Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 10:03:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stara slovenska religija  (Pročitano 81086 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
stalno razmishljash kao jevrejin - hteo bi neku trgovinu ,ti bogu ovo ,bog tebi ono ... Smile
To je čista banalizacija stvari.
reloader je jednom stavio u potpis jedan isechak iz velesove knjige u kome stoji bash to da sloveni nisu od svojih bogova trazili usluge ,nego su uznosili njihovu slavu
slovenski bogovi su jednostavno recheno duh naroda , njegov arhetip , ono shto je vechno i nepropadljivo ...
Zašto su uznosili slavu bogova (duhova naroda)?
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
pa nije banalizacija . ti si pitao zashto bi sloveni trebali da slave bogove ako im nisu robovi - tj ako neslavljenje ne donosi kaznu (a slavljenje neku nagradu ) Smile

sloveni su slavljenjem bogova utvrdjivali svoj identitet kao narod i kao deo prirode. moze se reci da su tako dovodili sebe u sklad sa vechnim prirodnim kretanjem i postajali deo te vechnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bilo kako bilo, Sloveni generalno su vise izgubili primanjem nove vere. Nova vera ih je samo vise razjedinila i odvojila jedni od drugih. To sto se slovenski narodi medjusobno koskaju je uglavnom zbog toga sto su jedni pravoslavci a drugi katolici. Ne mogu sad na brzinu da se setim ratova koji su vodili pripadnici iste vere (mozda americki sever i jug, mada se postavlja pitanje koliko su oni uopste bili religiozni), uglavnom je to sve na relaciji katolici-pravoslavci, katolici-protestanti, hriscani-muslimani, muslimani-hindu etc.

Prosto nije prirodno verovati u istog boga i iste vrednosti a imati takvu netrpeljivost. Ili uopste verovati u boga koji je ljubav a mrzeti drugog koji veruje u nekog drugog boga, ili da stvar bude gora, u tog istog.  Smile

Ljudi prosto imaju potrebu da veruju u neku visu silu i to je ok, ali to ne treba da ih razdvaja.

Kad bi svi Sloveni bili povezani u jednu religiju, mislim da bi bili bez premca na planeti.

Steta je sto religija toliko utice na zivote ljudi ali tako je kako je.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
sloveni su slavljenjem bogova utvrdjivali svoj identitet kao narod i kao deo prirode. moze se reci da su tako dovodili sebe u sklad sa vechnim prirodnim kretanjem i postajali deo te vechnosti.

Upravo to je smisao i slavljenja jednog Boga.Samo kada jednobošci to rade,mnogobošci to proglašavaju za trgovinu,a kada to mnogobošci rade,to je onda sve najbolje.U svakom slučaju hvala ti na objašnjenjima i izdvojenom vremenu.Ja ću ipak da odustanem od prelaska u slovensku religiju,jer mi moja sadašnja bezimena vera dozvoljava više slobode.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Ja ću ipak da odustanem od prelaska u slovensku religiju,jer mi moja sadašnja bezimena vera dozvoljava više slobode.

Slobodu u kojoj se raspravlja o dogamtskim glupostima, a prave slobode ostaju zamagljene tim istim dogmama.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20

Upravo to je smisao i slavljenja jednog Boga.Samo kada jednobošci to rade,mnogobošci to proglašavaju za trgovinu,a kada to mnogobošci rade,to je onda sve najbolje.U svakom slučaju hvala ti na objašnjenjima i izdvojenom vremenu.Ja ću ipak da odustanem od prelaska u slovensku religiju,jer mi moja sadašnja bezimena vera dozvoljava više slobode.

to je mozda tako u tvojoj ,josh neobjavljenoj religiji  Smile semitske religije slave svog boga jer ih je on stvorio i moze da ih unishti . drugim rechima oni su prema njemu u potpunom ropskom polozaju . to najverovatnije potiche od genetske predispozicije tih naroda .

uostalom ,uzmi chitaj bibliju ili kuran pa cesh videti stotine primera da je semitska religija organizovana ili kao pretnja ili kao trgovina  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia N70

Kad bi svi Sloveni bili povezani u jednu religiju, mislim da bi bili bez premca na planeti.

Postoje ljudi koji rade na tome.  Smile  Njihov cilj je Superetnos!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50141
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
Што се тиче старословенског паганства...

просто је нејероватно колико се о том ништа не зна...

ево уђите у четврти разред неке гимназије и поставите питање:

Који је врховни бог старих словена?

одговор ће знати 0 до 1 ђак на 23 ( сам се у то увјерио )  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Искрено требали би више да знамо о сопственој историји и пореклу.

Citat
Који је врховни бог старих словена?

Је л' Перун?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
ghoste , ne sramoti se po forumu  Smile nasha nacija je sistematski zaglupljivana vekovima od strane raznih neprijateljskih ,uglavnom semitskih elemenata . bilo da govorimo o spc ili komunistima ,svi su oni imali cilj da naprave poslushnu ovcu ,spremnu za shishanje ,a bogami i za klanje ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 10:03:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.