija intenzivno radi na rasvetljavanju tog slučaja, kazali su u MUP-u.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Apple 15
Četvoro mrtvih u beogradskom naselju Žarkovo
Cela porodica ubijena
Autor: V.Z.Cvijić | 29.10.2007 - 08:17

Tročlana porodica Obradović, Zoran (48), Dragica (43), njihov sin Željko (22) i njegova devojka Maja G. (20) pronađeni su juče ujutru ubijeni, sa više rana od vatrenog oružja, u Spasenovićevoj ulici broj 12 u beogradskom naselju Žarkovo.

Tela nesrećne porodice i devojke pronašao je, nepun sat posle ponoći, Željkov drug, sa kojim je najmalađi član porodice Obradović trebalo da se sastane. Kako „Blic“ saznaje, Željkov drug je kroz otvorena vrata stana video telo ubijene Dragice pa je uzbunio komšije i pozvao policiju. Pretpostavlja se da je napadač, ili više njih, ubio četiri žrtve hicima iz, najverovatnije, pištolja sa prigušivačem, jer komšije nisu čule ništa sumnjivo.
Sve žrtve su izrešetane se više hitaca i zatim overene mecima u glavu. Dragica je ubijena u hodniku, odmah iza ulaznih vrata, a Zoran u sobi. Napadač, ili više njih, ispalio je najviše hitaca u njega. Tela dvoje mladih su pronađena iza kreveta u drugoj sobi, pa se pretpostavlja da su pokušali da se sakriju.
Policija je mesto zločina napustila juče nešto posle 14 časova, a istražni sudija je naredio da se izvrši obdukcija. Na mesto zločina došli su rođaci Obradovića i roditelji ubijene devojke. Komšije koje smo zatekli ispred kuće, bile su u šoku i neverici.
Kako kažu, niko od ubijenih nikada nije imao problema sa zakonom. Ubijene su opisale kao pristojne ljude sa kojima nikada nisu imali teškoća i neprijatnosti.
Zoran Obradović je bio starosedelac u Spasenićevoj ulici. Imao je porodičnu kuću u broju četiri. Prošle godine je sa suinvestitorom na mestu stare kuće počeo izgradnju nove zgrade, čiji radovi su bili pri kraju. Sa porodicom je u međuvremenu iznajmio stan u zgradi broj 12 iste ulice, gde su svi ubijeni.
Zoran je, prema rečima komšija, radio kao trgovac u „Jumku“, a zatim je pokušao da se bavi građevinskim radovima.
Prema nepotvrđenim informacijama, on se posvađao sa suinvestitorom, za koga u policiji kažu da ima krivčni dosije, oko izgradnje zgrade na mestu njegove porodične kuće. Navodno je, neposredno pred ubistvo i nakon svađe sa njim, prodao dva stana koja su mu po ugovoru pripadala.
Spekuliše se i da je mogući motiv ovog stravičnog četvorostukog ubistva obično koristoljublje, tačnije novac od prodatih stanova, za koji je ubica znao da se nalazi u stanu žrtava.
Moguće je da će u rasvetljavanju ovog zločina policiji pomoći sigurnosne kamere, koje su prema rečima komšija postavljene u zgradi broj 12.

Zločini u vezi sa građevinskim poslovima
Zoran Stanković, vlasnik građevinskog preduzeća, teško je ranjen 2. oktobra oko 11.30 časova u sačekuši na Banovom brdu u Beogradu.
Na uglu ulica Nikolaja Gogolja i Valjevske, u njegov džip napadači su iz sivog „golfa“ ispalili rafal iz automatskog oružja. Napadači nisu identifikovani, niti je nađeno vozilo iz kojeg su pucali.
Iako izvor „Blica“ iz policije navodi da između pokušaja ubistva Stankovića i trostrukog ubistva u građevinskoj firmi „S kompani“ na Vidikovcu koje je otkriveno nekoliko dana ranije, bar prema prvim informacijama nema nikakve veze, činjenica je i da se ovaj zločin odigrao u krugovima ljudi koji se bave građevinarstvom.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Rešetali bez
trunke milosti
Z. USKOKOVIĆ - V. B. MIKIĆ, 29. oktobar 2007

