Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 19:09:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 70
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sudjenje Antu Gotovini  (Pročitano 61072 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k800i i D820
Citat
Naravno razlika je samo sto Mladic,Hadzic i Karadzic jos uvijek setaju na slobodi... znam znam ti si objektivan!
A da ne pricamo o tome da Mladica,Seselja i ostale "nitko"ne voli u Srbiji...

Већ сам рекао да не можеш бити објективан јер је теби 90% Срба у Хагу објективно!
Једва сам успео да те научим да сте србомрсци још од 19. века и да је све што се десило продукт тога...
Наравно то је било на пп. После си вратио стару плочу!

Код нас само неки подржавају оптужене док код вас то раде сви...
Гледао сам неки чланак на нету где једно 20 познатих личности код вас брани и обожава ваше генерале...
Ти ми нађи исти у Србији и ја те частим!

Ja ne moram nista da ti trazim a ti mene nisi u nicemu ubijedio nego si pricao svoju pricu a ja da je skratim tebi sam rekao uredu i primi tako i razmisljaj dalje po tvome...kada vidim da nema vajde jer ti mrzis sve Hrvatsko i pricati sa tobom onda ti podvrdjujem tezu...

Za mene je objektivno ono da za svakoga tko je cinio zlocine i u Haagu sjedi je to prava stvar bio to Srbin,Hrvat,Albanac ili netko drugi..... Ako se uzme u obzir da vam je stranka Vojslava Seselja najjaca u drzavi i da SPS dobije vise blasova, kao i NS nego neke demokratske stranke onda to meni govori vec dosta i tu ne moram da izvodim ni ti glumicu koja sjedi kod SRSa ili Boru Corbu, Cecu ciji je muz heroj...

I da eto vidis Crowz misli da je vecina Srba za njih (Mladica i Karadzica)! Zasto onda tvoje vidjenje koje odudara od toga, i tko je tu upravu?

A sada back to Gotovina...
« Poslednja izmena: 12. Mar 2008, 12:19:53 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Ja ne moram nista da ti trazim a ti mene nisi u nicemu ubijedio nego si pricao svoju pricu a ja da je skratim tebi sam rekao uredu i primi tako i razmisljaj dalje po tvome...kada vidim da nema vajde jer ti mrzis sve Hrvatsko i pricati sa tobom onda ti podvrdjujem tezu...

Za mene je objektivno ono da za svakoga tko je cinio zlocine i u Haagu sjedi je to prava stvar bio to Srbin,Hrvat,Albanac ili netko drugi..... Ako se uzme u obzir da vam je stranka Vojslava Seselja najjaca u drzavi i da SPS dobije vise blasova, kao i NS nego neke demokratske stranke onda to meni govori vec dosta i tu ne moram da izvodim ni ti glumicu koja sjedi kod SRSa ili Boru Corbu, Cecu ciji je muz heroj...

A sada back to Gotovina...

Па видим ја да ти не умеш аргументовано да причаш.
Ја сам ти испричао причицу о твојим оцима нације... Ту причу можеш да провериш и на интернету и у загребачким музејима и архивама...
Наравно тебе то не занима већ свакога ко прича нешто што није по твоме оптужујеш да мрзи све!
Већ сам ти причао да са тобом нећу о Хагу!
Што се тиче Лидије и Чорбе, смешан си...
Ваша цела нација подржава и воли генерале! Ниси разумео ја то ценим јер показујете како се сопствена држава воли.
То је било намењено пре свега мишевима код нас а не теби као неки укор...

Citat
i pricati sa tobom onda ti podvrdjujem tezu...

Одавно нисам видео овако љигаво опхођење...
Подсетићу те да смо тада имали нормалну преписку. Нема везе. Ја о теби сада знам шта да мислим.
Само се немој варати да ћу да те пустим да шириш своје лажи и глупости јер те не ценим као човека...
Јадно, друже, јадно!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
@Feanor eh bas si me pogodio sada sa svojom pricom, srce mi iskrvari vjeruj mi.....

Eto vidis ti kazes da samo neki dio Srba podrzava Mladica i Karadzica, Crowz misli da vecina Srba podrzavaju te iste....na temi o Karadzicu i Mladicu vecina Srba koji pisu ovdje vide ih kao Heroje...eh po meni onda tvoje vidnjenje pokraj svega toga i sto se odvija na politickoj sceni gdje je SRS najveca stranka pojedinacna ne igra nikakvu ulogu...tako to ja tumacim...

