Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 05:36:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stvari koje nebi smele da postoje, ili?  (Pročitano 247659 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 249
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.5
mob
SonyEricsson W52S
Postoji teorija da je nase Sunce, kao 80% drugih zvezda u Galaksiji dvojna zvezda i da ustvari ciklicno opadanje i rast ljudske svesti, pa time i sveukupne civilizacije, upravo zavisi od blizine ove zvezde. E sad, pitate se vi, gde nam je taj parnjak.

Elem, sve je vise dokaza da je to Sirijus, najsjasnija zvezda neba, te da se Suncev sistem krece mnogo brze kroz svemir nego sto smo mislili - (nova merenja brzine putem doplerovog pomaka u odnosu na pozadinski sum vasione), te da je ciklus obrtanja ne tako dug nekih 26000 godina. Ideje o ovakvom ciklusu postoje u drvnim civilizacijame...

I tako dalje, i tako dalje....

Ne kazem da je sve ovo tacno, ali je jedno sigurno, covecanstvo se polako duhovno budi i svest na zemlji svakako raste, bez obzira na sve strahote koje se desavaju, ili mozda bas zajedno s njima, jer ni jedna velika promena se ne desava bez velikih lomova...
IP sačuvana
social share
Nije strasno ako upadnes u septicku jamu od 20m; strasno je ako je prazna.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1490
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple iPhone 4S 16GB
ko zna... mozda je pre nas postojala neka civilizacija (npr. kao atlantis) koja je isto bila savremena, i mozda su oni izumrli kao dinosaurusi...
i sada nalazimo neke predmete duboko pod zemljom, ko zna sta jos ima zakopano sirom planete...
Gledao sam jednu emisiju, na discovery-u, zbog pomeranja kontinenata na zemlji ce se amerika sudariti sa evropom, i uci ce deo (New york) ispod kore evrope. i ko zna, mozda ce neka buduca civilizacija naci ostatke New Yorka (automobile, delove zgrada, racunare...) ispod novog planinskog venca u evropi... mozda i mi nadjemo isto tako nesto... barem bih ja to voleo.
A sa druge strane, gledao sam i emisije o vanzemaljcima, kako kao saradjuju sa vojskom, i daju im novo oruzije i ostalo... mozda je kompjuter tehnologija vanzemaljaca? ko zna...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 196
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Samsung SGH E250
Mislim da je Isac Asimov klasifikovao razvoj civilizacije u 7 faza ili stepenica gdje najvise vodi pretvaranju materije u energiju bez ikakvog napora tj. bitisanje same civilizacije u energetskom obliku. Treca stepenica je nalazak i koristenje fuzije vodonika u helijum. Mislim da covjecanstvo postoji na ovoj planeti veoma dugo izmedju ostalog i zato sto uvijek nismo pronasli kariku koja nedostaje pa ne mozemo da nadjemo razumnu vezu izmedju nas i covjekolikih majmuna. Naravno neki ljudi su odavno postavili pitanje ako je majmun prethodna stepenica covjeka zasto onda jos uvijek postoji i to u neizmjenjenom obliku ili pojednostavljeno receno zasto se ne evoluise u "homo neandertalis" ili slicno. Moje je licno uvjerenje da je Asimov bio u pravu vi za vi razvojnog puta svake civilizacije tj za 7 faza njenog razvoja. Problem je da je uvijek kada su ljudi po ko zna koji put otkrili fuziju vodonika umjesto da naprave bolji svijet i dovoljno energije i hrane za sve da bismo mogli ici u cetvrtu fazu likovi kao sto je Bush i ekipa takvih kroz istoriju zarad nacionalnih interesa pocne nuklerani rat u kojem sve bukvalno bude zbrisano. Ljudi koji tako nesto prezive generacijama pokusavaju da prezive i bore se goli opstanak tokom stotina godina nuklearnih zima i u tom poslu koji je prilicno tezak zaborave sve ono kako je bilo. Na kraju o tome ne ostane ni sjecanje.
Zato i mi koji smo sada trenutno na trecem stepenu razvoja civilizacije nalazimo duboko pod zemljom stvari koje ne bi trebale da postoje, a koje su u stvari nacinili nasi preci dok su bili razvijeni kao mi danas. NAravno tada je neko umjesto da napravi centralu na hladnu fuziju odlucio da napravi  vrucu H bombu da onima preko bare jebe mater. I tako prica pocinje ispocetka.
Mogao bih ja o ovome jos dugo razglabati ali moram da idem na posao pa vidjecu da nastavim kada odarbajtujem svoje.
Do tada svima pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1490
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple iPhone 4S 16GB
ja mislim da su i pre nas postojale civilizacije razvijene kao mi...mozda i vise... ko zna po koji put ljudi izumiru i stvaraju se novi (dobro, ne moraju da izgledaju kao ljudi,...). Kada se poveca temperatura zbog globalnog zagrevanja toliko da ljudi izumru, mozda ce se stvoriti neke nove vrste koje mogu da izdrze tu temperaturu, i koji ce se razvijati kao mi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

