Da li imate strah od smrti,da li je to zapisano negde koliko trebamo da zivimo ili je to slucajnost Nazalost ne zivimo svi isto,neko zavrsi pre neko posle...........zasto? Da li se ljudi boje i nece o tome da pricaju ili ima onih koji se ne plase............ Neki lik mi je pricao da je citao da je svima Bog odredio kolko ce da zive.......... Nije li to malo surovo,jer ne zive svi istim zivotima......... Da li posle smrti zapocinje novi zivot?
Da nisi citao neke od mojih postova na Religiji? Ja verujem da svi imamo neku ulogu koju moramo odigrati, i da je nasa sudbina predodredjena ali sa razlicitim ishodima jer isto verujem da mozemo do nekle promenuti putanju. Ne bojim se da umrem. Iza smrti dusa luta 40 dana i posle toga pociva. Sve je san.
ne nisam,nisam mislio na religiju nego na smrt,nisu svi u prilici da odigraju neku ulogu zar ne,ako umres ne znam u 14-stoj,da li ti to smatras opravdanim,eto to mu je bio zivot od 14 godina,a sta je ko mogo proziveti za 14 godina?
Mislim da sve zavisi od toga da li si na primer uradio sta si trebao. Imam druga koji je pokusao da se ubije sa revolverom. Svih pet metaka su bili corci, nijedan nije opalio, pokusao je sa dvocevkom ni to mu nije uspelo. Bio je nesrecan jer nije imao devojku. Sutradan je upoznao jednu novu sto je posla u skolu i ja mislim da su jos zajedno. Ima neka tajna veza.
taj tvoj drugar se izgleda sigurno nije bojao smrti u datom trenutku cim je pokusao da se ubije,ali ja sam mislio na druge,znas ono pogines u saobracajci,sasvim slucajno ,bezveze............znas kolko je takvis slucajeva mali milion,znas kao krenes na put,posetis prijatelje,sve uobicajeno,normalno i onda te iznenada presece.........ujutru dse probudis kao svaki drugi dan a uvece si mrtav,a da recimo ni ti sam nisi znao da ce doci sudnji dan
Je a da li ti verujes da postoji drugi zivot,to je sad diskutabilnije pitanje...............recimo da li si se ti secao i znao o necemu pre nego sto si se rodio,naravno nista................kako onda mozemo reci da ce mo biti........zivi.........posle smrti
Mi nismo "zivi" posle smrti, mi spavamo u "dvornicama cekanja" da dodje vreme da se ponovo vratimo. Sve je krug i postoji neki ciklus koji rotira na odredjen nacin. Ne bih rekao da se secam icega, iako sam cuo za ljude koji se secaju vremena Rima ili Francuske revolucije. Deja vu je jedna stvar koja ima neke veze sa svim tim. Koje? Ne znam ni sam ali ima dosta stvari koje odgovaraju svemu tome. Zagrobni zivot ne postoji, to je iluzija kao sto smo ti i ja.
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."