Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Статут није у интересу Београда  (Pročitano 9979 puta)
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Citat
Шалу на страну, добар део пара држава направи у Воши. Јел није тако?
Dobar deo, najveci u Beogradu, nadam se da nisi od onih koji govori da je NIS nekakva vojvodjanska tekovina? I objasni ti recimo Sumadiji po kom principu oni dobijaju ista iz Vojvodine?! A sta je sa vocarstvom, povrtarstvom, mali milion drugih grana privrede, industrija tekstila, drvna industrija itd itd i svaka zavise jedna od druge......mislim da preterujes, najblaze receno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Kasa ako hoče da bude dosledan treba da odustane od nesrećnog koncepta teritorijalno-nacionalne autonomije
Тачно! А није ми јасан став тих аутономаша да паре треба да остану у Војводини. Од чега да онда Србија живи?

Mislish Beograd ? Pa od svojih para. Beograd muze i Vojvodinu i jug Srbije

Citat
Vojvodina je uživala izuzetno visok stepen autonomije sa onim Ustavom SFRJ iz '74. ali je tada pokrajina muzla bar 2/3 svojih građana. Taj koncept autonomije, ne rešava ništa za građane pančeva, Vršca, Zrenjanina itd. Ni ovaj novi Statut ne rešava ništa po pitanju pune decentralizacije pokrajine, već samo vodi ka stvaranju još jednog centra u državi koji će da akumulira novac od građana...

Nista autonomiji iz 74' ne nedostaje. Tih godina, do jogurt revolucije, poljoprivreda je dozivela nezapamcen procvat.

Pričaš gluposti, tih 70tih benzin je bio džabe, a dobijali smo ga još jeftinije od braće nesvrstanih. Rusija je bila gladna i prodavala je svoje plemenite metale za naše žito po klirinškom odnosu rublja=dolar a realan kurs je bio 7 rublji za dolar. Jugoslavija je bila monopolista trgovine iza gvozdene zavese što je i zapadu koji nije imao drugih načina da dođe do retkih metala sa Urala bilo previše vredno. Pare od žita tako su se multiplicirale.

Danas u Vojvodini proizvodi se žito skuplje od svetske cene a gvopzdene zavese nema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Ma kakve velike nadležnosti, finansijska autonomija batice, sve što ne ide u republički budžet da ostaje opštinskim organima za razvoj vlastite opštine i okruga  Smile To bi recimo moglo da ide po već postojećim okruzima kao u HR po županijama s' stime da bi administracija okruga bila dosta manja od onih županijskih. Tako bi racimo Pančevo bilo generator razvoja južnog Banata zajedno sa Vršcom, a ne Bačke i Novog Sada. Nije to ništa neizvodljivo...

Pa šta je finansijska autonomija bez odredjenih instrumenata da se sa parama upravlja? to finansijska autonomija smo samo mi izmislili sa onih 7% u ustavu

što se tiče HR oni će isto morati da menjaju svoj sistem evo videćeš, da naprave regione sa većim ovlašćenjima da bi lakše funkcionisali

a što se tiče novog sada, pančeva, vršca ipak treba da poznaješ tamo i situaciju da bi uredjivao te oblasti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy IIs
Kasa ako hoče da bude dosledan treba da odustane od nesrećnog koncepta teritorijalno-nacionalne autonomije
Тачно! А није ми јасан став тих аутономаша да паре треба да остану у Војводини. Од чега да онда Србија живи?

Mislish Beograd ? Pa od svojih para. Beograd muze i Vojvodinu i jug Srbije

Citat
Vojvodina je uživala izuzetno visok stepen autonomije sa onim Ustavom SFRJ iz '74. ali je tada pokrajina muzla bar 2/3 svojih građana. Taj koncept autonomije, ne rešava ništa za građane pančeva, Vršca, Zrenjanina itd. Ni ovaj novi Statut ne rešava ništa po pitanju pune decentralizacije pokrajine, već samo vodi ka stvaranju još jednog centra u državi koji će da akumulira novac od građana...

Nista autonomiji iz 74' ne nedostaje. Tih godina, do jogurt revolucije, poljoprivreda je dozivela nezapamcen procvat.

