Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 06:49:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sukob nauke i religije  (Pročitano 229755 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Sukob nauke i religije- nesumnjivo postoji... Od renesanse do danas, malo je religioznih naucnika (Tesla,..?).
Nauka+ filozofija= ateizam Smile

Postoji itekako dosta religioznih naučnika: Paskal, Njutn, Kepler, Ajnštajn, Paster... Svi ljudi koji su utemeljitelji nauka čvrsto su vjerovali u Boga.
Ajnstajn nije bio religiozan a i za ostale sumnjam, generalno malo je ljudi koji su religiozni, posto 60 % ljudi nije procitalo ni dve reci iz biblije a govore za sebe da su religiozni, a sumnjam da su naucnici provodili vreme citajuci bibliju.
Tako da verovatno i ti glumis nekog vernika a nisi proctiao bibliju niti te zanima.
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
(Tesla,..?).

Smile

Nije se osvrtao na bajke i ostale gluposti... iako je bio ekscentrik u prirodi... bio je poprilično realan u vezi tih stvari... i konkretan i uporan kad je njegova profesija u pitanju.

"Mene su još od samog rođenja predodredili za sveštenički poziv, i ta me pomisao neprestano tištila."
(I was intended from my very birth for the clerical profession and this thought constantly opprest me.)

Nikola Tesla - Autobiografija

Svi ljudi koji su utemeljitelji nauka čvrsto su vjerovali u Boga.

Pff...  Smile

'Oćeš reći... svi (veoma diskutabilno) ljudi koji su se bavili naukom u to vreme su morali da se udvaraju crkvi kako bi ostali živi.  Smile
(samo ne znam gde zgura Ajnštajna u ovu listu)

generalno malo je ljudi koji su religiozni, posto 60 % ljudi nije procitalo ni dve reci iz biblije a govore za sebe da su religiozni

Ja verujem da je i više od 60%
Govoreći o ovim prostorima... kad se uvodio komunizam, tako se brzo uveo da bi se sam Marks kao i Engels postideli i priznali da nemaju pojma o komunizmu... e onda kad je to otišlo u K, Srbi (kao i ostala "braća") su tako brzo i naprasno popunili crkve da bi Isus morao izađe iz nje jer nema dovoljno mesta.
Kad danas pitam moje drugove o njihovim dedama, danas kad je komunizam "izašao iz mode"... ničiji deda nije bio komunista!  Smile Ne.  Svi Dražini.  Smile
Stvarno da se čovek zapita je l' u toj staroj Jugoslaviji uopšte bilo komunista?!  Smile

***Khm... khm...
Samo jedna... beleška na margini.

Ispred moje zgrade završavaju 3. (slovima: treću) crkvu i traže pare (okačili broj žiralnog na kojem se mogu uplatiti donacije) od naroda za još jednu... a pored vrtić u kojem su zimi radijatori bili hladni. Pa majku vam... Smile

A za to je narod kriv, tako nam i treba kad smo stoka... obična marva s kojom manipulišu kako kome odgovara.
« Poslednja izmena: 10. Jun 2009, 19:48:21 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
Zastava Beograd,Vozdovac, Brace Jerkovic
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 530.1
mob
Nokia Neka stara nokia
Ispred moje zgrade završavaju 3. (slovima: treću) crkvu i traže pare (okačili broj žiralnog na kojem se mogu uplatiti donacije) od naroda za još jednu... a pored vrtić u kojem su zimi radijatori bili hladni. Pa majku vam... Smile
pa kad mogu da iskoristavaju narod,jer su okoreli pravoslavci...
okoreli...ne mislim to u negativnom smislu...
nego mislim...sloveni su uvek bili okrenuti ka bogu...pre nego sto je hriscanstvo doslo u srbiju,to je bilo mnogobostvo,i bio je bog za seme,bog za pleme,bog za biljku,bog za kucni prag,bog za rodjenje deteta,bog za odrastanje deteta itd...i svako selo je imalo svog boga...i to ne moze tek tako da se iskoreni iz celog naroda...Ovde je crkva imala mnogo velik uticaj,i da nije bilo crkve,ja verujem da bismo propali...
ali eto,neko je shvatio da to moze da iskoristi,i trt,mrt...
mislim,ne kritikujem celu crkvu...ali ponovo...
kako neko kao anfilohije moze da bude tolko uticajan...mislim...covek je za giljotinu prosto stvoren... Smiley 1
Citat
A za to je narod kriv, tako nam i treba kad smo stoka... obična marva s kojom manipulišu kako kome odgovara.
reci ti to narodu ako smes  Smile

ja se zalazem za to da izmislim nacin da napravim solarnu plocu koja iskoristava 2% sunceve energije,pa nam politicari i crkve nece biti potrebne...samo cu ja da vas manipulisem,ali cu se truditi da to ne cinim mnogo...

