Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Strategija za podsticaj radjanja u Srbiji-kasnimo li ili ipak ima sanse ?  (Pročitano 14010 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Citat
Zar smo supruga i ja trebali da odustanemo nakon prvoizgubljenog deteta i mogucnosti da nikada nemamo decu ?
Sada imamo dva sina i ponavljam - oni su mi najvee blago na svetu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nije zaista svako spreman da zbog nataliteta izgubi svoj zivot i zivot nerodjenog deteta, a ostalu decu ostavi kao sirocice..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 
Citat
Zar smo supruga i ja trebali da odustanemo nakon prvoizgubljenog deteta i mogucnosti da nikada nemamo decu ?
Sada imamo dva sina i ponavljam - oni su mi najvee blago na svetu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nije zaista svako spreman da zbog nataliteta izgubi svoj zivot i zivot nerodjenog deteta, a ostalu decu ostavi kao sirocice..

I što bi sada ja morao da vršim neka naučna ispitivanja ili neke društvene analize kada jedan od izvora nastanka natalitetskog problema mi ovako bude serviran ispod nosa...eeeee, forum je čudo...ubrzo će ove silne agencije koje se bave raznoraznim istraživačkim delatnostima da dožive totalni fijasko Smile
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Mozda je tebi tudja nesreca smesna...
Ali ... jbg.. ti si veliki vernik, pa je to valjda normalno...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Citat

Nismo ni bili spremni da se prdamo. Volja pobedjuje mnoge nevolje i nedace.
Ne kazem da neko po svaku cenu- po cenu zivota majke- da juri    i ganja da ima decu.
ako postoje medicinski validni razlozi to je u redu.
Ali ja uvek govorim o parovima koji mogu a nece da imaju dece- vise od dva.
Ljudi pa nije narod dzba rekao:
Jedno dete kao nijedno, dva kao jedno, tri kao dva,...
Ima istine u tome!
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 
Smeh je bio ironičan na tvoju izjavu, koju gradiš na osnovu svojih paušalnih procena i tuđeg iskustva...Koliko se sećam ti ne beše još mama, daj Bože da to proslavimo u što skorije vreme, tada  Anea od mene neće dobiti ama baš ni jednan nepristojan komentar (ako uopšte mogu tako svoje izjave i nazivati) ma šta ti u tom trenutku izjavljivala na bilo koju temu. Do tada tvojim "racionalnim" deklaracijama (o nečemu što je po ljudskom ovozemaljskom statusu potpuno neobjašnjivo i iracionalno, naročito stvaranje i rađanje deteta) ne moj praviti definicije kako do toga dolazi i što se to nekom provlači na ovakav ili onakav način..Svako je institucija za sebe i bilo kakvo ranije nečije iskustvo mu ne sme i ne može biti merilo za opravdanje njgovog skepticizma ka očuvanju i razvoju neiscrpnog blaga..

PS
Uporedi svoje postove sa postovima svih onih sa kojima si polemisala na ovu temu pa vidi ko je tu sebičan a ko to gradi svoju nadu na bazi velike volje i ljubavi da nekog stvori...
Toliko, svakako oprosi ako sam nečim stvorio kod tebe lošu atmosferu, ma da za nekog ko racionalnim pogledom posmatra svet emocije ne bi trebale da budu presudne t+za dobro raspoloženje..Svako dobro  Smile
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1294
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
iskreno,strategija za podsticaj radjanja u Srbiji-jebati,jebati i samo jebati!!! Smile

izvinjavam se sto sam ovako direktan,ali najebali smo za nekih 50 god,zato sam ja rekao 3 deteta,minimum.
zato
IP sačuvana
social share
Nemanja.Rodoljubi
Citat
Ваш став о најваљеној геј паради у Београду заказаној за 10.10.2010. године?

RASMC
Citat
Lock!

Rasim je peder!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 6630
Citat
iskreno,strategija za podsticaj radjanja u Srbiji-jebati,jebati i samo jebati!!!

Pa ko da toga nema , današnje devojčice , barem u našoj zemlji prćiji su veoma direktne i aktivne .
Naravno ne govorim o većini već o jednom znaajnom broju .
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Dok god mladi u Srbiji jure karijeru i novac nem anam napretka.
tajkuni su sve pokupili-sav kajmak i sada mozemo samo za njih da radimo.
Karijera dodje i prodje a kada se okrenes za sobom ostanes sam.
Gde si bio ceo zivot, za koga si jurcapo i sticao- nemas pojma jer si sam.
Dce nema i ti si niko i nista.
Ljude pamte po dobrim delima, po onome sto urade ali ih ipak najvise pamte po deci i sledecim narastajima.
Najbogatije su one porodice koje imaju najvise potomaka- one nikad nece umreti- nece im se zatreti ime i prezime.