Pričaš gluposti, tih 70tih benzin je bio džabe, a dobijali smo ga još jeftinije od braće nesvrstanih. Rusija je bila gladna i prodavala je svoje plemenite metale za naše žito po klirinškom odnosu rublja=dolar a realan kurs je bio 7 rublji za dolar. Jugoslavija je bila monopolista trgovine iza gvozdene zavese što je i zapadu koji nije imao drugih načina da dođe do retkih metala sa Urala bilo previše vredno. Pare od žita tako su se multiplicirale.

Danas u Vojvodini proizvodi se žito skuplje od svetske cene a gvopzdene zavese nema.

Samo si potvrdila da se radilio sto puta pametnije tada nego danas.
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia 
Pa šta je finansijska autonomija bez odredjenih instrumenata da se sa parama upravlja? to finansijska autonomija smo samo mi izmislili sa onih 7% u ustavu
Naravno da je potrebano postojanje određenih instrumenata ali to svakako ne podrazumeva npr sekundarno zakonodavstvo, strana predstavništva i još mnogo čega što podrazumeva glomazan pokrajinski aparat a to sve košta građane pokrajine. Većina toga treba da bude u nadležnosti države. Uostalom, ako bi se i išlo na stvaranje regiona kao jedinica samoupravljanja zašto bi recimo vojvodina morala da bude jedan jedinstven region umesto recimo dva, tri regiona?  Smile

Citat
što se tiče HR oni će isto morati da menjaju svoj sistem evo videćeš, da naprave regione sa većim ovlašćenjima da bi lakše funkcionisali
Aj' videćemo  Smile to će pre morati u BiH sa kantonima, županije sasvim OK funkcionišu, pazi kad ih i Mađari imaju, pogledaj kolike su-SLIKA ili recimo pokrajine u Austriji, regioni u Italiji-SLIKA itd.

Citat
a što se tiče novog sada, pančeva, vršca ipak treba da poznaješ tamo i situaciju da bi uredjivao te oblasti
Nisam razumeo, ja ne poznajem situaciju u gradovima o kojima ti ovde pišeš?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Pa ako misliš da si mi otkrio ameriku da je 80tih i 90tih vođena štetna i pogubna politika varaš se. Ali ti si zablesnut pričom o nekim davnašnjim novcima, koji su uzgred budi rečeno otišli u DTD, čišćenje Palića, izgradnju Novog Sada, raznih poljoprivrednih kombinata, šećerana i uljara, vodovoda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
Шалу на страну, добар део пара држава направи у Воши. Јел није тако?
Dobar deo, najveci u Beogradu, nadam se da nisi od onih koji govori da je NIS nekakva vojvodjanska tekovina? I objasni ti recimo Sumadiji po kom principu oni dobijaju ista iz Vojvodine?! A sta je sa vocarstvom, povrtarstvom, mali milion drugih grana privrede, industrija tekstila, drvna industrija itd itd i svaka zavise jedna od druge......mislim da preterujes, najblaze receno
Не претерујем, него ти имаш слику због претходног поста да претерујем. Не мислим ја стварно да би Србија умрла без Војводине, већ само кажем да добар, битан део новца држава направи у Воши. То је све. А онда то аутономашка багра трансформише у "ми издржавамо Србију..сами би били богата земља"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Naravno da je potrebano postojanje određenih instrumenata ali to svakako ne podrazumeva npr sekundarno zakonodavstvo, strana predstavništva i još mnogo čega što podrazumeva glomazan pokrajinski aparat a to sve košta građane pokrajine. Većina toga treba da bude u nadležnosti države. Uostalom, ako bi se i išlo na stvaranje regiona kao jedinica samoupravljanja zašto bi recimo vojvodina morala da bude jedan jedinstven region umesto recimo dva, tri regiona?  Smile

Citat
Aj' videćemo  Smile to će pre morati u BiH sa kantonima, županije sasvim OK funkcionišu, pazi kad ih i Mađari imaju, pogledaj kolike su-SLIKA ili recimo pokrajine u Austriji, regioni u Italiji-SLIKA itd.

Citat
Nisam razumeo, ja ne poznajem situaciju u gradovima o kojima ti ovde pišeš?

