Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta studirati,kuda sa svojom buducnoscu??  (Pročitano 25957 puta)
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 
Citat
Aj svi da vozimo kamion, mada i tad moze da se desi da zgazimo koju zivotinju na putu, a i zagadjujemo okolinu. . . Mislim da bi svi trebali da se bave slikanjem . . .

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

motika_transparent.jpg
(141.53 KB, 350x476)
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sakupljač neobičnih stvari

Zodijak
Pol Žena
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
Citat: italic92 link=topic=524285. msg9009439#msg9009439 date=1289207573
Zavrsavam cetvrti razred i planiram da studiram,samo vise ni sam ne znam sta.  Majka i cale su najvise za medicinu ili ekonomiju,od drustva vecina ide na pravo a ja sam imam skroz druga razmisljanja samo vise ne znam sta valja,sta je isplativo,sta je samo gubljenje vremena itd.  .  .  Do sad su mi najbolje isli strani jezici,psihologija,sociologija,i geografija.

Isti problem i sa mnom  :help:  Kada sam upisivala srednju, starci su mi rekli: ili ekonomsku ili medicinsku, ali ja upisala opcu gimnaziju. . . nije mi zao i nikad necu pozaliti  :D .  Isto tako sada ocekuju da cu studirati ekonomiju ili medicinu, a mene ne privlaci nijedno  Smile mislim, mogla bih ja studirati i medicinu, ali zasto da se opterecujem kada ima mnostvo drugih djelatnosti koje mi se svidjaju, koje su mi zanimljivije i prema tome bit ce mi i lakse, a isto tako mogu si dobro zaraditi.  Sto se ekonomije tice - ne podnosim organski.
Na pocetku skolske godine sam napravila listu studija koja se polako skracivala.  Buduci da nisam nadaren matematicar, hemicar, fizicar morala sam odustati od pomisli na arhitekturu i geneticki inzenjering.  Necu da se mucim.  Ostalo mi je: psihologija, ekologija i zastita zivotne sredine, diplomatija i medjunarodni odnosi, zurnalistika, engleski jezik i knjizevnost, turizam.  Razgovor sa razrednom mi je mnogo pomogao, tako da se sad jedino dvoumim izmedju psihologije i engleskog jezika.  Na zapadu je posao psihologa uvijek atraktivan, dok je kod nas tek u usponu, a ja planiram studirati u Kanadi ili Engleskoj.  Razredna mi rece da je ipak bolje da upisem engleski jezik, jer s njim mogu da dobijem zaposlenje u svakoj od prethodno navedenih struka za koje sam se takodje interesovala: diplomatiji, zurnalistici, turizmu, a usto i raditi kao profesor ili prevoditelj, i sl.
Sad mi je teze odluciti se izmedju ovo dvoje, nego kada sam imala cijeli popis  Smile
Vecina ljudi koji me poznaju misle da cu upisati likovnu akademiju s obzirom da sam nadarena za slikarstvo i vajarstvo i nekoliko mojih djela ostaje da narednih 50 godina krasi gimnazijski hodnik, ali kad bih tu ideju izlozila svojima onda ne bih na fax nikako  :mrgreen: Uostalom, mogu ja i pored npr. psihologije biti i slikar i pjesnik  Smile
IP sačuvana
social share
"...Dajem vam reč da ću svoju decu naučiti da mrze rat i da budu dobri ljudi.
Drugo, sem votke, sem suza, stvarno ne umem."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Prvo, druze, da ti kazem da nijedna edukacija nije gubljenje vremena. Imas potpuno pogresno misljenje! Citav zivot je ucenje i usavrsavanje. Sto vise znas , vise vredis Smile
Drugo, da se izvinim prvo onima koje cu uslovno receno povrediti, ali mani se politike i sociologije. Ti si nekako previse nonsalantan prema buducnosti da bi studirao politikologiju. Za to treba da imas karakter, da si rodjeni govornik, i da je to nesto sto zelis iz sveg srca Smile
Ako si vredan ucenik, izaberi ekonomiju ili medicinu. Ginekolozi nikada nisu bez posla, ako ces prakticni savet. Akuseri takodje Smile

Necu nista da dodam ni da oduzmem .. samo cu da kazem jos nesto ... a to je .. ko god da je do sada pratio svoje srce i svoju dusu u tome sta zeli, nikada nije pogresio.
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Emma sve delatnosti iz oblasti nadgradnje društva direktno zavise od opšteg bogatstva tog društva. U tom smislu roditelji su ti savetovali struke gde ovog časa izgleda da ima dovoljno posla i novca. Ipak ti si gospodar svog života i svoje sudbine, ali i jedina koja će snositi sve posledice svojih odluka. Zato uzmi u obzir i realnost i finansijske mogućnosti i svoju motivaciju. Idi za svojim afinitetima ali ne ispusti iz vida da gladan psiholog bez posla nije rešenje za srećan život kao što nije rešenje ni nesrećan lekar sa dosta novca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia N97
Hoću i ja nešto da kažem za TV Dnevnik.  Smile

