Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 17:59:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stariji decko da ili ne??  (Pročitano 27831 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Zavisi od mojih godina, pre svega. Ali iz ovog ugla sada, sa mojih 18/19...Neko do 25 maximalno, a i to mi deluje nekako mnogo, chak dovoljno da se razilazimo po mnogim stavovima koliko god bili na istoj talasnoj duzini..

Ја се у скоро свим својим ставовима разликујем од вршњака ( па погледај само по темама како ме људи искритиковаше ) јер желим да имам свој начин мишљења, своје циљеве и свој став и филозофију према животу.    Желим да оно што прихватам у животу прихватам зато што ја тако хоћу а не зато што сви други то желе. Једноставно желим да се отргнем од илиузија којима су људи опсједнути. Ако ме и дискриминишу зато што сам на путу који је њима "глуп" знам да сам на свом путу, а њихове изјава јесу чист субјективни доживљај у који сутра ни они неће повјеровати.

Ако се људи заиста искрено воле, а љубав је чиста и јака,  онда ће та љубав трансформисати све ставове који отежавају њен пут и створити неопходну лепезу хармоније између два топла људска срца!

Da, i tako u silnoj zelji da imas svoj stav i svoje razmisljanje, ti si otisao jednom nogom u extrem cim ti je glavni kriterij 'podobnosti' tvoje filozofije to da se ne slaze sa tudjom.
Citat
Ако се људи заиста искрено воле, а љубав је чиста и јака,  онда ће та љубав трансформисати све ставове који отежавају њен пут и створити неопходну лепезу хармоније између два топла људска срца!
Lijepo si nam to rekao, kao iz knjige.
Ali kad ti imas predrasudu da ce nesto uspjeti jer si stariji dvije godine od djevojke, onda zaboravi na 'dva topla ljudska srca u harmoniji'.
Osim u romanu ..
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ако се људи заиста искрено воле, а љубав је чиста и јака, онда ће та љубав трансформисати све ставове који отежавају њен пут и створити неопходну лепезу хармоније између два топла људска срца!

Slushaj, ako ces da pricas o ljubavi ili bilo kakvoj emociji samnom onda bi trebalo prvo da imas uvid u to da sam ja idealista do srzi i da bih pogotovo ja zelela da verujem u tako vechne, bajkovite i esencijalne stvari. Cisto da znas u kojim smerovima idemo.
Prvo, izuzetno je tesko da se ljubav uopste rodi izmedju dve osobe izmedju kojih je ogromna razlika u godinama. Zasto? Pa iz svih gore navedenih razloga koji su uglavnom problem jedne nezrele a druge zrele strane.

Sto nas opet dovodi do, kako Raven reche, starosti u dushi, mentalnog razvitka osobe. U sta ja sumnjam. Sumnjam da ljudi izmedju kojih je razlika 13 godina mogu da razmisljaju na isti zreli nachin. Jedino da jedna bude izuzetno razvijena ili izuzetno zaostala u emotivnoj inteligenciji za svoje godine...U svakom sluchaju nije produktivno kako god da okrenes....Ili da su te dve osobe stvarno u nekoj knjizi zapisane jedna za drugu pa im se niti toliko preplicu da nije bitno nista drugo(a u tom sluchaju koliki je procenat takvih sluchajeva u danasnjem koristoljubljivom svetu?)

Sto se stavova tiche... Ja ne mogu nikako da funkcionisem sa nekim ko je totalno drugi svet od mog, pa mogu da ga volim koliko hocu... Jednostavno neke razlike su nepremostive..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Ideje i smeh će spasiti svet... ♫

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Samsung Galaxy S2
Hm.. ti pričaš o zrelosti. Mislim da ideš u pravom smeru, ali mislim da se nisi zapitala jednu stvar. Zašto su muškarci uglavnom u vezama stariji od devojke? Razlike u godinama su razne, ali po slučajevima koje ja poznajem, uglavnom su muškarci stariji. Baš sam sa nekim pričao zašto je to tako pa smo došli do zaključka da muškarci sazrevaju nešto posle devojaka, dakle ostaju detinjasti duže Smiley
Samim tim, pošto već kaskaju za ženama, onda moraju da jure mlađe od sebe - one devojke koje su na istom nivou zrelosti sa njima Smiley
Jurili bi oni i svoje vršnjakinje, ali one neće da se bakću sa njima upravo zbog te nezrelosti koja je još uvećana u njihovim očima jer one smatraju da su stariji muškarci mnooogo zreliji.. šta znam, možda greše, možda ne, verovatno je i to relativno, ali mislim da je to razmišljanje najrasprostranjenije..
Elem, pošto muškarci mogu da jure samo mlađe devojke, onda to i čine jer nisu ludi da idu linijom većeg otpora. E sad, koliko mlađe, opet zavisi koliko su oni nezreli.. Smile

Kad već pričamo o zrelosti.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ali ovde prichamo o velikim razlikama u godinama...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Samsung Galaxy S2
Da, ali si me svojom pričom o zrelosti navela da ti kažem da postoji i druga strana toga. Ja mislim da ne moraju muškarac i žena biti istih godina da bi bili na istim nivoima zrelosti i da bi se kapirali.

