Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 00:07:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mala pomoc prijatelji dragi  (Pročitano 967 puta)
10. Okt 2009, 18:49:07
Ucesnik diskusija

Ja sam ja

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 122
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
SonyEricsson t650i
Ne znam da li je ova tema za ovde,ali me interesuje sledece:Zeleo bih da otvorim skolu racunara,pa me interesuje sta mi je potrebno od papira,planiram da to radim u svojoj kuci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Pa prvo bi bilo pozeljno da vidis, recimo, sa Microsoftom tj. njegovim predstavnicima za Srbiju da dodjes do licence za recimo Windows, Exel, Word i slicno kao docent i onda mozes svojim ucenicima davati Microsoftove certifikate il u slucaju nekih drugih programa kao sto je paket od Adobe-a takodje ti treba certifikat da si docent. Mislim, mozes i bez toga pa da im izdajes neke svoje certifikate al dzaba kad nisu priznati pa je tako onom koji ti daje pare taj certifikat bezmalo bezvredan kada trazi posao. Ukoliko nemas licencu i mrzi te to da pravis (tj. posto sve znas, dajes pare da odsedis par nedelja i polozis test da bi mogao da predajes) nadjes nekoga ko to ima pa se il uortacite il ga zaposlis i sa time mozes (tj. tvoja skola) da dajes certifikate ucenicima.
Naravno, u slucaju Microsofta licenca je pozeljna, al ja sam recimo predavao After Effects i Photoshop bez certifikata od Adobe-a a ucenici su na ime skole opet dobijali certifikat. Za AVID opet treba, tj. pozeljno je.
Uz to ti treba naravno i licenzirane verzije softwera i to za svaki racunar po jedna licenca. Al mozes da se pogodis i uzmes u paketu "Education" verzije, znaci sa tim softwerom mozes samo uciti al ne mozes sad ti recimo praviti neke Flash stranice sa strane za novac, vec samo iskljucivo za ucenje (tako stoji pravno al aj sad, ko to proverava).
Naravno, trebaju ti i dobri racunari jer uvek predajes najnovije verzije softwera (recimo Adobe CS 4) koji su zahtevniji, al zato graficka ne mora da bude bog zna sta, sound naravno isto jeftina varijanta onboard, na ramu ne treba zaliti sada jer je jeftin al dovoljno je opet 4 GB.
Uz to jos malo umreziti racunare i napraviti neki centralni server koji se danas lako zbudzi i nakaci par terabajt diskova.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N70

Naravno, trebaju ti i dobri racunari jer uvek predajes najnovije verzije softwera (recimo Adobe CS 4) koji su zahtevniji, al zato graficka ne mora da bude bog zna sta, sound naravno isto jeftina varijanta onboard, na ramu ne treba zaliti sada jer je jeftin al dovoljno je opet 4 GB.
axxaax...rekao si 4gb..kao da je to 512mb....covece...4gb je azdaja!!!!
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Pa danasnji softwer trazi otprilike toliko. Ne znam sta bi predavao, koje programe, ukoliko je samo html ili ofisov paket, 1 GB bi bilo dovoljno. Inace, samo XP je oseca dobro na najmanje 1GB a sada je vec vreme Viste koja je jos zahtevnija.
Inace, novi Photoshop, AfterEffects ili AVID trazi multiprocesor i radi kako treba na 4GB. To je to ukoliko mislis da radis nesto ozbiljnije. Mislim, da si hteo da dajes privatne casove pojedincu, mislim da ne bi pitao sta ti treba od dokumentacije. Po tvom postu sam zakljucio da mislis vec nesto vece sa vise ucenika.
Prosle godine sam radio u skoli gde je u jednoj ucionici bilo po 16 racunara, sve "dell", sa po 4 GB rama i duplim procesorom, kao i sa 3 diska, dupli monitori na svakom racunaru u HD formatu, jasno, sve umrezeno sa centralnim serverom.
Dobro, to je malo jaca skola, al to su vec danasnji standardi za ozbiljan rad.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N70
ubi me ako p nije bolji od viste.......vista je puna bagova.....doduse....sad izavao ovaj windows 7...al nisam ga nikad video ni koristio!
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
xp je i po meni jos dobar, ja ga dan danas koristim i to samo zato jer pre par godina nisam mogao da instaliram adobeov paket na windows 2000 pa sam nabacio xp.
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ja sam ja

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 122
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson t650i
Pa prvo bi bilo pozeljno da vidis, recimo, sa Microsoftom tj. njegovim predstavnicima za Srbiju da dodjes do licence za recimo Windows, Exel, Word i slicno kao docent i onda mozes svojim ucenicima davati Microsoftove certifikate il u slucaju nekih drugih programa kao sto je paket od Adobe-a takodje ti treba certifikat da si docent. Mislim, mozes i bez toga pa da im izdajes neke svoje certifikate al dzaba kad nisu priznati pa je tako onom koji ti daje pare taj certifikat bezmalo bezvredan kada trazi posao. Ukoliko nemas licencu i mrzi te to da pravis (tj. posto sve znas, dajes pare da odsedis par nedelja i polozis test da bi mogao da predajes) nadjes nekoga ko to ima pa se il uortacite il ga zaposlis i sa time mozes (tj. tvoja skola) da dajes certifikate ucenicima.
Naravno, u slucaju Microsofta licenca je pozeljna, al ja sam recimo predavao After Effects i Photoshop bez certifikata od Adobe-a a ucenici su na ime skole opet dobijali certifikat. Za AVID opet treba, tj. pozeljno je.
Uz to ti treba naravno i licenzirane verzije softwera i to za svaki racunar po jedna licenca. Al mozes da se pogodis i uzmes u paketu "Education" verzije, znaci sa tim softwerom mozes samo uciti al ne mozes sad ti recimo praviti neke Flash stranice sa strane za novac, vec samo iskljucivo za ucenje (tako stoji pravno al aj sad, ko to proverava).
Uz to jos malo umreziti racunare i napraviti neki centralni server koji se danas lako zbudzi i nakaci par terabajt diskova.
Hvala ti najlepse,meni je u planu da radim windows,internet,i ofice,a mozes li mi malo pojasniti to oko licenci,jer znam ja da moze sve to bez sertifikata,ali cemu to ako nije priznato
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Pa lepo, taj neko ko ti plati za kurs, nauci da radi i kasnije trazi posao i kaze, zavrsio sam kurs ovoga i onoga al nema cime da dokaze, tj. nema diplome. Sada je moguce da spustis cene pa ne dajes diplome il neke diplome koje nisu priznate od proizvodjaca softwera al nije uverljivo jer ne smes nigde da navedes da imas certifikat.
Al ko sto rekoh, mozes i bez toga, sad ako neko hoce da nauci za svoju dusu, to je u redu, radi se jednostavno o "uverljivosti" skole na papiru, sto ne mora da ima veze sa kvalitetom nastave.
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 00:07:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.