Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 16:29:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sto truba za Medvedeva  (Pročitano 33162 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung 
Некон толико година пропаганде и застрашивања, обожавали би и Павелића овде.

Нема бре више мењања назива улица. Нека по Осетији дају називе генерала, који су отерали Грузијце.
« Poslednja izmena: 15. Okt 2009, 21:42:49 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Али коме је, забога, онда пало на памет да из назива београдских улица избацује совјетске/руске генерале и маршале који су Београд и Србију ослобађали?

Ziveli veliki sovjetski generali koji su oslobodili Jugoslaviju i doveli nam na vlast velikog sina naroda, Josipa Broza Tita i socijalisticku samoupravu  Smile

Чекај, је л' ме зјбвш? Руски генерали довели Тита? Да не би можда партизанштина ослободила Србију? Тита је довела првенствено подела територија (интересбих зона) између В. Британије и СССР-а, као највећих европских победница у WWII. A шта су то урадили Вашингтон и Рузвелт за Србију?
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung 
Али коме је, забога, онда пало на памет да из назива београдских улица избацује совјетске/руске генерале и маршале који су Београд и Србију ослобађали?

Ziveli veliki sovjetski generali koji su oslobodili Jugoslaviju i doveli nam na vlast velikog sina naroda, Josipa Broza Tita i socijalisticku samoupravu  Smile

Чекај, је л' ме зјбвш? Руски генерали довели Тита? Да не би можда партизанштина ослободила Србију? Тита је довела првенствено подела територија (интересбих зона) између В. Британије и СССР-а, као највећих европских победница у WWII. A шта су то урадили Вашингтон и Рузвелт за Србију?

Па Титу су моћ и превласт над Четницима у Србији, управо омогућили наши црвени "ослободиоци".

Чак је и Капичић изјавио да је Дражин покрет по Србији био много популарнији од партизанског.

Сами Партизани нису држали скоро ништа у Србији, након слома Ужичке републике.

Апстинирали су до доласка совјетских "ослободиоца", а онда су зајендо са њима разоружавали и убијали припаднике равногорског покрета, затим учествовали у "епској" бици за Београд и на крају отворили потпуно непотребан Сремски фронт, кланицу српске младежи.

Одмах се ограђујем од могућих критика, како сам сувише промонархистички и четнички настројен, јер нисам присталица ни једног, ни другог.
« Poslednja izmena: 15. Okt 2009, 21:31:08 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
Руси су заједно са нашом војском гонили Швабу. И заслужују улице. Сигурно пре него несрећни и недужни Татон. И не заборави да су људи Тита већином волели - баш зато што је уз Русе отерао Швабу.

slazem se sa tobom....ali sta reci zapadu ako damo rusima ulice,e to je pitanje sad Smiley

DuKiM57@
zar tako brzo da zaboravimo istoriju nasu?zar tako da zaboravimo ljude nase pretke koji su zivot dali da bi beograd oslobodili?
mnogi ljudi moraju da shvate da u partizanima nisu bili samo komunisti vec svi ratnici protiv nemaca......

pricaj ti sta hoces,ali samo glup covek se ne bi divio tiovoj vestoj diplomatiji.pe svega tito je politicar nedostiznog kalibra!

NennadS@
zapadnjaci su nam mnogo pomogli za uskrs nas bombardovali.....kao fol gadjali nemce a unistili nam sve sto je ostalo od privrede...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
ДукиМ57, управо то, Руси су почев од '43 подржавали Тита, док су Британци напустили Дражу, иако су га у пошетку помагали. У позадини тога је договор Стаљина и Черчила, иако је четнички покрет био омиљенији, ни комунисти нису били за потцењивање, посебно у каснијим годинама рата. Сва наша судбина договорена је на једном састанку два председника. Кад су Черчила питали: "Зар ћете подржати комунисте у Југославији"?, он је одговорио да они (Британци) неће живети у тој земљи.

Али, шта би било са Србијом да Руси нису дошли у Београд? Да ли бисмо чекали Енглезе који никада не би дошли да нас ослободе? Ја сам антикомуниста, ближи сам равногорцима,  Smile али сматрам да је неправда према овим генералима не дати им улице. Они су ризиковали животе и руска војска је гинула да би се ослободио Београд. Верујем да они нису имали пуно везе са тим договором Стаљина и Черчила, већ су само извршабали задатке.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
ДукиМ57, управо то, Руси су почев од '43 подржавали Тита, док су Британци напустили Дражу, иако су га у пошетку помагали. У позадини тога је договор Стаљина и Черчила, иако је четнички покрет био омиљенији, ни комунисти нису били за потцењивање, посебно у каснијим годинама рата. Сва наша судбина договорена је на једном састанку два председника. Кад су Черчила питали: "Зар ћете подржати комунисте у Југославији"?, он је одговорио да они (Британци) неће живети у тој земљи.

