Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stefanović: SAJ i PTJ postaju jedna jedinica  (Pročitano 1675 puta)
12. Apr 2015, 10:00:44
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Stefanović: SAJ i PTJ postaju jedna jedinica

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će broj specijalnih jedinica MUP-a Srbije biti smanjen od sadašnjih dve na jednu, a da će Žandarmerija ostati posebna formacija.

Prema njegovim rečima, od Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Protivterorističke jedinice (PTJ) nastaće jedna, biće zadržan naziv SAJ "jer ima dužu tradiciju i bolje uređenu bazu", a besmisleno je menjati uniforme i ambleme.

Stefanović je u intervju za uskršnji broj "Politike" rekao da neće biti prostog spajanja jedinica, već će od pripadnika tih jedinica i drugih pripadnika MUP-a nastati nova jedinica u kojoj će biti samo najbolji.
"Nema nikakvog razloga da postoje dve jedinice, koje su potpuno iste namene i vrlo sličnog sastava. To je skupo", rekao je ministar.

On je istakao da pri tom niko neće dobiti otkaz, a da će oni koji ne ispunjavaju kriterijume biti raspoređeni u druge policijske jedinice.

Stefanović je rekao da će održavanje javnog reda i mira biti organizovano drugačije i da je ideja da se smanji broj policajaca koji su angažovani na tim poslovima.
"Ideja je veća upotreba Policijske brigade u Beogradu", rekao je on i dodao da bi Žandarmerija trebalo da bude više angažzovana na poslovima održavanja javnog reda i mira i da bi se tako rasteretila Interventna jedinica koja bi bila više angažovana na poslovima suzbijanja kriminala.

Što se tiče Sektora unutrašnje kontrole (SUK), Stefanović je rekao da će on biti snažnije definisan.
"SUK će imati veće nadležnosti u kontrolisanju policajaca, ali i drugih službenika koji rade u Ministarstvu, sto će podrazmevati i kontrolu njihovih imovinskih karata, to jest načina života", rekao je Stefanović.

On je još rekao da bi ovakva Unutrašnja kontrola trebalo da zaživi u punoj meri u narednih godinu dana.

Izvor http://www.tanjug.rs/novosti/173564/stefanovic--saj-i-ptj-postaju-jedna-jedinica.htm
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
mob
Samsung SGH-E590
Citat
"Ideja je veća upotreba Policijske brigade u Beogradu", rekao je on i dodao da bi Žandarmerija trebalo da bude više angažzovana na poslovima održavanja javnog reda i mira i da bi se tako rasteretila Interventna jedinica koja bi bila više angažovana na poslovima suzbijanja kriminala.
Vec sam pricao da je patrola izgubila svaku smisao i da se interventna bavi patroliranjem. Bas sam sinoc gledao kako izuvaju nekog lika. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 41.0.2272.118
ustvari svi služe zaštiti vlastodržaca. bude neki mali miting i vidiš kako su institucije okružene policijom u svim bojama, šarama i dezenima.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
  Ne razumem zašto rasturtaju ove dve jedinice. Za pripadnike Saja znam da nisu kriminalci i da nemaju kriminalni dosije. U svom fahu su bili najbolji i to najbolje rade. Bili su najgori i najnespobniji panduri za vreme demonstracija jer nisu bili obučeni ni za štit ni za pendrek.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 13. Apr 2015, 01:21:21
  Ne razumem zašto rasturtaju ove dve jedinice.

Stvarno ne razumes ili...?

Otvarao sam temu ovde pre 2-3 meseca pismom sindikata srpske policije o tome ko i zasto "reformise" policiiju. Koja ekipa  Smile
Bukvalno su ljudi pogodli sta je cilj "reforme",ove tri jedinice...jedine koje su operativene bile (najbolje pokazao primer proslogodisnjih poplava). Vojska nam nakon "reforme" dr Amadea lici na trup bez udova, tako ce biti i sa ovim...
Ljudstvo je kod ovih reformi najmanji problem. Cilj je ugasiti logistiku jedinice ... Smile

IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
mob
Nokia 6300
Невезано тог Амадеа, постојање ПТЈ поред САЈа јесте тековина расформирања ЈСО када се није знало шта радити са тим људима па су пребачени у Жандармерију из које су касније издвојени као засебна јединица. А корен проблема јесте у укидању РДБ када је ЈСО прешла из "тајне" у "јавну" полицију.

Противтерористичким јединицама није задатак спашавање у поплавама, али се прошле године јавио велики проблем у људству који је проузрокован укидањем служења војног рока, па су поред специјалаца у поплавама ангажовани нпр. и кадети војне и полицијске академије да ређају џакове као и пилоти, авио-механичари и ракеташи са Батајнице.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Противтерористичким јединицама није задатак спашавање у поплавама,

Naravno da nije, nisam to ni rekao...vec sam pomenuo slucaj poplava u kontekstu operativnosti jedinica...
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 13. Apr 2015, 01:21:21
  Ne razumem zašto rasturtaju ove dve jedinice.

Stvarno ne razumes ili...?

Otvarao sam temu ovde pre 2-3 meseca pismom sindikata srpske policije o tome ko i zasto "reformise" policiiju. Koja ekipa  Smile
Bukvalno su ljudi pogodli sta je cilj "reforme",ove tri jedinice...jedine koje su operativene bile (najbolje pokazao primer proslogodisnjih poplava). Vojska nam nakon "reforme" dr Amadea lici na trup bez udova, tako ce biti i sa ovim...
Ljudstvo je kod ovih reformi najmanji problem. Cilj je ugasiti logistiku jedinice ... Smile

Na trenutak sam zaboravio da živim u Srbiji Smile
  Čitao sam to pismo ali ne na forumu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Ovo je cista glupost. Kada god se spajaju dve grupacije nije dobro, jer znaci da ce smanjiti broj operativaca. I ne bi me cudilo da rasformiraju i ovu grupaciju koju sada budu rasturili.  Dok sve druge zemlje imaju po 5-6 razlicitih jedinica iste ili slicne namene, ajde mi da sjebemo i ovo sto imamo.  Ovo je jos jedan pocetak kraja, jer ce na kraju ostati samo Zandarmerija, dok i nju ne raskantaju.  Ovo ima samo jednu namenu, a to je da se Srbija kompletno obogalji u slucaju nekog vojnog napada, jer ovi mozda nisu vojnici ali imaju struku, opremu i obuku, za razliku vojske koja je samo bledo secanje na ono sto je bilo.  Jel su sjebali i padobransku diviziju ili jos to cirkulise nekako?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
  Nastaće haos ako se ovo sprovede u delo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.