Ja vidim ta ti ne umijes da argumentovano pricas, jer trazis opravdanje u zadnjih sto godina za ovo, i sa time opravdavas zlocine nad Hrvatima i Bosnjacima i drugim narodima...neka eto dobro necemo dalje i vracamo se Anti Gotovini...

IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
@Feanor eh bas si me pogodio sada sa svojom pricom, srce mi iskrvari vjeruj mi.....

Eto vidis ti kazes da samo neki dio Srba podrzava Mladica i Karadzica, Crowz misli da vecina Srba podrzavaju te iste....na temi o Karadzicu i Mladicu vecina Srba koji pisu ovdje vide ih kao Heroje...eh po meni onda tvoje vidnjenje pokraj svega toga i sto se odvija na politickoj sceni gdje je SRS najveca stranka pojedinacna ne igra nikakvu ulogu...tako to ja tumacim...

Ja vidim ta ti ne umijes da argumentovano pricas, jer trazis opravdanje u zadnjih sto godina za ovo, i sa time opravdavas zlocine nad Hrvatima i Bosnjacima i drugim narodima...neka eto dobro necemo dalje i vracamo se Anti Gotovini...

Наравно да те нисам погодио у срце... Тешка мета!  Smile
Већ сам рекао кад будеш нашао пример у Србији где 95 % познатих брани и правда оптужене у Хагу јави се! Само чињенице чекам! Оно што најмање имаш!
Ја увек аргументовано причам за разлику од тебе. Видиш како они у Хагу причају и о средњем веку. Ја не морам. Ниси довољно подучен за такве разговоре. Довољно је само да те упутим на 19. век и ваше очеве нације које сада дижете у небеса...
Све сам ја теби аргументовао више пута али се ти мигољиш онако као...

И опет ти кажем дај чињенице кад оптужујеш некога!
Овако то треба да изгледа:
Чињеница - Феанор је написао да правда злочине учињене над цивилима у Босни и Хрватској дана ____________(уписати одговор) на теми __________(уписати одговор) ____________(убацити линк).  Smile

И да, вратићемо се Готовини онда кад будеш престао да спамујеш...
Што се мене тиче већ сам рекао. Ви нас можете учити како се воле и подржавају оптужени!
« Poslednja izmena: 12. Mar 2008, 12:34:57 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
@Feanor drago mi je da si ti negdje vidio da 95% poznatih brane optuzenike... Smile I vidim tebi je pojam da pricas o sebi kako argumentovano pricas, svaka cast...
Evo idemo dalje.....

12. 03. 2008. | 12:14
HAAG Drugi dan suđenja generalima
Mišetić: Nema dokaza da je Vlada RH prijetila srpskim civilima genocidom
Autor Ivana Čičak

Nakon što je jučer uvodnu riječ imalo tužiteljstvo, danas isto čine branitelji generala Gotovine Luka Mišetić i Greg Kehoe.

Mišetić: Vodstvo Krajine je usađivalo strah u vlastitom stanovništvu
Luka Mišetić je rekao kako su Hrvatska vlada i Hrvatska vojska pokušavali minimalizirati civilne žrtve i učinit ostatku stanovništva normalne uvjete života.

Nema dokaza da je Vlada RH prijetila srpskim civilima genocidom. Srbi su dobili mogućnost da ostanu. 60 do 90 dana prije 'Oluje' Srbi su se zbog Martićeve propagande pripremali za odlazak.

Mišetić je izjavio kako nema dokaza da je Vlada RH prijetila srpskim civilima genocidom

Hrvatska vlada tada je planirala rušenje nametnug srpskog režima na okupiranom hrvatskom području. Srpska strana provodila je jaku četverogodišnju medijsku kampanju koja je imala za cilj Srbe u Hrvatskoj prikazati kao viktimizirano od strane Hrvata, a što je usadilo strah Srbima u Hrvatskoj, rekao je Mišetić.

Luka Mišetić je rekao kako optužba nema niti jednog dokaza da je general Gotovina počinitelj zločina za koje ga se optužuje. Tužiteljstvo cijelo vrijeme od Suda traži da krši teoriju logike, rekao je Mišetić i istaknuo kako je predsjednik Tuđman na Brijunima govorio o nanošenju snažnog udaraca Srbima, ali vojnicima, a ne civilima.

