Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 10:42:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sukob nauke i religije  (Pročitano 230266 puta)
Ucesnik diskusija

Love me or hate me...J'm still gonna shineeeee!!!

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6233
Ne kazem da je ''Bog'' stvorio ljude i zivotinje u istom danu, ili u roku od par dana, vec u roku miliona godina, pa dok su ziveli dinosaurusi ljudi nije ni BILO! A i sem toga nije potrebno puno filozofije, pogledajte ljudski kostur(trticni deo) i videcete zaostatak nekadasnjeg repa! A i niko mi nije odgovorio na cinjenice da su se radjala deca sa repom! Kao ni o Rogan faktoru koji odredjuje krvne grupe kod coveka, a koji je prvi otkriven kod Majmuna! Molim vas, toliko slicnosti i toliko cinjenica koje odbacujete, bacajuci prasinu u oci! to je strasno!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ako ja kazem da sam bog i ti poverujes - ti si onda budala ( jel tako ? ) , ako u nekoj knjizi napisem da sam bog i u to neko poveruje . Taj neko je ... znas i sam !!!
А ако ти ја не поверујем онда си ти ... знаш и сам!!! А не верујем ти.
Vernici ne znaju u sta veruju .
Па ваљда си ти због тога овде да нам то објасниш у шта да верујемо.
Tako je nekad bilo tesko objasniti smenu dana i noci pa je i to bilo prepisivano kao bog - neka visa sila .
Да, то сада ми палимо и гасимо светло и играмо се дан-ноћ
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6500c
Ne kazem da je ''Bog'' stvorio ljude i zivotinje u istom danu, ili u roku od par dana, vec u roku miliona godina, pa dok su ziveli dinosaurusi ljudi nije ni BILO! A i sem toga nije potrebno puno filozofije, pogledajte ljudski kostur(trticni deo) i videcete zaostatak nekadasnjeg repa! A i niko mi nije odgovorio na cinjenice da su se radjala deca sa repom! Kao ni o Rogan faktoru koji odredjuje krvne grupe kod coveka, a koji je prvi otkriven kod Majmuna! Molim vas, toliko slicnosti i toliko cinjenica koje odbacujete, bacajuci prasinu u oci! to je strasno!  Smile
1.Nigde se ne kaze da je zasigurno Bog stvorio Svet za sedam dana. Mozda je to milion godina, to je samo metafora da bi tadasnji covek razumeo sustinu.
2. Takodje, nigde se ne kaze da su evolucija i bozansko stvaranje dve suprotne teorije. Naprotiv, moje misljenje je da obe teorije mogu potvrditi jedna dugu. Evolucija objasnjava nastanak i tok, a bozanska teorija uzrok promena kod zivotinja koje su  donele i nove vrste i coveka.
IP sačuvana
social share
O porodici Jelene Karleuse:
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vecina ljudi vjeruje u boga onda kad im nesto treba a kad bi trebalo nesto da daju onda se samo  izgube.  
Ja u boga vjerujem samo mislim da ljudi koji su u proslosti zivjeli u  crkvi (za ostale religije nisam siguran bez za hriscanstvo mada mislim da ni oni nisu bas cisti s te strane) nisu propagirali vjeru na pravi nacin vec su samo preko toga htjeli da dodju do bogatstva sto ce kasnije rezultirati enormnim povecenjem ateista.  Jbg razumljivo je da narod poslije prodaje oprostajnica grehova za vrijeme inocentija III  sumnja u boga crkva je sama ukaljala ugled i izgubila reputaciju.  Tek pred kraj srednjeg vijeka javljaju se znatne promjene  na bolje u kulturi tehnologiji i civilizaciji uopste.  U antickom dobu Grcke i Rima kultura i ljudski um se razvijao velikom brzinom,medjutim kasnije dosta toga je usporila crkva koja je sve sto njoj ne odgovara okarakterisala kao JERES i kaznjavala to i bukvalno izigravala(nek mi GOSPOD OPROSTI NA OVOJ TESKOJ RIJECI) Boga na zemlji.  monasi su ,makar ja tako smatram,dali sebi previse slobode kroz istoriju DA odredjuju sta je dobro sta nije i da kaznjavaju kao da su oni su SAMI Bogovi.   U najnovijem dobu dolazi do snazne tehnoloske ekspanzije i kulturne i svake druge i posebnu zahvalnost tome dugujemo nauci,medjutim ni nauka nije toliko bezgresna, na primjer evolucija proucava postanak vrste i tvrdi se (u Oparinovoj teoriji koacervata) da se ide od prostije zivotne forme do vece (tokom evolucije) naime prosti organizmi koji zive u vodi(sundjeri dupljari i ostali) nemaju ni organe tek se kasnije kod crva razvijaju sistemi organa za varenje pa kod slozenijih formi sistemi organa za disanje MEDJUTIM DINOSAURSI koji su mnogo prije nekih kicmenjaka  naselili zemlju  imaju slozeniju gradju nego oni.  Ja sam vec dosta ispisao ima tu jos puno toga da se kaze

