Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stop represiji nad navijacima !  (Pročitano 69471 puta)
Poznata licnost

???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava Kapiri Mposhi
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC 
Neka znaju svi sta radite vi
u decu pucate
picke zandarske !!!

STOP REPRESIJI NAD NAVIJACIMA !!!
IP sačuvana
social share
MALO NAS JE - AL SMO GOVNA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Alcatel 258
ThunderForce kolko sam ja skonto ti si radovac nema tu dogovara tvoji ubijaju momke.
Niko meni ne moze da zabrani ponasanje na tribini naravno batine ali opet ima 50 ljudi na severu ima potpuni autoritet sto bi ja reko nekom da ne baca upaljac na teren ja ga ne bi bacio zbog zvezdine kazne, a ja to kazem narkomanu i 10 na 1 dobijem po usima kao vo. Ne radi se o tome u italiji pokazes licnu kartu i ona bude uslikana po nekom tumacenju mozes da uneses i bombu ali da ona ne povredi nikog naravno, tuce su brutalnije od kada je taj zakon jer se cekaju tuce 10 na 3 a pre 1000 na 1000 je bilo normalno i tu je malo ko dobijo batina, ma neka zaustave one sto prodaju drogu i pljackaju budzet onda se ja prvi javljam u zatvor zbog bilo chega.
nijedna tribina u srbiji nije stranacki orjentisana ili bar ne bi trebalo da bude Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Благо оном ко довјека живи, имао се рашта и родити

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 223
Zastava Под Румијом
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 6303
Па ако је неки навијач Рада убио неког Вождовчанина или не знам ни ја, јесам ли и ја убица? (И Делије и Гробари су убили доста навијача... Нису само Форси они који убијају)

Баш због тога сам и написао да полиција треба да заустави уношење било чега што може некога да повриједи на терен... Сем тога, пљачкање буџета је по теби већи прекршај него нечија смрт? Хаха...

Ниједна трибина није страначки оријентисана? Ма нема проблема...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Alcatel 258
Dobro sada ne optuzujem tebe ni mene ali zadnja 2-3 ubistva sto su se desila odgovorni su navijaci rada.

Nisam reko da je smrt mladog coveka bitnija od jebenog budzeta , nisam mislio na to ali ako mene od Titovog Spomenika do marakane pretresu 5 puta i jos ajde cigane brze siri noge skidaj sal sta je u njemu itd. ja kazem da za unosenje baklji pravljenje koreografije koje doprinose lepoti naseg napacenog fudbala, reko sam nek mene tuku zbog baklje ali neka uvate te sto ubijaju, sliluju i kradu, pa tek mene i tebe.]

Tribine ne treba da budu stranacki orjentisane e sad jesu li ili nisu to je tema za pricu, jer ako sam ja na severu za Kostunicu kako 15000 ljudi moze misliti isto kao ja.

Razumemo se mi, samo sto ponekad pograsno tumacimo postove, Pozdrav mrly  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nisam radovac ali zar nisu radovci ubili samo jednog lika??? Zasto pises 2-3 ubistva?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

PartizanForever!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3497
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
SonyEricsson 
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