Na trenutak je sjednica bila zatvorena za javnost. Doznajemo da je tužiteljstvo predložilo novog svjedoka koji je svjedočio u slučaju Miloševića.

Tužiteljstvo onemogućilo svjedočenje svojemu svjedoku
Mišetić je u nastavku govorio o svjedoku Steinaru Hjertnesu koji je tijekom Oluje bio zapovjednik UNMO sektora Jug. Istaknuo je da je Hjertnesa angažiralo tužiteljstvo kao neposrednog svjedoka kako bi dokazalo "prekomjerno granatiranje", no Hjertnes je u svom svjedočkom iskazu ustvrdio kako nije bilo prekomjernog granatiranja, te da je Hrvatska vojska granatirala samo vojne ciljeve. Iz tih razloga tužiteljstvo ga je povukao sa liste svjedoka.

Kehoe: "U oči mi nije upalo što je tužiteljstvo reklo, nego ono što nije reklo"
"Dok sam jučer ovdje slušao što govori optužba, upalo mi je u oči ono što optužba nije rekla, a to je da nije bilo nikakvih deportacija kada je započela Oluja 4. kolovoza 1995." rekao je Greg Kehoe, ističući da prvog dana operacije Oluja nije bilo prekomjernog granatiranja Knina.

Naglasio je da ga nije smetalo što je tužiteljstvo jučer reklo, nego ono što nije reklo. Tužiteljstvo je spomenulo prekomjerno granatiranje, ali nije reklo da nije bilo deportacija kada je počela akcija Oluja i da je RSK uvijek planirala ukloniti svoje ljude.

Sudac Orie je nakon prikazanog filma o Vukovaru tražio objašnjenje zbog čega je taj film prikazan

Sigurno da nije bilo prekomjernog grantiranja Knina, a to se zna iz praktičnih razloga. Jedan od njih je što je UN-ov promatrač vidio da toga nije bilo, a tužiteljstvo ga je potom povuklo s liste svjedoka, rekao je Kehoe.

Greg Kehoe je podsjetio da se Hrvatska na početku rata morala suočiti s jednom od najjačih vojski u Europi, predvođenoj zločincima poput Martića, Karadžića i Mladića.

Sudac Orie tražio objašnjenje prikazivanje filma o Vukovaru kao dokaznog materijala
Kehoe je također rekao da tužiteljstvo svoj veći dio optužnice temelji na Brijunskim transriptima, no nije reklo da u Tuđmanovu i Gotovininu razgovoru Tuđman savjetuje Gotovinu i ostale sudionike da nepotrebno ne troše streljivo, te dodao: "Mi nismo kao Amerikanci".

Tada su u sudnici prikazani dijelovi filma "Dva sata od Londona", koji govori o rušenju Vukovara.

Sudac Orie je nakon prikazanog filma o Vukovaru tražio objašnjenje zbog čega je taj film prikazan. Nakon što mu je Kehoe objasnio i pokazao usporedne snimke izgleda Vukovara nakon granatiranja 1991. i Knina nakon Oluje 1995., sudac Orie je rekao da razumije zašto je film prikazan kao dokazni materijal.

Obrana generala Gotovine tim filmom želi pobiti navode tužilaštva o prekomjernom granatiranju Knina u akciji Oluja.

Greg Kehoe istaknuo je da prvog dana operacije 'Oluja' nije bilo prekomjernog granatiranja Knina

Kehoe je istaknuo da je srpska strana, manipulirajući informacijama s terena i optužujući Hrvate da su sami ubili svoje sunarodnjake, poticala bijes i osvetu prema civilnome hrvatskom stanovništvu.

Greg Kehoe upozoren da se u izlaganju ne obraća Gotovini nego Sudu
"Odvjetniče Kehoe, u svome dosadašnjem izlaganju čak ste 25 puta spomenuli prezime Gotovina i isto toliko puta okrenuli leđa Sudu. Molim malo poštovanja", rekao je sudac Alphons Orie, pomalo ljutit zbog načina izlaganja Gotovinina odvjetnika.

