Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 20:27:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Starosedeoci vs došljaci  (Pročitano 70278 puta)
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Samsung S8
Citat
Naravno ja ne pripadam tom svetu, ja ih samo znam, i to bash dobro ih znam!

Svet se menja, kao i ljudi. 
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Najzesce u toj prici oko starosedeoca i dosljaka je kada pocne neki "starosedeoc" da se zali kako mu dosljaci upropastise zivot, kako nema posla zbog njih, kako mu je neki dalmatinac/crnogorac/bosanac skinuo ribu itd.. a svojim dupetom nije mrdnuo. Sedi ispred dragstora ceo dan, cuga pivo, vari, nema dva dana radnog staza, ceka da mu roditelji odapnu kako bi dobio stan itd

Da se razumemo ja sam jos gori Smile ali se ne zalim na nekog sa strane ko je dosao trbuhom za kruhom ili nekim drugim razlogom. Ljudi sa strane koji dodju grizu, bore se, mada naravno ima govnara samo takvih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
e da
glede privilegija, sacu vam ja nesto ispricat  Smile

posto zavrsavam ovaj prvi ciklus faksa, sad bih ja malo da mi guzica vidi puta jelte i izmedju ostalih opcija, raspitala sam se i za bg naravno, iz x razloga, no to je sad nebitno.
i posto sam cula da se drzavljani iz bih tretiraju na univerzitetu kao drzavljani iz srbije (sto je priznacete cudno), malo procackam kod nekih ljudi i ispade da je to istina  Smile
jedini uslov je da se izjasnis kao srbin  Smile

a kako ti dokazes da si srbin ako npr nemas drzavljanstvo?
odes u opstinu, das onu izjavu (pod moralnom, krivicnom odgovornoscu bla bla) da si srbin, ovjeris i odneses na faks i to je to  Smile

znaci, ja bih sa svojim prosjekom i ovjerenom opstinskom izjavom mogla ladno da upadnem na budzet i da se tretiram kao drzavljanin srbije. to je neposteno, ne samo prema vasim studentima nego generalno nema nikakvu poentu. drugo je ako ja imam to drzavljanstvo, tad mi je jasno da mogu studirati s istim pravima, ali to ovjeravanje najobicnijeg papira je u najmanju ruku neozbiljno.

tako da .. sto se tice studiranja, bih drzavljani imaju privilegije.
mislim da je isto i sa cg studentima s tim da oni ne moraju nista da se izjasnjavaju jer postoji neki sporazum izmedju dvije drzave.
sto i nije cudo kad vidis ko i kako nam je okupirao drzavu. ko sve sedi u drzavnom vrhu. kad se javis za posao u drzavnim institucijama, pa kad vide u licnoj karti "mesto rodjenja Beograd", gledaju pola sata i ne mogu da se nacude. gledaju ko telad i samo sto ne kazu "sta ces ti ovde? zar vas nismo proterali?".

cinjenica je da gorepomenuti imaju velike privilegije u BGD-u u odnosu na ovdasnje ljude. i na fakultetu i prilikom zaposljavanja i prilikom zakupa poslovnog prostora ...

Ne palamudi ,i sam znas da je obrnuto .

prvo, zensko ne treba da koristi reci kao "palamudi". a i ne znam sta znaci ta rec.
Citat
Ja kao zensko nikad nisam imala problem da se zaposlim ,
naravno. sa zenama gazde lakse manipulisu. zena ne moze gazdi da polomi noge  Smile
Citat
ali ponavljam da moji drugovi iz Bosne jesu . [115]:
govorim o onim glasnijim, koji imaju rodbinu u drzavnom vrhu Srbije.
a i ko bi normalan zaposlio nekog medjeda izbosne.
Citat
A sad ,to sto smo mi Bosanci ,sposobni ,vredni i sto uvek zelimo vise i bolje ,to je druga stvar koju treba ceniti . :

cinjenica je da gorepomenuti imaju velike privilegije u BGD-u u odnosu na ovdasnje ljude. i na fakultetu i prilikom zaposljavanja i prilikom zakupa poslovnog prostora ...

