Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 25. Jan 2021, 18:03:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: strelac u podznaku  (Pročitano 26394 puta)
09. Dec 2003, 02:39:59
Svakodnevni prolaznik


Zodijak
Pol
Poruke 302
Ovan StrelacSnažna volja, velika radna sposobnost i maksimalno angažovanje u ostvarenju svojih zadataka: eto upadljivih osobina ove kombinacije dva Vatrena znaka. Pošto je duboko zadojen Jupiterovskim vrednostima, Strelac je sklon razumu, koherenciji, pokretu i prestižu. Istovremeno je i nezavisan, cak pobunjenicki nastrojen. U kombinaciji sa eksplozivnim i idealistickim temperamentom Ovna dobija se neka vrsta avanturiste za veliku stvar koji se izražava u istovremeno deliricnom i tragicnom entuzijazmu.

Treba dodati i sposobnost stvaranja veoma razvijenih projekata, moc održavanja vrlo širokih društvenih veza i prijateljstava, duboko poznavanje ljudske duše i individualnih mogucnosti. Pred nama je energicna i neumorna licnost, koja dobro poznaje samu sebe i druge ljude i entuzijasta je u ostvarivanju svojih ciljeva, bez obzira da li su realni, i prakticni, ili intelektualni i duhovni. Svakodnevnica je ubija a stvarnost je cini deprimiranom; nemoguce je stimuliše a prepreke raspaljuju njenu strast.

Osecanje za pravdu je elemenat koji daje pecat njenom nacinu razmišljanja i delovanja, i zbog toga je ovakva osoba spremna da se upusti u svaku borbu, dajuci sve od sebe a istovremeno isticuci svoju licnost. Njena želja za nezavisnošcu do te mere je izražena da je ponekad navodi na zauzimanje cisto idealistickih pozicija. Ljubitelj dalekih svetova i putovanja, ona uvek traži nešto što ce joj omoguciti da proširi svoje vidike i pruži duhovno nadahnuce; kao posledica toga javlja se snažan prezir prema svemu što je nisko, surovo i necisto. Takva licnost može živeti za visoke ideale i posvetiti citavu sebe nekoj pravednoj stvari s optimizmom i odanošcu koji ne znaju za poraz...
Vaša kljucna rec je sloboda - sloboda misli, govora, akcije. Volite slobodu i nezavisnost i nikome necete dopustiti da Vam se meša u život ili u poslove. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilicno nemirni, medutim, kako ste intuitivni i idealista, cesto Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite. Darežljivi ste i hrabri, pricljivi, lako se uzbudite, smejete se na nacin koji pleni pažnju, tako da ste osoba kojoj se retko može dogoditi da ostane neprimecena u gomili. Ništa ne može da uništi Vašu strast i veliki elan koji Vam daje snagu.

Ascendent u Strelcu Vam daruje dobar, zdrav humor i nonšalantno ponašanje. Imate smisla za inicijativu i osecate se prijatno u gotovo svim sredinama. Vaše prirodno, veselo držanje osvaja svakoga. Borite se za uzvišene i pravedne stvari i preuzimate rizik zato što u to za šta se borite verujete. Vaš idealizam je mocan i cesto proistice iz preokupacije za duhovnim redom. Verujete da treba da kažete ono što mislite. Uprkos tome znate kako treba privuci simpatije okoline. Posesivni ste i intuitivni, narocito u ljubavi. Imate apsolutnu potrebu da o sebi posedujete visoko mišljenje pa možete i da se opecete ako tako uvek ne bude potvrdeno. Zbog toga morate da se cuvate narcisoidnosti...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Marlon Brando. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...Bik StrelacKombinacija ova dva znaka je podjednako zaljubljena u život: jedan, Bik, više je puten, culan, više materijalan, opipljiv, više "roden", inkarniran; drugi, Strelac, više je kompleksan, "rastegnut" izmedu svojih težnji da zadovolji svoje fizicke potrebe, i culne - naravno - ali i one koje su podjednako jake a koje se odnose na duhovno.

Težina i vezanost za materijalne stvari kod Bika, ublažene su idealistickim zanosima, uzvišenim principima i razumevanjem za unutrašnje probleme koji su tipicni za Strelca. Uticaj Bika prepoznaje se po realistickom i egzaktnom nacinu na koji rešava bilo koji problem. Volja za ostvarenjem svojih projekata bice, dakle, snažna i intenzivna, takve osobe nikad ne štede svoje snage i usmerene su ne samo na ostvarenje materijalnih vec i duhovnih ciljeva...

- Vaša kljucna rec je sloboda - sloboda misli, govora, akcije. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilicno nemirni, medutim, kako ste intuitivni i idealista, cesto Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite. Istovremeno možete da budete i egoista ali i vrlo velikodušna i darežljiva osoba. Hrabri ste, pricljivi, lako se uzbudite, smejete se na nacin koji pleni pažnju, tako da ste zaista jedna od onih osoba kojoj se retko može dogoditi da ostanu neprimecene u gomili.