Odvjetnik Kehoe rekao je da je počašćen što brani Antu Gotovinu, i da je on kao zapovjednik u operaciji Oluja, koja je stvorila preduvjete za potpisivanje Dejtonskog sporazuma kojim je okončan rat u BiH, jedan od najzaslužnijih za završetak rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Sudac Alphons Orie upozorio je Kehoea da se u izlaganju ne obraća Gotovini nego Sudu

Sudac Orie je na kraju prvog dijela Kehoeva izlaganja zatražio da objasni zašto je u uvodnom dijelu toliko govorio o legitimnosti operacija, kada to tužiteljstvo nije ni pobijalo.

Kehoe Sudu: "Čovjek koji je odgovoran za kraj rata sjedi ispred vas... to je Gotovina"
"Nakon svega, postavljam pitanje oko čega se Vi s tužiteljstvom uopće sporite", upitao se Orie.

Kehoe je objasnio da je bitno pokazati da je Ante Gotovina kao glavni operativni zapovjednik imao zadaću poraziti neprijatelja.

"Ako je netko odgovoran za mir u BiH i Hrvatskoj, onda je to Gotovina, čovjek koji sjedi ispred vas", zaključio je na kraju Kehoe.

Potom je Kehoe pročitao odlomak iz memoara tadašnjeg američkog predsjednika Billa Clintona. Istaknuo je njegovu observaciju: 'Diplomacija ne može uspjeti, dok se Srbima ne nanesu ozbiljni gubici na terenu' i Clintonovu podršku operaciji 'Oluja'.

U Hagu se danas nastavlja suđenje generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču, optuženima za zločine u Oluji.

Obrane druge dvojice optuženih odlučile su da će to učiniti na početku dokaznog postupka obrane. Tužiteljstvo je ustvrdilo da je Hrvatska imala pravo na oslobađanje svog teritorija, ali da je dio plana bio i prisilna eliminacija Srba iz takozvane RSK u čemu su, navodno, ulogu i odgovornost imala trojica generala.

Izvor: vecenji.hr
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
@Feanor drago mi je da si ti negdje vidio da 95% poznatih brane optuzenike... Smile I vidim tebi je pojam da pricas o sebi kako argumentovano pricas, svaka cast...

Ти ми пореци да је такво цело јавно мњење у Хрватској. Истина боли поготову кад ниси у праву!  Smile

Citat
Mišetić: Nema dokaza da je Vlada RH prijetila srpskim civilima genocidom

Само су фарбали асфалт на путевима где се повлаче Срби у црвено... Иначе су говорили да остану у домовима и да ће бити заштићени  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
dobar ovaj mišetić, uvjerljiv je.
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zatirali Srbe
E. H., 11.03.2008 18:31:42 Ocena: 4.41 (Glasova: 10)  Komentara: 6 