PartizanForever!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3497
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
SonyEricsson 
Osamdesetih godina dvadesetog veka na prostorima Balkana pojavljuju se prve organizovane navijačke grupe. Mladi ljudi na ovim prostorima organizovali su svoje navijačke grupe uglavnom po uzoru na engleske i italijanske "kolege". U samom nastanku zbog prirode ondašnjeg režima ovakv vid organizacije mladih ljudi nije bio dočekan dobrodošlicom, delom i zbog nacionalne svesti koja je bila izraženija nego kod prosečnih ljudi. Navijači kao i u svakoj drugoj zemlji pored spektakla koje priredjuju (koreografije, bakljade, pesma) ne retko znaju oštrije da ispolje svoju netrpeljivost prema rivalima, ali se najčešće dešava da do incidenta dolazi zbog prekomerne upotrebe sile od strane onih koji predstavljaju zakon. Neborjeno puta se dešavalo da u "intervenciji" policije nastradaju (budu prebijeni) nadužni, mahom ljudi koji su tu zbog fudbalske igre. Stariji ljudi, deca, devojke, niko nije pošteđen kada krene "intervencija", jednostavno za takve stvari se nikome ne odgovara jer se policija (uz pomoć pojedinih novinara) godinama trudi da navijače predstavi kao huligane, narkomane, besposličare, ljude sa dna društva. Pojedini krugovi u policiji i medijima ovo rade zarad stvaranja alibija za brutalno prebijanje, za postupke kojima nema ni zakonskog uporišta, ni adekvatnog opravdanja. Posebne torture navijači preživljavaju kada su privedeni u policijske stanice gde prestaje svako pravo koje im po zakonu pripada, ne retko ti ljudi bivaju žestoko prebijeni, a potom pušteni (šta bi sa krivicom?) da bi prikrili svoja nedela. Navijač koji je već ocrnjen u svim institucijama društva ne razmišlja o podnošenju krivičnih prijava protiv svojih mučitelja, jer je za sudske organe samo još jedan navijač za čija ljudska prava niko ne interesuje. Posebna priča je slučaj da prilikom intervencije, maltretiranja nakon privođenja pripadnici policije koji učestvuju u ovome u devedeset posto slučajeva ne nose svoje službene oznake (značke sa brojem) iako je njihova obaveza da ih vidno istaknu upravo zbog pritužbi građana na njihov rad. Nije retkost da vođe ili istaknutiji članovi pojedinih grupa budu uhapšeni pod "čudnim" okolnostima, odnosno da im se pripisuju nedela sa kojima nemaju nikakve veze, a sve u cilju sklanjanja ovih ljudi sa stadiona i vršenja pritiska na njih. Ovakve optužbe naravno uvek idu uz "svedoke" koji su videli baš ono što je odgovaralo policiji. U takvoj klimi "apsolutne svemoći", parlament Srbije na savet policije, pod izgovorom da zbog huligana nema publike na stadionima, donosi zakon o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima. Ovaj zakon ne samo da je verifikovao nezakonsko ponašanje pojedinih pripadnika policije, već im je dao još veća ovlašćenja za ugrožavanje prava navijača kao građanina ove zemlje. Primenom ovog zakona (koji je nedorečen i nedovoljno precizan u mnogim tačkama) policija na osnovu svoje lične procene može da ocenjuje ko je pod uticajem alkohola, droge i da istog odstrani sa stadiona ili mu zabrani ulaz.Na osnovu kojih kvalifikacija neko može odlučiti o tome? Ovim zakonom je zabranjeno unošenje megafona na stadione pod objašnjenjem da se megafon može koristiti kao oružje!? Na pojednim stadionima je zabranjeno kačenje transparenata (zastava) na tribine. Baklje koje su u nekim zemljama zakonom dozvoljene (a mogu se kupiti legalno u registrovanim radnjama u našoj zemlji) ovde su zabranjene, također uz objašnjenje da su opasno oružje. U proteklih godinu dana mnoge navijačke grupe i pojedinci osetili su divljanje pojedinih pripadnika policije (posebno žandarmerije) samo zato jer su navijači, mnogi su prebijeni bez povoda, osudjeni bez krivice, odležali zatvorske kazne, a kada su pokušavali (kao pojedinci) da se žale za ugrožavanja svojih elementarnih prava nailazili su samo na nerazumevanje. Bez obzira sto svi navijači nisu huligani, sto na navijačkim tribinama nisu uvek samo navijači vec i obična publika, posle nadavnih prebijanja ljudi od strane policje navijačke grupe iz cele Srbije zbog velikog osećaja ugroženosti i represije od strane policje pokreću akciju "Stop represiji nad navijačima" u pokušaju da se legalnim načinom izbore za svoja ljudska prava, prava koja nam zakonom pripadaju jer navijači su ljudi kao i svi ostali. Svi ti ljudi na navijačkim tribinama su također nečija deca, komšije, očevi, radnici. Na tribinama su svi građani ove zemlje, razlicitih profila, zanimanja i svi oni zaslužuju svoja prava, prava koja im zakonom pripadaju.
Zakon je isti za sve!!

