Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:39:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 118
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Star Wars  (Pročitano 280395 puta)
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.24
mob
HTC Smart
U Češkoj živi 15. 000 Džedaja!

Mnogi ljudi su prigrlili moralne vrednosti Džedaja, vitezova iz sage "Ratovi zvezda"

Više od 15.000 Čeha izjasnilo se na popisu da su pripadnici Džedaj religije, koju je izmaštao naučno-fantastični film "Ratovi Zvezda", dok je polovina od 10,5 miliona Čeha odbila da se izjasni da pripada bilo kojoj religiji, pokazali su danas zvaničnici zaduženi za popis.

"Mnogi ljudi su prigrlili moralne vrednosti Džedaja, vitezova iz sage "Ratovi zvezda"", ističe se u saopštenju Statističkog zavoda Češke, navodeći da ova izmišljena vera ima, takođe, puno sledbenika na Novom Zelandu, Australiji, Kanadi i Velikoj Britaniji.

Prema podacima popisa koji je obavljen u martu ove godine, u Češkoj ima 15.070 Džedaja, 1.083,899 rimokatolika i 707.649 ljudi koji kažu da veruju u Boga, ali ne pripadaju nijednoj crkvi.
"Petnaest hiljada vernika, što predstavlja jedan mali grad, nije zanemarljiv društveni fenomen", komentarisao je zamenik direktora Statističkog zavoda Stanislav Drapal, prenosi AFP.

Samo u Pragu živi oko 4.000 Džedaja što predstavlja 0,31 odsto stanovništva glavnog grada Češke. Glavna karakteristika Džedaja vitezova, iz reda čuvara mira interplanetarne Galaktičke Republike, iz kultnog serijala "Ratovi zvezda", je da se bore protiv tamne strane Sile koju simbolizuje strašni Dart Vejder.

Gotovo pet miliona Čeha ostavilo je praznu kolonu koja se odnosi na religiju.
"Ukoliko tome dodamo 3,6 miliona građana koji su rekli da nisu religiozni, ispada da češkim građanima to pitanje nije važno ili da nemaju nikakav odnos prema veri i religiji", kazao je Drapal.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows 7
Browser
Safari 534.52.7
mob
Apple iPhone 7 Plus
Ja sam ozbiljno razmisljao da se popisem kao dzedaj sad kod nas, ali sam se na kraju ipak izjasnio kao ateista  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Ja sam ozbiljno razmisljao da se popisem kao dzedaj sad kod nas, ali sam se na kraju ipak izjasnio kao ateista  Smile
Ja se razmisljao al rekoh vernik sam pa ajd necu da zajebavam popis. A bilo bi kul Smile

Ne znam kako su se izjasnili kod nas i koliko imamo Dzedaja?  Smile
« Poslednja izmena: 16. Dec 2011, 03:37:22 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Opera 10.54
mob
Apple iPhone 7 Plus
Ma verovatno se pola ljudi nije ni setilo da ima i tu opciju.
Evo ovde ima statistika sa popisa u drugim zamljama: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Jedi_census_phenomenon
U Engleskoj i Velsu 390000  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
mob
HTC Smart
Dart Vejder je mrtav

Mačevalac koji je glumio Darta Vejdera u scenama borbe laserskim mačevima umro je u 89. godini. Bob Anderson takmičio sa na olimpijskom turniru u mačevanju 1952. godine, a bio je angažovan kao savetnik za scene mačevanja u brojnim filmovima.

Za njegovo učešće u Ratovima zvezda nije se, međutim, znalo sve do 1983. godine kada je to objavio Mark Hamil (igrao Luka Skajvokera) u jednom intervjuu.

"Bob Anderson je glumio Vejdera u scenama borbe. Trebalo je da to bude tajna, ali rekao sam Džordžu (Lukasu) da nema smisla da se to krije. Ćovek se trudio i zaslužio je priznanje zbog toga. Smešno je gajiti mit da je sve uradi ojedan čovek", kazao je tada Hamil.

Darta Vejdera je glumio malo poznati glumac Dejvid Prausi, a zastrašujući glas mu je podario mnogo slavniji Džejms Erl Džons.

Anderson je inače sarađivao i u filmovima Iz Rusije s ljubavlju, Legenda o Zorou, u prvom delu Pirata sa Kariba i u Gospodaru prstenova.

Izvor: Novi magazin
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows 7
Browser
Safari 534.52.7
mob
Apple iPhone 7 Plus
Star Wars: Underworld is working title for live-action TV show but still no news on when we might see it

Star Wars producer Rick McCallum has told IGN that the long-in-gestation live-action Star Wars TV show has the working title Star Wars: Underworld, though there is still  no news of when it will go into production.

The production is currently on hold, still awaiting FX costs to drop to a point where the show can be made profitably, though McCallum is hopeful that this won’t be too far off.

As for the meaning of the title, he says, “It’s underneath what’s going on… It’s the criminals and the gangs. The guys who are running Wall Street, basically. The guys who are running the United States.”

Though the series may not air for years (if ever), the scripts have already been written. McCallum reckons, though, that there’s no risk of them becoming dated.

