Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:43:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 70
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sudjenje Antu Gotovini  (Pročitano 61000 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
slušaj Cenzura! Vredjanje ucesnika foruma je strogo zabranjeno!  (valjda sam točno napisao) ta tvoja operativna saznanja očigledno dolaze od prijatelja iz 7c jer su totalno kriva

ako si već imao saznanja zašto nisi pokupio nagradu za hvatanje gotovine?

« Poslednja izmena: 11. Okt 2007, 13:53:43 od Mistreated »
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 224
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 1600GTI
slušaj Cenzura! Vredjanje ucesnika foruma je strogo zabranjeno!  (valjda sam točno napisao) ta tvoja operativna saznanja očigledno dolaze od prijatelja iz 7c jer su totalno kriva

ako si već imao saznanja zašto nisi pokupio nagradu za hvatanje gotovine?

Ја и даље тврдим да се Анто Гадурина скривао у Херцеговини међу ХВО!!!
« Poslednja izmena: 11. Okt 2007, 13:54:44 od Mistreated »
IP sačuvana
social share
Смрт је честа појава међ нама Србима
као што су пролеће, лето,  јесен, зима
И није страшнија, поготову дању
од суше, поплаве, земљотреса, мраза,
кад је човек сретне на своме имању
окађене душе и светла образа.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
off obrisan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Zbog zakonske rupe i Gotovina može biti kandidat na izborima

Optuženicima je zabranjena politička aktivnost, ali ne i kandidatura na izborima jer taj aspekt reguliraju zakonodavstva zemalja iz kojih optuženi dolaze.

I general Gotovina mogao bi se kandidirati na izborimaI general Gotovina mogao bi se kandidirati na izborimaHaaški sud optuženima za ratne zločine zabranjuje komunikaciju s javnošću i političku aktivnost. No, nije im zabranjena kandidatura na izborima, koja je ipak politička aktivnost. Ni hrvatsko zakonodavstvo ne brani im kandidaturu. Upravo zbog toga postoji mogućnost da se na ovim parlamentarnim izborima kandidiraju i generali Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak.

Takvu "rupu" u pravilima haaškog suda izoristila je "Alijansa za budućnost Kosova" koja je kao nositelja liste na parlamentarnim izborima postavila haaškog optuženika Ramusha Haradinaja. U Haagu priznaju kako ne mogu ništa učiniti da bi spriječili kandidaturu nekog od optuženih. "Tužiteljstvo može izraziti svoju zabrinutost, ali to je sve. Smatramo da to negativno utječe na svjedoke i suđenje", rekla je glasnogovornica haaške tužiteljice, Olga Kavran.

Optuženicima je zabranjena politička aktivnost, ali ne i kandidatura na izborima jer taj aspekt reguliraju zakonodavstva zemalja iz kojih optuženi dolaze. Stručnjak za međunarodno pravo prof. Ivo Josipović kaže kako je moralno i politički neprihvatljivo da optuženici budu politički faktor. Ističe kako ni nacionalna prava ne priječe kandidaturu okrivljenika i navodi primjer Branimira Glavaša koji je optužen za ratni zločin, a kandidira se na izborima. Josipović kaže kako je Haaški sud mogao zabraniti javne nastupe pod prijetnjom pritvora, ali ne i same kandidature.

"Ni Haag ni države ne mogu spriječiti da se bilo koji okrivljenik kandidira. Principijelno i moralno bi bilo da se haaškim i nacionalnim pravima zabrani kanidatura osoba okrivljenih za ratne zločine dok se ne raščisti pitanje njihove odgovornosti. Odnos Haaga prema državama u kojima se ističu kandidature haaških okrivljenika ovisio bi o tome potiču li i odobravaju vlasti kandidaturu i omogućavaju li kakve aktivnosti kkoje interferiraju sa statusom okrivljenika", smatra prof. Jospiović.

Predsjednik HSP-a Anto Đapić kaže kako bi za njegovu stranku bila velika častt kad bi netko od generala bio na listi. No, ističe, ne bi im sami ponudili mjesto, nego bi čekali da generali dođu k njima. Glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček nije želio komentirati niti nagađati o imenima na njihovim izbornim listama. U SDP-u ne bi petljali optužene hrvatske generale u politiku. Smatraju da je njima primarno da dokažu svoju nevinost.

Nacional 27.10.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b1
mob
Apple 15
Tribunal odbio zahtev Gotovine za privremeno oslobađanje
Autor: Beta | 28.11.2007 - 20:09

Haški tribunal odbio je zahtev hrvatskog generala Anta Gotovine da bude privremeno oslobođen do početka suđenja, saopšteno je večeras u Hagu.