koogulakkulukkmaatuktut

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 80
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-edgy)
mob
Nokia 5510
Ja mislim da je u svakoj civilizaciji bilo naprednijih mozgova koji su blistali, jedini je problem sto su ti mozgovi uglavnom bivali sputavani od onih sitnih koji ih nisu razumeli nego su kako rece bojcistv jebali majkusvakom ko nece da se bije nego da razmislja. Da nije tih malih ne bi postojale stvari koje ne bi trebale da postoje i ne bi se ulagalo u oruzje vec u napredak civilizacija na prvom mestu. Zgrozen sam svetskim liderima treba ih skloniti u mentalnu instituciju pa nek tamo smisljaju bombe do mile volje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1078
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
..Pa sve je to zanimljivo sto vi pricate,ali evo da citiram forumasa iznad mene,znaci postoji jedna velika razlika izmedju pameti i ratovanja.
Nama ljudima verovatno nije bilo dovoljno to sto smo imali sve osnovno potrebno za prezivljavanje,nego smo mi to morali da pojednostavimo i da ne ratujemo posto nismo sposobni,da ne ubijamo jer ne znamo,vec da razmisljamo i da obogacujemo nas zivot stvarima koje su interesantne,razumne i shvatljive,a pored svega,za nas jos uvek,svesno-nesvesno korisne.Naravno sve je to relativno glupavo sto ja pricam zato necu vise,ali jedina velika stvar koja 'ne bi trebala da postoji' je ljudski rod ! Mi cemo izumreti prvi,kao sto smo poslednji i nastali od svih zivih bica na zemlji planeti,jer nam je to sudbina.Ali,ko se drzi teorije i zakona fizike i ostalog,on ima nadu u 'bolje sutra' !
IP sačuvana
social share
funnyk!d
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 196
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Samsung SGH E250
..Pa sve je to zanimljivo sto vi pricate,ali evo da citiram forumasa iznad mene,znaci postoji jedna velika razlika izmedju pameti i ratovanja.
Nama ljudima verovatno nije bilo dovoljno to sto smo imali sve osnovno potrebno za prezivljavanje,nego smo mi to morali da pojednostavimo i da ne ratujemo posto nismo sposobni,da ne ubijamo jer ne znamo,vec da razmisljamo i da obogacujemo nas zivot stvarima koje su interesantne,razumne i shvatljive,a pored svega,za nas jos uvek,svesno-nesvesno korisne.Naravno sve je to relativno glupavo sto ja pricam zato necu vise,ali jedina velika stvar koja 'ne bi trebala da postoji' je ljudski rod ! Mi cemo izumreti prvi,kao sto smo poslednji i nastali od svih zivih bica na zemlji planeti,jer nam je to sudbina.Ali,ko se drzi teorije i zakona fizike i ostalog,on ima nadu u 'bolje sutra' !
Hmm!
Zanimljivo razmisljanje, jer ja slichno mislim o tom problemu. Moja je teorija da smo mi ljudi dosli sa neke drugih planeta koje smo u proslosti iskoristili i unistili kao sto danas unistavamo Zemlju pa smo morali da odselimo (citaj pobjegnemo glavom bez obzira). Evo gledam slike sa Marsa koje je napravila sonda i sve sam vishe uvjeren da je to tako. Inache bi odavno nasli kariku koja nedostaje i mozda bi skontali kako to da se dosad nijedan ali bas nijedan majmun nije digao na prednje noge i poceo da radi nesto ljudsko. A trebalo bi dosad, barem tako kaze nauka i teorija evolucije? Ili...?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
I-mate 30 Pro
To samo pokazuje da i ono sto mislimo da znamo,zapravo vrlo malo poznajemo
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1490
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 4S 16GB
ne verujem da smo nastali od majmuna... ako smo nastali od majmuna, sto jos postoje majmuni? sto ni oni nisu ustali na noge?
ja mislim da nas nastanak ima veze sa vanzemaljcima... mislim da su oni tu jos od kada smo mi nastali i posmatraju...
...a i nasli su hiroglife u egiptu koji lice na leteci tanjir i coveka sa izduzenom glavom sto valjda predstavlja vanzemaljca...

citao sam po netu razne price, kao da je sve ovo samo napredna video igra, gde smo svi mi samo likovi iz te igre...
takodje kao da sve ovo sto dozivljavamo, sanjamo. I kada umremo mi se probudimo iz sna...
ja sam, kada sam bio mali, zamisljao da je cela galaksija i sve galaksije u jednom akvarijumu u jednoj sobi kao ukras...
ali najvise me interesuje sta je iza svih galaksija? nemoguce da je samo beskonacnost...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
I-mate 30 Pro
nismo nastali od majmuna,nego covek i majmun imaju zajednickog pretka
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 05:36:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.