Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:25:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Suđenje Rasimu Deliću  (Pročitano 20237 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ti mozes lagati koliko hoces, ali sam siguran da se niko nece upecati na te jeftine fore...sreca pa pored mene na ovom forumu ima mnogo ljudi koji su dosta upuceni ili su licno pogodjeni tragedijama vasih koljaca i surovih ubica, znas ti dobro i za Konjic i za Tarcin i Silose i za Kazane kod Sarajeva i za Capljinu i za Kravicu i mnogo gubilista gde je ta tvoja hrabra vojska klala, pljackala, ubijala i silovala i ti bez i malo obraza imas hrabrosti da se sluzis najpodlijim i gnusnim lazima, lazes k'o Turcin!
Za razliku od tebe koji si toliko pristrasan i lazoljubiv, ja nikada necu negirati ni jedan zlocin koji je pocinjen od strane Srba, jer sam svestan da su cinjeni na svim stranama, ali nikad necu prihvatiti ni tu "vasu istinu", ne mozes me ubediti da je moj narod pokvareniji, losiji i brutalniji od tvog, iskustvo kroz 20 vek govori drugacije, dzaba sve moki!
« Poslednja izmena: 15. Sep 2008, 22:54:34 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat
ja sam siguran da nijedan jedini dokument ne postoji koji bi dokazao da je nešto naša ratno vojno politčka vrhuška sistematski i planski nešto  počinila u pogledu zločina prema drugim narodima,
Pa ti si siguran u Bosnjacke-bogumile najstarije (pre pojave Velikog praska) i Srba od 1920, toliko o kredibilitetu  Smile

pronaso sam i par srba u onim dokumenitima, sto je znak da su jako validna druze  Smile
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ti mozes lagati koliko hoces, ali sam siguran da se niko nece upecati na te jeftine fore...sreca pa pored mene na ovom forumu ima dosta ljudi koji su dosta upuceni ili su licno pogodjeni tragedijama vasih koljaca i surovih ubica, znas ti dobro i za Konjic i za Tarcin i Silose i za Kazane kod Sarajeva i za Capljinu i za Kravicu i mnogo gubilista gde je ta tvoja hrabra vojska klala, pljackala, ubijala i silovala i ti bez i malo obraza imas hrabrosti da se sluzis najpodlijim i gnusnim lazima, lazes k'o Turcin!
Za razliku od tebe koji si toliko pristrasan i lazoljubiv, ja nikada necu negirati ni jedan zlocin koji je pocinjen od strane Srba, jer sam svestan da su cinjeni na svim stranama, ali nikad necu prihvatiti ni tu "vasu istinu", ne mozes me ubediti da je moj narod pokvareniji, losiji i brutalniji od tvog, iskustvo kroz 20 vek govori drugacije, dzaba sve moki!

pa šta sam ja slago, zločina je bilo, ali dokazano je da su mudzahedini bili slobodni strijelci, oni jesu bili sa armijom bih, ali pored njih, sa svojim lancem zapovjedanja i odgovornosti...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ti mozes lagati koliko hoces, ali sam siguran da se niko nece upecati na te jeftine fore...sreca pa pored mene na ovom forumu ima dosta ljudi koji su dosta upuceni ili su licno pogodjeni tragedijama vasih koljaca i surovih ubica, znas ti dobro i za Konjic i za Tarcin i Silose i za Kazane kod Sarajeva i za Capljinu i za Kravicu i mnogo gubilista gde je ta tvoja hrabra vojska klala, pljackala, ubijala i silovala i ti bez i malo obraza imas hrabrosti da se sluzis najpodlijim i gnusnim lazima, lazes k'o Turcin!