zalim sto sam se kasno ozenio. zakasnio sam nekiliko godina-najvise 5-6. jurcao sam sojke i trosio lovu na gluposti ali nisam bio ispunjen.
kada su dosla deca sve je doslo na svoje mesto.
Imam manje love sada nego nekada ali sam srecniji- njihov smeh, njihovo pravljenje sitnih i vecih gluposti, njihove bolesti, pobede i porazi me jacaju i daju mi snagu da uzivam jos vise u zivotu.
Zivot bez dece je prazan- bez obzira koliko bogatstva imas , bez obzirasa koliko si zena ili muskaraca spavao/la, i koliko si veza imao.
Sve je prolazno ali deca ostaju iza tebe i produzavaju zivot tvoje familije.
Ko ce da spominje nekog bogatasa koji je samo sticao a nije imao poroda jer je bio sebica- nece ga se secati za 30-tak godina.
Ali oni koji imaju dece i unucice bice sigurni da ce ih se secati najmanje stotinak godina.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
stami Srbine Srbija je uz tebe Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Ljudi da li hocemo da nastavimo da citamo ovakve tekstove ili nesto lepse ?

TEMA DANA: „Bela kuga” prazni Srbiju
Ima baba, nema beba
U jugoistočnoj Srbiji u poslednjih 15 godina nestalo je 16 sela, a do sledećeg popisa ugasiće se dvadeset 
U selu Barje u opštini Bosilegrad nema više stanovnika. Samo baka Pena tu boravi tokom leta. Ona je sezonski stanovnik ovog davno opustelog sela. U selu Javorje u letnjim mesecima boravi i baka Dmitra Milić (92). U opštini Dimitrovgrad postoji selo Grapa u kome je jedini preostali stanovnik pedesetsedmogodišnja Sofka. Slična sudbina je zadesila i selo Basaru u pirotskoj opštini u kome živi samo bračni par Pešić. Selo Bistrice u opštini Crna Trava ima tri stanovnika, ali i mnogo lepih novoizgrađenih vikendica. Teško je poverovati da će se ovo selo obnoviti, zapravo da će se oni koji su ga napustili vratiti da tu žive. Ove vikendice su sagrađene samo za sezonski odmor u letnjim mesecima. Možda su vikendice građene s namerom da jednoga dana postanu i turističko-ugostiteljski objekti za razvoj ekoturizma koji ima sve više pristalica u zemlji i svetu, budući da su ljudi željni čiste i zdrave životne sredine.

U jugoistočnoj Srbiji godišnje nestaje jedno selo. Od 1991. godine do danas nestalo je ukupno 16 sela. Do sledećeg popisa nestaće dvadeset sela, prognoziraju istraživači Geografskog instituta „Jovan Cvijić” Srpske akademije nauka i umetnosti Marko Milošević i Milivoje Milićević. Zbog toga su ovi prostori ne samo demografski nego i privredno izgubljeni, pošto nema nikakvih privrednih aktivnosti, pa ni onih najprostijih poput šumarstva, branja vrganja, šumskih plodova i tome slično. Sve je zaraslo u korov i rastinje, stvarajući jedan, sasvim, novi ekosistem u koji više ne može da kroči ljudska noga.

Ovi istraživači ističu da su najteže pogođene oblasti demografskim procesom u Srbiji planina Burel u južnom delu dimitrovgradske opštine, zatim planina Ostrozub na razmeđu opština Crna Trava i Vlasotince, Stara planina, kao i prostor duž administrativne linije razdvajanja centralne Srbije i Kosova i Metohije. Duž grebena planine Burel ima četiri seoska naselja od kojih su dva ugašena. Sela Prača, Verzar, Planinica i Grapa imaju manje od pet stanovnika.

Duž administrativne linije razdvajanja je pet ugašenih sela, kao i dva na Ostrozubu i tri čija je sudbina neizvesna.

Kako kaže Milošević, uslovi za život su surovi, posebno u zimskim mesecima. Ranije su ovi krajevi naseljavani iz bezbedonosnih razloga. Ljudi su bežali pred raznim osvajačima u planine. Međutim, sada napuštaju ta sela naseljavajući se na periferiji većih gradova.

„Na osnovu valorizacije prirodnih potencijala ovih naselja utvrđena je prirodna neodrživost, što bi podrazumevalo da se gašenje ovih seoskih naselja može tumačiti i izvan okvira prepoznatljivih demografskih i ekonomskih okvira. Takođe, u delu ugašenih naselja nema nikakvih privrednih aktivnosti, čak ni onih najprostijih”, kaže Milošević.

Ova dva istraživača rade kartu sela Srbije. Posle jugoistoka Srbije na redu je pešterski i raški kraj, gde će takođe analizirati uzroke nestajanja sela. Snimajući situaciju na terenu oni bi mogli državi da predlože koja napuštena sela u Srbiji se mogu revitalizovati i obnoviti, a koja ne.
Nada Kovačević
[objavljeno: 19.07.2007.] 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.