Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Nov 2024, 17:55:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta vas je nateralo da verujete ?  (Pročitano 35018 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Samsung Galaxy SII
Pogledaj film "Cuda hriscanstva" pa mi kazi gde su cvrsti dokazi tu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Сваког дана откријем нешто ново, што нисам знао. То ме је "натерало" да верујем да можда постоји и нешто што нисам видео да постоји. Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Samsung Galaxy SII
Dobar rezon  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Bellfago0r
Iskreno,malo njih znam...ali svakako ima ljudi koji mogu da razgranice sta je dobor a sta ne i sta treba a sta netreba...nije vise mracno doba...
Ocigledno nisi razumeo pitanje, posto se govori o verovanju u Boga a ne licnom osecaju dobrog i loseg.
Citat: duh slobode
poverovao sam od prostog razloga sto to smatram ljudskom odlukom
ili verujem ili sumnjam  ne verujem da postoji covek koji niti veruje niti sumnja
to bi bio samo neki sa nedostatkom   jedan vid ljudske zivotinje  mada i taj ima na nesvesnom nivou sumnju ili veru suglasno ovome smatram da ne postoje ateisti samo veliki skeptici
Znaci da kada bi ti znao da verovanje nije odluka/izbor, ti ne bi verovao ?
Kakve veze ima sumnja sa verovanjem ?
Ocigledno ti nije jasno da covek moze da veruje samo u nesto sto ne postoji, i to je mogucnost a ne
izbor/odluka.
Isto tako ti nije jasno da je ateist covek koji ne veruje u ono u sta veruje teist, ateista ne mora da ima misljenje,
ili bilo kakvo drugo verovanje.
Ateista ne moze da bude skeptik posto ateista zna da ono sto govori teizam ne postoji.
Citat: bjbojan
Сваког дана откријем нешто ново, што нисам знао. То ме је "натерало" да верујем да можда постоји и нешто што нисам видео да постоји. Smile
Pa to je znanje, to cak nije ni pretpostavka, a ne verovanje. Ti znas da postoje stvari koje ti jos nisi video da postoje, posto znas da je fizicki nemoguce da budes svugde i sve znas.
Opet ponavljam, covek moze da veruje samo u nesto sto ne postoji, zato ljudi i veruju u Boga, kada bi
On postojao, onda ljudi ne bi mogli da veruju u njega.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ti znas da postoje stvari koje ti jos nisi video da postoje

Али те ствари које још нисам видео да постоје, а верујем да постоје, можда постоје (претпоставка1 за коју верујем да је тачна) и можда не постоје (претпоставка2). Ја то не знам све док не проверим. Е, а када проверим, то онда постаје знање. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Samsung Galaxy SII
Ako cemo tako - u Boga veruju samo oni koji jos nisu skupili dovoljno dokaza  Smile
Ja znam da on postoji  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia Luvmya 520
Али те ствари које још нисам видео да постоје, а верујем да постоје, можда постоје (претпоставка1 за коју верујем да је тачна) и можда не постоје (претпоставка2). Ја то не знам све док не проверим. Е, а када проверим, то онда постаје знање. Smile
Sam sebe zbunjujes i to potpuno bespotrebno. Mozes da pretpostavis samo nesto sto znas da se vec desilo i ne mozes da verujes u nesto sto se vec desilo.
Ako slusas pazljivo svoje reci primetices sta ti objasnjavam, rekao si " Svakog dana otkrijem nesto novo sto nisam znao. ". Bez tvog znanja to vec postoji, sto znaci da postojanje necega i necije znanje nisu u
vezi.
Ne postoji nista sto nije postojalo i nece se desiti nista sto se vec nije desilo.
Ako cemo tako - u Boga veruju samo oni koji jos nisu skupili dovoljno dokaza  Smile
Da li mozes da dokazes to sto "znas" ?
(posto to jos nikome nije uspelo)
I ja znam da je Bog - rec, ali to nije materijalna dimenzija, i samim tim to nije moguce dokazati.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Добар резон.  Smile
А и солаже Chuck-а Schuldiner-а су добра ствар.  Smile

Mozes da pretpostavis samo nesto sto znas da se vec desilo i ne mozes da verujes u nesto sto se vec desilo.
Ако знам да се нешто десило, онда немам ту шта да претпостављам ни да верујем. А пошто не знам шта се све дешавало и дешава и што ће се десити, онда имам неке претпоставке и веровања у вези тога.  Smile

