Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:12:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta te sprečava da joj priđeš?  (Pročitano 2922 puta)
31. Mar 2014, 22:24:33
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
Browser
Chrome 33.0.1750.154
mob
Samsung 111111
Ja znam da ce neki reci da je ovo pet milionita tema o ovome.Ali ipak mislim da treba da bude posebna jer je na neki nacin odgovor na teme "Kako da joj pridjem".Mislim da ne bi trebala da ide u isti kos,mada nemam nista protiv ako je moderatori presele..

Šta te sprečava da joj priđeš?

U doba elektronskih medija i multimedijalne komunikacije, komuniciranje u realnom svetu kao da je na neki način „zakržljalo“. Posebno se to ogleda u muško-ženskim odnosima, i sve je više muškaraca i žena kojima uspostavljanje komunikacije sa suprotnim polom pretstavlja veliki problem. U današnjem tekstu ćemo se fokusirati na muškarce i time šta može biti uzrok „ne prilaženja“ devojci u situacijama kada je to moguće.

Većina muškaraca misli da je je za „osvajanje“ suprotnog pola važno imati visoko samopouzdanje i dobre socijalne veštine (ili ti da budu vešti sa rečima). Pa tako rečenica „Nemam dovoljno samopouzdanja.“ ili „ Nemam dobru „žvaku“. “, može biti jako pogubna za bilo kakvu vrstu aktivnosti. Samopouzdanje je jedan precenjen koncept, obično ljudi sebi u glavi postave kakvi bi trebali da budu da bi zadovoljili svoje ili najčešće tuđe kriterujume i ako to nije tako onda oni nemaju samopouzdanje i onda su „propali“. Suprotno od ovakvog koncepta je koncept bezuslovnog samoprihvatanja gde prihvatamo da imamo i mane i vrline, kao i svi ostali i ne trebaju nam nikakvi preduslovi da bismo voleli sebe i bili zadovoljni sobom. Komunikacione veštine se stiču u komunikaciji, ako stojimo,čekamo, ne pokušavamo i ne ostvarujemo komunikaciju kako ćemo razviti svoje socijalne veštine? Svaki početak je trapav, to znamo jer smo kao mali prvo padali kad smo učili da vozimo bicikl a vremenom smo postali pravi znalci. Tako je i sa komunikacijom u početku smo nespretni ali kroz greške učimo i ispravljamo se. Svaki neuspeli pokušaj treba shvatiti kao nešto pozitivno jer to je korak dalje od ne pokušavanja.

Često pogrešan stav koji neki muškarci imaju može da bude parališući u prilaženju osobama suprotnog pola. Na primer, obično se pristupa sa stavom ili tako reći zahtevom „Ja moram nju osvojiti!“ ili „Moram da uspem!“. U ovakvim situacijama postoji prevelika želja da se uspe po svaku cenu. Često se na ovu rečenicu nadovezuje „Ako ne uspem ja sam „luzer“ ili „Ako ne uspem to će biti strašno za mene (čitaj: za moj ego).“. Ove rečenice grade jedan novi problem o kome smo pisali a to je strah od odbacivanja, pa se tako muškarac povlači u startu jer ga preplavi strah od toga da će biti odbačen a to za njega ima značanje da je neprivlačan, nesposoban, neadekvatan kao muškarac. Dakle, dolazi do greške koja se naziva generalizacija u zaključivanju, gde odbijanje u trenutnojo situaciji znači da je ON neprivlačan generalno za sve žene ovog sveta i da ne vredi ni pokušavati. Ali, kada bi malo manje bio samokritičan onda bi shvatio da nije sve do njega i da ne prave sve žene iste izbore niti sve imaju iste kriterijume što važi generalno za sve ljude.

Ako sebi postavite gore navedeni zahtev, da vi morate, po svaku cenu uspeti to će vam samo stvoriti dodatni pritisak, stalno ćete razmišljati o tome, jednostavno nećete biti prisutni u komunikaciji, ponašaćete se neprirodno što često može biti procenjeno kao „navalentno“ ili „napadno“. Umesto postavljanja zahteva za uspehom, možete uspeh postaviti sebi kao mogućnost —„Bilo bi lepo da uspem, a ako ne uspem to nije smak sveta i to ne govori ništa loše o meni kao muškarcu“. Kada biste ovako razmišljali onda bi napetost i anksioznost povodom prilaženja značajno opala. Dodatno, možete postaviti sebi drugačiji cilj; zamenite „uspeh“ sa „boljim upoznavanjem osobe“. Dakle, nije vam cilj da uspete da osvojite devojku već vam je cilj da je upoznate da vidite kakva je ona, i da li ona vama uopšte odgovara. Na ovaj način ćete se lepo zabaviti, saznati nešto novo o devojci kojoj ste prišli, proverili da li ispunjava vaše kriterijume i vežbali veštine komunikacije sa suprotnim polom. Ovako primarno za vas opasnu situaciju pretvarate u jednu vrstu igre,zabave i izazova—ne znate šta će se dogoditi ali uvek možete malo da se zabavite i uživate u društvu suprotnog pola.

Sanja Marjanović

dipl.psiholog

Izvor: KliK

U moru retardiranih novinarskih tekstova o musko zenskim odnosima,naisao sam sasvim slucajno na jedan bas lep tekst za nas koji rekreativno citamo psihologiju.Kao sto se i iz samog teksta vidi ..nije motivacioni i retko dobro opisuje barijere kod muskaraca.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Ok tekst...

Ljudi su danas previse "krhki" poneki put. Neku prepreku koju ne predju dozivljavaju previse licno. Tako i sa "prilazima", cim ne uspeju misle da je smak sveta i da ne vrede pisljiva boba. Istina je da u mnogo slucajeva ne mora uopste da bude do njih...

