Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:18:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Strah od smrti  (Pročitano 20228 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Desanka Maksimovic je magistrirala razmisljanja o smrti na najlepsi moguci nacin... ako postoji najlepsi moguci nacin razmisljanja o smrti..

ljudi najmanje misle o zdravlju... do samog kraja Smile

ljudi ne misle o zdravlju dok se prvi put malo ozbiljnije ne razbole... e onda ide ostavljanje pljuga, bavljenje sportom, pridrzavanje dijete itd ...
I onda ako bolest prodje, vracaju se na stare navike i odagnavaju misli o ponovnoj ili nekoj novoj bolesti.. to takodje podrazumeva da ne idu na redovne godisnje preglede i slicno... jer svako i najmanje razmisljanje o bolesti - znaci da si mentalno oboleo, da si debil, da prizivas, da ima toliko mnogo lepsih stvari i u zivotu nego razmisljati o eventualnoj bolesti itd..

i tako doguraju do tumorcine koja je metastazirala i onda kad cuju da imaju jos dve godine zivota, onda ostavljaju pljuge, jedu brokoli i setaju uvece pored reke...

ljudska glupost je neunistiva i strahovito je mocna i destruktivna.. ona utice i na druge ljude, jer su ljudi povezani mnogim vezama i na raznim nivoima.. provodeci zivot pored jedne ovakve idiotske zatucane osobe, ako se ne otrgnete tom pogubnom uticaju, moguce je da cete najverovatnije skoncati na isti nacin..

Ko se cuva - i Bog ga cuva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia N97
Činjenica je da u Srbiji ne postoji kultura zdravlja. Zato kultura bromazepama cveta kao ruža u Maju. Lek koji je inače k od ovce.

Stoka smo neopevana jer nećemo da se pregledamo kako valja makar jendom godišnje. Ja prvi, nije problem.

Većina ljudi koji su oko mene umrli, što bliski, što nebitni su mogli još mnoga leta da žive samo da su se pregledali jednom u 5 godina.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Desanka Maksimovic je magistrirala razmisljanja o smrti na najlepsi moguci nacin... ako postoji najlepsi moguci nacin razmisljanja o smrti..

ljudi najmanje misle o zdravlju... do samog kraja Smile

ljudi ne misle o zdravlju dok se prvi put malo ozbiljnije ne razbole... e onda ide ostavljanje pljuga, bavljenje sportom, pridrzavanje dijete itd ...
I onda ako bolest prodje, vracaju se na stare navike i odagnavaju misli o ponovnoj ili nekoj novoj bolesti.. to takodje podrazumeva da ne idu na redovne godisnje preglede i slicno... jer svako i najmanje razmisljanje o bolesti - znaci da si mentalno oboleo, da si debil, da prizivas, da ima toliko mnogo lepsih stvari i u zivotu nego razmisljati o eventualnoj bolesti itd..

i tako doguraju do tumorcine koja je metastazirala i onda kad cuju da imaju jos dve godine zivota, onda ostavljaju pljuge, jedu brokoli i setaju uvece pored reke...

ljudska glupost je neunistiva i strahovito je mocna i destruktivna.. ona utice i na druge ljude, jer su ljudi povezani mnogim vezama i na raznim nivoima.. provodeci zivot pored jedne ovakve idiotske zatucane osobe, ako se ne otrgnete tom pogubnom uticaju, moguce je da cete najverovatnije skoncati na isti nacin..

Ko se cuva - i Bog ga cuva.

Slazem se... ja se prvi utapam u to... sto se tice pregleda. Ne pamtim kad sam poslednji put bio kod lekara (da kucnem u drvo)... al to ima i mane. A rekoh ti vec za rebra... jos nisam isao.
Mislimo... ma sve ce to proci... ajd jos malo, pa ajd jos malo... ma sjebao sam ovu bolest valjda nece jos neka da me zahvati.

Jeben smo mi narod Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Redovno idem na neke od pregleda i redovno proveravam krvnu sliku, ne jer to tako treba, nego jer ne želim da ovaj mizerni svet lišim svog božanskog postojanja pre vremena.  Smile

A i realno, dijagnoze i terapije smaraju; prevencija je majka mudrosti. Wink
« Poslednja izmena: 23. Mar 2011, 20:44:28 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Nokia 
Citat

Gde si nju nasla? Usamljenu zenu koja se uhvatila smrti ko baba palacinaka  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
1. Nakon što čovjek shvati da mu je smrt doslovno pred vratima - šokira se; ne može i ne želi to prihvatiti, ne želi u to povjerovati.

