Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sud u Njujorku presudio:šimpanza Tomi ne može imati ljudska prava  (Pročitano 9822 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Ovo  je pojedinacan slucaj a vi se drzite opsta mjesta.

Mislim lijepa poslovica, kako se konkretno odnosi na ovu situaciju.

Jer ne vidim kako je i ovo sad nesto pa na stetu covjeka.
"O ne, sta da radim sa svojih 6 orangutana u kavezima... " rece komsija Djuro i odluci da predje na uzgajivanje chinchila..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
I onda ih pobije da napravi subaru... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung 111111
Koliko ste vi licemerni  Smile
Nema povlascenja medju zivotinjama. Smiley
Ali avaj ja razumem licimerje verovatno ste danas pojeli bar 3 vrste zivotinja (porcije) i cips sa ukusom slanine.

Citat
Isto su "moderna" prava da ne mogu kerovi da se mrcvare i tiranisu. Da si rekao nekom 1920 da ne moze da  muci psa po sokaku, rekao bi ti "gledaj svoja posla, cudaku".

I bili bi upavu Smiley

Zasto ? Zato sto pas nije ni manja ni veca zivotinja od pileta ili praseta koji se neumoljivo kolju i jedu Smiley
A ja za sve ove godine ne cuh nigde nista o pravima praseta i pileta.
Najsmesniji je dogadjaj u skorije vreme je onaj gde je pas uleteo u dvoriste i napao kokoske.Gazda vido i nabo-o ga sekirom.Ljubitelj zivotinja i vlasnik psa je napao gazdu kako je nehuman i kako bi mu on "otplatio" kokoske. Smiley Kokoske nisu zivotinje jel da ?! Smiley Pas ne moze da se otplati a kokoske mogu Smiley

Citat
Procjenili su da majmun (i to konkretno Orangutan, ne svi) ima dovoljno emocija da shvata da je u kavezu i da mu je to tortura

Sva ziva bica pate ako su zatvorena ili u kavezu Smiley Kakav ti je to argument !?
Mada je situacija da je zatvoren bez razloga vuce u drugom smeru.

Citat
Sta ti cini problem kada covjek zeli da bude humaniji prema zivotinji?

Krucijalno pitanje.Uz pominjanje Boga Inicia.

Ljudi nikad ne mogu biti humani prema zivotinjama jer prioroda nije postavila takva pravila igre.Nama su zivotinje prehrana i koristimo ih za jos puno sta Smiley Sve i da izuzmemo sve ostalo drugo od medicinskih ispitivanja do pravljenja nekih proizvoda ili sve drugo kroz istoriju sto je pomoglo da se uzdignemo i prezivimo (odeca,obuca,prevoz ..zaprezna kola i sl) opet ostaje prehrana Smiley

Ljudi mogu da budu humani samo prema zivotinjama za koje ne postoji ljudska potreba.Macku ne mozes da jedes ili da napravis kaput od nje i tu je lako da budes human.

Smer u kome bi trebalo da se ide u pravima zivotinja je onaj deo gde se tretiraju zivotinje nepotrebnim torturama ili uopste nema potrebe za njima ipak ih ubijaju.Msm ima degena koji truju zivotinje ili ih ubijaju bezveze.
Ali u principu ljudi ne mogu da budu humaniji prema zivotinjama vise ili manje nego lav prema antilopi.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

I to se desilo... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung GT-S7580
@jasikasi

Ti kažeš da pas nije ni veća ni manja životinja od pileta, ali zašto ih tačno porediš?
Čovek sa psom može da ostvari neku vezu, pas se obraduje kada vidi svog vlasnika, štiti ga, lupiću pa ću reći da se stvori ljubav između vlasnika i psa, verovatno se i stvori.

Životinje koje mi konzumiramo su uglavnom glupe  Smile i sa njima je teško ostvariti vezu kao sa psom, pa ih čovek drugačije posmatra. Čovek ono s čim ne može da ostvari nikakvu emotivnu vezu posmatra kao imovinu, kao luster, na primer.
Nije normalno ni da čovek vrši nasilje nad lusterom.  Smile Kamoli nad živom imovinom kao što su kokoške.