“They’re timeless. They take place between Episode III and Episode IV. That 20-year period when Luke is growing up. It’s not about Luke, but it’s about that period when the Empire is trying to take things over.”

http://www.sfx.co.uk/2012/01/10/star-wars-underworld-is-working-title-for-live-action-tv-show/
« Poslednja izmena: 10. Jan 2012, 10:58:35 od zare88 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Ovo sam morao postavit ovde jer je predobro  Smile

Hahaah Darth Vader je najludji Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
mob
HTC Smart
Novi život 'Ratova zvezda'

U bioskope dolazi 3D verzija filma „Fantomska pretnja", urađena uz poštovanje izvornog materijala, a čiji je cilj da nove generacije „navuče" na najčuveniju SF franšizu svih vremena.

Prvi deo čuvenog serijala „Ratovi zvezda" pod imenom „Fantomska pretnja" imaće  bioskopsku 3D premijeru 9. februara.

Saga „Ratovi zvezda" ovom projekcijom ulazi u 3D svet, a gledaoci „Fantomska pretnje" moći će da u trodimenzionalnoj tehnici uživaju u nekim od najuzbudljivijih i najspektakularnijih scena iz sage - od invazije Nabe, preko potera u svemiru, do bitke svetlosnim mačevima između Darta Maula i džedaja.

Surov tretman

U očekivanju da u bioskope dođe nova verzija „Fantomske pretnje" počela je i velika kampanja sa ciljem da film iz 1999. godine, „spakovan" u 3D ruho, zainteresuje mlađe generacije. Džordž Lukas se obratio sadašnjim i budućim fanovima u - hologramskom obliku, plavičast i treperav kao Obi-Van Kenobi, čiji lik projektuje robot Si Tripio (C3PO):

- Mislim da je franšiza „Ratovi zvezda" vanvremenska i mislim da u njoj može iznova uživati svaka generacija. Zato je sve ovo uzbudljivo, jer ako imate priliku da vidite sve na velikom platnu, to je potpuno drugačije iskustvo od onog koje doživite kada gledate na DVD-ju ili televiziji, impresivnije je i uzbudljivije. Drago mi je što imamo priliku da uradimo ovako nešto za ovu generaciju - rekao je Lukas.

Producenti novog pokušaja da se unovči najčuvenija SF franšiza svih vremena tvrde da je konverzija filma u 3D urađena uz striktno pridržavanje izvornog materijala i umetničkih zamisli autora. Stariji fanovi sage o kosmičkom sukobu dobra i zla nisu bili uopšte impresionirani filmom „Fantomska pretnja", a mnogi njegovi aspekti bili su i predmet podsmeha: naročito surov tretman dobio je Džar Džar Binsk, za koji je, sasvim pravilno, fanovski univerzum procenio da se u filmu nalazi samo da bi se u bioskope privukla i mala deca - ovo je kasnije potvrdio i Lukas, rekavši:

"Fantomska montaža" je poduhvat M. Dž. Nikolsa koji je od originala, infantilnog spektakla, montažom napravio ozbiljan SF

- Jedan deo gledalaca ne želi da se „Ratovi zvezda" tretiraju kao film koji mogu da gledaju i deca. Ja se sa tim ne slažem: to su filmovi za decu i odrasle - rekao je.

Hronološki, „Fantomska pretnja" je prvi deo nove trilogije i pripoveda o počecima junaka iz sage „Ratovi zvezda". Pratila su ga, u trogodišnjim intervalima, dva nastavka: „Ratovi klonova" i „Osveta Sita". Radnja filma je kao i originalna trilogija iz sedamdesetih i osamdesetih godina, smeštena u „dalekoj, dalekoj galaksiji" u kojoj se sprema uništenje drevne republike kojom vladaju aristokrate i moćni džedaji.

Dvočasovna zamena

Miroljubivoj planeti kojom vlada mlada ali mudra kraljica Amidala (Natali Portman) preti korumpirana Trgovačka federacija, u službi zlog lorda Sita i njegovog zastrašujućeg učenika Darta Maula. Naizgled dobronamerni senator Palpatin (Ijan Makdermid) je kraljičin savetnik, mada mnogi sumnjaju u njega. Vitezovi džedaji Kvaj-Gon Džin (Lijam Nison) i Obi-Van Kenobi (Juan Mekregor) pozvani su da intervenišu u raspravama u vezi sa trgovinom. U toku pregovora, njihov učenik postaje mladi Anakin Skajvoker (Džejk Lojd).

Naivno ... Fanovi nisu oduševljeni „Fantomskom pretnjom" iz 1999.

Dečji ili ne, film „Fantomska pretnja" biće veliki bioskopski hit. A onaj ko ne želi da se ponovo izlaže dvoipočasovnom spektaklu može da sa interneta sasvim legalno skine film „Fantomska montaža" („Phantom Edit"). U pitanju je neverovatan poduhvat Majka Džeja Nikolsa, koji je 2001. potpuno sam napravio novi „rez" originalnog filma i od infantilnog spektakla napravio respektabilan SF film. Nikols je sa zadovoljstvom izbacio, pre svega, najveći deo scena sa Džar Džar Binksom, uklonio dijaloge između borbenih dijaloga, isekao delove u kojima Anakin Skajvoker, budući Dart Vejder, govori reči kao što su „ups" i „jupi"... Rezultat je seriozan film koji traje manje od dva sata, i koji je i Lukasova kompanija odobrila za distribuciju, navevši: „Na kraju krajeva, mi smo u poslu stvaranja zabave. Sve je u redu dok neko ne profitira od likova koje smo mi stvorili."

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Kad vec stavljamo klipove sa motivima Star Wars-a.  Smile

IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.60
Epic Rap Battles je pobedio Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 118
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:39:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.