Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Stranac tamo, stranac ovde: Gastarbeiteri "  (Pročitano 38660 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
tvice ovde si jedini ti neko ko ne razume srpski jezik jel i dalje pricas o renta karu a ja sam ti sto puta reko da to nepostoji nego su to neki ljubomorci izmislili!!!

pa ima ljudi i u babusnici zive ekstra ali nije to ovde tema ovde je tema nesto drugo e sad sto su ljudi upetljali hiljadu tema na jednom mestu to je uvek tako kadse vodi razgovor!!!!

inace tvice ima nasih ljudi koji su gastabajteri i koji jesu teski seljaci i jeste da vole da se mnogo kurce kad dodju kuci ali uvek cu njih vise da cenim nego nase pedere koji su otisli tamo i postali veci svajcarci od svajcaraca a imaju b vizu ti seljaci se ne stide svog jezika svoje kulture svoje muzike itd i uvek sa takvim covekom pre mogu da popijem pice nego sa onom gnjidom koji se stidi svega balkanskog prica sa decom na stranom jeziku kad ide u kupovinu da nebi neko cuo da je balkanac!!!

a postoji treca vrsta ljudi koju mrzim najvise od svih gastabajtera to su oni koji prave kucu sa lavovima jedu cevape slusaju kitica a ovamo usrbiji svima sole pamet kako su nemci bolji i kako je tamo bolje i kako je sve kod njih super a kod nas nista nevalja a ovamo se ponasa kao najveci seljak i pravi kucu bas u toj srbiji i sve sto je zaradio ulozio je u srbiju pa kad ti nista u tu srbiju nevalja koj kurac onda pravis tu kucu a na temu o sigurnosti njemu je srbija totalno nesigurna imam utisak da prica o kolumbiji pa covece ako je ta srbija kolumbija zasto onda u njoj pravis kucu i zasto ides tamo uopste!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Evo 75% studenata u Zagrebu po ispitivanju zele da pokusaju na zapadu...malo je veci broj u Srbiji ali eto isto...

Smile
jebo te 75 % bi ih vas otislo sad konacno kad su slobodni i nezavisni  a kad kad su bili zarobljeni prije 91 sam siguran da ih ni pola od toga nije pomisljala da ide van Smile
sta ovdje nije u redu? Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Deca stranaca u Nemačkoj bez budućnosti zbog lošeg obrazovanja
Autor: Tanjug | 26.12.2007 - 09:35

U Nemačkoj živi oko 15 miliona stranaca i nemačkih državljana stranog porekla, čije su šanse na uspeh u društvu nimimalne zbog lošeg obrazovanja.Čak 18 odsto dece iz useljeničkih porodica prekidaju školovanje pre vremena, a svega 23 odsto uspevaju da završe srednju školu.