MASAKR u stanu broj 19, u Spasenovićevoj ulici 12, u Žarkovu, počinila su, najverovatnije, dvojica zločinaca. U ubijanju Zorana Obradovića (48), njegove supruge Dragice (43), sina Željka (22) i njegove devojke Maje Gostić (20) korišćena su dva oružja - automat "škorpion" i pištolj.
Operativci beogradske policije danonoćno rade na rasvetljavanju najnovijeg zločina u glavnom gradu. Istraga je, pored prikupljanja materijalnih tragova i dokaza, usmerena i ka traženju motiva. Ima, nekoliko verzija tragedije porodica Obradović i Gostić.
Jedno je sigurno - zločinci su profesionalci i veruje se da je reč o unajmljenim ubicama. Ko ih je, međutim, angažovao samo se nagađa. Veruje se da će se kroz motiv lakše doći do naručioca. Razlozi se traže u tri pravca - privatan život glave porodice Obradović, koji je pogođen sa najviše hitaca, njegovi poslovi, ali i određeni događaji iz prošlosti koji bi mogli da dovedu do osvete.
Policija je donekle napravila i rekonstrukciju krvavog događaja, na osnovu izjava svedoka i rodbine koji su i pronašli tela u nedelju, jedan sat posle ponoći. Kako se niko od Obradovića nekoliko sati nije javljao ni na jedan mobilni telefon, posumnjali su da se nešto desilo.
- Pokucali su na vrata, ali niko se nije javljao - priča jedan od komšija. - Probali su da uđu i tada je otkriveno da vrata nisu ni zaključana. Kada su otškrinuli vrata videli su krv i Dragičino telo. Neko je počeo da vrišti i doziva policiju i pomoć. Uzbunila se cela zgrada.
Policija je na licu mesta pronašla pedesetak čaura. Pretpostavlja se da je prvo ubijena Dragica. Ona je, najverovatnije, ubicama otvorila vrata. Njeno telo bilo je u hodniku stana. Malo dalje, u spavaćoj sobi, pored kreveta, nađen je Zoran. Na podu kuhinje zatečen je Željko, dok je Maja, u poluležećem položaju, bila na podu dnevne sobe, sa glavom na dvosedu.
- Video sam da je Dragica pogođena u glavu, krv se slivala - priča Milija Veljković, koji je otkrio stravičan zločin. - Nastavio sam dalje. U kuhinji je ležao Željko, a u dnevnoj sobi Maja. Ušao sam u spavaću sobu i zatekao Zorana. Bio je skroz izrešetan. Meci su ga pogodili u grudi.
Veljković tvrdi da ništa iz stana nije odneto i demantuje da je Zoran nekoliko dana ranije prodao dva stana i da je mogući motiv razbojništvo. On je do Obradovića došao sa još dvojicom momaka, od kojih je jedan Stevan Veljković, sin Zoranove rođene sestre. Kada je ugledao tetkino telo, mladić nije mogao dalje.
- Nisam primetio da je bilo šta odneto, bilo kakavu premetačinu - navodi prijatelj Obradovića. - Onako kako sam zatekao tela, čini mi se da je posle Dragice ubijen Željko, pa Maja, a na kraju Zoran. Jer, iz dnevne sobe se ulazi u spavaću.
Porodica, prijatelji i komšije negiraju da je reč o obračunu "građevinske mafije", jer Zoran tom svetu nije pripadao. U stanu u kom su ubijeni on i njegova porodica, živeo je poslednje dve godine kao podstanar. Na svom placu u Spasenovićevoj 4, sa ortakom Milanom Pavlovićem, počeo je da zida trospratnicu sa dvadesetak stanova.
- Čim su podigli temelje, stanovi su rasprodati - navode Obradovićevi rođaci.
- Tako je i finansirao gradnju. Posle nekog vremena iz posla se povukao Pavlović, ali bez većih svađa i rasprava. Zoran je za sebe sagradio stan u istoj zgradi, na poslednjem spratu, u potkrovlju. Nikome nisu dugovali ni dinar. Svi stanari trebalo je da se usele u prošlu nedelju, na dan kada je i otkriven zločin.
Zgrada u kojoj su Obradovićevi ubijeni obezbeđena je video-nadzorom. Kamere, međutim, pomenute noći nisu radile. Navodno, otkazao je kompjuter.