Svako iživljavanje nad životinjama je nenormalno, ubijanje životinja zarad ishrane je nešto sasvim drugo. Kada bi došli u situaciju da nemamo hranu iskoristili bismo i pse i mačke, pa i decu su ljudi menjali, da bi jeli tuđu decu, a ne svoju, valjda u Kini ili tako negde.  Smile

Sledeće što čekam da uporediš je ubijanje bubašvabe i psa.

Ono što je još bitno jeste to da smo mi izolovani od nasilja koje se vrši nad životinjama, mislim na ubijanje životinja zarad ishrane. I onda nam je sve to nekako lakše da prihvatimo. Kao kad dame nose pravo krzno, one su to kupile u butiku, nisu odrale liju. Ruke su im čiste.

« Poslednja izmena: 24. Dec 2014, 22:24:54 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung 111111
Citat
Ti kažeš da pas nije ni veća ni manja životinja od pileta, ali zašto ih tačno porediš?

Zato sto ih vi razdvajate.Pas i pile su zivotinje pa zivotinje.

Citat
Čovek sa psom može da ostvari neku vezu, pas se obraduje kada vidi svog vlasnika, štiti ga, lupiću pa ću reći da se stvori ljubav između vlasnika i psa, verovatno se i stvori.

Sta covek moze da umisli je posebna prica.Pas moze da bude nesto inteligentniji (pa cak i to ide od vrste do vrste) ali ne znaci da je inteligentno bice.Dakle i dalje ce da se posere pa da pojede to sto je posrao ili lize sam sebi patku kad ga svrbi.

Mada nisam hteo u tom smeru.Ljudi su skloni da zavole i stari sporet jer ga vezuju za nesto (mladost,majku i sl) pa i za zivotinju dajuci joj nesvesno epitete razumnog bica.Pa me ne cudi kad se neka budala daje izjave kako je njen pas voli ili macka i sl.
Bezobzira sto poseduju mozak velicine nokta.

Citat
Životinje koje mi konzumiramo su uglavnom glupe  Smile i sa njima je teško ostvariti vezu kao sa psom, pa ih čovek drugačije posmatra. Čovek ono s čim ne može da ostvari nikakvu emotivnu vezu posmatra kao imovinu, kao luster, na primer.

Ali to ne znaci da su manje vredne.Da se pas i macka jedu ne bi imalo veze.

Elem pade mi na pamet.
Kao klinac sam odrastao na selu.Nije mi bilo strano da me baba pita sta cemo da jedemo i da uzme sekiru i sjebe neku kokosku za sekundu.Panj bude krvav moja baba pevusi i cupka koku i baca je u vrucu vodu.
Ili da deda skupi ljude i zakolju svinju (nije da su se krili od mene).
I ja to sve gledam na njih..njima to kao dobar dan,sedi rakija..Briju je i sl.
A bilo je i slatkih jarica i sl.

I dodje on na slavu kod mene.U grad.
Gledamo tv.
I kako znam nemaju kablovsku ili kanale neke sem Rts-a..pustio neke emisije sa zivotinjama.I ide akcija lav lovi antilopu i udavi je.
Moja braca klinci smesno im ..(bas su bili mali) i krenu da se smeju ..a on iz koze da izadje Smiley
Poceo da im se dere nesto da se pravi pametan..njegovo nezno srce ne moze da gleda to tera me da menjam kanal  Smile Zali antilopu dere se  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung GT-S7580
Citat
Bezobzira sto poseduju mozak velicine nokta.

"Take as an example the brain of a cat. A cat’s brain is small compared to ours, occupying only about one percent of their body mass compared to about two percent in an average human. But size doesn't always matter. Neanderthals, the hominids that went extinct more than twenty thousand years ago, had bigger brains than Homo sapiens, but they probably weren’t smarter than the Homo sapiens that beat them in the survival game. Surface folding and brain structure matter more than brain size. The brains of cats have an amazing surface folding and a structure that is about ninety percent similar to ours."

