Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "STEČIŠTE SVIH KRIMINALACA JE U TURSKOJ ZBOG OVOGA" Eksperti: Ceo Balkan beži u  (Pročitano 1541 puta)
22. Avg 2023, 20:23:18
Svakodnevni prolaznik


Zodijak
Pol
Poruke 227
CRNA HRONIKA
22.08.2023. 19:07h

Državljanin Bosne i Hercegovine i visokopozicionirani pripadnik “škaljarskog klana” Sani al Murda za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica jer se tereti za šverc 3,2 tone kokaina zaplenjenog u belgijskoj luci nije izručen Belgiji uprkos zahtevu koji je ta zemlja uputila Turskoj jer je on u međuvremenu dobio i turski pasoš.

Postavlja se pitanje - da li je Turska olakšanim uslovima za sticanje državljanstva postala utočište za svetske kriminalce?

- Stecište svih kriminalaca je u Turskoj pre sveg zbog heroina koji doazi, a druga stvar što je to država koja se prostire na dva kontinenta. Sam Istanbul je višemilionski grad. Beže sa Balkana tamo - rekla je Gordana Mišev, stručnjak za bezbednost.

Da je Turska postala okosnica sukoba kriminalnih grupa svedoči i rat između škaljarskog i kavačkog klana koji se ubistvom navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra prošle godine preselio u Istanbul.

- S obzirom da Turska ne isporučuje svoje građane koji su uhapšeni oni su se na neki način zaštitili ukoliko prođu bezbednosne provere. Naravno moram da odam priznanje reagovanju turske policije nakon ubistva Vukotića kada su veoma brzo uhapsili suparnički klan - istakao je Dejan Radenković, bivši funkcioner MUP-a.

Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo je istraživanje, nakon kojeg su otkrili da u Istanbulu žive neki od najvećih trgovaca drogom, koji često iz Dubajia dolaze upravo u tu državu.

- Dubaji ima prilično stroge zakone, takođe tamo nema toliko prometa. Kazne su mnogo strožije o tome smo nekoliko puta pričali takve zemlje uvode smrtne kazne kada su narkotici i droga u pitanju i često ne izručuju kriminalce Evropi i evropskim državama - rekla je Gordana Mišev, stručnjak za bezbednost.

- Poznato je da je Turska pre svega odavnina neka zemlja gde se ukrštaju putevi droge. Primamljiva ljudima koji se bave trgovinom narkoticima, a jasno je da trgovina narkoticima donosi najveće izvore zarade kad je u pitanju kriminal - rekao je Radenković.

Laki putevi droge i promena pasoša nisu jedini razlozi zbog kojih se članovi kriminalnih struktura odlučuju za Tursku - plastične operacije tu državu stavljaju na prvo mesto u mafijaškim krugovima. Takođe, sumnjalo se da je Radoje Zvicer planirao da umakne policiji i suparnicima tako što bi promenio lični opis na plastičnoj operaciji u Turskoj.

- Turska je podigla svoj nivo zdravstvenog sistema na taj nivo da plastične operacije tamo izvode vrhunski stručnjaci, ne samo plastične operacije..dole žele da promene identitet - istakla je Mišev.

- Po pitanju estetske hirurgije oni su to razvili paralelno sa mnogo višom tehnologijom i nivoom medicine. Još uvek se nije probila po kvalitetu estetske hirurgije ali po cenama jeste - rekao je estetski hirurg dr Branislav Piščević.

Bez obzira na razvoj korupcije u Turskoj i ostalim državama sveta saradnja policije i međunarodnih organa pravde igra glavnu ulogu u zaustavljanju kriminalnih organizacija i njihovog delovanja.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/4225526/steciste-svih-kriminalaca-je-u-turskoj-zbog-ovoga-eksperti-ceo-balkan-bezi-u-istanbul-tamo-se-od-davnina-ukrstaju-putevi-droge

Kriminal ne poznaje religije, nacije, granice. Nije biran čak ni ljudski karakter. Samo interesi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.