BOL
SLOBODAN Gostić, otac dvadesetogodišnje Maje, skrhan bolom, došao je da oda počast Obradovićima. Svi sumnjaju da je Maja ubijena jer se zatekla u stanu svoga dečka. Ona i Željko zabavljali su se tri godine.
- Mnogo sam voleo to dete, Željka - jecao je otac. - Što mi ubiše Maju!

MONITORI KOD KOMŠIJE
KOMŠIJE iz Spasenovićeve broj 12 kažu da policija traži njihovog komšiju Andreju Mihajlovića, inače ratnog invalida. U njegovom stanu su monitori od kamera. Ipak, njega nema već dva dana.

PRECIZNO POGAĐALI
NAD porodicom Obradović i Majom Gostić izvršena je prava egzekucija. Kako saznajemo, Dragica je ubijena direktnim hicem u glavu, njen sin Željko pogođen je u grudi, a potom u glavu, dok je ubica devojci pucao dva puta u glavu. Zoran je, naprosto, izrešetan. Za razliku od ostalih on nije "overen".

ISPRAĆAJ
TROJE Obradovića biće sahranjeno u utorak na mesnom groblju u Velikom Selu, nadomak Beograda, odakle je Dragica rodom. Njihova tela, u ponedeljak kasno po podne, dopremljena su u stan u Spasenovićevoj ulici broj četiri, u koji nisu stigli za života da se usele.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Apple 15
Posle nezapamćenog masakra u Žarkovu, ne nazire se motiv zločina
Useljenje u stan i venčanje sprečili rafali ubica
Autor: Ana Ž. Adžić | 30.10.2007 - 08:00

BEOGRAD - Policija traga za dvojicom ubica koji su u subotu uveče likvidirali Zorana Obradovića (48), njegovu suprugu Dragicu (43), njihovog sina Željka (22) i njegovu devojku Maju Gostić (20), u iznajmljenom stanu u Spasenovićevoj ulici 12 u Žarkovu. Kako se pretpostavlja, Obradovići i Maja Gostić ubijeni su iz pištolja „škorpion“ sa prigušivačem.

