Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Dec 2024, 13:39:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Косово у Србији или Србија у ЕУ?
останак Косова у Србији
65.4%  (17)
улазак Србије у ЕУ
34.6%  (9)
Ukupno glasova: 26
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosovo ili EU?  (Pročitano 12302 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Srbija za vreme Milosevica je prva odbila da primeni medjunarodne arsine terajuci na silu Slovence i Hrvate da ostaju u Jugoslaviji pod Milosevicevom krunom iako su kao ustavotvnorni narodi imali ustavom zagarantovano pravo da istupe iz federacije.
Secas se kada su npr. tenkovi iz Beograda isli u Vukovar i svi po auto putu kod S.Centra bacali cvece? Ti tenkovi su isli na teritoriju druge, suverene drzave - to je bio klasican akt agresije, a mi smo na Dnevniku gledali ushicenog Komrakova i Popova koji su nam patriotiski govorili o oslobadjanju tog grada- a taj grad nikada u proteklih 1000 godina nije bio deo Srbije pa kao takav nije mogao ni da bude oslobodjen.
Dali su Srbi u tim bivsim republikama bili isto tako konstitutivan narod i dali su i oni imali pravo na samoopredelenje?
Dali je taj grad a i mnogi drugi bio deo Hrvatske pre komunizma, i u cijem sastavu je bila recimo Baranja?

Ne. A to je upravo ono cime je Milosevic pokusao da manipulise. Baranja je oduvek bila deo Hrvatske, odnosno banovine Hrvatske, odnosno Austo-Ugarske.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Ljudi a hocete li da ja ovu temu bacim u zaborav vasim glupim raspravamo o Hrvatskoj, Austro-Ugarskoj, Baranji i sta ti ja znam....zar bas u svakoj zivoj temi morate da se uhvatite za te stvari.
batalite tu vrstu raprave vise i bavite se tematikom teme.....
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
cg_ac ja e pitao nešto ovde http://forum.burek.com/index.php/topic,125791.70.html a ti ni ćuš  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
sorry al ne stizem sve u posljednje vrijeme al evo da ti odgovorim....
zadnji put sam bio kad su mi ubili kuma u Goradzevcu i isao sam busom koji ako se sjecam ide iz Beograda za Dragas. Pun Siptara al sta da radim morao sam, cutao sam i jeo se u sebi sto nisam kao oni debili iz Iraka, Gaze da imam oko sebe 100kg TnT i dignem sve u vazduh....No dobro do granice je bilo Ok poslije idu silne kontrole al uz licnu udjes bez vecih problema. Slabije znam sjeverniji dio al Pristina je postala kao Bg nesto metropola Siptara i njihovih boraca i saboraca, svuda zastave, spomenici ovom onom....al i dalje prljavo kao i sto je bio. Prodaju se ambleni i obelezja slike sta ti ja znam....od Pristine sam imao pratnju Kfora sredio mi teca jer znaju da zaustavljaju autobuse na putevima pa nisam smio dalje a i burazer takodje posto je vojno lice. Tako da smo blind dzipom nastavili, mislim da se i dalje moze osjetiti miris spaljenih kuca koje pored puta stoje onako polusrusene, srpske, siptarske sve skupa....da skratim....ulazimo u Pec grad dobio bulevare, zeljeznicka napravljena nova u nekom retro fazonu.....okolo neke zgradetine....nisam bukvalno znao gdje sam da mi ovaj italijanski vojnik nije rekao....nastavljamo ka Peckoj patrijarsiji i normalno moramo da prodjemo kroz moj dio grada....hm ulica je postala bulevar, sibaju automobili raznih kalibara, tenkovi....ljudi...ono hoteli, benzinske pumpe, javne kuce, prodavnice oruzja....cccc ma svega. Kao i u Prishtine svudje se prodaju suveniri (mislio da kupim par komada pa se predomislih  Smile) i stizemo u blizini moje kuce i ne shvatam gdje sam jer gledam u moju osnovnu skolu i ne mogu da vjerujem da je to ona stara skola vec nesto "nju" dotjerali je do mudi. Stizemo do djela gdje je moja kuca i polako kako idemo tako shvatam da vjerovatno necu nista da vidim jer su sve komsijske sravnjene sa zemljom....al moja je stojala tu taman onakava kakva jeste....bilo mi je teze tada nego da je bila spaljena. Malo smo zastali na brzaka uslikao kucu i stura dalje. Pecka patrijarsija posebna prica, okovana zicom, nema vise one srece i radosti u tom svjetlom kutku nase zemlje....ni zvona ne zvone istim tonom. Rucali smo i otisli na sahranu u Gorazdevac jedno selo kraj Peci u kome zive Srbi kao u logoru jer su okolo sve Siptarska sela....i kad smo se vracali obisli smo centar grada, tamo novi mostovi preko Bistrice, kip slobode nam dosao u centar grada, napravili ogroman kej, hotel Korzo proradio gdje se odigrava radnja kao u Kumu.....