Generalno gledano, ne može razlog velike razlike biti samo zrelost. Ona se dostiže negde, šta ja znam, oko 25 godine. Neko pre neko posle. I to je to. Ne možeš biti zreliji. Možeš samo biti mudriji, promišljeniji i tako to.. Postoji mnogo atributa koje čovek stekne godinama..

Tvoja priča stoji, ali mislim da treba to da posmatraš malo iz drugog ugla i ne tako isključivo Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
А шта је заправо зрелост? Има ли ко дефиницију зрелости?
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Samsung Galaxy S2
To sam se i ja zapitao dok sam kucao ove misli, ali samo onda rekao sebi: "Ne... nemoj u filozofiju"  Smile

Realno, ako pokrenemo to pitanje velike su šanse da ćemo doći do pitanja tipa "šta je ljubav?", "šta je život?" itd.  Smile

edit:

E da.. htela si definiciju. Evo:

Zrelost predstavlja dostignuto stanje nekog organizma koje strukturalno i funkcionalno
 odgovara merilima pune razvijenosti.
 Termin podrazumeva procese razvoja i zrenja kao i kriterijum optimalne tacke ustrojstva,
 koja obezbedjuje najbolje oblike ponasanja.
 U psihologiji se nastoji na standardizaciji postupaka procenjivanja zrelosti i ona je delimicno uspela.

Ali, sumnjam da je to ono o čemu mi ovde pričamo Smiley Smile
« Poslednja izmena: 09. Maj 2008, 16:25:47 od 3EBC »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ja mislim da ne moraju muškarac i žena biti istih godina da bi bili na istim nivoima zrelosti i da bi se kapirali.
A je l'? A u koliko to sluchajeva...?Mislis da bi ti mogao da se skapiras sa nekom koja npr. moze keva da ti bude?

Tu ne postoji Bog zna koliko uglova...Ili ce se dvoje ljudi naci nekim cudom i uspeti da izbalansiraju taj odnos zrelosti i nezrelosti(ili u sluchajevima kada je jedna, mlada jedinka mnogo zrelija za svoje godine...Ili nece uspeti, sto je mnogo cesce i na kraju krajeva vise je logichno..
I da, naravno da sam iskljuciva po tom pitanju jer su meni neke stvari bolesne...Npr. znam likushu koja je nashe godiste i sad se udaje za lika koji ima 32 godine, posle godinu dana veze sa njim, a i isto tako znam na tone drugih slicnih slucajeva. I nijedan od tih slucajeva nije taj gde su se ljudi poklopili i shvatili totalno...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
To sam se i ja zapitao dok sam kucao ove misli, ali samo onda rekao sebi: "Ne... nemoj u filozofiju"  Smile

Realno, ako pokrenemo to pitanje velike su šanse da ćemo doći do pitanja tipa "šta je ljubav?", "šta je život?" itd.  Smile

edit:

E da.. htela si definiciju. Evo:

Zrelost predstavlja dostignuto stanje nekog organizma koje strukturalno i funkcionalno
 odgovara merilima pune razvijenosti.
 Termin podrazumeva procese razvoja i zrenja kao i kriterijum optimalne tacke ustrojstva,
 koja obezbedjuje najbolje oblike ponasanja.
 U psihologiji se nastoji na standardizaciji postupaka procenjivanja zrelosti i ona je delimicno uspela.

Ali, sumnjam da je to ono o čemu mi ovde pričamo Smiley Smile

Интересантно. Али кључна ствар је то да дефиниција зрелости која обухвата све аспекте - не постоји.
Дакле, зрелост је релативан појам. Али никад толико релативан да у разумној мери споји девојку од 20 и човека од 40 година.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Sto bre ? Ako je njima lepo... nek radi ko sta hoce.

Najbolje je (i najnormalnije) kada je par slicnih godina, visine, primanja, ukusa... itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 17:59:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.