pa šta sam ja slago, zločina je bilo, ali dokazano je da su mudzahedini bili slobodni strijelci, oni jesu bili sa armijom bih, ali pored njih, sa svojim lancem zapovjedanja i odgovornosti...
Sta si se ti uhvatio samo tih mudzahedina, pa ne mogu ti oni biti opravdanje za mnoge zlocine koji su pocinili pripadnici tvog naroda u proslom ratu, neozbiljan si, samo cini mi se da se uzalud trudis da to zlo ispeglas i zavijes ga u "svilu i kadifu", znas ti dobro o cemu ja govorim, pa ja licno znam iz prve ruke o najbrutalnijim zlocinima tih vasih "zelenih beretki" i ABiH ali ne zelim nista da personalizujem (zrtve) ovde na forumu, zna se gde se to radi, samo sto je izgleda pravda za neke vrlo spora...ali ne i nedostizna, sve to na kraju stigne!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
Evo sta o tome kaze sam Delic:
http://www.youtube.com/watch?v=XWRSoMBL82M
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Slobodni strelci , kod vas su bili dobrodošli svi strelci koji su ubijali Srbe ravnopravne stanovnike Bih, i ti strelci nisu bili agresori jedino su Srbi iz Srbije bili agresori ne HVO ne muđahedini , pa da li vi stvarno mislite da smo mi Srbi baš toliki idoti da nam možete proturati te budalaštine !?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Slobodni strelci , kod vas su bili dobrodošli svi strelci koji su ubijali Srbe ravnopravne stanovnike Bih, i ti strelci nisu bili agresori jedino su Srbi iz Srbije bili agresori ne HVO ne muđahedini , pa da li vi stvarno mislite da smo mi Srbi baš toliki idoti da nam možete proturati te budalaštine !?

Region | 15.09.2008
Rasim Delić osuđen na tri godine

Haški tribunal osudio je danas (15.09.) bivšeg komandanta Armije Bosne i Hercegovine Rasima Delića na tri godine zatvora zbog zločina mudžahedina nad srpskim zarobljenicima u srednjoj Bosni 1995. godine.

Delić je, odlukom većine sudija, proglašen krivim za kršenje zakona i običaja rata, zato što u julu, avgustu i septembru 1995. nije sprečiio okrutan tretman zarobljenih Srba u rukama pripadnika jedinice El Mudžahedin, nad kojom je, po presudi, tada imao efektivnu kontrolu. Istovremeno, general Delić je oslobođen krivice za višestruka ubistva srpskih i hrvatskih zarobljenika na više lokacija u srednjoj Bosni 1993-95.

Suđenje Deliću počelo je u julu prošle godine, a završilo se u junu ove godine. Tužilaštvo je izvelo 64 svedoka, a odbrana 13 svedoka. Čim je dobio optužnicu, general Delić se dobrovoljno predao Haškom tribunalu u februaru 2005. godine, a u prvom pojavljivanju pred sudijom izjavio je da nije kriv ni po jednoj od četiri tačke optužnice, koje su ga teretile za ubistva i surova postupanja mudžahedina, kvalifikovana kao kršenje zakona i običaja ratovanja. Stekao je poverenje sudija, koji su ga u maju 2005. pustili da na slobodi dočeka početak suđenja.

Ritualno odrubljivanje glava

"Časni sude, zdrav sam i, što se mene tiče, proces može da počne. Hvala vam lijepa”, rekao je Delić kada se vratio u Hag uoči početka procesa 9. jula prošle godine. Suđenje je okončano u aprilu ove godine. Tužiocima je za izvođenje dokaza bilo potrebno sedam meseci, a odbrani manje od dva meseca.

Kao najteži u nizu zločina mudžahedina, u optužnici su navedeni ubistvo 23 zarobljena Hrvata, među kojima je bila i jedna mlada žena, u selu Maline kod Travnika, i streljanje 52 pripadnika Vojske Republike Srpske u logoru Kamenica u blizini Zavidovića, od kojih je nekima ritualno odrubljena glava.

U završnim rečima, održanim od 9. do 11. juna, tužilac Deril Mandis je istakao da su izvedeni dokazi pokazali da su te zločine počinili mudžahedini u vreme kad je njihov odred bio podređen generalu Deliću, i zatražio kaznu od 15 godina zatvora.

Proces bez valjanih dokaza?

Braniteljka generala Delića, advokatica iz Sarajeva Vasvija Vidović, tvrdila je da tužioci nisu izveli ni jedan valjan dokaz o odgovornosti optuženog.

"Iz svih iskaza, uključujući i žrtve, moguće je izvesti samo jedan zaključak: odred 'El Mudžahedin' nije bio pod komandom Armije Bosne i Hercegovine. Jasno je iz dokumenata, koji su pronađeni u Islamskom kulturnom centru u Milanu da mudžahedine nisu kontrolisale komande Armije Bosne i Hercegovine, a pogotovo ne general Delić," rekla je Vidovićeva i zatražila oslobađajuću presudu.

Naredna tri meseca sudije su razmatrale dokaze i argumente tužbe i odbrane i osudile Delića na tri godine zatvora. Delić je u pritvoru vće proveo 448 dana koji će mu biti uračunati u kaznu.

