Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 16:12:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Starosedeoci vs došljaci  (Pročitano 70744 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Citat
A sad ,to sto smo mi Bosanci ,sposobni ,vredni i sto uvek zelimo vise i bolje ,to je druga stvar koju treba ceniti . Smile

Vidi se da dugo zivis van teritorija domovine ti  Smile

Ti nemas bg naglasak, ne pricas ekavicom ?
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
cinjenica je da gorepomenuti imaju velike privilegije u BGD-u u odnosu na ovdasnje ljude. i na fakultetu i prilikom zaposljavanja i prilikom zakupa poslovnog prostora ...

Nemoj dalje o privilegijama... odmah mi je slika pred ocima "inflacija, prazni rafovi, pijace iskljucivo pune i prepune paketa hrane dobijenih kao pomoc"... zna se ko ih je prodavao, a ko je i iz kog razloga bio prinudjen da kupuje. Bilo, ne ponovilo se vise nikada. Nego... najlakse je koristiti "dz" u odredjenim momentima, kao i "eeeeeeee"... ali nema veze, prastanje je ogromna vrlina, ukoliko neko zna kako i kome oprostiti. Veliki je ovo grad, hvala Bogu gradi se... eto i Arandjelovca uskoro kod nas... kakve veze ima, to je samo dokaz da se radi o sirokom srcu ovog strokavog grada i (polu)nasmejanih ljudi, bilo da su sa Vracara, Palilule, Vozdovca, Zemuna, Novog Beograda itd itd itd Ipak sve polazi/dolazi od kuce. Vojvodina je drugacija, ljudi su nekako stalozeniji, mirniji, opusteniji... uz osmeh te pozdrave, bez obzira da li te poznaju, ili ne... ravnica, mir, tisina... svaka im cast, bez obzira na Djoleta, koji tu i tamo ubode po koji stih da ti se prosto zaledi krv u venama... inace da kenja (da prostite na izrazu) kenja za medalju, te je u skladu sa tim prosto cudno da izviru (povremeno) takve slozenice. Nemojte mi samo Cacak, neko se prisetio i tog grada... imam nekoliko prijateljica iz tog grada... zive i rade u ovom gradu, odlicne poslove imaju... cesto umemo da se nasalimo, bez ikakve ljutnje kako lagano, ali sigurno CA zauzima mesta CG. Sposoban ce uvek naci svoje mesto pod suncem, a ostali ce morati da se snalaze. A mrznja i pljuvacina... e pa to se uci od malih nogu.
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 

Ne. Svima je cudno da ja za 20 godina zivota u Beogradu i dalje pricam ijekavski .
Nije to nikakav inat ,otpor ili nesto tako .Ako cemo pravo meni je ekavski mnogo lepsi od ijekavksog ali iz mene tesko izlazi .Ja ekavicu pricam samo kad se zajebavam. Smile
A ekavski pisem od 5 razreda ,to ok .

Citat
Sposoban ce uvek naci svoje mesto pod suncem, a ostali ce morati da se snalaze.

Bravo . I nemojte kriviti Bosance ako su sposobniji od vas ,u vasem gradu ,nego se ugledajte ne njih ,ucite kako i sta treba . Smile
« Poslednja izmena: 11. Jan 2010, 17:52:17 od lolana »
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Moja rodica zivi u bg od rata, mladja je od tebe mozda 4-5g, ali kad razvuce eeeeeeeeeeeeeeeeekavicu ja se smorim dok mi isprica nesto  Smile

valjda je to od osobe do osobe koliko ces pokupiti i usvojiti jezik, tacnije naglasak
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 

Ja ne krijem da ovo kod mene i nije bas nesto normalno i volela bih da mogu da pricam ekavski ,koji mi je mnogo lepsi od mog zavicajnoj jezika ,da tako kazem . Verovatno bih i ja promenila govor da je to od mene trazeno ( na poslu )..ali posto nikad nisam bila pod takvim pritiskom ,nisam ga ni menjala . Izgleda da mene treba bas pritegnuti da bih uradila nesto korisno za sebe . Smile Smile