Nemoj dalje o privilegijama... odmah mi je slika pred ocima "inflacija, prazni rafovi, pijace iskljucivo pune i prepune paketa hrane dobijenih kao pomoc"... zna se ko ih je prodavao, ...
naravno da se zna!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Citat

Svako normalan i ko zeli vrednog i radnika koji grize . Ne lupaj da Bosanci imaju bilo kakvu prednost u Beogradu- tako nesto moze da kaze samo neko ko je frustriran vlastitim neuspesima ,pa su mu svi drugi krivi za njegov status .

Dok ti postavljas te retardirane klipove i pucas po forumu ,drugi ljudi rade - da ,oni isti koji ce ti biti trn u oku ,bez obzira odakle su dosli .
« Poslednja izmena: 11. Jan 2010, 23:20:02 od lolana »
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Nemoj dalje o privilegijama... odmah mi je slika pred ocima "inflacija, prazni rafovi, pijace iskljucivo pune i prepune paketa hrane dobijenih kao pomoc"... zna se ko ih je prodavao, a ko je i iz kog razloga bio prinudjen da kupuje. Bilo, ne ponovilo se vise nikada. Nego... najlakse je koristiti "dz" u odredjenim momentima, kao i "eeeeeeee"... ali nema veze, prastanje je ogromna vrlina, ukoliko neko zna kako i kome oprostiti. Veliki je ovo grad, hvala Bogu gradi se... eto i Arandjelovca uskoro kod nas... kakve veze ima, to je samo dokaz da se radi o sirokom srcu ovog strokavog grada i (polu)nasmejanih ljudi, bilo da su sa Vracara, Palilule, Vozdovca, Zemuna, Novog Beograda itd itd itd Ipak sve polazi/dolazi od kuce. Vojvodina je drugacija, ljudi su nekako stalozeniji, mirniji, opusteniji... uz osmeh te pozdrave, bez obzira da li te poznaju, ili ne... ravnica, mir, tisina... svaka im cast, bez obzira na Djoleta, koji tu i tamo ubode po koji stih da ti se prosto zaledi krv u venama... inace da kenja (da prostite na izrazu) kenja za medalju, te je u skladu sa tim prosto cudno da izviru (povremeno) takve slozenice. Nemojte mi samo Cacak, neko se prisetio i tog grada... imam nekoliko prijateljica iz tog grada... zive i rade u ovom gradu, odlicne poslove imaju... cesto umemo da se nasalimo, bez ikakve ljutnje kako lagano, ali sigurno CA zauzima mesta CG. Sposoban ce uvek naci svoje mesto pod suncem, a ostali ce morati da se snalaze. A mrznja i pljuvacina... e pa to se uci od malih nogu.

Raznosac nikad ne generalizuje, zato sto to rade glupi ili neiskusni ljudi. Sebe smatram iskusnim, a to koliko sam pametan, razmisljam o tome, ali ne bih o toj temi. Oni koji me znaju, mogu da kazu nesto o tome.  Smile

Za svojih 27 god, imam 7 godina radnog iskustva, sto na crno, sto regularno, sto je za moje vrsnjake u Srbiji nuklearna fizika, fantazija ...

Trenutno radim u jednoj zdravstvenoj ustanovi i nameravam da menjam posao sto pre. E sad, zasto sve ovo pricam? Zato sto sam svasta video i svasta naucio. Naucio sam recimo da se u drzavnim ustanovama, posao dobija, kao sto svi znamo po rodbinsko-partijskim-ljubavno-finansijskim vezama. To nije problem, toga ima svuda! Nije vazno sta znas, vec koga znas. Medjutim, problem nastaje kad jedna osoba mora da rinta za 5-6 trutova, koji imaju dobra "ledja" i sve sto treba da urade je da dosju u 8:00 na radno mesto. Tu sve pocinje, tu se sve i zavrsava. Vreme provode tako sto jedu, piju, citaju novine, guzice rastu, svakih 15 min push pauza, vreme prolazi. Meni savrseno nije bitno da li su to Srbi, Hrvati, Cigani, Crnogorci, Madjari ... bitno je to da oni nemaju obaveze, da zaradjuju lovu (solidnu za Srbiju) preko tudjih ledja. Ali, mahom su to (prethodno opisani) Crnogorci i manjim delom Bosanci, Srbi .... I naravno nikom nista. Nisam tuzakalo i zadnje sto radim (ako ikad i uradim) je da nekog tuzim, jer jednostavno, to nije moj posao i nisam taj tip, resavam sve na licu mesta. Ovo delim sa vama i sa ljudima koji me poznaju  Smile Ljudi se na kraju opamete, oni koji se ne opamete, zavrse uglavnom lose.