Policija je, kako saznajemo, u stanu našla nekoliko hiljada evra i izvesnu sumu švajcarskih franaka, kao i zlatni nakit. U stanu nije bilo premetačine, pa je nepoznanica da li su ubice uopšte nešto odnele sa sobom. Upravo to unosi sumnju u motiv zločina, i za sada se ne može utvrditi da su Obradovići i Maja Gostić ubijeni iz koristoljublja ili nekog drugog razloga.
Kamera instalirana na ulazu u zgradu nije snimila ko je sve ulazio te večeri. Niko od stanara te večeri nije čuo nikakav čudan šum iz stana Obradovića u kojem su živeli kao podstanari.
Inspektori su već razgovarali sa njihovim prijateljima, komšijama, rođacima, ali niko od njih nije otkio nešto što bi pomoglo rasvetljavanju zločina. Takođe se detaljno ispituju i ugovori oko izgradnje zgrade u Spasenovićevoj ulici 4, na placu Zorana Obradovića, koju je on i investirao.
- Zorana, Dragicu, Željka i Maju nije ubila nikakva građevinska mafija. On je bio poštenjačina. Gradio je na svom placu koji je pre 40 godina kupio njegov otac. Srušio je staru kuću i gradnju je započeo sa nekim Milanom P., s kojim se pre izvesnog vremena mirno razišao, bez ikakvih nesuglasica i svađe. Svi stanovi su prodati na početku i taj novac je ulagao u dalju gradnju, plaćao je radnike. Nikome nije dugovao ni dinara - priča za „Blic“ Milija Veljković, Zoranov blizak prijatelj, koji je i otkrio zločin.
On, ali i ostali prijatelji i rođaci juče su dočekali tela troje Obradovića u novom stanu u potkrovlju, u Spasenovićevoj 4, u koji je, kako kažu, trebalo da se usele 1. novembra. Umesto cveća za useljenje, donosili su vence i sveće, a umesto muzike zgradom su odzvanjali jauci.
- Niko od njih ni mrava nije zgazio. Željko je bio dete za primer. Taj koji ih je ubio ne znam šta je, jer se tako ne ponaša ni životinja, a kamoli čovek - plačući priča jedna rođaka.
Ona, prijatelji i rođaci kažu da porodica Obradović nikada nije imala nikakvih problema sa zakonom i da su živeli od poštenog rada.
- Sa Zoranom sam se poslednji put video u nedelju oko 14 sati. Bio je kod mene u kafani, šalili smo se i rekao je da treba da ide u Loznicu, gde ima kuću i gde su mu sahranjeni roditelji. Međutim, oko 23 sata zvao me je Željkov drug s kojim je trebalo da ide na fudbal, i rekao mi da se ni on, ni Zoran, ni Dragica ne javljaju na telefon. Krenuo sam ka njihovom stanu i naišao na stravičan prizor... - priča Veljković, još u šoku.
On kaže da su vrata bila otključana i da prvo što je ugledao bile su Dragičine noge.
- Ne znam ni sam kako sam smogao snage da uđem u stan. U trpezariji sam video Željka sa mrljom na glavi i grudima. Izgledalo je kao da je pokušao da se sakrije. U dnevnoj sobi, na krevetu, sedela je Maja. Glava joj je bila naslonjena na desnu stranu, izgledalo je kao da spava. Jadno dete... U spavaćoj sobi, u krevetu, ugledao sam svog prijatelja, telo mu je bilo krvavo, bio je izrešetan po stomaku i grudima. Bio je u bermudama i košulji, a televizor je još radio - kaže Veljković.
Slobodan Gostić, otac ubijene Maje, još u šoku uspeo je samo da izusti nekoliko reči.
- Maja je bila dete za primer. Kao i Željko. Zabavljali su se dve i po, tri godine i nikada se nisu svađali - kaže Slobodan i dodaje da je Maja studirala Višu ekonomsku školu.
Okupljeni prijatelji rekli su nam da su ona i Željko planirali i brak, ali kad ona završi školu.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Profesionalne
ubice bez traga
V. B. M. - Z. U., 30. oktobar 2007

Na grobljima u Velikom Selu, nadomak Beograda, i na Orlovači, u utorak su sahranjene žrtve prošlonedeljnog masakra. Troje Obradovića, Zoran (48), njegova supruga Zorica (43) i sin Željko (22), do večne kuće ispratilo je nekoliko stotina najbližih rođaka i prijatelja. Maju Gostić (20) na put bez povratka otpratili su roditelji, sestra, drugovi...
Svi još u šoku i nemi od bola. Traže odgovor jedni od drugih - zašto je neko satro celu porodicu, ubio dvadesetogodišnju devojku. To pitanje muči i operativce beogradske policije, koji već peti dan pokušavaju da sklope kockice monstruozne likvidacije.
Komšije Dragičinih roditelja, u Velikom Selu, uverene su da su ona, Željko i Maja, stradali zbog Zorana. Tvrde da je on bio upleten u "razne poslove", da se bavio "svim i svačim"...
- Siguran sam da je u pitanju "građevinska mafija" - rekao je juče Dragan Cačević, komšija Dragičinih roditelja Bože i Milke Antonijević. - Ovde se svašta priča, pominju se "crnogorska" i "bosanska mafija"... Zoran je retko dolazio u tazbinu. Ovde su, međutim, često svraćali Željko i Maja. Oni su planirali da se venčaju u martu i nedaleko od babe i dede kupili su plac da zidaju kuću.
Majini najbliži, otac Slobodan, majka Tanja i sestra Aleksandra svoju mezimicu sahranili su na groblju Orlovača. Zaklinju se da će pronaći ubice i sami im presuditi.
Izvor "Novosti" blizak istrazi potvrđuje da su u zločinu korišćena dva oružja "škorpion" i pištolj. Postoje jake indicije, takođe, da su ubistva počinila dvojica profesionalaca.
O motivu se, zasada, samo nagađa. Ne isključuje se da je reč o dugovima, ali se razmatra i verzija po kojoj su Obradovići i devojka ubijeni kao žrtve razbojništva. Pominje se i bezobzirna osveta zbog navodno nekih ranijih dela, ali sve su to nagađanja. Ipak, i istraga veruje da je ključ razrešenja u Zoranu Obradoviću, odnosno u njegovim poslovima.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Apple Iphone 5
Ja sam ubedjen da je u pitanju osveta.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 458
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 6s plus
dug najgori drug
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 292
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
neverovatno, ali u zadnje vreme porodicne tragedije se cesto desavaju u Zarkovu.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Apple 15
Sahranjeni mučki ubijeni porodica Obradović i Maja Gostić
Sanjali su decu u stanu toplih boja

