Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dr Radlović upozorava: Čokolada je nešto najgore za decu  (Pročitano 2519 puta)
05. Dec 2013, 15:10:46
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Dr Radlović upozorava: Čokolada je nešto najgore za decu

Sonja Todorović    | 05. 12. 2013. - 06:01h |

Parče hleba premazano svinjskom mašću i alevom paprikom daleko je zdravija ishrana nego mlečna čokolada, kaže za „Blic“ dr Nedeljko Radlović, pedijatar u Univerzitetskoj dečjoj klinici i predsednik Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva.

Dr Nedeljko Radlović, pedijatar u Univerzitetskoj dečjoj klinici

Radlović kaže da deci nećemo davati mlečnu čokoladu ako želimo da žive dugo i zdravo.

- Ovaj desert je nešto najgore što može nekome da se preporuči. Kombinacija mlečne masti i šećera saharoze koja daje fruktozu je najbolji put da nekome zakrčite krvne sudove, odnosno da dobije aterosklerozu. Zbog toga treba menjati svest dece, ali i roditelja i umesto mlečne ponuditi im crnu čokoladu, koja je daleko zdravija - objašnjava ovaj poznati pedijatar.

On kaže da su deca u Srbiji sve više gojazna zbog nezdrave ishrane u kojoj preovlađuje mlečna čokolada. Zato se, kaže, u praksi susreće s decom koja već imaju promene na zglobovima zbog težine, ali i s mališanima koji imaju visok pritisak i predispoziciju za šećernu bolest.

Stručnjaci upozoravaju da je mlečna čokolada poput neke razblažene varijante, čije su sve dobre vrednosti stavljene po strani nauštrb dobrog ukusa. Sadržaj kakao delova je i do tri puta manji nego kod crne čokolade, dok dodato mleko sadrži zasićene masnoće koje povećavaju nivo holesterola. Druga činjenica je da mlečna čokolada sadrži više šećera od crne, koji posledično podiže apetit, dok kod crne nema takav učinak.

Prof. dr Ljubomir Pfaf, jedan od naših istaknutijih nutricionista u zemlji, kaže da su hleb i mast bolji od čokolade.

- Sve što imate u čokoladi imate i u hlebu. Ali, ako na hleb dodate životinjske masti, onda imate i A, D, E i K vitamine. Ukoliko još tu mast namažete na crni hleb, onda u organizam unosite i kompleks B-vitamina, što je zdravije od mlečne čokolade - savetuje Pfaf.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Alcatel One Touch
Jesam li ja jedini kome se ovo čini kao 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0

On kaže da su deca u Srbiji sve više gojazna zbog nezdrave ishrane u kojoj preovlađuje mlečna čokolada. Zato se, kaže, u praksi susreće s decom koja već imaju promene na zglobovima zbog težine,
Deca u Srbiji su sve vise vise gojazna zbog dostupnosti racunara,interneta i savremenih video igara i zbog toga sto belog dana ne vide,a i nezdrave ishrane ali ne mlecne cokolade(kakve sve gluposti necu procitati), vec pekara i mekdonaldsa i kojekakvog smeca,jer u Srbiji kuvanje vise nije in.Inace,najveci paradoks danas je da svi brinu o ishrani,svi brinu o zdravom zivotu,svi pricaju o tome bla,bla a nikad vise bolesnih i gojaznih.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63
ne mož da bude štetnije od grickalica nikako.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
sere doktor radlovic....nsta stetnije nema po djecu...od ovakvih izjava...
sva djeca ..svi mi...ovdje sto smo vec ihajj godina odrasli ljudi smo odrasli na cokoladama..
i to kakvim..secernim tablama...i inim koje nemaju veze sa cokoladom...
kad nama od toga nije nista bilo..sta ce ovoj djecici danas da bude..
od toliko vrsta kvaluetene cokolade koja postoji na trzistu...

naravno ne treba pretjerivati...
slatkisi i meni pokvare apetit i sta znam..
pa ne mogu da jedem..a kamoli djecici...koja trebaju i moraju raznovrsnu hranu da jedu..
nekoliko puta na dan....

i samo na taj nacin je opasna cokolada..

ti i kad s mrkvom pretjeras..imas neus efekte..prevelika kolicina vitamina a ...i dolazi do mucnine i povracanja..i sta znam..ali ako pojedes jednu mrkvu umjesto dvadeset..nista ti nece bitti...

tako isto dijete ako danas..pojede recimo 100 grama cokolade..a svako dijete pojede i tri puta vise...
nista mu nece biti....ali ako jede samo cokoladu...normalno da u tom slucaju nema nista gore po njega od cokolade... Smile

samo se*** bezveze..kao da nemaju pametnijeg posla...nego se zajebavaju sa ovim retardiranim novinarima...
i izjavljuju gluposti....tj iz supljeg u prazno...koja budala ne zna da ako dijete jede samo cokoladu da ce mu naskoditi...sta sere..koji ku***.....tu....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Samsung GT-S7580
Citat
Parče hleba premazano svinjskom mašću i alevom paprikom daleko je zdravija ishrana nego mlečna čokolada

Pa ti jedi mast, doktore.
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
koja mast...ova od ovoh svinja tovljenih mekinjama i raznim otpadom...sto ima miris..crkotine zapaljene... Smile

takozvana vojvodjanska nutela...tako je to zvao jedan moj drugar...iz novog sada... Smile

mast jeste zdrava...ali prava mast..od svinje koja je hranjena kukuruzom....i prirodnim proteinima iz blata....
travom i sta znam...svim svjezim..kao nekad sto su jele svinje...

e takva mast je zdrava..http://smile.burek.com/default/icon_cry.gif

danas..gdje svinja nikad za svog zivota nije vidjela tracak sunca..
i klip kukuruza,,,,ma ajde bre...od toga mozes da umres za pet godina...
ili u najbiljem slucaju da popusis anginupektoris i da ides na katerizaciju i otcepljenje aortica..

kakao i cokolada..u normalnim kolicinama...su izvor zdravlja...

a i sta bi ti dijete reklo..i ko bi imao srca da djetetu umejsto cokoade na sto stavi krisku namazanu mascu... Smile
Smile da me dijete zamrzi..i kad odraste da mi kaze da sam ga zlostavljao s mascu..dok su druga djeca jela cokoladu.....i  da mi jebe sve po spisku... Smile Smile Smile

i doktor sigurno svoju djecicu je tovio mascu....aha jest..kako da ne... Smile

treba njega isutat....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Citat: Angeleer link=topic=616913. msg11310508#msg11310508 date=1386405506

Ne dam cokoladu  :cry:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0

Ниси! Има нас још Smile

Доктори у овој земљи су мнооогооо паметни (а изгледа и у другим земљама), па све знају.

Citat
Kombinacija mlečne masti i šećera saharoze koja daje fruktozu je najbolji put da nekome zakrčite krvne sudove, odnosno da dobije aterosklerozu.

Jош овде сам престао да читам Smile Нит знају хемију, нит знају шта о храни... Зато и имамо тако паметне лекаре - нутриционисте, који везе са здрављем немају Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.381 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.