Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Streljastvo na Olimpijskim igrama 2008.  (Pročitano 25205 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
Streljaštvo 12 avgust:
3.00 - Muškarci 50 metara pištolj, kvalifikacije.
3.00 - Muškarci dabl trep, kvalifikacije.
6.00 - Muškarci 50 metara pištolj finale.
7.00 - Muškarci dabl trep finale.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Apple iPhone 3Gs

Damir Mikec se plasirao u finale kao osmi u kvalifikacijama.. Smile

Damir Mikec osmi u finalu!

Srpski strelac Damir Mikec u utorak je zauzeo osmo mesto u gađanju pištoljem sa 50 metara, sa ukupno 655,8 bodova.

On je u kvalifikacijama takođe bio osmi i upravo ga je zaostatak iz osnovnog dela sprečio da ostvari još bolji plasman. Da je konačan raspored određivan samo na osnovu deset hitaca finalne serije, osvojio bi bronzanu medalju!

Mikec je u finalu imao četiri hica preko 10,0 bodova, ukupno nanizavši 96,8 bodova. Bolja su bila dvojica Korejaca, dok su petorica rivala pucala slabije.

U dramatičnoj završnici zlatnu medalju je osvojio Jin Jong Oh iz Južne Koreje sa 660,4 boda. Kim Jong Su iz DNR Koreje upisao je samo 0,2 boda manje, dok je Kinez Tan Zonglijang sa prvog mesta u osnovnom delu pao na treće sa 659,5 bodova.

Inače, naš reprezentativac je u kvalifikacijama "upucao" 559 bodova, taman da postane akter obračuna za medalje! Dvadesetčetvorogodišnji Beograđanin, rođen u Splitu, zaslužio je finale dobrim hicima u četvrtoj i petoj seriji, kada je osvojio po 95 bodova.

Mikec se u subotu takmičio u disciplini vazdušni pištolj (10 metara), gde je u kvalifikacijama zauzeo 14. mesto i za jedan bod ostao bez finala. Ovog puta su četvorica strelaca ostala za po bod iza njega...

Prethodno je na OI u Pekingu Jasna Šekarić bila šesta u gađanju vazdušnim pištoljem sa deset metara, dok je Stevan Pletikosić osvojio sedmo mesto u disciplini vazdušna puška, takođe sa deset metara.

Izvor: MTS-Mondo

Mikec žali zbog kvalifikacija Utorak, 12. avgust 2008. 08:36     

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec, sa 655,8 bodova je osvojio osmo mesto u gađanju iz malokalibarskog pištolja na 50 metara.

Medalje ostaju na Dalekom istoku, pošto su ih uzeli takmičari iz DNR Koreje, Južne Koreje i Kine (na slici).

Najmlađi član srpskog streljačkog tima je samim plasmanom u finale ispunio cilj na Olimpijskim igrama, a njegov rezultat bio bi mnogo bolji da je preciznije gađao u kvalifikacijama.

Talentovani strelac posle takmičenja je rekao da je zadovoljan nastupom i da mu je sada žao što u kvalifikacijama nije bio koncentrisaniji. U finalnoj seriji imao je treći učinak.

"Kada pogledam rezultat iz finala, mora da mi bude krivo što sam toliko zaostao u kvalifikacijama. Ipak, ispunio sam osnovni cilj i generalno mogu da budem zadovoljan, pošto sam u Pekingu stekao dragoceno iskustvo za nastavak karijere", kazao je Mikec.

On je podsetio da je u subotu, u takmičenju vazdušnim oružjem, imao ogromnu tremu koja ga je praktično paralisala.

"U prethodna dva dana sam uspeo da prevaziđem taj strah, pa sam smireno ušao u takmičenje. Olimpijada je specifično nadmetanje i sportista, da bi napravio dobar rezultat, mora da bude i fizički i psihički potpuno spreman".

Mikec je time završio nastup na OI, a u sredu će na vatrenu liniju, u disciplini malokalibarski pištolj (25 metara) ponovo izaći Jasna Šekarić. Ona je u nedelju, u gađanju vazdušnim pištoljem, zauzela osmo mesto.

Šekarić: Posle suza na medalju

Najtrofejnija srpska olimpijka Jasna Šekarić riznicu medalja pokušaće da obogati novim odličjem u disciplini malokalibarski pištolj 25 metara, u kojoj je na svom prvom nastupu na Igrama u Seulu 1988. godine osvojila bronzanu medalju.

Jasni Šekarić je ovo šesto učešće na Olimpijskim igrama, a bez medalje oko vrata do sada se jedino vratila iz Atlante 1996. kada joj je za dlaku izmaklo bronzano odličje u disciplini vazdušni pioštolj 10 metara.

Sa jednom zlatnom, tri srebrne i jednom bronzanom medaljom ona je ubedljivo najtrofejnija srpska sportiskinja na olimpijskim igrama.

Iako je u ponedeljak u, kako često ističe, "svojoj disciplini" osvojila šesto mesto, Šekarić veruje da u gađanju malokalibarskim pištoljem može da nastavi trofejnu seriju.

"Malokalibarski pištolj je disciplina kojoj sam se više posvetila u poslednjih godinu dana. U njoj sam ove sezone imala bolje rezultate nego u vazdušnom pištolju, pa verujem da mogu da konkurišem za visok plasman", kazala je Šekarić.

Ona je naglasila da je vreme od finala u vazdušnom pištolju iskoristila da se psihički stabilizuje, koncentriše i prirpemi za naredni nastup.