Dževad Sabljaković

izvor:  http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3646679,00.html

evo sta pise neki nepoznati sudionik dogadjaja ratnih i operacija na vozucoj...

PostPostao/la direktor77 dana 15/09/2008 23:35
Rasim, 3 godine...hmmm....za zlocine koje je pocnika jedinica koja je u lancu komande najmanje bila povlastena Rasimu....za sve ostalo mozda je i kriv ali za to nevjerujem....motemo mi o Rasketu kao covjeku ovdje naprdjevat i hvalospjeve i pljuvat ga al za ovo sto je osudjen smatram da nije kriv, a zasto....? Kada smo oslobadjali Vozucu vidio sam svojim ocima da momci iz te brigade ama bas nikog ne j... ni 5% nego samo svoje pretpostavljene i zbog toga se kasnilo na ekim pravcima, a bogami ptom su ujednom trenutku toliko usli da momci sa bokova su mogli uci u okruzenje, mislim da puno ne oduglovacim toliko nisu nikoga slusali da su ugrozavali druge i da nikako snjima zajedno u akciji nije bilo ugodno radi te nesaradnje. Oni su imali svoje arsine i ponjima se vodili. Tesko je u to vrijeme ih bilo kontrolisat, jer hajde onda ti dodji pa im nesto reci pa da te ljudi onda na livadi zveknu u glavu i pojeo vuk magarca.
Nego sve u svemu sta se Rasketu moglo sve napakovat dobro je proso. Mislim da i haski sud ide na to da barem neko bude osudjen od bosnjackih vojnih lipicnera jer su na svimostalim pusiona.

« Poslednja izmena: 16. Sep 2008, 00:06:46 od moralles »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
"Iz svih iskaza, uključujući i žrtve, moguće je izvesti samo jedan zaključak: odred 'El Mudžahedin' nije bio pod komandom Armije Bosne i Hercegovine. Jasno je iz dokumenata, koji su pronađeni u Islamskom kulturnom centru u Milanu da mudžahedine nisu kontrolisale komande Armije Bosne i Hercegovine, a pogotovo ne general Delić,"
A vigdis, sam Delic je "znao" da su mu gore pomenuti pod kontrolom, jedino sto tada nije znao da je bosnjak, to su mu tek kasnije saopstili preko televizije. Dobro pogledaj snimak i ne spamuj prepisujuci agencijske vesti, mi i sami znamo da ih citamo i bes tvoje selekcije. Smile
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Bivši komandant Armije BiH osuđen na tri godine zatvora
Presuda Deliću razljutila Srbe i Hrvate
Autor: Ekipa „Blica“ | Foto:reuters | 16.09.2008. - 08:20

HAG - Haški tribunal juče je osudio na tri godine zatvora bivšeg komandanta Armije BiH Rasima Delića zbog zločina mudžahedina nad srpskim zarobljenicima u srednjoj Bosni 1995. godine.

