Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 14:38:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Starosedeoci vs došljaci  (Pročitano 69638 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Citat
Mogu da se ponasam kako hocu.

Zato ljudi i jesu stoka.
Tacno brate
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Samsung S8
Citat

Zato ljudi i jesu stoka.
Tacno brate

Svi koji se vode tom recenicom su otpad drustva. Covek treba da zna da sve moze, ali da napravi razliku izmedju onoga sto je lose i dobro.

Kao sto ja postujem ljude kada odem u manji grad, tako ocekujem da ljudi koji dodju iz manjeg grada postuju i moj grad.

Skoro sam bio kod drugara sa fakulteta koji je rodom iz Arandjelovca, izlazili smo uvece u neki kafic, vecina ljudi koji su tu sedeli oko nas culi su kako govorim i skapirali da sam iz Beograda, sto je dovelo do opste frke u tom kaficu, jer su me svi zazirali pogledima, momci za drugim stolom su poceli da napusavaju Beograd, kao ovo - ono, sta se tripujem i slicno. Posle su tu dosle neke devojke, drugarice od mog ortaka, blejale sa nama, kada je ovaj decko sa susednog stola ustao i krenuo da me napusava bez ikakvog razloga, tj nijedan moj gest nije bio los ili uvredljiv prema njemu ili bilo kome u tom kaficu da tako reaguje.

"Sta si kao istripovao Bg, mislis da mozes da dodjes ovde i da se pravis vazan, kao Nike patike sta ti mislis ko si"

Posto me je neposredno pre toga ta jedna devojka pitala koliko sam platio patike.

Ja sam patike koje sam tada nosio sam kupio, od svog novca, iako su kostale 9 soma. Tako da mogu slobodno da kazem koliko sam ih platio i da budem ponosan na to.

Velika razlika nego kada ti mama ili tata iz Nemacke posalju soma evra da prezivis mesec dana, a ti sa tim parama kupis gilje ili neku tresu od 10 soma dinara, + se jos hvalis kolika joj je cena, a sedis kuci po ceo dan, ne radis nista i mislis da si neki faktor jer imas novca.

Ovo za pare sam spomenuo zato sto se upravo tako (kod mene na faksu primer) ponasaju deca bogatih roditelja koji dodju iz neke tamo vukojebine pa istripuju da su neki faktor u Beogradu.

Na deset prstiju mogu da nabrojim ljude koje znam, a koji u sa strane i koji su normalni momci i devojke, zive, idu na faks, sve u fulu, bez toga da se tripuju, iako neki od njih imaju mnogo vise novca nego ostali.

IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Citat
Covek treba da zna da sve moze, ali da napravi razliku izmedju onoga sto je lose i dobro.
Ovo se slazem ..
A ovo dole o brate nzm.Ne zivim u selu.Zivim u gradu.Kad dodje neko iz BG , NS , picke materine isti je faktor ko mi ovde.
U tome je razlika.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Samsung S8
Citat
Kad dodje neko iz BG , NS , picke materine isti je faktor ko mi ovde..
U tome je razlika.