Izvor: www.tribina.co.yu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Bog cuva Srbe,a sreca prati hrabre!!!

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 933
Zastava Novi Sad,Srbija i Crna Gora
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 6080
U Novom Sadu,na poslednjoj utakmici izmedju Vojvodine i C.Zvezde,jedan momak je toliko dobio batina od pandura,da kada je dosao kuci 3 dana nije ustajao iz kreveta.Kada su ga zabrinuti roditelji odveli u bolnicu,morali su da mu operisu mozak.A znate zasto?Zato sto mu je otekao.Zamislite otekao mu je mozak.Za 6 meseci mu je zakazana nova operacija,a za to vreme ne dao Bog da ga neko udari i najmanje u glavu.
A da,zaboravio sam,da kada je posle utakmice otisao u urgentno,oni su ga samo zasili na brzinu.Nisu primetili povrede na mozgu.Strasno!!!On ima 19god. i oko 60-65kg.Pa,sve i da je krenuo na pandure,zar da ga tako osakate?!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

srnn.gif
(42.16 KB, 180x328)
Stop represiji 100.gif
(10.24 KB, 100x100)
IP sačuvana
social share
D...o

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Alcatel 258
Cuo sam za to... tuzno, ali kad nas nisu hteli da puste, ja sam doputovao i bio zedan i gladan bar 3 sata i pre tekme odvoje nas na jedno 5-6 grupica kordonima i ja krenem da izadjem posto sam bio odma na blagajni pod istokom, i kaze pandur gde ces?? `idem da kupim nesto da pojedem i popijem... i kaze ker ` drogiro si se i pio a nisi imo vremena da jedes???  Smile Smile , tu sam popizdio i reko ajde bre pustime dehidriracu, a on mrtav ladan ako se ne pomeris za 3 secunde zgazicu te...
i tu dolazi neki stari lik iz moje ekipice i kaze ajde pomeri se pusti kera.. i dok nas nisu pustili ja sam bio zedan posle sam se od nekog lika ogrebo od gutljaj guarane..