Delić je, odlukom većine sudija, proglašen krivim za kršenje zakona i običaja rata zato što u julu, avgustu i septembru 1995. nije sprečio okrutan tretman zarobljenih Srba u rukama pripadnika jedinice „El Mudžahedin“, nad kojom je, po presudi, tada imao efektivnu kontrolu.
Osuđujuću presudu po četvrtoj tački optužnice doneli su sudije Frederik Harhof i Flavija Latanci, dok je predsedavajući sudija Bakone Moloto glasao za oslobađanje Delića, smatrajući da nije dokazano da je on imao kontrolu nad mudžahedinima.
Istovremeno, general Delić je oslobođen krivice za višestruka surova ubistva srpskih i hrvatskih zarobljenika na više lokacija u srednjoj Bosni. Iako je dokazano da je jedinica „El Mudžahedin“ od avgusta 1993. bila u sastavu Armije BiH i da je Delić imao efektivnu kontrolu nad tom jedinicom, sudije su ipak zaključile da optuženi nije znao, niti mogao znati za ubistva zarobljenika, te ih stoga nije ni mogao sprečiti.
Sudsko veće je prihvatilo da su mudžahedini u julu i avgustu 1995. u selima Livada i logoru Kamenica okrutno postupali prema srpskim zarobljenicima, prebijajući ih i podvrgavajući ih elektrošokovima, kao i da su trojicu ubili, a zatim im odsekli glave, koje su pokazivali drugim zarobljenicima. Veće je ocenilo i da je dokazano da su pripadnici „El Mudžahedina“ ubili više od 50 Srba u logoru Kamenica.
Prema presudi, međutim, Delić nije imao dovoljno „uznemiravajućih“ informacija na osnovu kojih bi mogao zaključiti da će do toga doći. Bivši general je oslobođen odgovornosti i za ubistvo i ranjavanje 24 zarobljena vojnika Hrvatskog veća odbrane.
Suđenje Deliću počelo je u julu prošle godine, a završilo se u junu ove godine. Tužilaštvo je izvelo 64 svedoka, a odbrana 13 svedoka. Delić se dobrovoljno predao Haškom tribunalu u februaru 2005. godine, a u prvom pojavljivanju pred sudijom izjavio je da nije kriv. Ubrzo je bio pušten na privremenu slobodu na kojoj je ostao do početka suđenja. U pritvoru je proveo 448 dana, koji će mu biti uračunati u kaznu.
Ovom presudom su podjednako ogorčeni i Srbi i Hrvati u BiH. Predsednik Udruženja porodica poginulih boraca, zarobljenih i nestalih civila RS Nedeljko Mitrović izjavio je da je Haški tribunal presudom Deliću ponovo pokazao da je politički sud. Predsednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić izjavio je da ova presuda, kao i ranija presuda bošnjačkom ratnom komandantu u Srebrenici Naseru Oriću, govori o pristrasnosti Haškog tribunala.
- Šta drugo poručiti haškim deliocima nepravde koji treći put ove godine srpskim žrtvama i njihovim porodicama šalju poruku da je pravda spora, nedostižna i selektivna - kazao je Dukić.
I Hrvatska demokratska zajednica BiH saopštila je da je „neugodno iznenađena presudom Haškog suda koji je sramotno niskom kaznom osudio Delića“. U saopštenju iz te stranke se dodaje i da se izrečenim presudama „očito daje politički pečat proteklom ratu“.

Kavran: Tužilaštvo proučava presudu
Portparol Haškog tužilaštva Olga Kavran izjavila je da će Tužilaštvo, koje je tražilo 15 godina zatvora, o eventualnoj žalbi na presudu Rasimu Deliću odlučiti kada bude proučilo presudu kojom je osuđen na tri godine zatvora.

Dodik: Urušeno poverenje u Hag
Premijer RS Milorad Dodik ocenio je da je presudom Rasimu Deliću Haški sud još jednom pokazao da je pravda za srpske žrtve pred tim sudom zaista nedostižna.
- Ta presuda urušila je i minimum našeg poverenja u pravičnost Haškog tribunala, koji je praktično izgubio sav legitimitet kada je srpski narod u pitanju - kaže Dodik.

Kuzmanović: Povreda prava
Predsednik RS Rajko Kuzmanović smatra da presuda Tribunala u Hagu, kojom je Rasim Delić osuđen na tri godine zatvora, predstavlja povredu međunarodnog prava i nedopustivu primenu dvostrukih standarda u pravosuđu.
- Očekivao sam objektivnu i pravednu presudu ratnom komandantu Armije BiH Rasimu Deliću, za koga je Tužilaštvo tražilo kaznu zatvora od 15 godina, a ovakva presuda narušava poverenje u rad i neutralnost Tribunala - naglasio je Kuzmanović.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
UNIX
Browser
Opera 9.50
mob
Ericsson T28
БAЊA ЛУКA - Хашки трибунал је пресудом бившем команданту Aрмије БиХ Расиму Делићу још једном показао да је правда за српске жртве пред тим судом недостижна, оцијенио је јуче предсједник Владе РС Милорад Додик.

- Пресуда је урушила повјерење у правичност Трибунала, који је изгубио сав легитимитет када је ријеч о српском народу  - изјавио је Додик и упитао како је могуће да се готово свим оптуженим из РС суди по командној одговорности, а да командант Aрмије БиХ нема командну одговорност.

Није јасно ни како је Биљана Плавшић, додао је он, која није командовала и издавала наређења, осуђена на 11 година, а да Делића, са свом одговорношћу, осуде на три године затвора за злочине које су починили припадници одреда "Ел муyахедин" од јуна 1993. до септембра 1995. године.

Према његовим ријечима, умјесто да правичним суђењима дају допринос помирењу, очигледно је да њихове пресуде бацају ново сјеме раздора међу народе у БиХ.

- Слике одсјечених српских глава обишле су свијет. Позивамо тај исти свијет да упита судије Трибунала да ли су три године затвора довољна казна за муyахединске злочине - нагласио је Додик.