Posedujete snagu i upornost potrebnu za ostvarenje svojih ambicija. Trudite se da uspete ali da to ne bude po ledima Vaših bližnjih. Dobrovoljno izbegavate zaobilazne puteve za postizanje svoga cilja, jer se ne plašite suparništva. Povrh toga, Vaš moralni osecaj Vam zabranjuje kompromise i tajne puteve, osim kada je interes u pitanju! Skoro da uživate u naporu i fizickom trošenju, kako u ljubavi, tako i na poslu. Volite da osvajate u napornim bitkama i da maksimalno živite svoj zivot.


Smeta Vam monotonija, a revoltira osrednjost. Potrebno Vam je kretanje, promena, usponi koje treba obeležiti, vrhovi koje treba osvojiti i raznolikost u avanturama; ali ova pokretnost ovde ne znaci isto što i nestabilnost. Vi znate da sebi stvorite sredstva kojima cete se ostvariti u punoj meri. Vaša društvena prilagodljivost i diplomatija uglavnom Vam obezbeduje podršku okoline. Na stranu to što volite da se dopadnete i što umete da se prikažete u najboljem svetlu.

U ljubavi se, kod osoba sa ovom kombinacijom, cesto pojavljuju dve osnovne vrste ponašanja: ili se neopozivo predaju jednoj jedinoj osobi i ne prestaju da se prepuštaju svojoj mašti, kako bi ucinili svoj život zanimljivijim, ili, ako ne pronadu idealistickog partnera kakvom teže, plove dionizijskim svemirom, koliko im to dozvoljavaju mentalni i fizicki kapaciteti. Ne oklevaju da se bace i u najteže zahvate zavodenja, prelaze sa jednog izazova na drugi, umnožavajuci svoje ljubavne veze. Iako ih samo osvajanje uzbuduje, ne preziru ni povremeno uživanje u postignutim rezultatima... Bez obzira kojoj grupi pripadate, uvek se trudite da se ponašate dostojanstveno i retko pokazujete sitnicavost...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Leonardo da Vinci. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...Blizanci StrelacOva osovina suprostavlja dva znaka; Blizanci - Strelac, to je veza jedne ekstremne mobilnosti, pokretljivosti, i ima potrebu da iz drugog crpi stabilnost, svoju sigurnost. Prvi problem ovakve osobe je da ne može nigde da se skrasi. Jednostavno, ne drži je mesto. Nezavisna je, žudi za nepoznatim i za pustolovinama. Njena potreba za slobodom se teško može uskladiti sa ogranicenim horizontima, ona odbacuje granice.

Ne plaši se da ce sablazniti time što ce skrenuti sa utabanih staza. Pod haoticnom plimom raznovrsnih doživljaja, teško ostvaruje jasnu i sintetizovanu sliku stvarnosti. Sve je zanima istim intenzitetom, i najbeznacajnije stvari svakodnevnice i velike ideje - u isto vreme veruje u sve i ne veruje ni u šta: ideje menja kao košulje! Zbog toga je stalno u opasnosti da se u lavirintu svojih iskustava zauvek i beznadežno izgubi. Kako joj razum nije uvek u stanju da odgonetne bezbrojne doživljaje, ona ukazuje poverenje svojoj intuiciji, kako bi shvatila šta se u njoj i oko nje dešava.

Ovo gipko bice kratkog daha, neguje svoje sposobnosti intelektulne improvizacije i kako mrzi svako moralno ili materijalno sputavanje, njemu nema ravnog u iznalaženju nacina za izbegavanje svih životnih teškoca, a dvosmisleno ponašanje je njegovo glavno oružje. Bez posledica ce se prilagoditi bilo kojoj situaciji, i poseduje sposobnost da se u toj finoj igri pretvori cak i u svoju sopstvenu suprotnost. Ipak, u suštini, ovo je moralniji i pošteniji tip Blizanaca. Rec je o prirodi koja sa velikom lakocom uspostavlja kontakte i stvara nova prijateljstva koja se, zahvaljujuci njenom izraženom šarmu, mogu pokazati plodnim i dugotrajnim...

- Vaša kljucna rec je sloboda - sloboda misli, govora, akcije. Volite slobodu i nezavisnost i nikome necete dopustiti da Vam se meša u život ili u poslove. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilicno nemirni, medutim, kako ste intuitivni i idealista, cesto Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite.

Puni ste energije i optimizma, lako se uzbudite, smejete se na nacin koji pleni pažnju, tako da ste osoba kojoj se retko može dogoditi da ostane neprimecena u gomili. Uvek ste spremni za akciju i ništa ne može da uništi veliki elan koji Vam daje snagu - Vaš idealizam je mocan i cesto proistice iz preokupacije za duhovnim redom.