2. Onda se razljuti - na sve oko sebe: obitelj, liječnike, prijatelje... na sve zdrave ljude; Zašto se to moralo dogoditi baš meni?

3. Pokušava odgoditi smrt cjenkajući se - s Bogom, liječnikom... Više ću voditi računa o svojemu zdravlju... Neću više nikad pušiti... Razdijelit ću svoju imovinu siromašnima...

4. Pada u depresiju jer je shvatio da ništa ne pomaže

5. Prihvaća neizbježno; miri se sa sudbinom, mirno prihvaća kraj.
Sok, bes, neverica i na kraju prihvatanje. Skoro kao pocetak odvikavanje od neke bolesti zavisnosti  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Citat

Gde si nju nasla? Usamljenu zenu koja se uhvatila smrti ko baba palacinaka  Smile

pa bas zato, ona ju je prozivljavala na jedan, a dozivljavala na drugi nacin
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Sam naslov sve kaze.
Da li imate strah od smrti pa makar ona bila i za 30, 40, 50 godina? Razmisljate li cesto o tome? Mislite li o tome - "Sta ako se sutra ne probudim"?
Licno, cesto uhvatim sebe kako razmisljam i pitam se - sta posle? Uzmem zaustavim vazduh na samo par sekundi i bude mi jako neprijatno... a sta kad znas da je "to to" i vazduha vise nemas?
Smrt sigurno dolazi ali ne znamo kad. Upravo iz tog razloga, licno, imam strah od iste. Kako je posle? Sta se desava?
Covek legne nocu da spava i ne probudi se. Jeza me hvata.

Dakle, pitanje je jasno... kako podnosite sve to ukoliko razmisljate o tome, kako reagujete na rec "smrt", kada isto tako znate da ce ona doci po vas?

ne poznajem te i en tanam ništa o etbi ali ono što zanm je da prvi i osnovni uzrok starha od smrti jeste šok ili susret sa smrću ili smrtna opasnost ili smrt u obitelji u najranijem djetinjstvu tj. od momenta začeća pa negdje tamo do 7 god života. Drugi uzrok je neispunjen život, tj osjećaj promašenosti u životu tj. da ne radiš ono što je tvoj životni poziv. treći uzrok je opterećena savjest odnosno krivnja koja zna biti neutemeljena i najčešće ej podsvijesna. Općeniti uzroci straha je nedostatak povjerenja i manjak osjećaja ljubavi odnosno da diejte u djetinjstvu zbog ko zna kojih razloga nije moglo osjetiti roditeljsku ljubav. što ne zanči da ju roditelji nisu pružali ali nešto u djetetu ej zakočilo i ono ju nije moglo osjetiti. To ej zaista opširna tematika i da bi mogla uspostaviti pravu diajgnoizu odnosno točan uzrok starha potrebno mi ej više detalja. Bitno je da zanš da to terbaš liejčiti jer zna priejći u patološko stanje i čovjeka potpuno paralizirati izazvati nesanicu poremećaj u prehrani i sl. Ugalvnom nisi jedini zaista bi se iznenadio koliko ljudi apti od sličnih strahova. Lijek postoji i vrlo je jednostavan ali sad sam u žurbi kad budem imala malo vremena pisat ću detaljnije o tome. Uparvo s uredništvom pregovaram da mi sponzoriraju jedan portal na kojeme bi okupljala i pomagala ljudima koji su u problemima. nadam se uspješnoj suradnji. Možda ad posjetiš moj blog[censured] možda nađeš nešto za sebe.
« Poslednja izmena: 29. Mar 2011, 16:43:53 od Anea »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Stvarno ?
A sto se ja onda plasim smrti ?

Mozda ali mozda slucajno,zato sto sam sve bice i znam da nece da me ima ? Sta mislis o tome ?
Svako svesno bice se plasi smrti.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Uf, dijagnoza jer neko razmišlja o smrti i plaši je se.  Smile

Ni govora. On nije pisao o patološkom strahu od smrti, već o onom koji ima skoro svako svesno ljudsko biće.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:18:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.