Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 14:05:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta vas je nateralo da verujete ?  (Pročitano 37484 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Mene jos nista nije natjeralo da vjerujem, ali ima vremena ...  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia Luvmya 520
Mene jos nista nije natjeralo da vjerujem, ali ima vremena ...  Smile
Sta te je nateralo da verujes da ce te nesto naterati da verujes ?
Verovanje je poverenje u nesto sto se nije desilo, ti ocigledno verujes, samo sto toga nisi svesna.  Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Citat
Sta te je nateralo da verujes da ce te nesto naterati da verujes ?
Zapravo nista, posto je posljednji dio recenice bio ironican, a to sam i naglasila sa smajlijem.

Citat
Verovanje je poverenje u nesto sto se nije desilo, ti ocigledno verujes, samo sto toga nisi svesna.  Smile
Vjerovanje nije iskljucivo povjerenje u nesto sto se nije desilo. Recimo ja vjerujem da ce moja olovka pasti na pod kad je ispustim iz ruke.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: cesarica
Zapravo nista, posto je posljednji dio recenice bio ironican, a to sam i naglasila sa smajlijem.

Vjerovanje nije iskljucivo povjerenje u nesto sto se nije desilo. Recimo ja vjerujem da ce moja olovka pasti na pod kad je ispustim iz ruke.
Opet ti ponavljam da imas pogresno shvatanje o znacenju verovanja, brkas ga sa pretpostavkom.
Covek ne moze da veruje u nesto sto je deo njegovog iskustva. on samo moze da pretpostavlja da to ponovo moze da se desi. Brkas prognoziranje i verovanje.
Ti bi trebalo da znas da je olovka teza od vazduha i da ce morati da padne kada se ispod nje nadje samo vazduh.
Ako to ne znas, onda ces moci da znas ako ispustis olovku iz ruke i gledas sta se sa njom desava.
Ljudi mogu da veruju samo u nesto sto se ne nalazi u prirodi ( ako ti je to lakse da shvatis sta je verovanje )
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
Bosch ima centrifugu
Zdrav razum
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia Luvmya 520
Zdrav razum
Jel' to znaci da ljudi koji veruju imaju zdrav razum, a oni koji ne veruju ga nemaju ?
Jel' deca veruju u Deda Mraza zdravim razumom ?
Jel' zdrav razum ljudima govori da posle sahrane postoji zivot sahranjenog ?
Ili da krv i meso nije jedina forma coveka ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat
Gottago - otisao si predaleko,vreme ti je da se lepo povratis.
bio tamo, vamo i onamo. isao otud i odud.
Ko na brdu ak i malo stoji, vise vidi no onaj pod brdom.
« Poslednja izmena: 27. Jul 2009, 16:29:17 od gottago »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Tebi treba dobra zenska osoba da ti povrati veru u ljude i zivot .
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 34
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Kratkovida usredsredjenost na ovaj zivot i samo na ovaj zivot, najveca je obmana, izvor pustog i destruktivnog materijalizma modernog sveta.

Opsednutost laznim nadama, snovima i ambicijama, koje nam obecavaju srecu a vode samo u patnju mi smo kao ljudi koji se vuku kroz beskrajnu pustinju, umiruci od zedji. A zivot nam pruza samo casu sladunjavog pica od koga jos vise zednimo

kada umremo, ostavljamo sve za sobom, ovo telo koje smo toliko voleli, na koje smo se tako slepo oslanjali i toliko se trudili da ga odrzimo u zivotu. Ali ni um nam nije sigurniji od tela. Posmatrajte svoj um samo nekoliko minuta. Videcete da je kao neka muva, stalno leti tamo-amo. Videcete da misli nailaze bez ikakvog razloga, bez ikakve dublje povezanosti. Svakog trenutka usisava ih haos, i mi smo zrtve nestalnosti uma. Ako je to jedino stanje svesti koje poznajemo tada oslanjanje na nas um u trenutku smrti predstavlja apsolutnu kocku.
(uzeto iz knjige Tibetanska knjiga zivota i smrti - Sogjal Rinpoce).