Ascendent u Strelcu Vam daruje dobar, zdrav humor i nonšalantno ponašanje. Imate smisla za inicijativu i osecate se prijatno u gotovo svim sredinama. Lakoca u izražavanju ce Vam pomoci da "prodate" sve što hocete, i ponekad cete obecati i više nego što možete da uradite. Verujete da treba da kažete ono što mislite. Uprkos tome znate kako treba privuci simpatije okoline.

Vase želje i mogucnosti su vrlo cesto u kontradikciji. Istine se menjaju u zavisnosti od "jacine vetra" i Vašeg raspoloženja. Zato treba da imate "kompas". Vaša vezanost za nekog ili nešto je dublja nego što izgleda, ali zavisi od razvoja situacije. Pošto ste u horoskopu Blizanac, Vi tražite brata (ili sestru) koji su "incestuozni"...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Bob Dylan. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Rak StrelacKombinacija ova dva tako protivrecna elementa, Vatre i Vode, izaziva neugasive unutrašnje borbe koje podsticu ovakvu licnost cas da se razvija i napreduje samo u spoljnom svetu, cas je vracaju u njen mali, ali ureden svet ideja i osecanja. Za ovu osobu je od životne važnosti da održi jasnu viziju sveta koji je okružuje, što izaziva kod nje želju da otkrije sve njegove tajne i uzroke najprotivrecnijih pojava.

Izuzetna snalažljivost, kako u problemima stvarnog života tako i u onim duhovne prirode cini ovu licnost posebno otvorenom za bezbroj pozitivnih ili negativnih utisaka, koja ona upija krajnjom lakocom. Osecaj dužnosti, upravlja, potom, svakom njenom akcijom kao i neverovatna lakoca da se u celosti posveti nekom idealu.

Treba naglasiti da se u ovom spoju znaka i podznaka rada prilagodljiva i širokogruda priroda, rezervisana i puna razumevanja, obdarena velikim osecajem za pravdu, što je praceno dubokim filozofskim i religioznim osecanjima. Rec je, dakle, o duhu koji je usmeren ka traganju za odgovorima, veoma osetljive prirode koju je lako povrediti.

Rak - Strelac voli pokret i putovanja, ali ne ume da se otrgne iz korena. Kod njega su udruženi velika duševnost, masta, romantika, snovi za visokim moralom, najvise sposobnosti intelekta i duh sposoban za sticanje najrazlicitijih saznanja. Veliki je sanjar, neobicno podložan impresijama, narocito u mladosti, pa osecanja, koja vrlo snažno deluju, dominiraju nad intelektom i duhom.

Obdaren je stvaralackom izvornošcu, pa pokušava da ostvari sklad izmedu idealnog sveta svojih snova i stvarnosti, pazeci da društvena sfera ne ošteti privatnu. Ovaj stalni napor ka pomirenju razlicitih svetova izlaže ga teškocama i cestim promenama. U zrelom periodu života duh se stabilizuje i intelekt nekako umiri, i pozitivno orijentiše ovu osobu, koja je zbog svoje osecajnosti sklona depresijama. Ali, snaga koja je pokrece takva je da ništa ne može da sruši njenu dubinsku licnost.

Zahvaljujuci vezi ova dva znaka Vi ste privlacna osoba, puna nežnosti, altruista i veliki idealista. Imate otvoren stav prema drugima, što je zapravo maska - krijete svoju senzitivnu prirodu. Moguce je da cete u sebi preživljavati neka posebna unutrašnja iskustva, misticne ili psihicke prirode. Verovatno ste u ranoj mladosti bili prilicno nemirni, prošli ste kroz neka iskušenja ili ste doživeli nešto tragicno što Vas je poljuljalo i dalo Vašem životu neku drugu dimenziju.

Skloni ste paradoksima: istovremeno razvijate prisnost, samostalnost i grupni interes, velike ideje. Svojoj sklonosti prema javnom delovanju i licnoj afirmaciji katkad suprostavljate isto tako izraženu potrebu za povlacenjem. Manje ste vezani za kucu od ostalih Rakova - kod Vas je znacenje porodice prošireno i može biti jedna društvena grupa ili posebna sredina. Imate ponekad želju da putujete ili da napustite sopstveno gnezdo, medutim, kako ste intuitivni i idealista, cesto Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite. Naklonjeni ste egzotici i volite životinje...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Lady Dianna. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Devica StrelacVeza ova dva Pokretna znaka je prilicno kontradiktorna. Devica hoce sigurnost, mir, efikasnost i diskreciju. Strelac ima smisla za putovanja, avanturu i neprekidno je u pokretu. Ova kombinacija obicno daje licnost koja uspeva da izbegne "gvozdenoj logici" koju nosi znak Device i tako prodre u istinsku suštinu života, ljudi i situacija. Strelac sa svoje strane nudi mogucnost da ovakva osoba otkrije filozofski i ideološki smisao života, što, podržano realizmom Device, doprinosi stvaranju snažne licnosti, sposobne da se uzdigne iznad životnih nedaca i spozna najdublje istine...