Izvor

Sigurno je da postoji neka veza između vlasnika i ljubimca, koja nije vezana samo za hranu.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung 111111
Citat
Sigurno je da postoji neka veza između vlasnika i ljubimca, koja nije vezana samo za hranu.

Vlasnika i ljubimaca  Smile
Ja govorim o odnosu ljudi prema zivotinjama a (na globalnom nivou) a ne odnosu izmedju pojdinaca sa svojim ljubimcima.

A da postoji neka veza naravno da postoji.Hranis macku i macka se veze za tebe.Hranis i odgajas psa i on te instiktivno gleda kao clana copora i slicno.Ili neki drugi odnos ja nisam biolog ili veterinar pa nmg da idem dalje i da dalje objasnjavam taj odnos.
Ali taj odnos kako god da je veliki i dalje se svodi da covek cuva psa a ne pas coveka Smiley

I pas i macka su glupi stvorovi Smiley Sad vlasnik moze da umisli da je pas njutn licno ili macka Mileva.Ali i dalje ce da zapisuju jedno drugo i jure loptu i kanap klupka Smiley

Enivej primer je na mestu sa mojim tumacenjem ali je svejedno glup.Velicina mozga odnosno kad sam ja rekao za nokat nisam isao dalje jer je to fraza.
Na kraju primera su samo trebali da dodaju da je macka i dalje glupavo stvorenje bez obzira na sve sto su naveli i na sama poredjenje sa ljudima.

Ali da ne odskacemo sa teme ako ces o odnosu ljubimaca sa vlasnicima otvori posebnu temu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung GT-S7580
Ово уопште није одскакање од теме, не знам де се изгуби  Smile

Ти си псе и мачке назвао животињама, ја сам их назвао љубимцима, у чему је тачно разлика?
Ја сам њих назвао љубимцима само да бих раздвојио те две врсте животиња, оне које једемо и оне које не једемо.

Ево на пример у чему ти грешиш.

Citat
Isto su "moderna" prava da ne mogu kerovi da se mrcvare i tiranisu. Da si rekao nekom 1920 da ne moze da  muci psa po sokaku, rekao bi ti "gledaj svoja posla, cudaku".
I bili bi upavu Smiley

Zasto ? Zato sto pas nije ni manja ni veca zivotinja od pileta ili praseta koji se neumoljivo kolju i jedu Smiley
A ja za sve ove godine ne cuh nigde nista o pravima praseta i pileta.

Поредиш клање пилића и малтретирање пса. Сада испада да ми пилиће убијамо из забаве, то нам се допада, уживамо да им пролијемо крв и размазујемо је по лицу...  Smile А, убијамо их зашто? Због исхране.

Малтретирање пса би већина психолога, психијатара и других лудака сврстала у болесно понашање.

За права животиња које помињеш залажу се вегани, невероватно да никада ниси чуо за то. Међутим, нама је месо неопходно у исхрани. А и лепо је.  Smile

Нека буде да смо и ми мало лицимури  Smile Smile
Али ти одлазиш у неку крајност... малтретирање животиња никада није оправдано, њихово убијање у циљу исхране ваљда јесте. 

« Poslednja izmena: 25. Dec 2014, 00:40:00 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
jasikasi..

Pa osnova za empatiju je koliko su nam te zivotinje slicne po emocijama.

Pas je emocionalniji od pacova.. ali opet svinja je najinteligentnija i najosjecajnija medju tom klasom zivotinja (te velicine) .. ali na svoju nesrecu ima veoma ukusno meso  Smile

Na kraju krajeva ljudi jesu brutalni i bottomline bitna im je funkcija i korist.
Ali eto, s aspekta neke plemenite naucne perspektive bitna je empatija prema nivou razvoja mozga. (i abortus je dozvoljen samo prije razvoja nervnog sistema embriona).

Ali i Lazo je pomenuo tacno.. cak i ako ubijamo, mora biti opravdano.. meso, nauka, industrija.
Ubijanje mucenje iz zajebancije je zabranjeno.. iz zastite i zivotinja i vaspitanja ljudi da cijene ziva bica.. pa indirektno se odrazava i na odnos prema ljudima.
« Poslednja izmena: 25. Dec 2014, 00:45:20 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.