Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 20:03:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Štrajkovi u Srbiji !!!  (Pročitano 6779 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Štrajk upozorenja naučnika

Beograd - Naučni instituti koji se bave naučnim istraživanjima danas održali štrajk upozorenja.

Predsednica Sindikata zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti Đurđica Jovović izjavila je da je današnji jednočasovni štrajk upozorenja podržalo nekoliko instituta, uglavnom u Beogradu. Među njima su Institut za medicinska istraživanja, Institut Vinča, Institut za biološka istraživanja Siniša Stanković, Institut za međunarodnu privredu i politiku, rekla je ona, ali nije mogla da iznese precizne podatke o broju instituta u štrajku.

Ona je potvrdila da je za sutra zakazan sastanak s predstavnicima Ministarstva nauke o zahtevima sindikata za povećanje cene rada od 20 odsto, počev od plate za septembar 2007, i povećanje koeficijenata od sedam odsto koje bi počelo da se primenjuje od novembarske plate.

Sindikat zahteva i smenu ministarke nauke Ane Pešikan i članova njenog kabineta "zbog pogoršanja materijalnog položaja zaposlenih u institutima u Srbiji i izjednačavanje plata zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti s platama zaposlenih u visokom obrazovanju.

"Prvi sledeći korak je taj izlazak na ulicu. Mi smo svesni činjenice da to što ćemo mi danas štrajkovati neće pogoditi zemlju Srbiju. Niko zbog toga neće patiti. Neće patiti ni obični građani jer nećemo zakrčiti ulice, nećemo napraviti metež", kaže Đurđica Jovović.

"To što ćemo mi štrajkovati i što se situacija odigrava ovako kako se oduigrava šteti kompletno nauci, ne u Srbiji samo u ovom momentu. Te će se posledice videti kasnije" kaže Đurđica Jovović.

"Zbog politike koju vodi Ministarstvo nauke teško da ćemo u 2010. ući s projektovanim brojem istraživača", kaže ona.

B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
 Bez prvog časa u školama 28. oktobra

Članovi sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja stupiće 28. oktobra u jednodnevni štrajk upozorenja, ukoliko do tada ne bude postignut dogovor sa vladom o datumu i visini isplate jednokratne pomoći zaposlenima u prosveti, kao i o uvođenju platnih razreda, kojim bi se poboljšao materijalni položaj prosvetnih radnika.

Odluka o štrajku upozorenja, neodržavanjem prvog časa u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni, doneta je još 25. septembra, ali su sindikati juče i zvanično obavestili ministra prosvete Srđana Verbića.

Podsetimo, petomesečni štrajk prosvetara u prošloj školskoj godini okončan je potpisivanjem sporazuma sa Vladom Srbije, u kojem se ona obavezala da zaposlenima u obrazovanju do kraja 2015. bude isplaćena pomoć u visini do jedne prosečne mesečne plate, kao i da platni razredi počnu da se primenjuju od 1. januara 2016.

U međuvremenu, sindikalci su više puta tražili sastanke sa ministrima prosvete, državne uprave i finansija, kako bi dobili odgovor kada će sporazum biti ispoštovan, ali je vlast na njihove pozove ostala gluva.

Izvor http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/bez_prvog_casa_u_skolama_28_oktobra_.55.html?news_id=309784
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
mob
Samsung SGH-E590
To je to, samo strajkuju. Smile
Znaci koja je poslednja godina kada prosvetari nisu strajkovali? Ja sam siguran da su svaku godinu strajkovali dok sam ja isao u skolu... mozda eto nisu 99e, ali tad se i onako nije islo mnogo u skolu... Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 20:03:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.