Medutim, cak i ovde, mnogim ljudima, koji imaju ovakvu sintezu znaka i podznaka, u životu cesto "ne cvetaju ruže". Ovakav karakter može spreciti da odredene najvažnije i prirodne potrebe licnosti budu zaista proživljene ili u dovoljnoj meri podržane. U obicnim okolnostima, ovakve osobe poštuju društvene konvencije i priznate moralne vrednosti - mogli bi da ih obeležimo kao modele konformizma. Privlace ih drugi, i vole da budu cenjene zbog svog poštenja, integriteta i razumnog ponašanja. Govore i deluju uglavnom kada su sigurne da su u pravu, što baš ne doprinosi nekoj spontanosti.

Poštene su i iskrene, darežljive i optimisti, ali veoma vezane za jedan ponekad prestrogi moralni kod casti. Njihov svakodnevni život obogacen je miroljubivom i velikodušnom duhovnošcu; umeju da neguju mistiku malih i velikih stvari, a da ih na to ne navodi želja za uklanjanjem prosecnosti svog materijalnog života. To su veoma cvrste osobe na koje se možete osloniti. Idealisti su i žele same sebe da prevazidu, znaju da se bore za pravednu stvar, vole da uzmu slabe u svoju odbranu. Ovde filozofija svrgava razum: svet je prostran i to je dovoljan izazov da se potrude da ga osvoje.
Vaša kljucna rec je sloboda - sloboda misli, govora, akcije. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilicno nemirni, medutim, kako ste intuitivni i idealista, cesto Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite. Vi ste nonšalantniji od obicne Device, skloni životinjama, sportu i životu u prirodi. Prihvatate život filozofski i sa njegove vedre strane. Govorite otvoreno o tudim greškama (malo više takta bi Vas daleko odvelo). Pazite da ne ometate druge i patite ako se osetite odbacenim. Ne zato što volite da se svidite vec zato što se stalno pitate gde ste to pogrešili i onda ste time opsednuti sve dok ne nadjete razlog odbacivanja.

Istovremeno možete da budete i egoista ali i vrlo velikodušna i darežljiva osoba. Hrabri ste, pricljivi, lako se uzbudite, smejete se na nacin koji pleni pažnju, tako da ste zaista jedna od onih osoba kojoj se retko može dogoditi da ostanu neprimecene u gomili. Retko se dešava da menjate svoje ideale i da uticete na svoju okolinu recju ili primerom. Idejama koje su u opticaju Vi dajete strogost svoje analize. Vi ste realizator koji ume da sprovede u delo ono što su drugi uopšteno zamislili, ali ste cesto skloni da radite u senci...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Raquel Welch. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Vaga StrelacAscendent u Strelcu se vrlo dobro slaže sa Vašim osnovnim znakom. Ova jedinstvena kombinacija pokazuje sposobnost prožimanja sveta misli i realnosti. Strelac, sa svim svojim nemirima, filozofskim, religioznim i intelektualnim težnjama i Vaga koja deluje iskljucivo na polju ljubaznosti, prakticnosti i humanosti...

Ravnoteža i ljudsko osecanje u težnjama za društvenim idealom, želja za napretkom kroz ostvarive utopije, svest o pripadnosti grupi, lucidna analiza suprotnih kretanja i traganje za slogom medju ljudima, oznake su ovog tipa Vage; ona se zanima za probleme svog vremena i željna je da pomogne da ih se razreši što veci broj. U ovim licnostima primecuje se i proširenje vidika, snalažljivost u najtežim situacijama i umnožavanje interesovanja, zahvaljujuci istinskom ucešcu kako duha tako i srca.

Vaga - Strelac se lako otvara jer ima malo licnih problema i obuzeta je igranjem aktivne uloge u društvu. Ona cesto smatra da odbrana privatne stvari ide kroz odbranu zajednicke. Njena se licnost bogati kroz stalne kontakte sa drugima i sa stvarnošcu, što zadovoljava njeno shvatanje o univerzalnoj harmoniji. Ovakve osobe su uglavnom neumorne u udruživanju, cak i kada im vera u društvo trpi zbog sticaja okolnosti i dogadaja. I tada one ostaju verne svom idealu.

Njihov dinamizam i inventivni humanizam ponekad im omogucuju da obnove svoje društvene odnose, da poravnaju mane i ekscese, da razreše protivrecnosti, da ublaže nasilje svojih sagovornika i nametnu svoju etiketu harmonije na kojoj zasnivaju sve akcije. Ali, ponekad su previše selektivne, cak elitiste, jer ljude prosejavaju kroz sito ciji kriterijumi nemaju uvek veze sa stvarnim životom...

