Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 16:56:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 70
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sudjenje Antu Gotovini  (Pročitano 61707 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k800i i D820
neka, neka, točku po točku treba rušiti. optužnica je megalomanska, kao da oluja nije dio nekog konteksta, a to obrana radi, stavlja oluju u kontekst.

Jeste upravo tako....i jos su prvi dan ekstra obradili, a ovu su curu sami unistili sa ispitima, ona je govorila da je ili ne interesuje ili da je od nekoga cula....zamisli ona prica kako je cula od nekoga da je od jedne zene ubijen muz....

Ili ono nije vidjela eksplozije i granatiranje, ali je vidjela granate kako padaju....
« Poslednja izmena: 13. Mar 2008, 22:22:06 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 

Sta o sudjenju ustaskim vojnicima, kaze Milorad Buha  predsednik Vlade Republike Srpske Krajine u izbeglistvu.

-"Sa velikim zadovoljstvom i paznjom cu pratiti sudjenje hrvatskim generalima Gotovini, cermaku i Markacu, s obzirom da poticem iz tih krajeva i s obzirom na moju funkciju, a posebno zbog velike nepravde Srpskom narodu od strane medjunarodne zajednice, jer je zajedno sa hrvatskom, pocinila najveci genocid posle Drugog svetskog rata kada je proterano izmedju 500 i 800 hiljada Krajisnika, oduzeta im imovina kao i sva imovinska, kolektivna i socijalna prava kaze Milorad Buha, predsednik Vlade Republike Srpske Krajine u izbeglistvu".
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
izmedju 500 i 800.000 ....  Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia n80
I sf fantastika se nastavlja Smile Smile
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Boljkot Slovenki do ulaska Hr u Eu ....Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
I sf fantastika se nastavlja Smile Smile

Naravno...eto dokaz da i dalje lazu ti sto se pokazivaju kao dobri momci jadni oni!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
14. 03. 2008. | 09:58
ČETVRTI DAN SUĐENJA GENERALIMA
U Haagu se nastavlja ispitivanje zaštićene svjedokinje
izvor:vecernji.hr

Danas se na suđenju generalima Ante Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču nastavlja saslušanje zaštićene svjedokinje pod brojem 136, koja je jučer potvrdila nekoliko teza obrane.

Obrana je jučer pokazala da gotovo ništa od onoga što svjedokinja navodi u pisanim izjavama nije vidjela iz prve ruke, nego je uzimala izjave stanovništva, što će se izgleda i danas potvrditi jer je svjedokinja i danas izjavila kako je za mrtva tijela Ilije i Milana Milivojevića doznala od UN-ovaca, te da ih ona nije osobno vidjela.

Unakrsno ispitivanje je i danas nastavio Gotovinin odvjetnik Greg Kehoe. "Jedna žena u Kninu je prijavila mrtva tijela i ja sam otišla tamo, no nisam ništa vidjela. Pripadnici UN-a su mi rekli da ne trebam ulaziti, ali sam osjetila miris raspadnutih tijela. Nisam vidjela tijela! Tamo su bili pripadnici Un-a, i sigurna sma da postoje fotografije tih tijela", ponovila je svjedokinja nekoliko puta i dodala da se ne sjeća tko joj je rekao da su muškarci upucani u glavu.

Svjedokinja je rekla da njezin dečko nije bio dio tima vojske RSK koji su po ulicama postavljali mine. U unakrsnom ispitivanju, koje je vodio Gotovinin odvjetnik Greg Kehoe, nekadašnja prevoditeljica međunarodnih snaga UN-a u Kninu rekla je da ju je njezin dečko, inače pripadnik specijalnih jedinica vojske krajinskih Srba, htio dva tjedna prije Oluje staviti na popis za evakuaciju članova obitelji i prijatelja pripadnika te jedinice.

Svjedokinja je opisala kako je nakon početka granatiranja otišla u bazu UN-a u Kninu i ondje ostala 45 dana. Opisala je i kako je od hrvatske policije dobila popis imena ubijenih ljudi. Tijekom protuispitivanja, svjedokinja je potvrdila nekoliko teza obrane, uključivši onu da su vlasti krajinskih Srba u 1995. godine planirale evakuaciju srpskog stanovništva u slučaju hrvatskog vojnog udara.

Potvrdila je da nije bilo prekomjernog granatiranja Knina i drugih većih mjesta na području sektora Jug, za što se generali optužuju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Prenđa Gotovini: Ne ubijajte djecu, starce i ne silujte!
Izvor: jutarnji.hr
ZADAR - "Ne smije se ubijati djecu, starce, silovati žene. To su zločini. Ako to čini neprijatelj, našim vojnicima nikada ne možemo reći: i ti ubij što stigneš, siluj, zapali, sruši, opljačkaj, obeščasti, a posebno se usmjeri prema svetinjama, crkvama..."

