Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 21:51:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta su Dveri srpske  (Pročitano 85090 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
SonyEricsson k310i
Из штампе је изашао нови број часописа „Двери српске“ (број 38, 2/2008, Београд, Огњена Марија 2008), који доноси преглед активности Српског сабора Двери у последњих нешто више од пола године. Како су Двери постале најактивнија српска невладина организација?

Путовања у Европу, Америку и Русију, признање за најплеменитији подвиг године, 100-та трибина на Универзитету у Београду, велики број кампања и ратови саопштењима у времену новог косовског боја, прве и једине демонстрације против тзв. независног Косова пре проглашења независности, прва јавна расправа о Европској Унији у Србији, само су неке од тема које су заступљене у новом броју „Двери српских“.

Уверите се зашто су „Двери српске“ постале лидер аутентичног српског невладиног сектора!
У наставку следи уводна реч новог броја нашег часописа написана од стране Редакцијског савета.

Кликом на адресу испод можете погледати и десетоминутни документарни филм о Дверима.

www.youtube.com

ЗА СРПСКИ НВО СЕКТОР

Podmladjivanje Srbije-br38

Српски сабор Двери, као удружење грађана које на нашој друштвеној сцени постоји већ непуних десет година, одавно је препознатљив по издавачкој делатности, великом броју трибина и промоција, интернет презентацији и Саборима српске омладине. Додатну разноврсност и пробојност нашим активностима у последњих годину дана дало је покретање телевизијске продукције која се емитује на 15 локалних и регионалних телевизија у Србији, као и дигиталног издаваштва путем кога у аудио и видео форми преносимо најинтересантније догађаје у нашој организацији. Посебну друштвену ширину дали су нам пројекти Покрета за Живот, као промоције светиње људског живота и борбе против беле куге, и Српске мреже, као обједињавајуће коалиције српских православних удружења из Отаџбине и Расејања.

Ширу познатост наше удружење, међутим, доживело је у последњих нешто више од шест месеци, када је у тако кратком временском периоду урађено више значајних кампања, што је уродило у историји нашег удружења до сада највећим резултатима. За, дакле, нешто више од пола године Српски сабор Двери урадио је следеће:

– наше удружење представљено је српској дијаспори у Америци, где смо били гости у 12 српских црквених општина у Сједињеним америчким државама;

– организовали смо кампању „За живот без Великог брата“ у 10 градова Србије;

– организовали смо кампању „Српска мрежа за Косово и Метохију, Републику Српску и Црну Гору“ у осам српских градова на Балкану;

– организовали смо једини протест против проглашења тзв. независности Косова пре дана проглашења (16. фебруара испред Словеначке амбасаде у Београду) на коме је присуствовало преко 10 000 људи;

– прославили смо 100-ту трибину Двери на Универзитету у Београду у препуном амфитеатру сада већ култног Машинског факултета и организовали нове трибине на Машинцу четири недеље за редом;

– покренули смо прву јавну расправу у Србији на тему Европске Уније, припремили посебан темат број нашег часописа на ову тему и уприличили округле столове у 30 градова у Србији;

– организовали смо кампању под називом „ЕУтаназија“ и слоганом „Косово изнад ЕУ“, у оквиру које је промотивни материјал дељен у 40 градова Србије;

– били смо једини неруски учесници на Светском руском народном сабору у Москви и остварили бројне облике сарадње са водећим руским патриотским удружењима, како у Србији тако и у Русији;

– били смо суорганизатори недавног саветовања за српску дијаспору у Европи, које је одржано у Минхену, као и учесници трибине „Против срамног ћутања о Косову и Метохији“ у Бечу;

– добили смо годишњу награду „Вечерњих новости“ за „Најплеменитији подвиг године“ за сталну хуманитарну акцију за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији;

– Летње духовне вечери у Чачку 2007. године проглашене су за најбољи програм Летњих дана културе у овом граду;

– организовали смо прву и до сада једину трибину на тему укидања демократије у Београду после најновијих локалних избора у Србији;

– написали смо преко 30 саопштења за јавност и програмских текстова у којима смо најавили смену генерација и долазак Младе Србије.