- Vaša kljucna rec je sloboda - sloboda misli, govora, akcije. Volite slobodu i nezavisnost i nikome necete dopustiti da Vam se meša u život ili u poslove. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilicno nemirni, medutim, kako ste intuitivni i idealista, cesto Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite.
Darežljivi ste i hrabri, pricljivi, lako se uzbudite, smejete se na nacin koji pleni pažnju, tako da ste osoba kojoj se retko može dogoditi da ostane neprimecena u gomili. Ascendent u Strelcu Vam daruje dobar, zdrav humor i nonšalantno ponašanje. Imate smisla za inicijativu i osecate se prijatno u gotovo svim sredinama. Verovatno ste manje takticni od ostalih Vaga. Verujete da treba da kažete ono što mislite. Uprkos tome znate kako treba privuci simpatije i ulažete mnogo u veze i prijateljstva koja ostvarujete sa drugima - ona predstavljaju važnu ulogu u Vašem životu.

Puni topline, otvoreni prema drugima, puni razuma i popustljivi, Vi kod ljudi ulivate poverenje. Mrzite da donosite sudove, da zapovedate, da odbacujete pre nego što prethodno dobro ne razmotrite stvar. Vaša strana Strelca Vam daje dinamizam, poverenje i sigurnost. S druge strane, Vaga Vam daje cesto suviše emocija i promenljivo raspolož+enje. Ali vi ste, pre svega, osoba koja voli život i druge ljude...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Brigitte Bardot. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...Škorpija StrelacOva kombinacija Škorpije i Strelca odrazila se prilicno komplikovano na Vašu licnost jer su to dva znaka cija se znacenja umnogome razlikuju. To je uzrokovalo time da ponekad želite da izadete iz sebe, da se otvoreno suprostavite svemu što Vas muci, da predete granice i samog sveta, ali za to kao da nemate dovoljno snage. Vi, uglavnom, uspevate da usmerite svoje interese i misli na probleme i najvažnija pitanja trudeci se da se držite dalje od teškoca i obaveza koje nosi svakodnevni život ali sve to zajedno zahteva mnogo snage, energije, potencijala...

S jedne strane, Vaša izražena potreba za nezavisnošcu, a s druge, pojacana posesivnost, najbolje se manifestuju kroz pobune i protivurecnosti kojima ste skloni. Te dve osobine preovladuju i sukobljavaju se u Vama, a ona Vaša jedinstvena, osobina da cesto skrivate svoje namere, ne pokazujete uvek svoju volju, cesto iznenaduje druge cinjenicom da su Vaše snage gotovo uvek u proporciji sa iskušenjima i teškocama trenutka. Posedujete, dakle, realnu sposobnost da dozirate svoje mogucnosti. Vaše ambicije vezane su za sadašnjost i konkretno, ali - ponekad kao da ne birate sredstva da bi došli do cilja.

Vi ste bice aktivno, tajanstveno, suptilno i duboko. Vidite daleko, sracunavate i smišljate, a zatim se angažujete do kraja nastojeci da steknete neki oblik moci nad bicima i stvarima. Ali uprkos prilikama, vrlo ste osecajni i romanticni, kao prijatelj vatren, kao neprijatelj opasan, rafiniran, pokvaren. Cistota i perverznost su na ratnoj nozi u Vašem duhu. U njemu se bez predaha sukobljavaju snage gradenja i snage rušenja. Uvek ste u odbrambenom stavu. Imaginacija, cesto mracna i negativna, uzrok je mnogih Vaših problema i pogrešaka u prosudivanju.

Nije Vas nimalo lako poznavati, jer mnogo toga leži prikriveno ispod površine. Cesto delujete kao veoma spokojna i jednostavna osoba, a u suštini ste izuzetno komplikovano ljudsko bice, daleko osetljivije nego što to pokazujete. Imate snažnu volju i rezervisani ste, drugima ulivate poštovanje i skloni ste da stvari sagledavate u celosti, do samog dna. Morate se medutim cuvati svog sarkasticnog jezika, koji može odvracati druge ljude od Vas...

Vaša snaga sastoji se u moci regeneracije, u stanju ste da nadvladate svako iskušenje. Istina, njih ce biti mnogo ali to ne treba da Vas obeshrabruje. Samim tim sto ste Škorpija u horoskopu bicete cesto u prilici da se nosite sa problemima. Ipak, Vaš podznak Strelac i njegova vladajuca planeta Jupiter pomagace Vam u tim situacijama. Treba da znate i ovo: uzrok svih naših problema krije se u nama samima, ali Škorpija se tu istice više od ostalih znakova.