"Bila sam u šoku posle finala, a u svlačionici sam čak i plakala. Mislim da sam uspela da prevaziđem tu situaciju i sada sam koncentirsana jedino na sledeću disciplinu", rekla je trofejna sportistkinja.

Šekarić je u 2008. godini napravila nekoliko odličnih rezulata u gađanju iz malokalibarskog pištolja, a najbolji je postigla upravo u Pekingu, gde je u aprilu pobedila na Svetskom kupu, a na svim ostalim velikim takmičenjima u ovoj sezoni uspela je da se plasira u finale.

Na Prvenstvu Evrope u švajcarskom Vinterturu zauzela je osmo mesto, na Svetskom kupu u martu u Rio de Žaneiru bila je peta, dok je na Svetkom kupu u Minhenu zauzela sedmo mesto.

« Poslednja izmena: 12. Avg 2008, 09:38:09 od kokota »
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Apple iPhone 3Gs
Men's Double Trap

Walton Eller (SAD)
Francesco D Aniello (Italija)
Binyuan Hu (Kina)
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia N95 8gb
Дамир Микец осми у финалу

Дамир Микец заузео је последње осмо место у финалу такмичења у гађању МК пиштољем на 50 метара.

Микец се најпре пласирао у финале гађања МК пиштољем пошто је у квалификацијама заузео осмо место са 559 поена.  Дамир Микец је најбоље пуцао у четвртој и петој серији, када је забележио по 95 бодова.  Прво место у квалификацијама заузео је Кинез Зонглијанг Танг, који је освојио 565 поена.

У финалу, наш такмичар, иначе дебитант на ОИ, од самог почетка надметања заузимао је последњу позицију. До самог краја финалног такмичења није успевао да се приближи седмопласираном те је остао последњи са укупно 655,8 бодова.

Тријумфовао је такмичар Јужне Кореје Ох Јин Јонг, испред фаворизованог  Ким Јон Суа из Северне Кореје,  док је бронза отишла у руке Кинезу Тан Зонглиангу.

Резултати финала мушкараца у дисциплини МК пиштољ, на 29. Олимпијским играма у Пекингу:

1. Јин Јонг-Ох (Јужна Кореја) - 660,4 круга

2. Ким Јонг-су (Северна Кореја) - 660,2

3. Тан Зонглианг (Кина) - 659,5

4. Владимир Исаков (Русија) - 658,9

5. Олег Омелћук (Украјина) - 658,9

6. Павол Коп (Словачка) - 657,6

7. Тањи Кирјаков (Бугарска) - 656,8

8. Дамир Микец (Србија) - 655,8

Izvor: RTS
« Poslednja izmena: 12. Avg 2008, 10:33:14 od crni scorpion »
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
Men's Double Trap

Walton Eller (SAD)
Francesco D Aniello (Italija)
Binyuan Hu (Kina)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Streljaštvo 13 avgust:

3.00 25m pištolj kvalifikacije
9.00 Žene, 25m pištolj finale
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia N95 8gb
За Јасну Шекарић Игре завршене

Репрезентативка Србије у стрељаштву Јасна Шекарић није успела да се пласира у финале Олимпијског турнира у дисциплини МК пиштољ, 25 метара, пошто је у квалификацијама заузела тек 21. место са укупно 578 кругова.

После првог дела квалификација, прецизна паљба, у којој је погодила 285 кругова, Шекарић је заузимала 34. место. У другом делу, брза паљба, била је 17. са 293 круга што јој је у укупном пласману донело тек 21. место са 578 кругова.

Јасна Шекарић је након освојеног шестог места у финалу дисциплине ваздушни пиштољ, изјавила да је очекивала бољи пласман у дисциплини у којој је на претходним играма освојила једну златну и три сребрне медаље.

"Ипак су ово Олимпијске игре и нервоза је учинила своје", рекла је српска репрезентативка.

Најуспешнија у квалификацијама била је Гундегмае Отријаде из Монголије која је са 590 кругова изједначила Олимпијски рекорд.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
A bas sam se nadao jednoj medalji u streljastvu....  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6260 Slide
Šekarić: "Veoma sam nezadovoljna"

Najtrofejnija srpska sportistkinja Jasna Šekarić bila je veoma utučena posle neuspeha u malokalibarskom pištolju.

Šekarićeva, koja je od Seula do Atine osvojila pet olimpijskih medalja, vrlo je nezadovoljna nastupom u kvalifikacijama, u kojima je osvojila tek 21. mesto. "Veoma, veoma sam nezadovoljna. Upucala sam 578 krugova, što je čak ispod mog najlošijeg rezultata, ne samo ove godine., rekla je Šekarić novinarima u Pekingu.

"Problem je što sam prvi deo meča otpucala stvarno dosta loše, ali tek ću analizirati tok celog meča. Sada stvarno ne znam koji je razlog za ovako slab nastup. Sigurno je samo da se nije radilo o tremi. Razmisliću o svemu, ali to neće promeniti činjenicu da sam veoma nezadovoljna ovim rezultatom", rekla je Šekarić.

U disciplini vazdušni pištolj Šekarićeva je osvojila šesto mesto.

"Iskreno sam mislila da ću ostvariti malo bolje rezultate, ali jednostavno ovaj put nije išlo. Krenulo je sa vazdušnim pištoljem, gde mi je nedostajalo i malo sreće. Nadala sam se boljem rezultatu danas, pošto sam u malokalibarskom pištolju i bolje rangirana i bolje pucala, ali...", istakla je Šekarićeva.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Streljaštvo 14 avgust:

3.00 Žene skit kvalifikacije
3.00 Žene 50m puška trostav
6.30 Žene 50m puška trostav
9.00 Žene skit finale
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.