a do tad...pomolimo se  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Predrag_NK_77
Postoji itekako dosta religioznih naučnika: Paskal, Njutn, Kepler, Ajnštajn, Paster... Svi ljudi koji su utemeljitelji nauka čvrsto su vjerovali u Boga.
Da ali to nema nikakve veze. Isto bi bilo kada bi neko rekao Michael Schumaher je strastveni ribolovac.
Kakve veze imaju Teslini izumi sa religijom ?
Koji od naucnika je rekao "Necu da se moje ime pominje u vezi sa ovim otkricem, hocu da sva zasluga pripadne
Gospodu Bogu !" ?
U Bibliji pise Gospod Bog je Kreator svega Isaija 45:5-7, Isus Hrist za koge se kaze da je jedini Sin Boziji je rekao
"Sve sto ja imam pripada Ocu", "Sve je meni predao Otac" "Sve je Volja moga Oca".....
Zasto niti jedan "religiozni" naucnik nije to rekao ?

I osnovno, kako mogu nauka i religija da budu u sukobu, kada su i jedno i drugo - teorije ?
Kako mogu dva sistema verovanja da budu u sukobu, kada niti jedan nema mogucnost da negira bilo koji drugi ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
Eye upravu si(kao i puno puta), al ključ odgovora je zlo upotreba...nije u sukobu nauka i religija...to bilo tako nešto kao što neki umetnici ne bi smeli koristiti kategorično struju kad sviraju, jer to je nauka. A ako neki su takvi, onda to je budjenja histerija, al mislim ipak će ostati pseudo problema, i umetkički pseudo izazov , al doživljaj neće biti pseudo. Još srećno, jer unplugged nije ni loše Smile
al izmedju nauku i religiju samo histerija će biti trajna doživljaj...
« Poslednja izmena: 14. Jun 2009, 20:00:16 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia Luvmya 520
Eye upravu si(kao i puno puta), al ključ odgovora je zlo upotreba...nije u sukobu nauka i religija...to bilo tako nešto kao što neki umetnici ne bi smeli koristiti kategorično struju kad sviraju, jer to je nauka. A ako neki su takvi, onda to je budjenja histerija, al mislim ipak će ostati pseudo problema, i umetkički pseudo izazov , al doživljaj neće biti pseudo. Još srećno, jer unplugged nije ni loše Smile
al izmedju nauku i religiju samo histerija će biti trajna doživljaj...
Ne uspevam da vidim zloupotrebu ni kod religije ni kod nauke, i religija i nauka sluze svojoj svrsi.
Religija je teorija o necemu sto se nije desilo, a nauka je teorija o onome sto se desilo.
Umetnost je tamo gde je covek pronadje, bez obzira da li je ukljucena u struju ili ne.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
emocionalna rana je vezanost izmedju gore navedenog sukoba(nauka  v.s. religija). projekcijski objekat za histeriju. Histerija je takav nešto kad produktujemo neki simtom zato da dobijemo pažnju. kada smo pod režima onda to je sasvim normalno reagovanje na tog emocionalnog ranu.
To može i tako kazati kad neko nas muči pokazujemo naše rane da ne rade to dalje sa nama....al naravno kod histeriju posle ima problema i sa percepcijom.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia Luvmya 520
emocionalna rana je vezanost izmedju gore navedenog sukoba(nauka  v.s. religija). projekcijski objekat za histeriju. Histerija je takav nešto kad produktujemo neki simtom zato da dobijemo pažnju. kada smo pod režima onda to je sasvim normalno reagovanje na tog emocionalnog ranu.
To može i tako kazati kad neko nas muči pokazujemo naše rane da ne rade to dalje sa nama....al naravno kod histeriju posle ima problema i sa percepcijom.
Religija i nauka su proizvod coveka, roba na trzistu, i da nije coveka ne bi postojale kao roba.
Ljubav nije emocija, nego racionalan osecaj, ako neko voli to sto religija/nauka kaze, onda ce on ucestvovati
 u tome.
Emotivno je to sto religija ili nauka govore. A razilaze se ( a ne sukobljavaju ) oko pogleda na postojanje coveka.
Posto religija obuhvata samo coveka i zivo je boli briga za biljno i zivotinjsko carstvo.
Ateisti ne postoje zbog Darwin-a, nego zbog nemogucnosti verovanja nebuloze o stvaranju glinene lutke koja je
postala zivo krv i meso.
A Darwin nije kreirao svoju teoriju da bi odgovorio toj nebulozi.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Религију је створио човек као и науку.
Грешка и једних и других је у искључивости.
Да је наука прихватила Библију и митове као истину,данас би смо били на далеко већем степену развоја.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Sony xperia
Slobo to se moze reci i za Religiju. Da je prihvatila nauku, sada bi jurcali svemirom vise nego u Zvezdanim Stazama.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 06:49:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.