1. sekundarno zakonodavstvo i te kako može da se podrazumeva i to nije ništa novo za regione. Isto i strana predstavništva i nije to ništa nepoznato u praksi savremenih država to i sam znaš. Još jednu stvar si zaboravio
a to je da ako meriš recimo otvaranje predstavništva Vojvodine u Briselu sa novcem koji je za to potreban,
onda valda uzimaš u obzir i korist koja se time ostvaruje. I Vojvodina ne bi morala da bude jedinstvena, ona
može da se decentralizuje i to nije nikakav problem, ali zbog svojih specifičnosti se uzima kao region

2. pa dobro ajde pogledaj i ovlašćenja tih regiona, evo recimo uzmi za primer Bavarsku ili recimo kataloniju

3. pa samo to da treba da se teorija saobrazi sa realnim stanjem

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia 
1. sekundarno zakonodavstvo i te kako može da se podrazumeva i to nije ništa novo za regione. Isto i strana predstavništva i nije to ništa nepoznato u praksi savremenih država to i sam znaš. Još jednu stvar si zaboravio
a to je da ako meriš recimo otvaranje predstavništva Vojvodine u Briselu sa novcem koji je za to potreban,
onda valda uzimaš u obzir i korist koja se time ostvaruje. I Vojvodina ne bi morala da bude jedinstvena, ona
može da se decentralizuje i to nije nikakav problem, ali zbog svojih specifičnosti se uzima kao region
Može da se podrazumeva, ali nije preduslov za finansijsku autonomiju  Smile isto važi i za predstavništvo u Briselu, mi ovde govorimo o nivcu koji se stvara u vojvođanskim opštinama. Vojvodina svakako da ne bi morala da bude jedinstvena a to je upravo ono na čemu insistiraju LSV i njihovi istomišljenici. Banat ima svoje specifičnosti u odnosu na Srem i Bačku i bez problema može da bude region nezavisno od ove dve regije. Problem i leži ui decentralizaciji Vojvodine, jer je pokrajina u prošlosti sama bila centralizovana i sa tom praksom se mora prestati. AP Vojvodina zahvata priličnu površinu sa dosta opština i naselja, nema potrebe da bude jedinstven region, ali kada to spomeneš vojvođanskim centralistima neće ni da čuju... Zato se i povela ova priča o stvaranju države u državi, jer autonomaši stavljaju akcenat na politički i pravni subjektivitet u odnosu na suštinsku decntralizaciju i finansijsko samoupravljanje.

Citat
2. pa dobro ajde pogledaj i ovlašćenja tih regiona, evo recimo uzmi za primer Bavarsku ili recimo kataloniju
Da ali recimo Bavarska, šta misliš koliko se njihovog novca izdvaja za istočnu Nemačku, pa nema priče o kravi muzari, štampanja pasoša Bayern republike i sličnih gluposti kao kod nas. Uostalom, Nemačka to specifično uređenje ima kao istorijsko nasleđe, kao recimo švajcarski kantoni... Nema problema da se slično da i našim regionima, ali neka regioni budu Srem, Banat i Bačka nezavisni jedni od drugih. Zašto da ne...

Citat
3. pa samo to da treba da se teorija saobrazi sa realnim stanjem
Stvar je u tome da ja odlično znam situaciju u Vojvodini, naročito u gradovima koje sam naveo  Smile Živim u Pančevu a po Vojvodini se krećem baš dosta.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy IIs
Pa ako misliš da si mi otkrio ameriku da je 80tih i 90tih vođena štetna i pogubna politika varaš se. Ali ti si zablesnut pričom o nekim davnašnjim novcima, koji su uzgred budi rečeno otišli u DTD, čišćenje Palića, izgradnju Novog Sada, raznih poljoprivrednih kombinata, šećerana i uljara, vodovoda.

Ja znam na šta su tada išli novci, a znam i da od 92' ne idu tamo već idu u vile i luksuz dahija beogradskih

Citat
AP Vojvodina zahvata priličnu površinu sa dosta opština i naselja, nema potrebe da bude jedinstven region

Zašto ? Teritorija Vojvodine je finalno definisana AVNOJ-evskim granicama. Koje je ceo svet prihvatio.

Citat
Stvar je u tome da ja odlično znam situaciju u Vojvodini, naročito u gradovima koje sam naveo  Smile Živim u Pančevu a po Vojvodini se krećem baš dosta.

Onda bi znao da je gospodi iz BG nije nikakav problem to što rafinerija zagađuje pančevo, već to što je blizu BG-a
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.