"Oluja" je prognala hiljade Srba iz Krajine
HAG - Suđenje hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču pred Haškim tribunalom počelo je u utorak uvodnom rečju tužioca Alana Tigera koji je rekao da će dokazati odgovornost optuženih za „nasilnu eliminaciju Srba“ iz Kninske Krajine 1995.
- Ovo suđenje proizlazi iz nasilne eliminacije krajiških Srba iz Hrvatske i uništavanja njihove zajednice u leto i jesen 1995. i uloge trojice optuženih generala u tome - rekao je Tiger.
Tužilac je naglasio da je cilj operacije „Oluja“ u avgustu 1995. bio ne samo da Hrvatska reintegriše teritoriju Kninske Krajine u svoj sastav, nego i da trajno ukloni sa tog područja srpsko stanovništvo i onemogući njegov povratak, kao i da su trojica optuženih bili glavni učesnici u tom „zajedničkom zločinačkom poduhvatu“.
- „Oluja“ je za većinu Srba značila kraj života na teritoriji na kojoj su živeli njihovi preci - precizirao je Tiger, naglašavajući da su hrvatske snage njihovu imovinu planski pljačkale i uništavale, a civile zlostavljale i ubijale.
Već krajem prvog dana ofanzive, 4. avgusta, većina Srba bila je u bekstvu u „paničnom strahu“, „ne slučajnošću, već planom“ hrvatskih snaga. Oni koji su ostali, većinom stari i nemoćni, ubijani su, zastrašivani i maltretirani, kazao je Tiger.
General Gotovina, kao komandant vojnog područja Split i zapovednik operacije, prema Tigerovim rečima, „planirao je i naredio artiljerijsku operaciju čiji je cilj bio da otera Srbe, a njegove trupe bile su odgovorne za mnoge zločine počinjene nad civilima“.
Podvlačeći da je na čelu „zajedničkog zločinačkog poduhvata“ - progona Srba iz Kninske Krajine, čiji su akteri bili Gotovina, Čermak i Markač, bio tadašnji hrvatski predsednik Franjo Tuđman, tužilac je citirao Tuđmanove reči sa sastanka 31. jula 1995. da hrvatske snage moraju Srbima „naneti takav udarac da praktično nestanu“.
- Tuđmanova dugoročna politička ambicija bila je da Srbi odu iz Hrvatske, zato što je verovao da oni ugrožavaju stabilnost države i to je mnogo puta rekao... Ambasadoru SAD jednom je kazao da su Srbi 'rak na koži' Hrvatske“ - rekao je tužilac.
Gotovina je Tuđmanovo uputstvo da „Srbi treba da nestanu“ pretvorio u naređenje za otvaranje artiljerijske vatre na Knin i druge gradove u Krajini sa srpskom većinom, 4. avgusta ujutro, podvukao je zastupnik optužbe.
Napominjući da je predsednik Tuđman, istovremeno, u skladu sa planom, javno pozivao srpske civile da ostanu, tužilac Tiger je u sudnici pustio audio-snimak Tuđmanovih reči, propraćenih smehom, s jednog sastanka u to vreme: „Na taj način ćemo im dati put, a jamčiti im, tobože, građanska prava“.
Prema zastupniku optužbe, general Gotovina nije bio zainteresovan za ciljanje vojnih ciljeva u Kninu - koji su bili malobrojni, jer su svi srpski vojnici bili na liniji odbrane van grada - već za ono za šta se dogovorio s Tuđmanom - da se stanovništvo granatama „demorališe i natera u beg“, što mu je i uspelo.
General Forlan, komandant snaga UN u Kninu, odmah je zbog neselektivnog granatiranja civila uputio protest generalu Gotovini i upozorio ga da je prekršio međunarodno humanitarno pravo.
Tužilac je precizirao da su na Knin pale „stotine i stotine“ granata i da su ubijene desetine civila, a mnoge kuće oštećene.
Tuđman je odmah pošto su Srbi napustili Kninsku Krajinu kao „prvi prioritet“ označio „kolonizovanje Hrvata“ na to područje, s ciljem da u Hrvatskoj ostane manje od 10 odsto Srba, predočio je Tiger.

UBILI 350 CIVILA, UNIŠTILI 13.000 SRPSKIH KUĆA
NASTAVLJAJUĆI uvodnu reč optužbe, Vespi je precizirao da su snage pod komandom i kontrolom optuženih u avgustu i septembru 1995. ubile oko 350 srpskih civila, uglavnom starih i nemoćnih koji nisu mogli da se pridruže desetinama hiljada Srba koji su tokom operacije "Oluja" proterani.
Pozivajući se na podatke međunarodnih organizacija, tužilac je naznačio da je u Kninskoj Krajini istovremeno pljačkanjem i paljenjem potpuno uništeno više od 13.000 kuća.
Tokom suđenja, optužba će, kako je najavio Vespi, izvesti svedoke o osam višestrukih ubistava sa ukupno 29 žrtava. Kao jedan od primera, tužilac je naveo ubistvo petoro staraca i nemoćnih, među kojima je bila i devedesetogodišnja žena, u selu Grubori, koje je počinila hrvatska specijalna policija, u to vreme pod komandom trećeoptuženog Markača.
Tužilac je opisao i kako su 6. avgusta 1995. hrvatski vojnici u zaseoku Šare streljali osmoro meštana, od kojih je jedan preživeo uprkos tome što je bio ranjen u glavu.

večernje novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob

Odlicno to radi...mnogo su videomaterijala prikazivali koji je snjimljen od srpske strane...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560

Odlicno to radi...mnogo su videomaterijala prikazivali koji je snjimljen od srpske strane...

samo, vidim da će prebaciti odgovornost na čermaka. s obzirom da se masu zločina događa nakon oluje (čak u rujnu), kad domobranske pukovnije stupaju, jasno je da gotovina nema odgovornosti, s obzirom da je on tad već na ratištu u bosni. to je ponajprije propust države u uspostavi civilno-pravnog poretka na tom dijelu, i zato netko mora odgovarati.
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 70
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 19:09:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.