Prvo i osnovno su kontakti. Nije to samo u Srbiji, već od Aljaske do Australije. Gledaj u kojoj branši poznaješ najviše ljudi. Normalno, ako su to diplomirani filozofi, to nikako ne bi trebalo da bude tvoj izbor. Moraš gledati i da budeš društveno koristan građanin jer sa ostalim članovima tog društva ćeš da razmenjuješ robu i usluge. Ovaj faktor moraš posmatrati kroz prizmu vremena. Nekad su npr. elektrotehničari radio i video tehnike bili jako cenjeni, a danas ne postoje. Kad ti se pokvari TV, odeš i kupiš novi. Jedino ako ćeš baš da budeš baja u toj struci pa planiraš da se zaposliš u Samsung-u. Sledeća je stvar je kinta. Hranu, krov nad glavom, odeću i makar 5 metara drva moraš kupiti, i ako ti posao ne obezbeđuje makar toliko, zajebi. Na kraju ne bi bilo loše da se baviš poslom koji je interesantan. Kad se budeš zaposlio biće ti važno i sa kakvim profilom ljudi radiš, ali to je još daleka priča za tebe.

Kada upišeš faks, čućeš priče kako je zajebano studirati i raditi, a ja ti kažem da je to jedini način. Veruj mi, ne želiš da se jednog dana nađeš u situaciji da imaš diplomu u džepu a da ne znaš ništa pod kapom nebeskom da uradiš. To je užasna situacija. Naravno, trebalo bi da radiš nešto što ima ikakve dodirne tačke sa tvojim budućim poslom, da upoznaješ ljude iz te grane i verovatno ćeš dobiti stalno radno mesto i pre diplome. Ovo ti govorim iz više primera koje sam lično video. Uostalom tako se studirq u SAD, svakog leta se ide na internship, a ovde je to malo teže ali cimaj se, budi dosadan, i nemoj da te bude blam.

Kada konačno dobiješ posao, posveti svoje slobodno vreme bavljenju onim što zaista voliš da radiš, pa ako u tom uspeš da zaradiš zadovoljavajuću kintu, daj otkaz i ne okreći se sine. Smile U međuvremenu, odradi svoj posao pošteno ma koliko ti bilo mrsko.

I na kraju, zapamti, skoro svi poslovi su u neku ruku rutinski i dosadni. Ja lično obožavam da kuvam, i jako sam dobar u tome, ali ne bih mogao da budem kuvar, jer tu je situacija malo drugačija. Paralelno kuvaš 5 jela, i čitava stvar je u brzini i rutini, da bez razmišljanja automatski izbaciš što više porcija. Medicina je posao koji smrdi, pod broj jedan, advokati čitaju dokumentaciju 95% svog radnog vremena. Trčiš od jedne pisarnice do druge.
Pusti američke serije i  njihovo predstvaljanje tih zanimanja. U realnosti, to je horor.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
ali ne ispusti iz vida da gladan psiholog bez posla nije rešenje za srećan život kao što nije rešenje ni nesrećan lekar sa dosta novca.
Ovo me podseti na: "Bolje ziveti 100 godina u bogatstvu i zdravlju, nego 7 dana u bedi i bolesti."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Apple 15
Sta god studirao, razocaraces se...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Radije bih sama utovarila 11 kubika drva u podrum dok oko mene drugi leže i odmaraju, nego nekog posavetovala šta da upiše.  Smile
« Poslednja izmena: 16. Apr 2011, 21:36:58 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Nokia krntija
Ja bi ga radije posavetovao nego li utovarao 3 metra drva, kamoli 11.  Smile

Upiši ono što voliš i što ti ide.

Na kraju dana, ako si sposoban, naći ćeš posao nebitno diplomu kog fakulteta imao. A opet, ako si nesposoban, možeš da završiš neki od ovih popularnih fakulteta koje ljudi upisuju misleći da će lakše naći posao, tipa ekonomije i prava, i da imaš prosek 10... ako si nesposoban, džabe ti ta diploma.

Osim ako imaš vezu naravno.  Smile A i tad ti ne treba diploma struke... znam dečka koji je završio geografiju, eno ga radi u Kolubari.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E
Citat
Sta studirati??

Gradjevinu nikako Smile ni u ludilu...
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.