Али, шта би било са Србијом да Руси нису дошли у Београд? Да ли бисмо чекали Енглезе који никада не би дошли да нас ослободе? Ја сам антикомуниста, ближи сам равногорцима,  Smile али сматрам да је неправда према овим генералима не дати им улице. Они су ризиковали животе и руска војска је гинула да би се ослободио Београд. Верујем да они нису имали пуно везе са тим договором Стаљина и Черчила, већ су само извршабали задатке.

tto smo vec raspravili,da je kralj ostao u zemlji sve bi bilo drugacije i verovatno komunista ne bi ni bilo....al posto je ostavio zemlju na nogama od vetra narod je krenuo za prvom vojskom koja bi prosla pored njih....

a takodje i ja sam antikomunista ali postujem partizansku vojsku i postujem oslobodioce,a iskreno postujem ravnogorce i zadnjih godina sam redovan gost ravnogoraca.....i mislim da su te podele danas glupost trebamo postovati i jedne i druge....a verovatno i vecina cetniak je preslo u partizane po kraju rata kako bi se spasilo....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung 

Тако се води висока политика, само што се то нама увек обије о главу.

Међутим капирам да не може бити сва кривица туђа.

На крају крајева, нико није терао Србе да се гузе тамо где им место није и улазе у рат.

Али, шта би било са Србијом да Руси нису дошли у Београд? Да ли бисмо чекали Енглезе који никада не би дошли да нас ослободе? Ја сам антикомуниста, ближи сам равногорцима,  Smile али сматрам да је неправда према овим генералима не дати им улице. Они су ризиковали животе и руска војска је гинула да би се ослободио Београд. Верујем да они нису имали пуно везе са тим договором Стаљина и Черчила, већ су само извршабали задатке.

Немци су се из Србије повлачили сами. Београд је био врло слабо брањен. Упореди битке за Беч или Будимпешту, са овом о којој причамо.

Шта би било је тешко рећи. Црвена Армија би свеједно ушла у Србију, било Немаца у њој или не, да обезбеди превласт тамошњим комунистима. Зато је глупо причати о неком ослобођењу, кад је њихов циљ био да поставе своју власт овде. Само су се ту мало прејебали, јер Тито ипак није био обичан климоглавац попут других комунистички диктатора у околини.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Али постоје званични подаци о борбама и погибији пар хиљада руске војске. Иако су се Немци повлачили, ипак је морао нек званично да их истера, да се прогласи ослободиоцем. Опет, да је Југославија припала Британском интересном подручју дошли би Енглези и омогућили равногорцима власт. Где бисмо данас били?..

Citat
На крају крајева, нико није терао Србе да се гузе тамо где им место није и улазе у рат.

Знаш какви смо, не можемо да мирујемо, главом кроз зид, срцем, без мозга. То је у нашем менталитету. Имам у породици много предака који су ми причали о рату и о томе како су се Немци односили према обичном народу. Нико не би страдао да се партизани нису курчили и убијали Немце из заседе. Такоће сам из прве руке чуо за прогоне комуниста над четницима и "помагачима" након рата, о мучењима, убиствима. Становништво је углавном било остављено на миру, док не побију неку Немачку патролу, а онда 100 за 1. Немци су тражили пре свега неометан пролаз ка југу, али Србин није могао да не исправља светску неправду, вечито на страни правде, а то се често обије о главу.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Ma Tita jesu doveli Rusi na vlast, al mu Rusi nisu čuvali vlast. Nema sad bežanja braćo Srbi, najverniji Titini vojnici smo bili mi Srbi. Ja se još sećam događanja naroda krajem osamdesetih pa govornik oplete i po Brozu, a dekare složno udare u "Ne diraj u Tita, ne diraj u Tita" Smile
Niko na svetu ne spori doprinos Crvene Armije u borbi protiv fašizma. Za ruse "veliki patriotski rat" ili baljšaja atčestvena vajna ima poseban značaj zbog veličine žrtava koje je podneo ruski narod. Skoro hiljadu crvenoarmejaca je stradalo samo u borbama za Beograd, te mislim da je red da se tim ljudima odužimo sa dve ulice u centru Beograda. Što se Tita tiče, 48 su hteli da ga skinu, mi Srbi ga nismo dali ...prema tome Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Pa stradalo je i "nešto malo" Srba , zar ne?  Smile

Nenade, možda je tako bilo u tvom zaseoku. Junačka filosovija, čekanja kod kuće da prođe rat, uklapa se u hajku na partizanski pokret, Navodno Partizani su krivi , jer su provocirali Nemce. Kada bi tu priču ispričao za Francuski pokret otpora, gledali bi te u čudu. U Sremskoj Mitrovici i okolini Ustaše su pod vođstvom Viktora Tomića ubile oko 6000, ipi neki kažu oko 8000 ljudi, između ostalog i Savu Šumanovića. Trebalo je sedeti i čekati Kralja da se vrati, a ne ići u partizane? Filozovija čekanja je za babe i dede, ne za ozbiljne ljude.Po tebi Nemci su bili jako dobri prema Srbima.
« Poslednja izmena: 15. Okt 2009, 23:31:29 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 16:29:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.