Autor: Ana Ž. Adžić | 31.10.2007 - 08:00

BEOGRAD - Žrtve monstruoznog zločina u Žarkovu Zoran Obradović (48), njegova supruga Dragica (43), njihov sin Željko (22) i njegova devojka Maja Gostić (20) sahranjeni su juče u prisustvu nekoliko stotina rođaka, prijatelja školskih drugova. Tuga za nasilno ugašenim životima bila je vidljiva i na groblju u Velikom Selu gde su sahranjeni Obradovići i na Orlovači gde je na poslednji put ispraćena Maja.

Maju Gostić na večni put ispratilo je nekoliko stotina prijatelja, drugova iz srednje i Više ekonomske škole, rođaka, komšija. Niko od njih nije želeo da poveruje da ove umiljate devojke, kako su je opisali, više nema.
- Bila je divna. Uvek spremna da pomogne. Obožavala je svoje roditelje Slobodana i Tanju i mlađu sestru Aleksandru. Iako nisu bili baš bogati i nisu mogli da joj priušte mnoge stvari, bila je ponosna na njih. Ovog leta je išla na odmor sa Željkom i pričala mi je da su se sjajno proveli. Stalno su bili zajedno, maštali o porodici, ali je Maja želela da prvo završi školu. Željkova porodica je trebalo da se useli u novi stan i Maja je pričala kako je lep, na dva nivoa, u crvenoj i žutoj boji - priča Majina drugarica Sanja dok briše suze.
Za vreme dok je sveštenik držao opelo u kapeli, nad zatvorenim kovčegom, koji su pokrivali stotine buketa i venaca, Majina majka Tanja, iscrpljena bolom, tugom, pala je u nesvest. Nekoliko rođaka iznelo ju je i polilo vodom, a zatim je tiha kolona krenula do Majinog večnog konačišta.
Međutim, Majini najbliži nisu dozvoljavali da se njen kovčeg spusti u raku. Sestra Aleksandra i majka Tanja bacile su se u očaju na kovčeg. Jedna Majina tetka pala je u nesvest pa joj je ekipa Hitne pomoći pružila pomoć.
Dva sata posle ispraćaja Maje, njen mladić Željko i njegovi roditelji sahranjeni su na groblju u Velikom Selu. Obradoviće je na večni put ispratilo nekoliko stotina prijatelja, rođaka, meštana Velikog Sela, uz zvuke posmrtnog marša. Rođaci, međutim, nisu dozvolili da reporteri fotografišu opelo u dvorištu kuće Dragičinih roditelja, Rajke i Bože. Ubrzo posle opela, kolona, na čijem su čelu bila tri krsta i fotografije ubijenih Zorana, Dragice i Željka, krenula je na lokalno groblje.
- Bili smo kućni prijatelji. Maja i Željko su mi čuvali decu. To svedoči koliko smo poverenje suprug i ja imali u njih, i znali smo da kada su deca sa njima, bezbedna su kao da su sa nama - priča jedna komšinica porodice Obradović iz Žarkova.
Ona kaže da su Željko i Maja imali vezu kakva se samo poželeti može, bez trzavica i svađa, kao i da je takav bio i Zoranov i Dragičin brak. I u novoj zgradi u Spasenovićevoj 4, koju je investirao Zoran i koja je izgrađena na njegovom zemljištu, trebalo je da budu susedi. Planirali su da se usele u četvrtak i već su opremili kuhinju, i to najsavremenijim uređajima, a trebalo je da kupe novi, moderan nameštaj. U potkrovlju, na drugom nivou stana, trebalo je da Željko i Maja započnu zajednički život.
- Besomučni zločinac prekinuo je sve njihove planove, uništio želje - kaže ona.
Policija, kako saznajemo, i dalje traga za najverovatnije dvojicom ubica Obradovića i Maje Gostić, a do sada je u istrazi razgovarano sa prijateljima, komšijama.
- Još ne znamo motiv zločina. Neraščišćeni računi, osveta... Moguće je da je ubistvo i naručeno, ali za sada ništa ne možemo da tvrdimo. Istražujemo svaki pedalj života žrtava. Razgovarali smo i sa komšijom iz Spasenovićeve 12 A.M. koji je instalirao kameru ispred ulaza, a koja kobne večeri nije snimala. On tada nije bio u stanu, a zašto kamere nisu radile nije mogao da objasni - kaže sagovornik „Blica“ iz policije i podseća da su u stanu nađene devize i zlato, ali da još nije poznato da li je ubica, ili ubice, nešto odneo. Policija takođe detaljno ispituje svu dokumentaciju nađenu u iznajmljenom stanu Obradovića u kome su, sa Majom, ubijeni.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Istraga četvorostrukog ubistva u Žarkovu
Policija otkrila trag ka ubicama
Autor: Tamara Marković-Subota | 02.11.2007 - 06:10

