Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Шта значе изрази свет и светост у хришћанству ?  (Pročitano 7898 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 

Ne brini ti sta ja razumijem a sta ne.A odgovor na pitanje gore je da je Hrist sin Boziji ne i sam Bog.

Па зар отац, син и дух не чине свето тројство, тј. Бога самог?
Како онда Исус није Бог, ако је син божији?
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
znachi hrist nije bog (druga bozanska osoba,bog-sin) .rekao bih da si ti neshto pomeshao . Smile
 ali dobro ,dakle ti tvrdish da je bog zrtvovao svog sina ,da bi umilostivio sam sebe ? Smile
Hristos je sin Boziji sto ga naravno kalifikuje da je i sam Bog ali ne Bog tvorac.
Bog je zrtvovao jedinog sina zbog ljudi, da bi ljudi bili spaseni da im se da sansa da im se oproste grijesi.
Vi niste gresni?Jedini je Hrist bio bezgresan pa je mucen i raspet.
Treba razumjeti Boga sto je vama naravno tesko kad vec ne vjerujete u Njega.

Zašto bi verovao?Šta je to što treba da me natera da verujem i to još slepo i bez ikakve logike???
 Zar ne misliš da je ovo moderno vreme gde ljudi konačno mogu malo da misle svojom glavom?Setimo se samo hrišćanske diktature i torture u vreme inkvizicije i dugo nakon toga.Koreni straha su duboko u nesvesnom-straha da se bude slobodan u mislima.Ne,moramo da krivimo nekog tamo sotonu kad nam loše ide i molimo se nekom imaginarnom bogu da se umilostivi i učini nam život boljim.Nonsens.Preuzmi odgovornost za svoj život jer ne moraš ni da voliš ni da mrziš-može se biti slobodan.
 O religiji mislim sve najgore jer razgradjuje i deli ljude stvarajući od njih poslušnike i klimoglavce koji misle kroz dogme,knjige i sveštenstvo.Nikad religija nije ujedinjavala ljude,nikad to neće raditi.Ovaj svet vapi za kreativnošću i spontanošću koja dolazi iz jačanja individualnosti umesto čoporativnog koje crkva nameće.

Citat
Bog je poslao svog sina da ostvari komunikaciju sa ljudima, da im pokaze snagu Boga zivoga, da im pokaze u sta treba da vjeruju
Pa onda on stvarno ima problem,majke mi moje  Smile
 Kad je morao da "šalje i žrtvuje sina" da bi nas nesrećnike urazumio...Ma nije valjda jbt.Sigurno gore ima i psihijatra kome se obrati kad mu je teško.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 156
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vrlo je interesantno da mozes vjerovati da je sve nastalo slucajno, jednom velikom eksplozijom nicega nastao je univerzum.Ako naravno ne vjerujes u vanzemaljce?
Nemam namjeru da mijenjam nicija ubedjenja, nisam zato tu.Ovdje sam prije svega da razgovaram sa hriscanima.
Ateisti pak imaju svoju temu i bilo bi dobro da se drze nje a ne da razvodnjavaju svaku temu koja se tice religije i Boga u koga ne vjeruju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Ma шта ми наприча?

А која је то "њихова" тема? И ако је већ њихова, зашто ви онда долазите на исту са намером да их преобратите?
Ваљда је поента форума у дискусији, а не у једноумљу.
Ако вам је до тога, оснујте неку секту, па се дужите.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24

Ljudima ne bi bilo dovoljno da im se obrati sam Bog

otkud znash ? ja bih bash voleo da mi se bog obrati i rado bih saslushao ono shto ima da kaze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 156
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Ljudima ne bi bilo dovoljno da im se obrati sam Bog

otkud znash ? ja bih bash voleo da mi se bog obrati i rado bih saslushao ono shto ima da kaze.
Da ali bi ga onda slusao iz straha a ne iz ljubavia to Bog ne zeli.Da li bi ti zelio da te tvoja djeca vole jer te se plase?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
 kako neko moze da voli nekog koga nikad nije ni video ni chuo ni osetio ,chak se nije ni dopisavao sa njim ?  zar je bog toliko strashan i ruzan da mora da se krije ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 156
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kako neko moze da voli nekog koga nikad nije ni video ni chuo ni osetio ,chak se nije ni dopisavao sa njim ? zar je bog toliko strashan i ruzan da mora da se krije ?
Ako volis oca svoga koji te je napravio, kako bi tek trebao da volis Oca Nebeskog koji je sve stvorio.
Tebe vezu materijalne stvari,ti bi da ti salje djeciji dodatak,sms-ove,da ti mozda dopuni racun pa da pomislis da mozes imati koristi od takvog Boga.Inace nikad od Boga nisam molio za materijalne stvari.
mislim da nema potrebe da se vise trosimo na ovakve razgovore u svakom slucaju hvala na razgovoru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
 pa svog materijalnog oca sam video ,a ovog nebeskog nisam i ne znam zashto bih verovao da je on sve stvorio i da li je uopshte moguce sve stvoriti ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
nije mi jasno zashto je bog morao da zrtvuje svog sina samom sebi da bi ljudima oprostio grehe. zar nije mogao da im oprosti i bez tog zrtvovanja Smile ?
?Odgovor imas kod sv.Vasilija Velikog.Ista pitanja a na sava su data odgovori.Samo treba neko da ih nadje ili da ih vama da.A na vama je da li cete da ih prihvatite ili ne.

Citat
Ljudima ne bi bilo dovoljno da im se obrati sam Bog a kamoli zrtva sina Bozijeg sto pokazuju i vasi primjeri.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.