To su riječi nadbiskupa zadarskog msgr. Ivana Prenđe upućene časnicima svih postrojbi Hrvatske vojske u Šepurinama, u Zadru, 18. siječnja 1993., koje je msgr. Prenđa održao na poziv generala Ante Gotovine. Na to se predavanje prekjučer pozvala i Gotovinina obrana, a nadbiskup Prenđa je svoje predavanje "Etika u miru, etika u ratu" ekskluzivno ustupio Jutarnjem listu.

On u predavanju naglasak stavlja na evanđelje i kršćanski moral, ali i osuđuje zločin, mržnju i osvetu. Msgr. Prenđa je Gotovinu i njegove vojnike upozorio da etika proizlazi iz "prirodnih zakona koje je Stvoritelj stvaranjem čovjeka, nas samih, ugradio u naše srce, u našu dušu i po kojima je odredio da čovjek kao smisleno biće živi", a da "moral proizlazi iz Evanđelja i Biblije".

"Prvo je etičko pravilo: čini dobro, a izbjegavaj zlo. To je usađeno u svakoga čovjeka i to pravilo brani savjest u nama", poručio je nadbiskup Prenđa, dodavši da je, prema tome, etički i braniti vlastiti život, živote svojih najbližih kao i živote svojih sunarodnjaka i svoga naroda, svoje domovine.

"Neetički je biti kukavica, izdajica. Isto govori i evanđelje", poručio je msgr. Prenđa.

"Nastupi naših biskupa išli su za tim da se podrži zakonita obrana domovine i s druge strane da se hrvatski vojnici drže etike i u ratu. Učili smo vas dokle jedan vojnik može ići u izravnoj konfrontaciji s neprijateljem i što je dopušteno, a što nije", ustvrdio je msgr. Prenđa, pozivajući se na crkvene dokumente, koji uče da je zakonita obrana modalno, tj. etičko pravo svakog čovjeka po cijenu da drugi čovjek, neprijatelj, napadač, izgubi život.

"Stoga možete uočiti da se misli na suprotstavljene neprijateljske vojnike, napadače, agresore, posebno osvajače i tuđince na našem tlu", rekao je vojnicima msgr. Prenđa, izrijekom nabrajajući zapovijedi: ne ubijaj nevine, djecu, starce, žene, ne čini ono što čini neprijatelj!

"Takvu etiku nikada ne bismo potpisali! Isto tako govorili smo vam da je ljubav prema domovini i prema miru ono što vas mora nadahnjihvati u Domovinskom ratu. Jer ljubimo svoje, jer želimo obraniti dostojanstvo pojedinca, obitelji i naroda, mi se branimo i hoćemo se obraniti.

Ali nas mržnja na protivnika ne vodi u našim izlaganjima života", rekao je nadbiskup, dodavši kako je mržnja poput atomske bombe. "Razorna je i najviše razara u svome središtu, čovjeka u čijem srcu niče. Mržnja je bolesno stanje koje može poput metastaziranog raka ubiti čovjeka i dovesti do definitivne izgubljenosti za čovječanstvo", rekao im je msgr.

Prenđa, naglasivši da se čovjek ni u ratu neće izgubiti u zločinima ako ga vodi ljubav kao pozitivan pristup. "Održat će čovještvo i znati etički djelovati i u tako teškim prilikama života", dodao je msgr. Prenđa i podsjetio vojnike na hrvatsko obećanje papi Agatonu da nikada nećemo osvajati tuđi teritorij. "Ni danas to ne činimo niti ćemo činiti", poručio je generalu Gotovini i vojnicima msgr. Prenđa u vrijeme najžešćih napada na Zadar i njegovu okolicu.

- Kad sam završio to predavanje, general Gotovina mi je rekao: “Jako mi je bilo važno da ste to rekli našim časnicima jer će oni voditi operacije. Ja ću se truditi da se toga držimo”. U kasnijim prilikama kad sam ga susretao, a bilo je to u našem Nadbiskupskom domu u prigodi blagdana, rekao je: “U mnogim prilikama jako mi je koristilo ono što sam čuo od vas, ali i mojim časnicima - rekao je msgr. Prenđa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
najjači mi je komentar u jučerašnjem večernjaku. citiram "Gotovinina obrana jučer je pokazala da je itekako spremna. Stoga je pred nama još jedna oluja, ovaj put u haškoj sudnici."  Smile
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2238
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Zalosno je koliko nesposobnih morona radi u ovom sudu. Na kraju ce ubice da se izvuku sa godinu-dve i
bice pusteni odmah po zavrsetku sudjenja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Hrvatska republika Herceg-Bosna HRHB

Zodijak
Pol
Poruke 2914
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
gledaj malo u svoje dvoriste
IP sačuvana
social share

"Neke drzave imaju svoju mafiju,a nasa mafija ima svoju  drzavu"

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 70
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 16:56:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.