Bez posla, bez obrazovanja i bez diplome - to je najkraći opis prosečnog stranca u Nemačkoj, čije su šanse na uspeh u društvu dramatično male, posebno sada, u vreme kompjuterizacije, kada su roboti zauvek zauzeli mesta ''fizikalaca'' iz Turske, bivše Jugoslavije, Italije, Grčke i Španije. ''Samim tim je rizik da izgube posao dvostruko veći za strance nego za Nemce'', rekla je krajem minule nedelje u Berlinu Marija Bemer, opunomoćenik Savezne vlade za pitanja integracije, iznoseći u izveštaju o integracionoj politici, sumorne podatke o životu stranaca.
Prema podacima Bemerove, u Nemačkoj živi oko 15 miliona stranaca i nemačkih državljana stranog porekla koji imaju minimalne šanse na uspeh - najviše zbog lošeg obrazovanja. U procesu integracije koji je, kako nemački političari vole da kažu, ''dvosmerna uslica'', posebno deprimiraju brojke koje govore o deci imigranata i njihovom obrazovanju. Čak 18 odsto dece iz useljeničkih porodica prekidaju školovanje pre vremena, a svega 23 odsto uspeju da završe srednju školu - dvostruko manje nego nemačka deca, kaže se u izveštaju Bemerove, prema kojem 40 odsto imigranata nemaju nikakvu diplomu. Ta situacija je posebno teška kod Turaka. Među turskom populacijom je čak 72 odsto ljudi bez ikakvog zanimanja, dok je taj procenat među Nemcima nekoliko puta manji - svega 12 odsto
. ''Obrazovanje je od ključnog značaja za integraciju'', upozorila je Bemerova. A baš obrazovanje je razlog zbog kojeg Nemačka trpi kritiku Evrope i sveta, čak i Ujedinjenih nacija. Rana podela dece, već posle četvrtog razreda osnovne škole, na one koji idu u gimnaziju (školu najboljih šansi) i one kojima su na raspolaganju ostale, manje atraktivne i manje perspektivne stručne i zanatske škole, može dovesti, kako se kaže u kritici UN, do diskriminacije siromašne dece i dece iz imigrantskih porodica. Da je to strahovanje UN već realnost, to je pokazala studija PISA, prema kojoj ispada da je u Nemačkoj, kao ni u jednoj drugoj industrijski razvijenoj zemlji, uspeh u školi povezan sa socijalnim statusom porodice.
Nemačko društvo se teško rve s problemom "produkcije" nekih novih društvenih klasa, produkcije u kojoj se nasleđuju bogatstvo i atraktivna zanimanja, ali i beda i siromaštvo. Upravo to je razlog što su ovih dana sindikati nastavnika zatražili više ravnopravnosti kako bi, kao što Ustav republike nalaže, svi imali jednake šanse. ''Nemačka je na svetskom vrhu neslavne liste zemalja u kojima se onemogućava uspeh mladih imigranata'', izjavila je u Berlinu uoči Božića po Gregorijanskom kalendaru, Marijana Demer, zamenik predsednika sidnika prosvete, zahtevajući ukidanje rane podele đaka na buduće gimnazijalce i one kojima je sudbina da izučavaju zanat. Pitanje integracije dece stranaca i poboljšanje kvaliteta nastave u školama s visokim procentom đaka iz imigrantskih porodica nije nova tema u Nemačkoj. O njoj se godinama razglaba na svim nivoima, ali je sve ostalo na praznoj priči. Zato se opunomoćenik Savezne vlade za integraciju zalaže za ''novu šansu'' imigrantske dece, koja toj deci treba da pružena već u vrtiću. "Integracija stranaca mora da bude pitanje kojim treba da se najviše bave opštine, jer se baš tu rešava sudbina suživota imigranata i Nemaca", rekla je Marija Bemer.

Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia ispo iz modu
i ja bi sad zbrisao da mogu...

Шта подразумеваш под тим ''да могу''?

tvice ovde si jedini ti neko ko ne razume srpski jezik jel i dalje pricas o renta karu a ja sam ti sto puta reko da to nepostoji nego su to neki ljubomorci izmislili!!!

pa ima ljudi i u babusnici zive ekstra ali nije to ovde tema ovde je tema nesto drugo e sad sto su ljudi upetljali hiljadu tema na jednom mestu to je uvek tako kadse vodi razgovor!!!!

inace tvice ima nasih ljudi koji su gastabajteri i koji jesu teski seljaci i jeste da vole da se mnogo kurce kad dodju kuci ali uvek cu njih vise da cenim nego nase pedere koji su otisli tamo i postali veci svajcarci od svajcaraca a imaju b vizu ti seljaci se ne stide svog jezika svoje kulture svoje muzike itd i uvek sa takvim covekom pre mogu da popijem pice nego sa onom gnjidom koji se stidi svega balkanskog prica sa decom na stranom jeziku kad ide u kupovinu da nebi neko cuo da je balkanac!!!

a postoji treca vrsta ljudi koju mrzim najvise od svih gastabajtera to su oni koji prave kucu sa lavovima jedu cevape slusaju kitica a ovamo usrbiji svima sole pamet kako su nemci bolji i kako je tamo bolje i kako je sve kod njih super a kod nas nista nevalja a ovamo se ponasa kao najveci seljak i pravi kucu bas u toj srbiji i sve sto je zaradio ulozio je u srbiju pa kad ti nista u tu srbiju nevalja koj kurac onda pravis tu kucu a na temu o sigurnosti njemu je srbija totalno nesigurna imam utisak da prica o kolumbiji pa covece ako je ta srbija kolumbija zasto onda u njoj pravis kucu i zasto ides tamo uopste!!!!