Dubina psihe uzrok je mnogih Vaših preterivanja, cesto vidite nepravdu i tamo gde je nema, isto tako teško se zadovoljavate postignutim, uvereni ste da možete više i bolje. Treba da vežbate na konkretnoj stvarnosti kako biste saznali koliko možete. Ali, Vaša strahovanja imaju neke realne osnove i nisu za odbacivanje, posebno kada je rec o Vašoj zdravstvenoj situaciji...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Niccolo Paganini. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...

Strelac StrelacU dvostrukom Strelcu smanjuje se želja za licnom afirmacijom, u pravcu dublje i optimistickije vizije ljudi i života. Zadovoljavanje unutrašnjih potreba i dubokog humanog osecanja postaje suštinska težnja ovih licnosti. Osim toga, iz ljubavi za pravdu, one zauzimaju uvek zaštitnicki stav u odnosu na slabija bica kojima je potrebna pomoc. Zahvaljujuci ljubaznoj prirodi i nepristrasnom ponašanju uspevaju da pridobiju druge za sebe, da prihvate njihovu pomoc i zaštitu, a zahvaljujuci tome mogu da ojacaju temelje na kojima pociva njihov život i cesto dostižu visoke pozicije u životnoj borbi.

Strasne su u ljubavi i idealisti: sa drugim polom održavaju odnose koji su istovremeno telesni i duhovni, nadilazeci individualne odnose. U trenutku susreta i u ekstazi spajanja, ove osobe traže zrno vecnosti. Ta ideja je dovoljna da umiri Strelca - Strelca, jer on je cvrsto uveren da telom i dušom pripada velikoj Celini. Velika energija koju ima u nacelu mu dopušta da izdigne svoju licnost i da istovremeno bude od koristi drugima.

Sa svojim telom konja i torzom coveka ponudenim vetru, Strelac - Kentaur stvoren je za trcanje i zreo za velike avanture i putovanja. Treba u svakom slucaju razlikovati tip "Strelca", od tipa "konja" koji sa sva cetiri kopita stoji cvrsto ukopan u zemlju, privržen svojim idejama i cesto tradicionalista. Naoružan lukom i strelom sa dve oštrice, dvostruki Strelac spada u one aktivne sanjare i idealiste koji pobunjenickim idejama podsticu pokoran narod. Iako je entuzijasta koji ima razumevanja za druge, svojeglav je, ne voli da mu se protivureci i voli izazove.

Lud je za putovanjima, pohlepan za prostranstvom, pravi je avanturista. Ukoliko mu život postane monoton i ukoliko ga ne obogacuje pocece okolini da drži pridike o moralu. Glavna - i zabavna - mana "duplih Strelaca" sastoji se, uostalom, u sklonosti da svoja ubedenja guraju tako daleko da postaju kruti i strogi kao marginalci i konformisti u antikonformizmu. Oni umeju da sagrade originalan sistem vrednosti i da prvi i jedini postanu njegovi robovi...


Vaša kljucna rec je sloboda - sloboda misli, govora, akcije. Volite slobodu i nezavisnost i nikome necete dopustiti da Vam se meša u život i poslove. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilicno nemirni, medutim, kako ste intuitivni i idealista, cesto Vas kasnije zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite. Lako se uzbudite, smejete se na nacin koji pleni pažnju, tako da ste osoba kojoj se retko može dogoditi da ostane neprimecena u gomili - dupla doza Strelca daje Vam vedar imidž i nonšalantno ponašanje, ljudi vole da su u Vašem društvu.

Imate smisla za inicijativu i osecate se prijatno u gotovo svim sredinama. Borite se za uzvišene i pravedne stvari i preuzimate rizik zato što u to za šta se borite verujete. Verujete da treba da kažete ono što mislite. Imate apsolutnu potrebu da o sebi posedujete visoko mišljenje pa možete i da se opecete ako tako uvek ne bude potvrdeno. Zbog toga morate uvek da se cuvate povecane doze narcisoidnosti...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Monika Seleš. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Jarac Strelac"Ja i drugi", tajna je svrha koja upravlja akcijama osobe rodene u ovoj kombinaciji. Svest o sopstvenoj vrednosti podstice ovu prirodu na težak i istrajan rad, da bi na kraju zadobila podršku i priznanje drugih ljudi. Duboko humanisticko osecanje i apsolutno poštovanje samog sebe i bližnjih cine ovu licnost krajnje senzibilnom u svakom pogledu.

Zdrav razum dominira ovom prirodom i zaista je velika moc koju ona ispoljava na druge ljude, ali i na samu sebe, svesno upravljajuci strastima i ambicijama. U njenoj osnovi uvek je prisutan filozofski ili religiozan stav u odnosu na život, osecaj neizbežne sudbine koja je podstice da uzdiže sebe, pokazujuci kriticki stav u odnosu na svoje misli i akcije.