Уз све ове велике акције и кампање настављена је телевизијска продукција „Двери српске“, која је стигла до 58 емисије, а дигитално издаваштво до 10 видео и аудио издања. Изашла су три по свим оценама изузетна и у српском издаваштву јединствена тематска броја нашег часописа: о друштвеним феноменима Великог брата и технолошког тоталитаризма, руском нобеловцу и хришћанском мислиоцу Александру Солжењицину и Његовој Светости Патријарху Павлу, као и прва књига новопокренуте едиције „Млада Србија“ – „Српски завет“ Бошка Обрадовића, збирка текстова једног од покретача и уредника нашег часописа. У више од 20 наших огранака у Србији направљен је велики број трибина, промоција, пројекција филмова, као и хуманитарних акција.

Сви ови подаци потврђују тезу да Српски сабор Двери у овом тренутку представља једно од најактивнијих удружења грађана у Србији и предводника српског НВО сектора. Овај темат број часописа „Двери српске“ посвећен је сећању на све активности нашег удружења у протеклих пола године и потврђивању наше старе идеје да је неопходно потребно формирање српског невладиног сектора. На тај начин ова област друштвеног деловања не би била простор за притисак на српску државу да се одриче свог националног карактера, већ управо обрнуто: простор за промоцију српских националних интереса и одбрану националног идентитета у властитој држави Србији.

Редакцијски савет
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
SonyEricsson k310i
Свечано прослављено 10 година Двери

Пред више од 1000 присутних на препуном Машинцу и великим бројем угледних званица из света политике, културе, медија и братских организација, први се са поздравном беседом и благословом обратио Његово Преосвештенство епископ хвостански г. Атанасије Ракита, који је говорио о

Vladika Atnsije Rakita i o. Miodrag Popovic Дверима као јединственом сабиратељу и координатору бројних националних иницијатива. Владика је пренео благослов Његове Светости Патријарха г. Павла, који је Двери наградио високим одличјем Српске православне цркве – архијерејском граматом поводом 10 година рада. Образложење овог за нас великог признања прочитао је протонамесник Миодраг Поповић, главни и одговорни уредник листа Српске патријаршије „Православље“, а архијерејску грамату у име Српског сабора Двери из руку Владике Атанасија примио је Данило Тврдишић, уредник наше интернет презентације. У својој краткој речи захвалности у име целог удружења Данило Тврдишић је архијерејску грамату посветио свим оним младим људима који су за ових 10 година уградили себе у резултате и успехе Српског сабора Двери.

Ivan Bosiljcic

Присутнима се обратио и Никита Боровиков, федерални комесар руског патриотског удружења „Наши“, који је специјално због наше прославе стигао из Москве. У свом кратком обраћању указао је на међусобну сарадњу између Двери и Наших, као модеран образац продубљивања веза између српске и руске културе, народа и држава.

Пригодно слово одржао је и Славко Пановић, председник Српске народне одбране, најстарије српске патриотске организације у дијаспори, који је Дверима доделио посебну захвалницу за досадашњи рад и сарадњу између наше две организације.

Гости и песме из свих крајева Српства

Свеукупни програм је веома надахнуто водио популарни драмски уметник Иван Босиљчић. На почетку је емитован документарни филм о Дверима, урађен за потребе представања нашег рада на Сверуском народном сабору у Москви прошле године.

Bosko Obradovic

Светосавску беседу поводом 10 година Двери одржао је Бошко Обрадовић, један од оснивача часописа „Двери српске“ и секретар Управног одбора Двери. Говорећи о актуелној светској економској кризи као шанси за самопреиспитивање цивилизације на самрти, Бошко Обрадовић је указао на неколико могућих полазних основа за српски препород, међу којима је посебно истакао ново родољубиво одушевљење, модерне облике националног организовања на нивоу глобалног Српства, борбу против беле куге у српском народу, и инвестирање у младе као будуће националне лидере и светосавски менаџмент за 21. век.