Батице ти имаш неки проблем у глави, не знам које природе али га дефинитивно имаш. Када сам ја рекао да су ми ти људи смешни јер се понашају тако како се понашају, ти си ми рекао да сам ја љубоморан. А сада ти кажеш да их мрзиш. Значи ја сам љубоморан јер су ми смешни а ти ниси љубоморан зато што их мрзиш?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ne tebi su smesni ljudi koji voze novu s klasu i koji obozavaju srbiju pa se kurce itd a ovamo kazes jedu konzerve e to je ljubomora!!!
a ja mrzim one pedere sto prave kuce po srbiji a stalno pricaju kako je na zapadu bolje!!!

pa zbog cega deca stranaca nisu obrazovani e zato sto mnogo rano osete dobar i lep zivot u svajcarskoj je zabranjen ulaz za maloletne a u srpskim diskotekama ima i deca od 5 god i kad dete oseti cari mileta kitica sexa novog a8 alkohola nema od skole ni goli kurac jos ako nauci neku semu kako moze da zaradi pare pa taj vise u ucionicu neudje!!

skola je napravljena za one kao ovaj nemac na forumu koji do 25 godine nije video belog boga i onda ce da radi za platu od 200 evra i vozice jedan a4 uzece kucu u minhenu na kredu i isplatice je tamo negde u 50 god i ovde ce da mi sere na forumu kako je u nemackoj dobro i kako je takav njegov zivot veliki uspeh naspram necijeg u srbiji ili hrvatskoj!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Srkich , ja se stvarno trudim da te shvatim , ali nikako mi ne uspeva . Ne shvatam ni koga cenis , ni koga mrzis . A i ne shvatam sta ti skola toliko smeta . Nece covek da radi za 1200-1500 evra , hoce da radi za 5000-6000 mesecno , nece da krade , nece da se prostituise , nece da se mlati po putevima ceo zivot i rizikuje glavu , hoce covek da kulturno ode na posao , odradi svoje , i da posle toga moze da radi sta hoce . Ako hoce , kurcice se po kafanama , jurice kurve , ici ce na vikende na Maldive , jer mu se to moze , i sve to uz kredit za kucu i izdrzavanje porodice sa jednom platom . Roditelji su mu obezbedili uslove da moze da zivi komotno , da moze da studira , pa zasto ne ako mu se moze . Niko tebi nije kriv sto tebi tvoji nisu to obezbedili , ili sto ti to nisi hteo . To je tvoja stvar .

A i ne razumem sta kod klasicnih gastarbajtera cenis , a sta mrzis . Sve mi se cini da u jednom postu nesto hvalis , a u drugom pljujes , pa ne mogu da pohvatam sta u stvari ti cenis ili hoces u zivotu . Objasni mi malo jasnije , molim te , ne bih da gresim dusu i mislim pogresno , ili nesto kazem pogresno i uvredim te bez razloga .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
ne tebi su smesni ljudi koji voze novu s klasu i koji obozavaju srbiju pa se kurce itd a ovamo kazes jedu konzerve e to je ljubomora!!!
a ja mrzim one pedere sto prave kuce po srbiji a stalno pricaju kako je na zapadu bolje!!!

zar to nije isto  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nije on pricao o plati od 6000 evra vec od 2500 a tu postoji razlika a vikend na maldive kosta 2000 evra paako uspe da sa onih 500 placa kucu juri kurve i jede mesec dana onda mu svaka cast!!!
nemam ja nista protiv ljudi koji uce skolu ali oni imaju protiv mene kao seo u neku mecku a nema 2 dana skole pa opste je poznato da su svi milijarderi napustali skolu sa 15-16 god i ja da sam hteo mogo sam da zavrsim faks ali sam shvatio da od toga nema nista i da je to za ljude koji imaju neki drugi interes u zivotu a ne za mene a cak i sad mogu da ga zavrsim ako hocu nije to neki problem!!!!

nije to isto postoje gastaajteri koji zive za svoju zemlju i ne pricaju nista protiv nje dok postoje oni koji prave kuce u svojoj zemlji a tu im nista nevalja to su i te kako dve razlicite vrste ljudi!!!
kao i sto mrzim ljude koji misle da neko ko ima auto od 100000 evra jede konzerve da bi vozio isti sto uopste nije tacno a i da jeste sta njega boli kurac evo stani pred neku prodavnicu gde se cirka pivo i slusaj one pivopije sta govore na svaki auto koji prodje jednom se keva jebala za pare drugi je cistio cureca govna u zatvor treci prao tanjire po svajcarskoj 4 tom je deda kupio itd itd e a to upravo radi ovaj tvice svako se snaéazi kako zna i ume i svako zivi kako mu odgovara cemu onda tolika mrznja prema ljudima koji voze dobar auto itd!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia ispo iz modu

pa zbog cega deca stranaca nisu obrazovani e zato sto mnogo rano osete dobar i lep zivot u svajcarskoj je zabranjen ulaz za maloletne a u srpskim diskotekama ima i deca od 5 god i kad dete oseti cari mileta kitica sexa novog a8 alkohola nema od skole ni goli kurac jos ako nauci neku semu kako moze da zaradi pare pa taj vise u ucionicu neudje!!

skola je napravljena za one kao ovaj nemac na forumu koji do 25 godine nije video belog boga i onda ce da radi za platu od 200 evra i vozice jedan a4 uzece kucu u minhenu na kredu i isplatice je tamo negde u 50 god i ovde ce da mi sere na forumu kako je u nemackoj dobro i kako je takav njegov zivot veliki uspeh naspram necijeg u srbiji ili hrvatskoj!!!