Ako slusas pazljivo svoje reci primetices sta ti objasnjavam, rekao si " Svakog dana otkrijem nesto novo sto nisam znao. ". Bez tvog znanja to vec postoji, sto znaci da postojanje necega i necije znanje nisu u
vezi.
Управо тако.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia Luvmya 520
Добар резон.  Smile
Kakav "dobar rezon" ?!? Koji vernik traga za 'dokazima o postojanju Boga' ?
Kako moze da postoji verovanje u Boga ako postoji dokaz o postojanju Boga ?
Ако знам да се нешто десило, онда немам ту шта да претпостављам ни да верујем. А пошто не знам шта се све дешавало и дешава и што ће се десити, онда имам неке претпоставке и веровања у вези тога.  Smile
Ti kao da ne zelis da razumes ono sto napisem, kao da to namerno radis, posto konstantno komuniciras sa necim sto ja nisam rekao.
Rekao sam da ako ti vec znas da je padala kisa kada su naisli crni oblaci ne mozes da sledeci put kada se pojave
crni oblaci verujes da ce padati kisa. Niti mozes da imas pretpostavke o necemu sto ne znas, o necemu sto nisi
nikad video i cuo.
Zivotinje ne veruju, i covek nije verovao dok se nije pojavila rec, posto nije imao mogucnost verovanja.

Pojava reci je coveku dala mogucnost verovanja i iza svakog verovanja postoji razlog zbog kojeg covek
veruje, posto bez verovanja moze da zivi i bez nekog razloga ne moze da veruje.

« Poslednja izmena: 16. Avg 2009, 17:14:04 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Kakav "dobar rezon" ?!? Koji vernik traga za 'dokazima o postojanju Boga' ?
Kako moze da postoji verovanje u Boga ako postoji dokaz o postojanju Boga ?
О томе смо већ причали. Какви докази о постојању Бога? Ја не верујем у постојање Бога, него постојање Бога подразумевам, јер под појмом Бог подразумевам Нешто што постоји као спроводитељ природних закона (а наука је доказала да природни закони постоје). Моје веровање је везано за то какав је Бог.

Ti kao da ne zelis da razumes ono sto napisem, kao da to namerno radis, posto konstantno komuniciras sa necim sto ja nisam rekao.
О чему ти причаш, човече? Ти очигледно не разумеш оно што сам написао.

Rekao sam da ako ti vec znas da je padala kisa kada su naisli crni oblaci ne mozes da sledeci put kada se pojave
crni oblaci verujes da ce padati kisa.
Ама човече, ја могу да верујем у шта хоћу све док не почне да пада киша. Откуд ја знам да ли увек мора да пада киша кад се појави црни облак? Откуд знам од чега је облак црн? Можда сам глуп па не схватам природне законе. Не знам, можда си ти посисао сва знања овог света па мислиш да сам и ја. Ево, сада ти кажем да нисам.

Niti mozes da imas pretpostavke o necemu sto ne znas, o necemu sto nisi
nikad video i cuo.
Како не могу? На пример, ја не знам да ли ћу сутра бити жив. Нисам видео нити сам од некога чуо да ли ћу сутра бити жив. Али могу да претпоставим и да хоћу и да нећу да будем жив. Верујем ипак да ћу бити жив.

Zivotinje ne veruju, i covek nije verovao dok se nije pojavila rec, posto nije imao mogucnost verovanja.
Pojava reci je coveku dala mogucnost verovanja
Ја не знам да ли животиње не верују. Нисам у то упућен. А то да човек није веровао док није дошла реч, по мени нема везе с везом. Речима се објашњава веровање, али човек може да верује и без речи. Кад човек оде мало до Африке и види како лав хвата газелу и клопа је, онда човек без речи може да поверује да ће и њега тако лав да смаже. Међутим, човек може без речи да верује и да може да се нађе на метар од лава и да му лав ништа не уради.

iza svakog verovanja postoji razlog zbog kojeg covek
veruje, posto bez verovanja moze da zivi i bez nekog razloga ne moze da veruje.
С овим већ могу да се сложим, под условом да ми исто тумачимо те речи (а то ми је према досадашњем искуству сумњиво). Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Nov 2024, 17:55:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.