Njen najveci kvalitet je, pre svega, elasticnost uma, koji nikada ne dozvoljava da je apsorbuju cisto materijalna ili intelektualna, duhovna ili osecajna interesovanja, vec ume da od ovih elemenata oblikuje mešavinu koja sve razume i sve poštuje. Njena otvorenost prema spoljnom svetu, sposobnost da otkrije najdublji smisao duše drugih i svih stvari oko sebe, cine je krajnje humanim i istinskim filozofom, s visokim osecanjem dužnosti.

Pošto nije naklonjen sanjarenju ili nonšalantnosti, ovaj mešani tip je hrabar borac, kadar da ostvari svoje ambicije. Svoj put vidi više kao put koji treba preci nego kao niz trenutaka koje treba što intenzivnije proživeti. Tako on svoju sadašnjost gradi kao funkciju buducnosti koju tek treba da stvori, bilo da je rec o karijeri ili njegovom razvoju kao pojedinca.

Svoje izbore definiše prema kriterijuma svog vremena i retko se dešava da preispituje društveno priznate vrednosti. Ipak, cesto izražava želju da te kriterijume usavrši da bi poboljšao svoju i tudu sudbinu. To je individualac motivisan ambicijom da doprinese na aktivan nacin kolektivnom životu. Tokom godina on gradi ideal koji ce postati magnetni pol njegovog života, ostajuci uvek cvrsta priroda, sposobna da se suoci sa svetom oko sebe i prevazide najvece teškoce u životu i da neumorno radi na svom unutrašnjem razvoju.


Ali jedan slab Jarac - Strelac nije tako pozitivan kao što bismo mogli da zakljucimo iz ovog izuzetnog portreta. Kada se sitne materijalne ambicije stave u službu nepokornosti i nepoštovanja, moralne granice nestaju i covek osloboden stega u stanju je da uradi sve samo da bi uspeo, cak i da se kocka sa osecanjima...

- Vaša kljucna rec je sloboda - sloboda misli, govora, akcije. Citavo Vaše detinjstvo i prva mladost mogu biti obeleženi vratolomijama i nestašlucima, medutim kako ste intuitivni i idealista, cesto Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite.

Društveniji ste i duhovitiji od ostalih Jarceva. Drugima izgledate bezbrižno, kao da ste uvek spremni na rizik, a u suštini retko kada krecete u nešto bez detaljno razradenog plana akcije, cvrsto se držeci svog puta i ne dozvoljavajuci da se na Vas utice. Ipak, umete i da se potpuno obeshrabrite ako Vam nije udovoljena Vaša duboko ukorenjena potreba za sigurnošcu...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Gerard Depardieu. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...Vodolija StrelacOvo je skladna kombinacija znaka i podznaka, buduci da se intelektualne i duhovne mogucnosti uzajamno nadopunjavaju. Evo dobrog prijatelja samog sebe i drugih ljudi. Ovaj anti - fatalista smatra da uvek ima "nešto da se uradi" da bi se ljudska sudbina poboljšala ili da bi se neki nerešivi problem rešio.

Vodena nerazrušivom nadom i velikom verom u coveka, obdarena originalnošcu svog pogleda na svet, ova licnost ima neku vrstu nagona za napredak, što je smešta medu reformatore i inovatore. Njena neiscrpna snaga usmerava je da uvek traži razloge dogadaja i ponašanja ljudi u njenoj blizini. Tako uspeva da bude u skladu sa svima oko sebe. To je velikodušni slobodnjak i optimista koga ni jedno iskušenje ne može da omete. Stalno i ocajnicki traži stvari koje ce braniti kao što su politicki i društveni stavovi, i na jednostavan nacin uspeva da se oslobodi svih sumnji koje su najveca prepreka njegovom povrdivanju.

Vizija sveta rodenih u ovoj kombinaciji daleko je od jednostavnog objašnjenja i iskljucuje suviše licne utiske i mogucnost uticaja na akcije, odluke i karakter ove individue. Iako oseca beskonacnu i neshvatljivu stranu realnosti, ona zna da je razume kao malo ko, njen najdublji smisao, filozofsku i religioznu poruku. Ako njena snažna licnost ne budi u njoj posesivne nagone, Vodolija - Strelac je suviše obuzeta slobodom da bi tudu ogranicavala samo zbog svoje koristi. Njena licna sloboda ide preko slobode za sve, u nekoj vrsti duhovnog uspona koji uništava sitnicavost, šovinizam, rasizam i ksenofobiju. Ona teži sveukupnoj harmoniji i želela bi da pruži svoj doprinos poboljšavanju razumevanja medu ljudima i narodima...


Vaša kljucna rec je sloboda - sloboda misli, govora, akcije. Volite nezavisnost i nikome necete dopustiti da Vam se meša u život ili u poslove. Bezbrižni i prijateljski nastrojeni, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilicno nemirni, medutim, kako ste intuitivni i idealista, cesto Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite. Puni ste energije i ne poznajete strah kada je u pitanju preuzimanje rizika. Ništa ne može da uništi veliki elan koji Vam daje snagu - Vaš optimizam nema granica i kada u nešto verujete možete bilo koga ubediti u to...