Ovo sam izneo samo da bih vam pokazao koliko danas ljudi od besmislenih obaveza ne mogu da izdvoje ni jednu desetinu svoga vremena za sebe i svoj um, i gledaju kratkovido i misle da je smrt kraj i biraju ovaj zivot koji najvise moze da traje sto godina a zapostavljaju potpuno cinjenicu da postoji bezgranicno vreme posle njega, zato ako ne uspete u ovom zivotu da dostignete prosvetljenje vi cete ponovo uci u zacarani krug bola i patnje, rodjenja i smrti (reinkarnacija) a da li bi iko od vas zeleo da kad umre zaboravi sve sto je naucio u ovom zivotu, to ce se desiti verujte mi a to jedino mozete da sprecite meditacijom i dovodjenjem u red vaseg uma!
I jedno pitanje da li je iko od vas svestan trenutka pre nego sto pocnete da sanjate?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia Luvmya 520

Tebi treba dobra zenska osoba da ti povrati veru u ljude i zivot .
Sta te je nateralo da verujes da samo dobra zenska osoba moze da povrati veru u ljude i zivot ?
Sta u stvari znaci imati veru u ljude i zivot ?
Ja znam ljude i znam zivot i nemam mogucnost da imam veru, i jako se dobro osecam, bolje ne bi mogao.
Kratkovida usredsredjenost na ovaj zivot i samo na ovaj zivot, najveca je obmana, izvor pustog i destruktivnog materijalizma modernog sveta.

Opsednutost laznim nadama, snovima i ambicijama, koje nam obecavaju srecu a vode samo u patnju mi smo kao ljudi koji se vuku kroz beskrajnu pustinju, umiruci od zedji. A zivot nam pruza samo casu sladunjavog pica od koga jos vise zednimo

kada umremo, ostavljamo sve za sobom, ovo telo koje smo toliko voleli, na koje smo se tako slepo oslanjali i toliko se trudili da ga odrzimo u zivotu. Ali ni um nam nije sigurniji od tela. Posmatrajte svoj um samo nekoliko minuta. Videcete da je kao neka muva, stalno leti tamo-amo. Videcete da misli nailaze bez ikakvog razloga, bez ikakve dublje povezanosti. Svakog trenutka usisava ih haos, i mi smo zrtve nestalnosti uma. Ako je to jedino stanje svesti koje poznajemo tada oslanjanje na nas um u trenutku smrti predstavlja apsolutnu kocku.
(uzeto iz knjige Tibetanska knjiga zivota i smrti - Sogjal Rinpoce).

Ovo sam izneo samo da bih vam pokazao koliko danas ljudi od besmislenih obaveza ne mogu da izdvoje ni jednu desetinu svoga vremena za sebe i svoj um, i gledaju kratkovido i misle da je smrt kraj i biraju ovaj zivot koji najvise moze da traje sto godina a zapostavljaju potpuno cinjenicu da postoji bezgranicno vreme posle njega, zato ako ne uspete u ovom zivotu da dostignete prosvetljenje vi cete ponovo uci u zacarani krug bola i patnje, rodjenja i smrti (reinkarnacija) a da li bi iko od vas zeleo da kad umre zaboravi sve sto je naucio u ovom zivotu, to ce se desiti verujte mi a to jedino mozete da sprecite meditacijom i dovodjenjem u red vaseg uma!
I jedno pitanje da li je iko od vas svestan trenutka pre nego sto pocnete da sanjate?
A naturanje nekome 'nekog' zivota koji nije ovaj nije obmana ?
Destruktivni materijalizam ? Da li znas za nesto sto nije u materiji ?
Mi jesmo to sto jeste nase telo i van naseg tela mi ne postojimo.
Kako neko moze da posmatra svoj um ?
Nisam uspeo da nadjem ni jednu misao koji se u mom umu nalazi bez razloga, posto znam da postoji razlog za sve i bez razloga sve ovo ne bi postojalo.
Zasto ti imas razlog da objsanis ljudima kako se oni osecaju ?
Cuo sam za mnoge smesne teorije, ali moram priznati da "bezgranicno vreme" (sto do sada jos nisam cuo)
preti samom vrhu smesnih teorija.

Pa zar ima neko ko je svestan svojih snova ? ili da svesno spava ?
« Poslednja izmena: 27. Jul 2009, 18:26:03 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 14:05:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.