Mozda ima momka?
Mozda samo zeli da izadje sa drugaricama i ne zeli da joj se prilazi?
Mozda joj je los dan?
Mozda jednostavno ne zeli momka trenutno?

Al eto, dosta ljudi shvata odbijanje dosta licno. A istina je da ne mora ni da bude do njih a i da jeste do njih(izgleda, kose, odece, zato sto nosis crne patike a ona voli bele, neceg sto si pogresno rekao i uradio u momentu itd.) nije smak sveta. Pa sta i ako te odbije neka, teras kod druge i to je to. Ne mozes ni svakom da se svidjas ni da te svako voli...

Ali samopouzdanje i socijalne vestine jesu bitne. I obe te osobine se sticu radom na tome. Lepo kazes sebi da znas da vredis i da ne moze neka koja te mozda prvi put u zivotu vidi da ti poremeti to jer te generalno i ne poznaje i nije se mozda ni potrudila da te upozna i teras dalje. Nije ni previse tesko ako samo malo radis na stavu.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 33.0.1750.166
Citat
Al eto, dosta ljudi shvata odbijanje dosta licno

ne samo to, nego su likovi postali veoma ratoborni i neprijatni.. vise ne mozes otvoreno da kazes da nisi zainteresovana, to se smatra da si se istripovala da si riba, i da nesto umisljas.. neretko dobijes i finu uvredu a i psovku   Smile

dodjes sa drugaricama u kafanu da se izigrate i zezate, likovi pretpostavljaju da si dosla da se napijes i nadjes decka.. ili jebaca  Smile

moju drugaricu je proslog vikenda pocupao lik koji ju je smarao da mu da broj, zato sto mu je rekla da nije zainteresovana  Smile
ne bi bilo lose da danasnji muskarci nauce da prihvate da nisu pozeljni i neophodni svakome.. znam da mamica tvrdi drugacije.. ali pobogu   Smile
« Poslednja izmena: 01. Apr 2014, 02:51:16 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
kurve jedne grom ih spalio 

jebiga odbijanje pogadja znam to
ranije dok sam bio mladji kada bi me devojka odbila mislio sam da se ceo moj svet srusio i da sam ruzan ko dzejson vorhes bez maske i da ne nijedna nece da bude sa mnom ali tako to ide sve je to deo muvanja
ni lav kada pojuri gazelu ne stigne da je obori i pojede bas svaki put (poceo sam da zvucim ko boban  Smile)

ne bi bilo lose da danasnji muskarci nauce da prihvate da nisu pozeljni i neophodni svakome.. znam da mamica tvrdi drugacije.. ali pobogu   Smile
a ne ne meni moja majka govori da se ja nikada necu ozeniti i da nijedna nece moci da me istrpi  Smile
« Poslednja izmena: 01. Apr 2014, 11:33:51 od crazy 123 »
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.2
Browser
Safari 537.74.9
mob
I-mate 30 Pro
yeah...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 2114
Zastava daleko od srca
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
mob
Nokia Lumia 920
to sve majke govore svojoj deci...tudja su nekako bolja, lepsa, uspesnija ili je to moralni podsticaj :mrgreen
« Poslednja izmena: 01. Apr 2014, 17:50:03 od Severna kraljica »
IP sačuvana
social share
Izmedju nas,tiho lebdi pogazena rec, da bicemo jedno drugom vjerni,  u zivot, mi kleli smo se. . , i sve sto smo imali reci , vec receno je. . , na kisi mokri do koze, mi nijemo gledamo se. .
I ko ce prvi priznati, reci zbogom i otici,suznih ociju pjevati. .

Ljubav je bol. . .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 537.74.9
mob
I-mate 30 Pro
Ta latentna sizofrenija...ja ih necu jel sam bolja od njih...oni me nece jel sam bolja od njih...u svakom slucaju...za svaki slucaj....

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
Al eto, dosta ljudi shvata odbijanje dosta licno

ne samo to, nego su likovi postali veoma ratoborni i neprijatni.. vise ne mozes otvoreno da kazes da nisi zainteresovana, to se smatra da si se istripovala da si riba, i da nesto umisljas.. neretko dobijes i finu uvredu a i psovku   Smile

dodjes sa drugaricama u kafanu da se izigrate i zezate, likovi pretpostavljaju da si dosla da se napijes i nadjes decka.. ili jebaca  Smile

moju drugaricu je proslog vikenda pocupao lik koji ju je smarao da mu da broj, zato sto mu je rekla da nije zainteresovana  Smile
Има ликова који не могу да поднесу педалу ко мушко, али брате, мени се чини да много више жена само чека да им неко приђе не би ли га откачиле ко најгору нулу само да би у сопственим и оћима остатка матријархата испале много важне рибе.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 537.74.9
mob
I-mate 30 Pro
Svi samo u njih gledaju...samo njih zele...samo njima hoce da pridju...samo na njih misle...samo njih sanjaju...samo njih...samo njih...

I want you...i need you...oh baby...oh baby... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 2114
Zastava daleko od srca
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
mob
Nokia Lumia 920
само да би у сопственим и оћима остатка матријархата испале много важне рибе. 

Vau.....ala su somovi.....
IP sačuvana
social share
Izmedju nas,tiho lebdi pogazena rec, da bicemo jedno drugom vjerni,  u zivot, mi kleli smo se. . , i sve sto smo imali reci , vec receno je. . , na kisi mokri do koze, mi nijemo gledamo se. .
I ko ce prvi priznati, reci zbogom i otici,suznih ociju pjevati. .

Ljubav je bol. . .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:12:44
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: pri spre ava joj

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.