Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 23:58:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Starosedeoci vs došljaci  (Pročitano 69714 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Ma znam ja ovog preraslog guštera, nikako da se izblazira.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Citat
никад да престану да наглашавају да су из Београда
Шта знам ... кад неко нешто не престаје да потенцира мени пада на памет да некако и он конта да је то једино вредно потенцирања.

Конто зајебанције ... ево рецимо лик за кога су ми рекли да је нешто типа четврта или пета генерација рођена у Београду инжењер машинства, шљака у Алумилу, дингоспо човек, занимљив лик итд ... Како сам ја сазнао да је он ''Београџанин до коске''? Споменуо је то само једном и то онако успут док је препричавао неке своје догодовштине и међу њима једну мени генијалну ... Неко надобудно друштванце у које је запао, распитује се о његовом пореклу. Он лепо каже како и јесте, ту добија плус у очима присутних и када је видео шта је и како је на питање чиме се бави каже узгојем прасића. И шта се дешава? Људи су забезекнути, покушавају да сакрију изненађење и разочарање ''па добро је то'' причицама а он наставља да се спрда детаљним описима посла ... гаднијим делом.

И то је то ... по мени тај староседеоца сам тим се дичим или неки претерани нема раја без роднога краја став и не заслужује ништа боље ... ни осуду него само и једино спрдњу.  Smile

Citat
Мени лично ... дошљаци противу староседеоци ... непресушан извор тема за добру зајебанцију на чији год рачун  

Najbolji komentar na temi.  Smile
Smile
Није ал ајде ... ево црвеним реда ради  Smile  Smile

Ma znam ja ovog preraslog guštera, nikako da se izblazira.  Smile

Знаш ме, знам те ...  Smile ... тако се иначе звала и нека студентска организација за коју сам гласао једном ... искључиво због имена  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jan 2010, 00:37:16 od 3maj001 »
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
ja sam dosljak .. u veliki grad. Iz malog ali vekovima prisutnog gradica. Koji nije ni do kolena "metropoli' ..  a nesto vidim u poslednjih par godina.. pun mije gradic tih sto ne priznaju nista drugo sem glavnoga grada  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD
Citat
Kad si u Rimu ponasaj se kao Rimljanin.
Mislim da je ovo vrlo bitno, gde god da dođeš moraš poštovati lokalne običaje i kulturu ako misliš da se uklopiš i da izbegneš netrpeljivost prema sebi od strane starosedeoca.
A pogotovo ne možeš da dodješ i da pljuješ po onome što si zatekao i da očekuješ da naiđeš na odobravanje.
Dođi slobodno, ispoštuj mesto koje treba da ti bude dom, pa će te i njegovi stanovnici prihvatiti.

Citat
Заправо, свако би бар понекад у животу требао да негде буде дошљак, јер ко никад не бива дошљаком, тај нигде није ни био.
Smile Smile bravo, sjajno rečeno

I pod izrazom seljak, kada je rečeno kao uvreda ne podrazumeva se čovek sa sela, zemljoradnik već svašta nešto drugo ali me sad mrzi da kucam a i većini to objašnjenje nije ni potrebno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Citat
I pod izrazom seljak, kada je rečeno kao uvreda ne podrazumeva se čovek sa sela, zemljoradnik već svašta nešto drugo

Босанци су ту забуну лепо решили увођењем стручног термина ''папак''  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
ali vekovima prisutnog

Nije moglo ostati "na malom", pa taman  Smile

Citat
Босанци су ту забуну лепо решили увођењем стручног термина ''папак''
+1  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 215
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Била сам дошљак у неколико градова и држава.Негде сам се од првог дана осећала као код куће, негде ми је увек бивало скучено.
Има нечега у менталитету народа, у самом граду који опет чине разни људи. Никад нисам имала неке веће непријатности баш стога што сам се трудила да поштујем обичаје и кулуру, да усвајам добре аспекте и поклањам добро које сам са собом понела.
IP sačuvana
social share
"За мене постоји само путовање путевима који имају срца.  Туда ја путујем, и једини достојан изазов је да се тај пут пређе сав, до краја.  И туда путујем, гледајући, гледајући без даха. "

Дон Хуан
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 

Bubili je toliko divno osvezenje na ovom forumu - divni postovi i razmisljanje ,ocarana sam Smile Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Meni nikako nije jasno ovo potecniranje da moras da se prilagodis da bi pripadao novoj sredini. Jednostavno ima stvari koje ja sebi ne dopustam npr.