Gotovina je optužen za progon i druge zločine nad srpskim stanovništvom Kninske krajine tokom i posle akcije Oluja, od avgusta do novembra 1995.
 U obrazloženju odluke, sudsko veće predsedavajućeg Bakonea Molotoa navelo je da odbrana nije dokazala da bi se Gotovina vratio na početak suđenja, ako bi bio privremeno oslobođen.
Sudije su u obzir uzele činjenicu da Gotovina ne samo da se nije dobrovoljno predao Tribunalu kada je optužen, već je četiri godine bio u bekstvu.
Garancije Vlade Hrvatske da će učiniti sve da se Gotovina vrati u Hag ako bude pušten, sudsko veće je ocenilo kao "nedovoljne" u svetlu "dokazane spremnosti i odlučnosti optuženog da izbegne hapšenje".
Obećanju samog Gotovine i na njemu zasnovanoj garanciji zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe sudije stoga nisu, kako su naglasile u odluci, pridale nikakav značaj.
Veće je zaključilo i da ponuda odbrane da Gotovina nosi elektronsku narukvicu koja bi u svakom momentu pokazivala gde je on, ne znači i da bi se tako moglo sprečiti bekstvo optuženog.
Branioci Gotovine letos su, zbog odlaganja početka suđenja, podneli zahtev za privremeno oslobađanje, a tužioci su se tome usprotivili.
U današnjoj odluci sudskog veća piše da bi suđenje moglo početi na leto sledeće godine.
Gotovina je optužen, zajedno sa generalima Ivanom Čermakom i Mladenom Markačom, za progon i zločine nad srpskim civilima iz Kninske krajine od avgusta do novembra 1995.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 3720c
Nadam se da će ovaj pacov istrunuti u nekoj jami.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
SonyEricsson k800i i D820
Nadam se da će ovaj pacov istrunuti u nekoj jami.

Nece covijece,ima tamo i internet i TV, cak i nogomet igraju svi skupa... jama u Nizozemskoj nema..
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b1
mob
Apple 15
Hrvatska uputila Hagu molbu za puštanje Gotovine
Autor: Beta | 07.12.2007 - 08:25

Hrvatska je uputila molbu Haškom sudu da preinači odluku o odbijanju zahteva da se Ante Gotovina pusti na slobodu do početka suđenja.

U molbi hrvatske vlade se navodi da je sposobna da kontroliše boravak generala Gotovine u kućnom pritvoru u Hrvatskoj i da osigura njegov povratak u Hag na suđenje. Vlada tvrdi da je Sud "pogrešio u zaključku da hrvatske garancije ne pružaju dovoljno osiguranje da će se general Gotovina vratiti na sud".

"Hrvatska u punoj meri ispunjava sve svoje obaveze prema sudu. Štaviše, poverenje međunarodne zajednice u sposobnost Hrvatske da ispuni svoje međunarodne obaveze odražava se u činjenici da će Hrvatska preuzeti mesto u Savetu bezbednosti UN 1. januara 2008", poručuje se u molbi.

Pritom se podseća da je Haški sud u slučaju bivših visokih srpskih funkcionera Milana Milutinovića, Nikole Šainovića, Dragoljuba Ojdanića i Nebojše Pavkovića, koje vodi kao osobe koje se nisu dobrovoljno predale, ipak uvažio garancije Srbije i pustio ih na privremenu slobodu.

Stoga, Hrvatska u molbi poručuje da Povelja UN, koja obavezuje i Haški sud, nalaže da zemlje moraju da budu jednako vrednovane, kao i da je sud dužan da objasni razloge različitog tretmana država.

Hrvatska je molbu uputila pozivajući se na Pravilnik Haškog suda u kojem se dozvoljava državama direktno pogođenim odlukom suda da se obrate Veću za žalbe.

Podsetimo, Gotovina optužen je zajedno s generalima Ivanom Čermakom i Mladenom Markačem za zločine počinjene nad srpskim civilima tokom vojne operacije "Oluja" 1995. godine.