E vidis matori to ti je vec filozofsko pitanje, na koje ja nemam odgovor, tj; ne znam odgovor. Mozda neko ko je stariji moze da napise zasto Beogradjani imaju netrpeljivost prema ljudima koji dodju sa strane, jer ja od kada znam za sebe to je jednostavno tako.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
U tome je cela sustina.
To bih ja voleo da znam..pravi razlog nikad necemo saznati.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
razlog je jednostavan - to nije tačno. Ja sam Beograđanin, i nemam nikakav animozitet prema ljudima sa strane. imam prema Crnogorcima koji su državljani Crne Gore,a školuju se iz našeg budžeta. A prema ostalima ? Ta ksenofobija je svojstvena malim i zatvorenim sredinama. Beogradu nije niti je ikada bila, i svako ko kaže drugačije - laže. A baš bih voleo da vidim ko je to ovde loše prošao, zato  što je sa strane, obzirom da je pola ljudi u Beogradu - sa strane.
« Poslednja izmena: 24. Jan 2010, 10:39:02 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 215
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
У Новом Саду постоји приличан анимозитет према дошљацима, али не према свима.Дуго већ нисам тамо, али кад одем, видим и чујем.Новосађани никад нису и никад неће ни прихватити Црногорце који су дошли у новом таласу.Они који су дошли после 2.светског рата су се мање, више интегрисали, млађе генерације су постале део миљеа...али ови нови...
Срби који су дошли из Босне и Хрватске нетом пре избијања рата у њиховим републикама, донели су много тога лошег јер је у питању углавном шљам, криминалци и обесни бизнисмени пуни пара.Донели су собом све најгоре, инфилтрирали су се свуда, донели су бахатост, дрогу, буку, криминал, некултуру и осионост коју обично носи велики новац стечен на непоштен начин.
Сиротиња која је дошла у другом таласу ми никад није сметала.Шта ће несрећници?Куд би друго него у своју матицу?Велика већина тог народа је поштен и вредан свет и већина њих се временом уклопила.
али ови први...Уф, мука ми је кад одем у свој омиљени, стари кафић, а чујем само "Ђес' ба"!
Дошли дивљи и истерали питоме!
Требате само да им видите куће на Татарском брду!!! Н може нико да ме убеди да су стечене поштеним радом за само пар година.
У Новом Саду има људи који су богати за Форбса, али скоро нико то и не зна, не експонирају се, своје куће купују на Флориди и Монте Карлу.То су старе Новосадске породице, богате генерацијама уназад.
« Poslednja izmena: 24. Jan 2010, 11:03:13 od Бубили »
IP sačuvana
social share
"За мене постоји само путовање путевима који имају срца.  Туда ја путујем, и једини достојан изазов је да се тај пут пређе сав, до краја.  И туда путујем, гледајући, гледајући без даха. "

Дон Хуан
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
@jasikasi
Братац лоше си ти мене скапирао. Ди мене да сместиш у Београд?! Вид потпис, вид испод ника шта пише... Smile

Citat
Ја контам да дошљак треба да покаже поштовање према месту у које је дошао и његовој култури и наслеђу.
Vi ste ista govna kao i mi.Kultura nam je ista,ponasanje slicno (da ne kazem isto),vera ista,nacin razmisljanja isti,jezik isti,mentalitet itd itd.
Све је то у реду, као Срби имамо мање више све заједничко. Ал како може Таг који је Београђанин да буде исти као ја који сам Сремац, или као неко из Бора или Ужица. Па разликујемо се ми у Војводини, а камоли у целој Србији. Није исти народ то,сасвим другачије навике и стил живота. А кад се то помеша добијеш незадовољне староседеоце.

Можеш, ал ако то понашање није прихватљиво за околину сносиш последице, а ако си дошљак прва је анимозитет од стране староседелаца. То је тако и увек ће тако бити и треба да буде.

А то што потежеш да Београд припада и теби колико и Београђанима је небитно за тему. Па нормално да ти припада, то је главни град Србије а сви ми живимо у Србији тако да је то и наш град. Да није ти не би могао да одеш у БГ, али пошто јесте нико ти не брани да покупип прње и преселиш се тамо. Дакле то није проблем. Проблем је како ћеш се понашати и од тога зависи како ћеш се уклопити. А ако си бахат онда настаје проблем због којег кукају староседеоци, било у великим било у малим местима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S8
Mislim da je ta cela frka oko problema dosljaka nastala dolazenjem velikog broja Crnogoraca u Srbiju i ostalih ljudi iz Bosne i Hercegovine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Ljudi su teritorijalci i to je uvek tako bilo. Imam moju teritoriju, ulažem moj rad i novac da tu moju teritoriju učinim udobnom i ugodnom. Onda se pojavi neki prdo koji u to moje mesto nije uložio ništa, ali je oteo negde 45 konja i dva pioštolja. Dođe on tako, počne obilno da koristi ono što je već stvoreno, ali ne i da to održava. Kad zida kuću ne raskloni šut nego pobaca žice i eksere na ulicu. Kad se otvore rupe na kolovozu neće da plati popravku. Kači se divlje na električnu mrežu, vodovod, kanalizaciju.

I naravno, kada kupiš burek s mesom u kome nema mesa a prodavačica iz pekare odnese kući kilo junetine, dva kila sira i pola kila šunke što se posle krčmi po komšiluku krivi su ti svio došljaci.

Nisu krivi došljaci. Kriva je vlast koja ne radi svoj posao da takvog siledžiju privede redu. Ali ti inspektori, ko što neko reče, su muževi istih tih žena koje drpišu po marketima i pekarama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 14:38:07
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.