ja sam vjernik vjerujem u boga ,crkvu postujem ali se necu krstiti bar neko vrijeme
a smatram ,s obzirom na to kakav zivot danas zivimo, mnogo vise dugujemo nauci nego religiji
« Poslednja izmena: 04. Jan 2008, 23:41:29 od glaurung »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6233
Vi uzimate  pojedinacno iz nauke i religije! To vas cini  homo duplexima!  Verujte  u sta hocete, na kraju  krajeva ljudi su spremni da  se   klanjaju i  kravi !  a vi  ste  samo  potvrda da vam je podsvest previse  nadjacala  svest.   Smile   S toga  nema  svrhe ubedjivati persone  koje  nisu  ni sebi  spremne  da   poveruju !  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6500c
Vi uzimate  pojedinacno iz nauke i religije! To vas cini  homo duplexima!  Verujte  u sta hocete, na kraju  krajeva ljudi su spremni da  se   klanjaju i  kravi !  a vi  ste  samo  potvrda da vam je podsvest previse  nadjacala  svest.   Smile   S toga  nema  svrhe ubedjivati persone  koje  nisu  ni sebi  spremne  da   poveruju !  Smiley 1
Nema potrebe da mi persiras, govorimo jedno sa drugim. Ja svoje argumente iznosim, ne vredjam tvoje, iako se ne slazem sa njima slusami ih. Ali kako god. U Boga su verovali i takva imena poput Galileja, Paskala i Ajnstajna, a ima onih koji ce sad tu da pametuju. Pa sva tri naucnika su izneli filozofske teorije koje devedeset posto ucenih ljudi moze da prihvati.
IP sačuvana
social share
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
A vi biste trebali makar malo da se upoznate sa biologijom! pa bi znali da covek nije ni postojao za vreme dinosaurusa! tek kada su izumrli doslo je do povoljnih uslova za razvoj sisara pa samim tim i coveka! Vasem bozanstvu su trebali milioni godina da ''kreira'' coveka a ne sedam dana!  Smile

Наш хришћански Бог, није просто божанство (безлично) него заједница  ТРИ ЖИВЕ ЛИЧНОСТИ: ОЦА, СИНА И ДУХА СВЕТОГ! Природа (=божанство) без личности је ништа! Тих шест дана о којима се говори у Библији а током којих је Бог створио свет, не мора да означавају време од 24 часа, него могу бити у питању и временски периоди било ког временског трајања, јер напомињем да је  Бог Биће слободе и ничим није ограничен, па ни временским периодима. Могао је (те временске периоде) да ограничи на време од 24 часа, али и на неки дужи временски период. Управо то истраживање, та радост откривања многих тајни у овом чудесном БОЖИЈЕМ свету нека буде препуштена науци, наравно у њеном домену и сагласно истини.

Опет истичем да Библија не претендује да постане књига биологије, физике, хемије...  И опет напомињем да је човек створен на крају као круна Божијег стварања а Бог се итекако побринуо да услови у којима је створио човека буду повољни.
« Poslednja izmena: 05. Jan 2008, 22:48:18 od knez99 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Vi uzimate  pojedinacno iz nauke i religije!

"Ви узимате појединачно из науке и религије" - Те твоје речи су само потврда дубоке повезаности теологије и науке. Многи православни хришћани, свештеници, монаси, епископи су били врхунски познаваоци и других области. Навешћу ти неке:

1. Протојереј Георгије Флоровски: дуги низ година професор богословског факултета на Харвардском универзитету. Предавао на Вашингтонском универзитету. Држао предавања и различите курсеве на универзитетима: Стенфорд, Канзас, Кентаки, Сијетл, Бенгор, Онтарио, Колумбија, као и на Кембриџу. Почасни доктор наука Солунског универзитета. Награђен од стране Хардвардског универзитета звањем professor emeritus Источне црквене историје. У годинама у којима по америчким законима свако мора да иде обавезно у пензију, добија место гостујућег професора у Принстону на Катедри за славистику и религију.

2. Митрополит Никола Хаџиниколау: постдипломске и докторске студије из области астрофизике и биомедицинске технологије завршио  на Харварду и на Технолошком институту у Масачусетсу, а упоредо завршио и постдипломске студије на Теолошком факултету Часног Крста у Бостону. Оснивач првог Центра за биомедицинску етику и деондологију у Грчкој, председник специјалне комисије за биоетику Светог Синода Грчке Православне Цркве и члан Националног одбора за трансплантацију.

3. Павле Флоренски: Завршио студије математике и философије. Рукоположен за свештеника 1911. Након револуције радио на институту за физику, где се редовно појављивао у свештеничкој одори...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6233
OK! Ne mogu ja vama zabraniti da verujete u Boga! Ako zelite verujte i u Reinkranaciju i u Svetu kravu!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6500c
A vi biste trebali makar malo da se upoznate sa biologijom! pa bi znali da covek nije ni postojao za vreme dinosaurusa! tek kada su izumrli doslo je do povoljnih uslova za razvoj sisara pa samim tim i coveka! Vasem bozanstvu su trebali milioni godina da ''kreira'' coveka a ne sedam dana!  Smile

Наш хришћански Бог, није просто божанство (безлично) него заједница  ТРИ ЖИВЕ ЛИЧНОСТИ: ОЦА, СИНА И ДУХА СВЕТОГ! Природа (=божанство) без личности је ништа! Тих шест дана о којима се говори у Библији а током којих је Бог створио свет, не мора да означавају време од 24 часа, него могу бити у питању и временски периоди било ког временског трајања, јер напомињем да је  Бог Биће слободе и ничим није ограничен, па ни временским периодима. Могао је (те временске периоде) да ограничи на време од 24 часа, али и на неки дужи временски период. Управо то истраживање, та радост откривања многих тајни у овом чудесном БОЖИЈЕМ свету нека буде препуштена науци, наравно у њеном домену и сагласно истини.

Опет истичем да Библија не претендује да постане књига биологије, физике, хемије...  И опет напомињем да је човек створен на крају као круна Божијег стварања а Бог се итекако побринуо да услови у којима је створио човека буду повољни.
To ja danima objasnjavam...
OK! Ne mogu ja vama zabraniti da verujete u Boga! Ako zelite verujte i u Reinkranaciju i u Svetu kravu!  Smile

Ovde je receno dovoljno argumenata ali ipak ovde je kod nekog ,, podsvest previse nadjacala svest". Ono sto je ocigledno ne vide ovde pojedini.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 10:42:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.