'ајде да пробам да ти нацртам... Смешни су они који туђи ауто представљају као свој, смешни су они који одвајају од уста и гурају се ко кинези њих 5 у 40 квадрата само да би у свом селу сазидали кућу на 5 спратова са 20 соба украшену лавовима. Дакле није смешно што неко вози с класу нити је било ко у Србији завидан на твој успех или неуспех у дијаспори. Просто нас све овде заболе курац да ли си ти негде на западу милијардер или си гладан ко пас на улици, то је само твоја лична ствар.  Smile

nije on pricao o plati od 6000 evra vec od 2500 a tu postoji razlika a vikend na maldive kosta 2000 evra paako uspe da sa onih 500 placa kucu juri kurve i jede mesec dana onda mu svaka cast!!!
nemam ja nista protiv ljudi koji uce skolu ali oni imaju protiv mene kao seo u neku mecku a nema 2 dana skole pa opste je poznato da su svi milijarderi napustali skolu sa 15-16 god i ja da sam hteo mogo sam da zavrsim faks ali sam shvatio da od toga nema nista i da je to za ljude koji imaju neki drugi interes u zivotu a ne za mene a cak i sad mogu da ga zavrsim ako hocu nije to neki problem!!!!

nije to isto postoje gastaajteri koji zive za svoju zemlju i ne pricaju nista protiv nje dok postoje oni koji prave kuce u svojoj zemlji a tu im nista nevalja to su i te kako dve razlicite vrste ljudi!!!
kao i sto mrzim ljude koji misle da neko ko ima auto od 100000 evra jede konzerve da bi vozio isti sto uopste nije tacno a i da jeste sta njega boli kurac evo stani pred neku prodavnicu gde se cirka pivo i slusaj one pivopije sta govore na svaki auto koji prodje jednom se keva jebala za pare drugi je cistio cureca govna u zatvor treci prao tanjire po svajcarskoj 4 tom je deda kupio itd itd e a to upravo radi ovaj tvice svako se snaéazi kako zna i ume i svako zivi kako mu odgovara cemu onda tolika mrznja prema ljudima koji voze dobar auto itd!!!

А ти са твојом брзином схватања просто проширених реченица факултет не би завршио ни за 3 живота.  Smile

Сваки човек у животу тежи неком успеху, само је дефиниција успеха за сваког различита. Ти очигледно имаш неку аверзију (ако знаш шта је аверзија) или гајиш неку мржњу према школованим људима који су захваљујући свом знању постигли неки успех. Шта има лоше у томе што је неко на основу своје плате подигао стамбени кредит и отплатио кућу за 20 година? Јел то нека срамота или неуспех? Па то је далеко паметније од будале која негде у дијапсори живи у 40 квадрата са петочланом породицом а у родном селу зида палату од 300 квадрата само ето да комшије виде како је он успео. У чему је он то успео?  Smile
Неки људи су дефинитивно успели док неки само глуме успех. За неког је успех диплома високог образовања, сигуран и добар посао, да се стамбено обезбеди, да обезбеди деци школовање, летовања, зимовања, сигуран и безбрижан живот, док је теби успех да се викендом одвезеш с класом да једеш ћевапе у неком гелзенкирхену и слушаш како ти нека Стоја риче, и да мислиш да си ухватио бога за јаја док су сви школовани људи будале. То је за тебе врхунац успеха.
Најсмешнији су такви као ти, који потцењују туђи успех изјавама типа, ја да сам хтео ја би завршио факултет као да је то нека мудрост. Па ти ниси научио да читаш и пишеш како треба а не да завршиш неки факултет тикване.  Smile
« Poslednja izmena: 26. Dec 2007, 15:38:38 od twice »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Samsung s3
Twice dugi su ti postovi, pa covek dok cita, zaborvi ono prvo!  Smile
Moras krace, ili svaki ut da mu ponavljas  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.