Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 00:29:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Supermarine spitfire (maketa)  (Pročitano 28672 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
da,da...
shvatam.
aj,videcu nesto s tim postoljem.hvala,usput!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Samuraju, meni se taj tvoj stari Spit veoma svidja. Vidim da ima ogrebotine, ali mi to lici kao da su to prave koje su bile na avionu. I one tamne fleke odozdo - vidi se da je radio poso, taj "slovenec".Bravo Smile
Znaci to je bukvalno bio odredjeni avion naseg JRV. Lepa tema za istrazivanje.

A imao sam ideju da nakon izvesnog vremena napravimo temu "Izlozba starih, manje uspelih i neuspelih maketa", kada se nakupi takvih fotki, ali da se lepo razvrsta po vrstama maketa itd, pa da budu samo fotke, a tekst samo da govori sta je u pitanju (koji avion, tenk, orudje, rakete, vozilo, brod, figurica itd, itd).

Porazmislite svi, pa da vidimo. Moze jedna "rubrika" tj. "odeljak" da bude bas neuspeli pokusaji - nek se vide polomljeni ostaci, mozda neke sumanute kombinacije, prepravke, slobodno bojadisanje. Posebno bi bile interesantne da tako kazem "slobodne" (razmera varijabilna, slicnost tek onako, neodredjena izmisljena maketa ali podseca na ono pravo itd.) makete ako ih ima.
Nadam se da shvatate u kom pravcu razmisljam. Moglo bi biti veoma interesantno.

Ovaj tvoj Spit je super u recimo "odeljku" "Moje stare makete" (tu bi svaki autor "izlozio" svoje najranije radove. Takodje ako bi tako nesto pokrenuli, trebalo bi da svi primenimo u fotografiji ono sto je ovde iznoseno, da bi fotke bile sto bolje.

Evo predlazem sledece "odeljke" (to bi u stvari bile otvorene nove teme):
-Moje prve makete
-Moje stare makete
-Neuspeli pokusaji (i dovijanja)
-Slobodne makete
-Makete -eksperimenti

Sta kazete? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
hehehe.... Smile
Festival Nakaza!!! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
I jos stosta drugog. Vrti mi se po glavi nesto i mislim da cu tokom januara da vam prikazem jednu ideju. Rec je o maketi ali potpuno slobodnoj. Cista fikcija. Jos dumam da bude lako i brzo za rad.

Al mnogo sam skrenuo sa teme, ovo je teritorija Spitfire-a.
Vracajmo se na temu.

Samuraju, ova tvoja stara maketa je u mom folderu "Samuraj77"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson C702i
Zapoceo sam i ja radove na svom Spitu,onako lagano na tenane  Smile
Maketa je poklon od @Papalua  Smile
Sama airfixova maketa je napravljena daleke 1980 godine sa finim detaljima koji su ispupceni.
Ne znam da li cete primetiti jer ovako na prvi pogled deluje kao da nista nisam uradio ali resio sam da maketu pre-graviram tj da urezem panele preko postojecih.
To je posao koji nisam radio jako dugo,pa recimo od kad sam pravio proslog spita cije sam fotke okacio,isprobao sam novu alatku koja je prikazana na slici (zuti skalper) a u pitanju je noz za secenje laminata firme Olfa koji se odlicno pokazao u ovoj ulozi osim sto je malo nezgrapan i samim tim je nepodesan za fine detalje koje nisam urezivao tipa razni krugovi i slicno.
Maketu necu preterano doradjivati jer zelim da je brzo zavrsim,bice tu par sitnica u kutijama stajnog trapa malo u kabini i uz prerezivanje panela koje sam vec uradio to je to...
Zakivci na maketi su mi malo boli oci i delovali predimenzionisano pa sam ih ublazio smirglanjem vodobrusnim papirom pod vodom.
Urezivanje panela
Sam postupak urezivanja panela se svodi na prevlacenje igle(u mom slucaju Olfinog skalpera) preko panela pomocu lenjira ili slicne ravne stranice (sablona),nakon toga je potrebno nove panele procistiti sto se radi prevlacenjem grafitne olovke ili cackalice,a zatim idesmirglanje naj finijim vodo-brusnim papirom sa dosta vode.
Postupak se ponavlja do konacnog rezultata koji se zeli postici.Ova alatka koju sam koristio je dobra iz razloga sto istovremeno otklanja suvisnu plastiku tj cisti panele sto u mnogome olaksava postupak.
Evo fotki
Pitanja komentari sugestije Smile
Uz ovu maketu cu raditi jos jednog Spita ovog puta verziju mkVb u 1/72 od Revella pa ako ste za i te fotke cu postavljati ovde?
Molba- vezana je za Spita mk Vb koga bi zeleo da uradim u Ruskoj varijanti pa ako imate ili slucajno natrcite na neku fotku link i slicno postavite ovde.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IMG_001.jpg
(194.51 KB, 800x600)
IMG_002.jpg
(176.12 KB, 800x600)
IMG_003.jpg
(140.93 KB, 800x600)
IMG_004.jpg
(139.88 KB, 800x600)
IMG_006.jpg
(157.78 KB, 800x600)
IMG_007.jpg
(151.95 KB, 800x600)
IMG_008.jpg
(164.46 KB, 800x600)
IMG_009.jpg
(129.18 KB, 800x600)
IMG_0010.jpg
(132.49 KB, 800x600)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Svaka cast Smile Smile Smile
Ja se nebi usudio, ali videcemo jednog dana.
Ja sam za da stavljas fotke rada i na onom drugom Spit-u.
Sta da kazem, fenomenalno. kako bre uspes na krivim povrsinama da urezes tako tacno. Smile Smile Smile Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
HTC HD2
odlican pocetak samuraj  Smile Smile nego zagubio sam negde nalepnice i nemgu da ih nadjem  Smile Smile moram da pretresem sobu... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
HTC HD2
Pa , meni izgleda da si ga bojadisao rucno. Ako je tako onda ok.
U svakom slucaju ima se utisak kao da je prevejani veteran Drugog svetskog rata, prosao kroz sto bitaka. Smile
Muci me jedino taj sjaj boje (ili bolje odsjaj), da li je to samo kod fotografisanja ili boja sjaji? Smile A imam utisak da bi izgledao bolje da je mat. Nisam pametan. Smile
 Smile

pa jeste mat neko je slikan posle farbanja pa onda ceo svetluca kao diskoteka Smile

inace nasao sam nalepnice u kanti pred bacanje.... pao mi je kamen sa srca  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Za malo "ciao nalepnice". Sve je dobro sto se dobro svrsi. Nego, kad malo odstoji (koji mesec mozda) fotni maketu opet -al' dotle bi trebalo primeniti iskustva o fotografisanju, koja su ovde bila izlozena (mislim da je to u temi Pocetnicka maketa, negde blize pocetku, kada je Pilot komentarisao, cinimi se druge(?) po redu fotke moje makete. Pogledaj ima nekih linkova od strane Pilota i HasBibe. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
HTC HD2
i evo ga hola  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

P1050022.JPG
(73.54 KB, 640x480)
P1050023.JPG
(77.98 KB, 640x480)
P1050024.JPG
(30.1 KB, 640x480)
P1050025.JPG
(31.47 KB, 640x480)
P1050026.JPG
(75.53 KB, 640x480)
P1050001.JPG
(69.75 KB, 640x480)
« Poslednja izmena: 06. Jan 2008, 18:18:09 od Dr.Lift »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 00:29:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.