A kad smo prodavali kucu keva se redovno cula sa komsijama koji su je kupili jer smo u mi njama sacuvali kucu jer da su njihovu zapalili i nasa bi otisla (a nasi pametni su je zapalili i pored upozorenja pa sam imao da poginem u svadji sa murjasima) tako da su cak i njihovi rodjaci bili u njoj. Nije nista ostalo, sve su bacili i spalili na gomili. Jbg keva je kukala za ikonostac, stare freske i knjige koje su prababa i pradjed izvukli iz spaljene Patrijarsije al sve su to spalili. Prodali smo kucu kao sto je to uradila vecina iz mog kraja i moze se reci da sam ja najbolje prosao po pitanju para....al dobro nije mi neka utjeha.
Keva se ponekad jos cuje sa koleginicom koja je turkinja i to je to....ja ni sa kim niti imam zelju da ih i vidim i cujem. Za mene su oni svi mrtvi jer su ubili 6 mojih dobrih ortaka, burazer mog zeta takodje je ubijen, kum i jos dosta ljudi koji su bili dio mog zivota. To im ne oprastam nikada....
Hm ne znam mozda sam nesto zaboravio nadam se da si zadovoljan odgovorom.  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Strašno,ne znam šta bi rekao,ostavio si me bez teksta  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Jbg to je bilo 2001 a sta se sve desavalo 97~98 to je posebna prica, i koliko je tu straha i strepnji bilo.
za vreme bombardovanja 99' za moj rodjendan 1.aprila su tjerali Siptare iz svojih domova (taj dan su pale i prve bombe) i to se zna imenom i prezimenom ko je radio....i isti ti ljudi su se zaklinjali da nikada nece da odu iz grada al su prvi smugnuli...ja sam medju zadnjima izlazio sa roditeljima jer mi je cale bio invalid I kategorije i zamalo glave nismo izgubili.....mislim ni gace nismo uzeli jer smo dobili naredjenje da izadjemo ujutro u 7h a mi smo izasli iznenada u oko 3h jer su Sipci presli granicu i krenuli ka gradu. mi odlazimo oni se vracaju....cak su na nasu kolonu i pucali ali mnogo dalje od mene i mojih.
Ne mrzim nikoga ali ne mogu da zaboravim moje ortake koji su mucki ubijeni dok su sjedeli i igrali karte u lokalu. Ne mogu da zaboravim sve one grobove koje su izrovali i polomili....ne mogu da zaboravim i ne zelim da zaboravim....ima to i sa nase strane i ne trazim njihov oprostaj jer ja da zivim dolje vise nikada necu dokle je god dolje ijedna Siptarska noga.
99' je bio haos palilo se na sve strane, nije se smjelo izlaziti, morao sam iako sam kuci da imam pusku oko ramena....cak su krajem 97' bacili bombu ispred moje i komsijske kuce. Jbg zivio sam u geto te tri godine, a i prije toga nije cvjetalo jer smo se uvijek tukli sa Siptarima, a ujedno i bili dobri sa njima.....mrzeli smo se ali smo zivjeli zajedno mislim da to sada ne bi bilo izvodljivo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
pa kad sva milicija bivše države nije uspjela da ih umiri dolje na Kosovu onda je jasno da se ne može s njima bit,mislim da to uopće nema veze Srbin ,Hrvat,Slovenac ili bilo tko drugi jer oni jednostavno hoće da su samo oni sami sa sobom i gotovo.Bilo kji naod da je s njima isto bi prošao jer je to zatvorena grupa korisnika  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Dec 2024, 13:39:23
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Kosovo nona

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 20 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.