Prokleti panduri...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
sto se nas tice,na gostovanjima i domacim mecevima u Beogradu murija skoro nikada nije bila ok,mada da budem iskren kad god su morali da intervenisu,nije bilo bez razloga,ono standardno da ne mozes da prodjes pored kordona ili da cirkas vodu,hasas ili nesto slicno ne racunam,navikao sam...
na gostovanjima van Bg-a murija je uvek bila ista(barem zadnje 4 god),tj uvek se zna koji su malo popustljiviji a koji ne,tako na primer murija u Kuli je totalno smesna(ko je bio zna),pandur(komandir) smesan ko crtani film od kojeg smo uvek zickali suncokret je bukvalno uplasen kada vidi navijace,sve kao fora ok momci,znamo se vec nekoliko godina,nikada nije bilo problema(iako je pola sata ranije u Vrbasu bila sorka sa njihovom murijom zbog kradje iz nekog dragstora),lik koji je bio mrtav pijan,zaspao i ostao u autobusu,na pola tekme usao ko zna kako na tribinu pored(desno od gostujuce),drao se 5 min napred ofk-a,popeo na kameni zidic i pao u teren  Smile Smile Smile Smile Smile iako se ocekuje da tu murija uleti da ga pegla i privodi oni nista,kao momak dali si dobro i dovode ga kod nas na tribinu bez ikakvog cimanja(posle su nam kada smo se vracali za Bg mahali  Smile Smile Smile Smile Smile (zamislite znaci 50 likova u uniformama kako mase autobusima kada krenu kuci,dakle show).sa druge strane kada je Napredak iz Krusevca igrao pre 2 god zadnji put u 1.ligi i kada smo bili tako,posle tekme opet usledila sorka sa murijom(sa njihove strane brutalna do kraja),znaci ulazili su u autobuse i lemali sve,bilo je tu i par klinaca i nekoliko devojaka... u Novom Sadu prosle  sezone kada smo se vracali za Bg,neki lik iz Firme je bacio kamen na 1.autobus i razbio staklo,2 prepuna busa su izletela i rastrcala se po ulicama N.Sada,a posle je bio strasni sud(i dan danas ostao oziljan na vugli...)
U Cacku je uvek bilo cimanja sa murijom i zajebavanja iste,mada se oni iz provincije izgleda malo vise drze zakona nego ovi nasi beogradski...
Smederevo je tek posebna prica(nije bilo gostovanja u zadnje 4 godine(osim ovog pre 4 dana) kada nije bilo cimanja i frke sa murijom),prekoracuju ovlascenja kao dobar dan...U Podgorici uglavnom nismo imali problema sa njima,bilo je malo cimanja,ali nista ozbiljno...
za razliku od ovih nasi gradski su nepopravljivi:ortak i ja u Zemunu pre 3 god. kasnimo na utakmicu i dolazimo ispred tribine,gde pada standardno pretresanje i vatanja ze medjunozje...ja sa kacketom,ortak sal i kacket(plavo beli,prepoznaju se na kilometar) ulazimo polako na tribinu,izvaljujemo da je nesto mnogo zuto-zelene boje oko nas i kontamo da smo upali na pogresnu tribinu  Smile Smile Smile .Posto se nasao tu jedan "pametan" pandur koji je skontao da nismo zemunci u tren oka se stvorio kordon izmedju nas dvojice i 200zemunaca,nas izbacuju napolje,pribijaju uza zid,lupaju samare i cukaju 2-3 puta pendreKima ,pripisujuci nam kako smo nas dvojica namerno hteli da udjemo na zemunsku tribinu i da zapocnemo sorku ili poskidamo zastave   Smile Smile Smile Smile Smile Smile (mora da je neki "pametni" to smislio) i u fazonu su bili da nas hapse,medjutim (falim te boze) odustali su od toga i sproveli nas kod nas na tribinu...
na jna ove sezone kada je ofk-a dobila 1:0 posle tekme grobari prosli pored istoka i krenuli ka nama na sever,mi vec bili zasli nagore ka trolama kada smo ih primetili i krece deo zandarmerije ka njima(tu je nekoliko grobara popilo nevidjene batine) a drugi deo na nas,znaci bez ikakvog povoda,tu je palo istrcavanje zivota(inace nisam bas sklon da trcim,ali kad god me murija juri,dajem 1000% sebe)...na Lionu pre 2 sezone,posle meca fudbaleri se pokaciji nesto(ne secam se sad tacno koji su bili u pitanju) i jedan nas uleti u teren i krece da se peglasa igracima Hajduka,murija ga hvata i izvodeci ga napolje ubija boga u njemu.Nas 150 izlecemo sa tribine i ka drugoj tribini(odakle su ovi trebali da ga izvedu) i tu krene sorka sa murijom,koja je zapocela razbijanjem murkanske face kaldrmom...odjednom se stvorise na desetine dzipova,marica i ne zna se koliko partolnih kola i nastaje bezanija,leteli su suzavci,gumeni mece,sevali pendreci,uhapseno preko 40 ljudi,znaci zlo i naopako,nas 12-oricu je jurilo preko 20kerova jedno pola kilometra(ako tad nisam ispustio dusu necu nikada),nakon cega smo se raspali na vise strana.Na sledecoj utakmici na karaburmi bio je isti sastav murije kao na lionu,snimali su i zapisivali svakoga,one koje su zapamtili(zasto se i ja moram naci medju njima Smile Smile Smile ) uzimaju podatke,pretili padinjakom,posle nas zvali na inf.razgovor,medjutim nista od toga na kraju nije bilo fala bogu...
bilo je jos dosta slucajeva,kojih ne mogu sad trenutno da se setim,ali bice dopunjeno u nastavku...
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.145 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.