Предсједник РС Рајко Кузмановић је рекао да пресуда представља флагрантну повреду међународног права и недопустиву примјену двоструких стандарда у правосуђу.

- Очекивао сам објективну пресуду, а оваква пресуда нарушава повјерење у неутралност Трибунала - нагласио је Кузмановић.

Предсједник Савеза логораша РС Бранислав Дукић је рекао да је срамна пресуда Делићу још једна потврда да је за Србе правда недостижна.

- Хашки дјелиоци правде су трећи пут ове године српским жртвама и њиховим породицама послали јасну поруку да су Срби колатерална штета - нагласио је Дукић.

Предсједник Републичке организације породица погинулих, заробљених бораца и несталих цивила Недељко Митровић је рекао да је пресуда неприхватљива и упитао шта ће на овакву пресуду рећи породице 64 припадника Војске РС која су заробљена и масакрирана и чија су тијела разбацана и измјештана у Гостовићима.

ХДЗ БиХ разочаран је чињеницом да злочини над Хрватима у БиХ немају исти третман у Трибуналу и нагласио да је Хаг крајње пристрасан с очитом политичком поруком.
Галијашевић

Експерт за антитероризам Yевад Галијашевић је казао да је очекивао већу пресуду за Делића и нагласио да су муyахедини пројекат Aлије Изетбеговића, а да им је Харис Силајyић уз помоћ америчке дипломатије обезбиједио улазак у БиХ и увоз оружја.
Оптужница

Делић је према пресуди одговоран за злочине почињене у селима Завидовићима, осуђен је за одговорност за злочине које су почини страни муслимански борци у три одвојена инцидента у периоду од 1993. до 1995. године. Ослобођен је кривице по три тачке оптужнице, које су га теретиле за убиство и сурово поступање. Утврђено ја да Делић не сноси одговорност за злочине почињене у Травнику, а у казну му је урачунато 488 дана, колико је провео у притворској јединици у Схевенингену.
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/11393/cir/Ratni-komandant-Armije-RBiH-Rasim-Delic-osudjen-na-tri-godine-zatvora.html

СAРAЈЕВО - Бошњачки политичари желе да направе довољно трауматичну политичку ситуацију како би довели до свог примарног циља да се продужи међународно ангажовање у БиХ и Силајyићево дјеловање је у функцији тога.

Ово је за "Глас Српске" изјавио премијер РС Милорад Додик, реагујући на покретање спора пред Уставним судом БиХ који је јуче против Републике Српске покренуо Харис Силајџић.

Он је истакао да Силајџић има право на свој став, а оно што  политичаре у Сарајеву додатно иритира је чињеница да су "све акције Републике Српске у складу са Уставом, законима и који се апсолутно поштују, али се поштује и став и интереси РС".

- Што се тиче представништава РС, свих претходних година оснивана су представништва која су економског и културног карактера, одлучили смо да то проширимо и имамо намјеру да отворимо многа друга. У том погледу нема ништа нелогично и ништа се не дешава мимо закона, имамо право на то и то ћемо право и искористити - рекао је Додик.

Предсједавајући Дома народа Парламента БиХ, Младен Иванић, сматра да ако ико треба да буде суђен за кршење Устава БиХ, онда би то требао бити Харис Силајџић.

- Силајџић је у више наврата износио своје личне ставове као ставове институција БиХ и није поштовао амбасадоре из РС када је ишао у иностранство. И ово покретање судског спора је типични примјер његове мржње према Српској - рекао је Иванић.

Он је додао да све нас таква политика удаљава од БиХ и да за то није крив нико из РС него политичари типа Хариса Силајџића.

- Чињеница је да се он више ништа не пита, јер је ријеч о политичару који живи у 90-тим годинама, па је самим тим његово вријеме прошло - каже Иванић.
Шпирић: Ништа ново

Предсједавајући Савјета министара БиХ, Никола Шпирић, је истакао  да реакције и потези политичке елите из Сарајева према РС нису никаква новост.

- Сваки потез из РС и сваки њен јасан став унутар БиХ политичкој елити из Сарајева се чини неуставним. Тешко држави у којој се дешава да представник те државе Уставном суду тужи и оптужује своје дијелове. Не мислим да је то допринос очувању БиХ. То није добро и добра донијети не може - казао је Шпирић.
Glas Srpske
« Poslednja izmena: 16. Sep 2008, 14:52:39 od igorxxx »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:25:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.