Suđenje generalima trebalo bi da počne sledeće godine, a Gotovina se nalazi u pritvoru Haškog suda pune dve godine, pošto je 7. decembra 2005. uhapšen na Kanarima, posle pune četiri i po godine bega.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
domoljubni odmor, pjevačica Danijela Martinović
otputovala na Tenerife kako bi obišla restoran
u kojem je uhićen hrvatski general:

Umrla bih da nisam sjela
na Gotovininu stolicu

Popularna splitska pjevačica Danijela Martinović svojom pričom o posjetu tenerifskom hotelu “Bitacora” u čijem je restoranu uhićen general Ante Gotovina izazvala je priličnu pozornost među estradnim djelatnicima.
U putopisu objavljenom u jednom časopisu Danijela je otvoreno iskazala burne emocije koje su je pritom preplavile te, ne baš tako uobičajeno za estradni milje, otvoreno i prilično hrabro iskazala svoj politički stav.
Pjevačica čiji su medijski istupi do sada najčešće bili obojeni ležernijim tonovima, rekla nam je i kako bi radije umrla nego na povratku s odmora ne sjela u jednu od brojnih stolica u tom restoranu, ali opet posebnu, s brojem 157, na kojoj je u trenutku uhićenja sjedio slavni hrvatski general.
- To je bio moj najvažniji zadatak na tenerifskom odmoru, bila sam odlučna i nisam se osvrtala na tvrdnje nekih ljudi da možda neću uspjeti u svojem naumu. Uvijek sam za sebe mislila da sam normalna, pa se nisam posebno dičila time što sam Hrvatica, takva sam rođena, takvi su svi moji.

Gospodin čovjek

Prilikom dolaska u hotel srce mi je ludo lupalo i odlučno sam rekla recepcionaru kako bih htjela sjesti baš za taj stol. Malo me začuđeno pogledao, odmjerio, zatim se srdačno nasmijao i na kraju rekao: - Mister Gotovina, yes, yes, no problem - kaže splitska pjevačica.
Danijela kaže kako je taj stol na nju ostavio toliko snažan dojam da je osjetila kako je gotovo problijedjela, ali i pomislila da će pasti u nesvijest. Gotovo kroz koprenu, kaže nam, čula je riječi konobara koji joj je rekao da poznaje gospodina Gotovinu.
- Konobar mi je tada rekao: “Mr. Gotovina je elegantan čovjek. Gospodin. Govori španjolski i uvijek ostavlja velike napojnice. On je jako dobar čovjek.” Eto, tako se izjasnio.
A ja se nadam da su se tome naučili i lešinari koji su ga dali, otkucali, cinkali, prodali. Neka nauče što znači biti gospodin – navela je Danijela, koja se na zimskom toplom odmoru nije zaboravila fotografirati pokraj stolice na kojoj je sjedio čovjek prema kojem osjeća veliko poštovanje.

Pjevači o političkom angažmanu

Arsen Dedić:

Prijatelj Praljak

•• Uvijek kažem da nisam stranački pjevač, nego akademski glazbenik, i neću umjetnike cijeniti prema tome kojem političkom lobiju pripadaju. Mislim i kako deklarativni iskazi nikome od pjevača ne trebaju. Opet, premalo sam stručan da bih govorio o Gotovini. O generalu Praljku da, ipak je on moj veliki prijatelj. Svi znaju i da sam, kao i većina umjetnika, lijevog opredjeljenja. Ali primjećujem i kako ima dosta pjevača koji švercaju svojom političkom deklarativnošću i ulizuju se političkim opcijama kako bi pojačali svoju supkulturnu poziciju.

Mišo Kovač:

Duša naroda

•• Svi bismo se mi trebali po ovom pitanju izjašnjavati, pa i pjevači i sportaši. General Gotovina je heroj , on je junak i duša hrvatskog naroda. Taj čovjek nevin leži u zatvoru. Upoznao sam ga, postali smo prijatelji i reći ću samo ovo: - Ušao sam prvi u Knin, i vidio sam da niti jedna kuća tada nije gorjela. Što je bilo kasnije kada je tu stigao general Čermak, to ne znam. Mislim da Gotovina nije ni trebao bježati i nadam se da će biti oslobođen. A što reći za one koji su ga otkucali osim da ih nimalo ne cijenim.

Zorica Kondža:

Što prije kući

•• Teško mi je o tome govoriti jer sam osoba koja ne želi komentirati nešto o čemu nema dublje znanje. Bavim se glazbom, a politiku pratim tek onoliko koliko i prosječni građani. U svakom slučaju pozitivno gledam na generala Gotovinu, znam koliki je bio njegov ratni doprinos i jako bih voljela da se njegov status riješi što prije. I neka što prije dođe kući i obitelji uživajući u slobodi koju je i stvarao.

Miroslav Škoro:

Kako pjevam, tako živim

•• Svatko tko se odluči baviti politikom, mora to i manifestirati na način da fokus sa sebe prebaci na zajednicu i da pritom preuzme svoj dio odgovornosti kao društvenog bića. Mislim da je dosta riječi i da trebamo prijeći na djela. Svojim angažiranim pjesmama sam pokazao svoj stav. Kako pjevam, tako i živim.

Izvor: slobodna dalmacija

IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung S7220
Steta sto je i ona ustaskinja, ima par finih pjesama...
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 70
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:43:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.