Policija ima određene tragove koji bi mogli da ukažu na motiv i počinioce monstruoznog zločina u subotu u Žarkovu, kada su likvidirani Zoran Obradović, njegova supruga Dragica, sin Željko i njegova devojka Maja Gostić.

- Motiv se za sada traži u poslovima Zorana Obradovića, koji ne mogu baš da se podvedu pod zakonske okvire. Prema saznanjima koja su isplivala na površinu u poslednja dva dana, Obradović bi pre mogao da se nazove kontroverznim biznismenom budući da je sa mnogima bio u spornim poslovnim odnosima - kaže za "Blic" izvor iz beogradske policije.
Na to, navodi naš izvor, ukazuje beležnica koja je pronađena u stanu u kome su Obradovićevi ubijeni.
- Popisana su imena više ljudi koji su Obradoviću dugovali novac. Pored svakog imena naveden je iznos duga. Uglavnom su to sume od nekoliko hiljada evra. Najmanji dug je četiri, a najveći deset hiljada evra. Sve te osobe, koje su Obradoviću dugovale novac, pozvane su na informativni razgovor - kaže naš izvor.
On navodi i da je u vezi s poslom Zorana Obradovića, osim pozajmljivanja novca, otkriveno još nekoliko spornih odnosa sa osobama sa kojima je sarađivao, a koji bi mogli da dovedu do izvršilaca zločina.
- Neko je morao da ima jak razlog da upadne u stan i pobije celu porodicu. Pljačka sigurno nije bila motiv zločina jer su unutra ostali i novac i zlato - kaže naš izvor.
Policija za sada nije utvrdila koliko je bilo ubica.
- Još se radi veštačenje tragova na osnovu kojih će se znati koliko je, osim žrtava, bilo ljudi u stanu. Ti rezultati se očekuju u narednih par dana. Zna se da su sve četvoro likvidirani hicima iz dva oružja. Jednim je pucano u njih, dok su drugim oružjem potom svi overeni. Verovatno i da je neko čuvao stražu u vozilu ispred zgrade, zbog čega se ispituje da li je iko od komšija te večeri video ili čuo bilo šta sumnjivo - kaže naš izvor.
Kamera koja je ugrađena na ulazu u zgradu u Spasenovićevoj ulici nije snimila nikoga ko je ušao u stan Obradovića. U taj stan oni su se kao podstanari uselili pre godinu dana nakon što su na svom placu u blizini, sa još jednim investitorom počeli da zidaju zgradu. Većinu stanova su unapred prodali, dok je jedan stan na dva nivoa trebalo da ostane njima. Obradović je, navodno, u međuvremenu kupio još nekoliko placeva u Beogradu na kojima je planirao izgradnju zgrada.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.117 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.