Kad sam zivjela u Zr. ukapirala sam da je za njih najnormalnije da:

1. dolaze u trenerkama u skolu / na posao
2. da u ljetnjim mjesecima setaju u sorcu, papucama za plazu i atlet majcama / ili boljim brusevima i da takvi idu u skolu, fax, grad, izlazak ...
3. da je potpuno drustveno prihvatljivo, cak sta vise normalno da na smrt olajavas svoje komsije, prijatelje, profesore, kolege... Npr. ja kao nova dolazim u razred i pitam: Kakva je nova profesorka matematike? Pri tome ja zelim da znam da li je ona fer ili nije, kako objasnjava, da li je stroga itd.  A za odgovor dobijam njenu kompletnu biografiju, sa posebnim osvrtom na ponasanje bivseg muza koji sad ima sina mladjeg od njihovog unuka, plus informacije o tacnoj adresi stanovanja, pijaci na koju ide i doktoru koji je lijeci... I kapiram da su svi upuceni u tu pricu. Meni je to bilo ne shvatljivo. Mozda je to problem svih malih gradova, ali takvo ugrozavanje privatnosti meni je bilo i sada je strasno.
4. Da je za sve u zivotu sto im ne ide dobro kriv grad Novi Sad i njegovi zitelji, jer prokletinje sve pokradose, a kad su u NS, zbog skole ili posla, onda pljuju po Bg sa istim zarom
5. Da lale za sve jade i probleme koje imaju krive dodjose, jer "Dok su Nemci ovde bili, nije to moglo tako", odnosno kolonistima su za sve najvise krivi ovi sto su dosli 199+ To sto njihovi predci dosli 50 i neke, ih nekako cini visom rasom u odnosu na rodbinu koja je dosla 90 i neke, a pljuvacina je jaca, ako se rodbina snasla, pa joj jos i bolje ide nego domacima.
6. Da ovim sto su dosli 90 i neke nikad u novoj sredini nije tako dobro kao sto im je kuci bilo (sto je apsolutna istina  Smile) i onda jos domorocima nabijaju po cemu su to sve njihovi stari krajevi bolji u odnosu na ove u kojima su sada, pri cemu nit idu kuci, nit idu dalje u bijeli svjet

Od Beogradjana moze covjek svasta cuti i vidjeti:
1. Odgovor na pitanje odakle si - "Ja sam iz Prestolnice!" - zivota mi riba se tako izjasnila
2. Bacanje djubreta gdje god da stignes, ako ikako mozes po ulici ili zelenoj povrsini - sto jest jest toga u Vojvodini malo ima
3. Pljuvanje po ulici i istresanje nosa po istoj - doduse to je zajednicko za sve prostore gdje ima Srba
4. Uredno zapisavanje svih prolaza na NBg a i sire
5. Guranje i laktanje po prevozu, psovanje, svadjanje, pljuvanje i sl. U NS je jos uvijek normalno uci u autobus bez podapinjanja male djece i penzionera, kao i ustajanje istim, za ostale gradove ne znam.
6. Parkiranje preko dva parking mjesta, na mjestu za invalide, ispred ulaza u zgradu, hidranata i bolnica...

U stvari kad malo bolje razmislim ove posljednje 4 tacke se mogu podvesti pod bahatost i aroganciju, a to jeste nesto sto sada generalno cini ponasanje vecine Beogradjana - sto bi rekli partizanovci "Mnogo smo jaki! i to jeste nesto sto je pimjetno, ako ste nekad bili u inostranstvu pa naletite na grupu od 4 i vise nasih ljudi, vrlo brzo mozes da provalis ko su Beogradjani. Sto bi rekao jedan Crnogorac na plazi u Budvi: "Eno stizu BeoGradjani! Galame jos od stanicu, a ni kofere nisu spustili!"
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 1800
Ja i ne kazem da se ne treba identifikovati I kroz grad, ali da ti to bude ponos i dika je stvarno zalosno.

E vidiš, ja sam ponosni Beograđanin  Smile Isto kao što bih bio i ponosni Piroćanac da sam rođen u Pirotu. I imao bih na šta da budem ponosan jer Pirot je zaista lep, čist i prijatan grad. Što da ne budem ponosan? Ne bih se hvalio time niti bih kudio druge gradove, ali što da ne budem ponosan na rodni grad. Ne samo zato što sam tu rođen, već zato što sam tu proveo detinjstvo. Tu sam vaspitan, školovan i tu mi je društvo koje volim...

Ali pored rasprave o panonskom govnaru, najviše me je na ovoj temi fasciniralo to na šta je sveden naslov teme:

ali dobro, to je od starta bilo neizbežno...
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 23:58:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.