Proveo sam i dve godine van Srbije. Toga nigde nema. Posao dobijes preko veze, preporuka, ali moras tu vezu i neciju dobru volju da platis dobrim radom i trudom!! Ljudi tamo jedva cekaju da rade, nebirno da li su dosljaci li ne, da li su stranci li ne. Trutove niko ne trpi, to samo kod nas prolazi. Nebitno koje si nacije, vere, ako zelis da nesto pozitivno ucinis, dobro si dosao!

Dosljaci, znamo o kome pricam, "rade" na nekim izmisljenim radnim mestima, koja realno ne trebaju nikome.

Od gore sve pocinje, gore ce se i zavrsiti ... jednog dana  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Raznosač pa ti nisi otišao u emigraciju?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
uzivam sto ne ucestvujem u ovoj temi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung s3
potpisujem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
"pradedovi doselili..." Smile dakle, ipak doselili. Od kog kolena se uopste posmatra razvitak, da ne kazem svojatanje?

Neko je morao da se doseli, i svi smo mi odnekuda, nekom se doselio otac, nekom deda, a nekom pradeda.

I, ja ove ljude dozhivljavam kao starosedeoce, i zaista nikada nisam chula da nazivaju bilo koga pogrdno.

Evo konkretno..zhena koja  sad ima oko 60. godina, odlichno je znam...njen pradeda doselio, a, odakle, napisacu i to...iz Bosne.

I, ona je za mene starosedec, jer  rodio se njen deda ovde, pa otac, pa ona.Sa tom zhenom se chujem svaki dan.
(ujna je to moja!)

Chovek , chiji se isto pradeda doselio, istih godina, kao ova zhena, pradeda je sa Cetinja.Njega ne chujem nazhalost, nije zhiv, inache ujak mi je to.

Da ne nabrajam dalje, a, ja uz njih, znam dosta takvih porodica, i to su za mene starosedeoci.

Samo ja ne pripadam njima, a znam ih odlichno! I, zasita nikada nisam chula od tih ljudi, da su nekoga nazivali ne znam kako pogrdno.

Ni njihovu decu nisam chula..., tako da ja ne mislim da je to IN kod starosedeoca.

To je gospoda, od koje se meni dizhe kosa na glavi!(naravno, iz mojih lichnih razloga)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat

Svako normalan i ko zeli vrednog i radnika koji grize . Ne lupaj da Bosanci imaju bilo kakvu prednost u Beogradu- tako nesto moze da kaze samo neko ko je frustriran vlastitim neuspesima ,pa su mu svi drugi krivi za njegov status .

ne znam cemu takav stav od pocetka teme. ja ne pricam protiv tebe, pricam protiv seljacina koji su sticajem okolnosti iz bivsih sfrj republika.

da. bosanci i ostali koji su dosli imaju itekako prednost u zaposljavanju na dobrim radnim mestima i polaganju ispita na fakultetima. ovo se ne odnosi na tebe. evo npr beogradska inspekcija je sastavljena od ne srbijanaca. isto vazi i za policiju. dovoljno je uci u neku opstinu ili neku takozvanu agenciju za kko zna sta (izmislili ljudi radna mesta) i osecati se ko u bašćaršiji (meko "š"). mnogi koji su postali direktori se hvale: "dok sam ovde ni jedan mi se srbijanac nece ovde zaposlit".
mnoge sirote "izbeglice" su se sigurno namucile dok su u Srbiju dovukle masine za proizvodnju i otvorili fabrike, dok je sirotinja ratovala.
Citat
Dok ti postavljas te retardirane klipove i pucas po forumu ,drugi ljudi rade - da ,oni isti koji ce ti biti trn u oku ,bez obzira odakle su dosli .
pa sta da radim. lepo mi vako. mama i tata me izdrzavaju dok ja pijem cugu ispred ducana.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 20:27:05
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.