Овим поводом Двери су доделиле и своје традиционалне „Повеље слободе“. Добитници за 2008. годину су: Александар Исаијевич Солжењицин, недавно преминули руски нобеловац и најзначајније интелектуално име друге половине 20. века, и Предраг Драгић Кијук, философ, књижевник, секретар Српске књижевне задруге и један од водећих живих српских интелектуалаца, хуманиста и ерудита. Награду у име породице Солжењицин примио је г. Олег Булгаков, аташе за културу Амбасаде Руске федерације у Србији, а г. Кијук награду је примио лично, уз пригодну беседу о моралној хипокризији савременог човечанства, која је изазвала велико интересовање у публици. „Повеље слободе“ награђенима је уручила Душица Бојовић, секретар Светосавске школе и један од координатора Српске мреже у име Двери.
Predrag Dragic Kijuk

g. Oleg Bilgakov

У богатом културно-уметничком програму још су учествовали: драмски уметник Момир Брадић, са две изузетне беседе Светог Николаја Српског, вокална група „Пилипенда“ која пева српске крајишке духовне и националне песме, вокални солиста Светлана Стевић, која је отпевала песму посвећену Косову и Метохији, и вокално-инструментална група „Жива вода“, која је наступила са ауторском музиком на молитвене стихове Владике Николаја.

Велику пажњу и посебне емоције у публици изазвали су на крају програма девојачки хор „Рашанке“ и дечји хор „Рашанкице“ који делују при Културно-уметничком друштву „Рас“ у Новом Пазару, под руководством Биљане Павловић, који су извели две етно нумере и ауторску песму под називом „Србија“, њиховог школског друга Луке Божовића, ученика четвртог разреда основне школе.

Још једно несвакидашње духовно и национално вече на Машинцу потврдило је не само феномен ове чудесне оазе слободе говора у Београду, већ и читавог деловања аутентичног српског невладиног сектора као нове снаге која ступа на друштвену сцену Србије.

У Београду, 6. фебруара 2008.

Информативна служба Српског сабора Двери

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
ko finansira dveri?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
SonyEricsson k310i
ko finansira dveri?
Ја и мени слични
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Ја и мени слични

a pa vi se niste još izveštili u odgovorima kao neki drugi iz NVO sektora  Smile ajde probaj opet
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Ја и мени слични

a pa vi se niste još izveštili u odgovorima kao neki drugi iz NVO sektora  Smile ajde probaj opet
Ја сам ти дао одговор,а то што се теби онне свиђа то је твоја ствар.Двери јако успешно већ 10 година изају часопис који је исто тако јако кавлитетан.И на основу тога зарађују новац...Није ни тајна да су за одређене пројекте добили и новац од државе.Али не видим шта је ту лоше кад се раде ствари од националног значаја
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Ја и мени слични
Ја сам ти дао одговор,а то што се теби онне свиђа то је твоја ствар.Двери јако успешно већ 10 година изају часопис који је исто тако јако кавлитетан.И на основу тога зарађују новац...Није ни тајна да су за одређене пројекте добили и новац од државе.Али не видим шта је ту лоше кад се раде ствари од националног значаја

Dobro, nemam ništa protiv da i od države dobijete koji dinar, mada ne verujem da ste nešto posebno dobili od ove trenutne vlade, doduše i kvirija je sada dobila... valda to sme da se pita. A ajde priznaj da je i crkva dala koji dinar Smile mislim, koliko se može

Biću slobodan da postavim jedno pitanje, kakav bi po vama trebao da bude odnos crkve i države? da li sam u pravu ako taj odnos označim pojmom sinergija?

I u čemu se razlikujete u stavovima od obraza?

Hvala i izvinjavam se ako previše zapitkujem, ali me stvarno ovo sve zanima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Biću slobodan da postavim jedno pitanje, kakav bi po vama trebao da bude odnos crkve i države?
Svetosavski
Citat
I u čemu se razlikujete u stavovima od obraza?
U monogo cemu...Obaraz je politicka organizacija i ne bi da pricam o drugima...Mislim da ovde ima nekog ko je iz Obraza pa moze ti na to odgovoriti,Ja ti samo mogu reci da ima dosta toga u cemu se Dveri i Obraz razlikuju

Citat
Hvala i izvinjavam se ako previše zapitkujem, ali me stvarno ovo sve zanima
Samo ti pitaj  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Svetosavski

Pa dobro šta to znači? Mislim ne pravim se ja lud, nego me zanima šta vi pod time podrazumevate

Evo reci mi bar jednu stvar u kojoj se razlikujete Vi i obraz? I kada si već slobodan da mi odgovoriš na pitanje, evo još jedno: u jednoj reči kako bi mi okarakterisao Dositeja Obradovića, a kako Vuka Karadzića?

Hvala!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Jos jedno tuti-fruti udruzenje sa fiks idejama ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 21:51:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.