Ceso - ja kad kupim stan ,izdacu ti sobu da nastavis skolovanje u Bg-u - sve o trosku drzave  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Ma nije meni problem gdje cu da zivim nego je upitan kvalitet studija, za te pare mogu da kupim diplomu u sarajevu  Smile
Mada te drzim za rijec za ono mjesto pjevaljke u klubu  Smile

A sto se tice naglaska i ijekavice/ekavice, sve je bolje od naseg

đez ba sha ima ba đez ba hairlija  Smile

ado gegaj  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 

Kad ponestane para ,ima da pevas tri puta nedeljno na splavovima i mesecno tuces vise od soma eura ,plus baksis u njedra ,sa tim prihodima kupices diplomu koja ti treba ,jeste da ce te raja rokeri zajebavati ali sta te briga  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
cinjenica je da gorepomenuti imaju velike privilegije u BGD-u u odnosu na ovdasnje ljude. i na fakultetu i prilikom zaposljavanja i prilikom zakupa poslovnog prostora ...

Ma то је само мит који вуче корене још од ''Пееееро ради у контролу лијета? Пеееееро!?''  Smile

Паде ми на памет прича једног колеге. Прича лик о својима како су дошли тамо негде у околину Ваљева и бла бла ... и пита се па где су ти људи што су били ту, у Србији уопште, кад смо сви однекуд дошли ... и тек онда спомене да је отац неког његовог предка Арсе по коме су они Арсићи ту од 1600 и јебем ли га које године.
И сад контам, сва ова прича око дошљака и староседелаца је смешна ако се погледа као сукоб људи који се ето по времену досељавања не разликују више од две или три генерације ... а тако је у 90% случајева.

Citat
I nemojte kriviti Bosance ako su sposobniji od vas ,u vasem gradu ,nego se ugledajte ne njih ,ucite kako i sta treba .

Упознао сам доста ликова из РС на факсу и могу рећи само да или су били тотално оличење вицева о букви и медведу и напуштали после две-три године слушања прва два семестра, или су кидали све у року. Не упознах нити једног, условно речено нормалног студента  Smile

Citat
ladno da upadnem na budzet i da se tretiram kao drzavljanin srbije. to je neposteno,
Те привилегије су направљене за Србе из БиХ из РС и било би непоштено да их нема. Матица и треба да се брине о дијаспори.  Smile

Citat
ali to ovjeravanje najobicnijeg papira je u najmanju ruku neozbiljno.
Такви смо и по много озбиљнијим питањима
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17

Kad ponestane para ,ima da pevas tri puta nedeljno na splavovima i mesecno tuces vise od soma eura ,plus baksis u njedra ,sa tim prihodima kupices diplomu koja ti treba ,jeste da ce te raja rokeri zajebavati ali sta te briga  Smile

E to se cijeni, imam i jedra njedra, stace baksisa  Smile

Citat
Те привилегије су направљене за Србе из БиХ из РС и било би непоштено да их нема. Матица и треба да се брине о дијаспори.  Smile

Ahm, sad rekoh, mozes biti potomak eskima, ako napises da se izjasnjavas ko srbin, a zivis na teritoriji bih (dakle ne iskljucivo rs), ti si drzavljanin tj vodis se kao takav.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Citat
Упознао сам доста ликова из РС на факсу и могу рећи само да или су били тотално оличење вицева о букви и медведу и напуштали после две-три године слушања прва два семестра, или су кидали све у року. Не упознах нити једног, условно речено нормалног студента  Smile

To si verovatno u pravu .Kad je Bosanac medjed glava onda je to puno znacenje te reci . Smile
Ja se bas i ne druzim sa studentarijom pa kad sam rekla uspesni i sposobni Bosanci -vise sam mislila na neke starije ljude tj trideset i vise godina .  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 16:12:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.