Ascendent u Strelcu Vam daruje dobar, zdrav humor i nonšalantno ponašanje. Imate smisla za inicijativu i osecate se prijatno u gotovo svim sredinama. Verujete da treba da kažete ono što mislite. Uprkos tome znate kako treba privuci simpatije okoline. Zahvaljujuci ovoj vezi Vaših znakova, imacete interesovanje za sve. Smatrate se stavnovnikom citavog sveta i odbacujete granice u svim oblicima.

U Vašoj glavi kljucaju ideje, zamisli, planovi, koji su uprkos brojnosti, veoma originalni i koji nisu uvek i ostvareni, ali Vi do toga kao da mnogo i ne držite jer volite iznenadenja i izazove. Svesni da sebe upoznajete kroz druge Vi posmatrate, zakljucujete i bez gorcine se mirite sa životom. Obuzeti svojom slobodom i nezavisnošcu niste ništa manje angažovani u grupi za koju vezujete svoju sudbinu, boreci se istovremeno protiv prosecnosti, fatalizma, anarhije i monotonije...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Charles H. Linbergh. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Ribe StrelacOvakav savez Jupiterovskih vrednosti ova dva znaka daje optimisticku, poverljivu, velikodušnu i miroljubivu prirodu, spremnu da sa svom punocom živi svoj život. Svestrana ste, elasticna i izražajna licnost, svesni da ste deo samo šire celine, i uvek spremni da pomognete drugima. Posedujete veliku sposobnost da branite svoju individualnost i slobodu, tako da idete svojim putem sigurni u sebe i u svoje dobre razloge. Osim toga, zadrti ste branilac pravde i koristite dobrotu kao svoje najomiljenije oružje.

Rec je, dakle, o širokogrudom karakteru, kojeg podstice sopstvena ispravnost i otvorenost ka svemu što je novo, jer Vam to služi da i dalje harmonicno razvijate svoju licnost. Imate duboko intuitivnu prirodu (ponekad imate istinska predosecanja!), koja zna da koristi ovu osobinu kao korisno sredstvo u svom duhovnom i intelektualnom razvoju.

- Za Vas, haos ima svoju velicinu a nered je samo nerazumljiva nesimetricnost, neobjašnjiva obicnom smrtniku, vec samo onima koji su sposobni (kao što ste to Vi), da mu pridu intuitivno ili uz pomoc estetske ili matematicke operacije. Ako Vašim humanim težnjama ne uspe da obuhvate svet, još Vam ostaje mašta kojoj ce to zasigurno uspeti...

Osobe sa ovakvom kombinacijom znakova u horoskopu su veoma retko prosecne - to nije zato što se postavljaju iznad ostalih, vec zato što smatraju da nejednakost ljudskih bica nije prepreka napretku covecanstva. One obicno deluju u suprotnom smeru kao tvorci jedne bolje buducnosti, koja rada kvalitativne i dinamicke razlike medu živim elementima od kojih se sastoji. Veliki optimisti, bonvivani i epikurejci, ovakve osobe znaju da iskoriste, sa izvesnim oportunizmom, prilike koje im se pružaju. Ipak, iako su uspešne u poslu, uvek su nezadovoljne postignutim rezultatima.


Nadahnuta velikim idejama i razradujuci ambiciozne projekte koji prevazilaze meru pojedinca, ovakva osoba se ispunjava i potvrduje u kolektivnim ostvarenjima. To nije naivni fatalista tipa "potrebno je sve da bi se svet sagradio", vec više voluntaristicki tip "iskoristimo razlike i energije da bismo napravili nesto bolje"... Ovaj mešani tip kuje svoju licnost izlažuci se najraznovrsnijim iskustvima i pokušavajuci da bude u kontaktu sa univerzalnim. Prija mu da sebe posmatra kao jedan deo velike celine; kao tockic neophodan za funkcionisanje "Mašine"...

Vaša kljucna rec je sloboda - sloboda misli, govora, akcije. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilicno nemirni, medutim, kako ste intuitivni i idealista, cesto Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite. Vi ste u odnosu na druge Ribe najotvoreniji, najiskreniji i najpošteniji.

Volite da putujete i verovatno ce Vam se, za to, u životu cesto pružati prilika. Neposredni ste i društveni, sa smislom za humor, žto Vam pomaze da sakrijete svoja osecanja. Brzo ulazite u romanticne i druge situacije, ali isto tako brzo izlazite iz njih. Teško Vas je vezati za nekoga ili nešto. Naklonjeni ste egzotici i volite životinje...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Hermann Hesse. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...
IP sačuvana
social share
There is nothing “paranormal” in the Universe, except our limited understanding of Nature.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jan 2021, 18:03:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.