Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 16:01:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Strah od crne rupe kod Ženeve  (Pročitano 78788 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
stvara se ,ali nije toliko veliko - ne zaboravi da se obichni elektroni koje svakodnevno koristimo (evo bash sada Smile ) krecu brzinama bliskim brzini svetlosti (u jednom pravcu) kad su pod visokim naponima u dalekovodima ...

A ja mislio da je u dalekovodima naizmenicna struja.
No, bilo kako to magnetno polje kod dalekovoda i te kako utice na okolinu, pa se ne preporucuje ziveti u blizini.
@LaserXP mozda sam ja neinformisan ili neznalica, ali ni jedno pitanje nije glupo jer onaj koji ga postavlja trazi odgovor na ono sto ne zna ili mu nije jasno.

A imam i jos jedno mozda i gluplje: da li ceo taj prsten prstenastih magneta koje snop protona drzi u sredini vakumirane i ohladjene cevke i ubrzava ih, da li on stvara magnetno polje oko sebe tj. da li se ono moze detektovati van tih magneta (spolja, u tunelima) ili pak i dalje.

Pitam se da li bi osetljiv magnetometar sa satelta u orbiti slucajno mogao primetiti neku magnetnu anomaliju na tom podrucju?, ali posto je verovatno i ovo nebulozno pitanje, verovatno niko to nece ni probati.
Ja bih, medjutim, iskoristio ovakvu sansu, tim pre sto nikada vece temperature i verovatno jace magnetno polje nije do sada na zemlji vestacki stvoreno - ili jeste???  Smile Smile Smile
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Qtek 小米
Upad hakera u CERN-ovu mrežu
14. septembar 2008. | 00:31 | Izvor: Tanjug
London -- Hakeri upali u kompjuter Evropske organizacije za nuklearna istraživanja i izazvali zabrinutost u pogledu bezbednosti eksperimenta.

Grupa koja sebe zove Grčki bezbednosni tim izvela je hakerski napad u sredu, kad je džinovska mašina i puštena u rad, ali time nije ugrožen rad naučnika, prenela je pisanje londonskih dnevnika Dejli Telegraf i Tajms britanska medijska kuća Bi-Bi-Si. Naučnici u CERN-u pustili su u sredu u pogon gigantski akcelerator, kojim će biti eksperimentalno izveden "Veliki prasak".

Time bi bilo omogućeno dostizanje konačnog cilja – objašnjenje nastanka svemira.

Eksperimenti u Velikom hadronskom sudaraču, koji će trajati mesec dana, mogli bi da razreše preostale tajne kvantne mehanike i odgovore na mnoga pitanja o poreklu svemira.

Članovi hakerske grupe, pak, kažu da su samo želeli da ukažu na slabosti u vezi s bezbednošću kompjuterske mreže velikog sudarača protona, a ne da nanesu štetu ovom multimilionskom projektu.

Tajms objašnjava da su hakeri uspeli da pronađu slabost u samo jednom javno dostupnom sajtu CERN-ove mreže, koji je odvojen od glavnog programa za zaštitu od upada, ali da su posledice ovog napada na program ipak zastrašujuće.

Naučnici uključeni u ovaj projekat već su dobili veliki broj pretećih poruka i telefonskih poziva ljudi uspaničenih mogućnošću stvaranja crnih rupa.

----------------------------------

Грци  Smile Smile Smile

Као што рекох раније боље да Европљани помогну сиротињи коју су пљачкали и убијали вековима, него што бацају новац на глупости. Има много паметнијих пројеката из области медицине који су важнији за живот од овга сра"а.
« Poslednja izmena: 14. Sep 2008, 12:40:00 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;
mob
Apple iPhone 7 Plus
Znaci Grci ce biti krivi ako se pojavi crna rupa  Smile
« Poslednja izmena: 14. Sep 2008, 12:43:31 od zare88 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Vidi-Meni-Visi

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6005
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
HTC One V
Znaci Grci ce biti krivi ako se pojavi crna rupa  Smile

Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pa ja ne znam sta da stavim vise ovde, sve mi sklanjaju! Smile
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
HTC Wildfire S
Evo jednog, mozda, alternativnog pogleda na stvar:

http://www.ivonazivkovic.net/CERN.html

A Ivona ko Ivona, u svom starom dobrom prepoznatljivom stilu...
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Tel.Me Your.Number
Njoj treba dati malo antimaterije da je ušmrče
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
gambino ,ne tupi molim te  Smile ... projekat je veoma koristan , i donece napredak u fizici a time kasnije u svim oblastima - ukljucujuci i medicinu .

elektroni u dalekovodima naravno menjaju pravac ,medjutim kad je struja najache amplitude putuju veoma brzo u jednom ,a posle i u drugom pravcu .

shto se tiche magnetskog polja - sumnjam da je toliko jako ,prvenstveno zbog oblika (prsten ,odnosno solenoid) ,pa je mag.polje veoma usmereno

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

All we are saying, is give peace a chance!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 756
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia 1209
Ako moze da se detektuje neko magnetno dejstvo ono potice od elektromagneta koji se koriste za ubrzanje cestica, megnetno polje koje stvaraju naelektrisane cestice kruzeci u LHC-u je verovatno visestruko slabije od pomenutih magneta tako da njegovo dejstvo na bilo sta nema uticaja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ok, ubedili ste me, ali bih iz ciste radoznalosti napravio eksperiment sa magnetnim detektorom iz orbite - ne znam, vise kao vezba za otkrivanje magnetnih varijacija mozda... ali obzirom da nemam ni jedan satelit u orbiti ( Smile) ocigledno to necu moci izvesti. Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
Ok, ubedili ste me, ali bih iz ciste radoznalosti napravio eksperiment sa magnetnim detektorom iz orbite - ne znam, vise kao vezba za otkrivanje magnetnih varijacija mozda... ali obzirom da nemam ni jedan satelit u orbiti ( Smile) ocigledno to necu moci izvesti. Smile Smile Smile Smile
Можда би требали кренути са добровољним донацијама за изградњу лансирног и контролног центра и самог сателита или у сарадњи са esa-ом лансирамо. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 16:01:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.357 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.