Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 08:49:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто?  (Pročitano 353 puta)
31. Avg 2007, 09:15:25
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Поставићу списак најчешћих питања која већина људи себи поставља или их други постављају у наше име, а потом ћу дати ображлложења .
Верујем да ће  многи од бас пронаћи одговоре на питања која их интересују.

1. Зашто стално посматрам свој одраз у огледалу?
2. Зашто волим поранити на састанак?
3. Зашто маштам о томе да спашавам људе и долазим им упомоћ?
4. Зашто мислим о поседовању посебних моћи, нпр телепатије?
5. Зашто увек морам имати укључен радио или ТВ кад сам сам/а?
6. Зашто ме неки људи разљуте тако лако?
7. Зашто сам толико растресен/а?
8. Зашто се тако лако обесхрабрим?
9. Зашто ми је потребно много времена и за најједноставније одлуке?
10. ЗАшто тако неодлучно планирам своју будућност?
11. Зашто одгађам ствари за које ми треба пар минута?
12. Зашто ми је тако тешко дисциплиовати се?
13. Зашто имам осећај да бих био/ла сретнији/ја да је више реда у мом животу?
14. Зашто волим да касним?
15. Зашто се осећам усамљено чак и кад сам међу људима?
16. Зашто ретко напуним резервоар до краја (нема везе са недостатком новца)?
17. Зашто замећем кључеве, папире и све остале ствари?
18. Зашто сам тако неспретан/неспретна?
19. Зашто размишљам о самоубиству иако не мислим да га  починим?
20. Зашто закомпликујем и најједноставније ствари?
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Napokon jedna interesantna tema... Nadam se da me ta obrazlozenja nece demantovati. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
1.Зашто стално посматрам свој одраз у огледалу?

То је ваш једини извор психолошког умирења. Сматрате да "изнутра" вредите мало, па зато тражите утеху споља. Гледате се у зрцалу да бисте се могли, дословно, уверити да постојите. Морате видети свој осмех да бисте се уверили да сте добро расположени.

- направите попис ствари који вам се код вас највише свиђају. Држите тај попис код огледала и обнављајте га
- научите примати похвале
- научите веровати својим осећајима. Своје Ја можете ослободити прихватањем и суочавањем са оним што се догађа, не презирући се нити се осуђујући.

2. Зашто волим поранити на састанак?

Не желите нешто пропустити, а затим зависити од туђих информација и помоћи - ако је реч о састанцима. Ако је реч о особама, сматрате да не вредите довољно и да бисте другима могли приуштити неугодности. Требају вам похвале других и не желите их разљутити. Смета вам журба и адреналин.

- вреднујте своје вриме једнако као и туђе. Процените колико вреди ваше време према користи које доноси, црно на бело.
- тражите и прихватие туђу помоћ - навикните се на то. Избегавајте осећај да морате вратити услугу или учинити више.
- истражите прошлост - да ли се догодило нешто трагично зато што сте закаснили? и прихватите то као прошлост
- намерно закасните неколико минута -вежбајте
- ако стигнете раније, проведите време продуктивно

3. Зашто маштам о томе да спашавам људе и долазим им упомоћ?

Ово је комбинација више фактора
а) не сматрате се особито занимљивом особом; у потрази сте за признањем
б)- хтели бисте да се људи ослањају на вас; Имате потребу за доминацијом, да би други зависили од вас. Осећате се кривима и мислите да нисте заслужили срећу каква је. Желите учинити нешто важно и велико.

- утврдите ко су ваши лични хероји, па њихове позитивне особине пренесите на себе. Пре ће се развити оне које већ поседујете. Искористите прилику.

- усмерите пажњу на хероизме у свакодневом животу - кад се будете усмерили на своје доприносе животу, имат ћете мању потребу за маштањем

- истински хероизам се не састоји од доминације другима. Живите у складу са стандардима који сте сами поставили и очекујте да се и други понашају складно са својим стандардима, уместо да их ослобађате њихове одговорности. Тако ћете се ослободити доминирања.

4. Зашто маштам о поседовању посебних моћи, нпр телепатије?

Можда се осећате немоћним у односу са другима, па маштате о способностима и пажњи других. Не осећате се вреднима и мислите да збивања утичу на вас, уместо ви на њих. У екстремним случајевима сматрате да вас група гуши, па се изолујете у машту.

-преиспитајте циљеве -ако су застарели, нађите нове. Делујте у складу са оним што имате, а не што немате. Баците на папир.

- утврдите ситуације кад сте се у прошлости осећали немоћно и запишите како бисте сада с њима изашли на крај. Спознајте своју мудрост и ставове. Тако стварате контролу над ситуацијом. У прошлости сте увек решили ситуацију како сте тада најбоље могли и знали. И тачка!

Да бисте заборавили на себе, своје страхове и невоље. Желите искључити унутрашњу буку. Не желите се суочити са собом и са оним у шта се претворио ваш живот. Одвлачење пажње је једина прилика за предах. Кад мисли вама овладају, у екстремним случајевима, јавља се нервни слом, "скретање ума".

- вежбајте комуникацију с другима - будите добар слушалац. Што сте повезанији с другима, имате мањи осећај празнине и мањи осећај изолације.
- престаните одгађати и одрадите задатке до краја-устрајте у труду. То помаже физички и емоционално. Нађите хоби.
-решавајте се мисли. Попишите своје бриге и муке, обнављајући попис. Само зато што је нешто важно не значи да о томе морате мислити непрестано. Стећи ћете навику "дистанцирања" од ствари, а то ће вам помоћи да прочистите мисли.
IP sačuvana
social share

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 

Да бисте заборавили на себе, своје страхове и невоље. Желите искључити унутрашњу буку. Не желите се суочити са собом и са оним у шта се претворио ваш живот. Одвлачење пажње је једина прилика за предах. Кад мисли вама овладају, у екстремним случајевима, јавља се нервни слом, "скретање ума".

- вежбајте комуникацију с другима - будите добар слушалац. Што сте повезанији с другима, имате мањи осећај празнине и мањи осећај изолације.
- престаните одгађати и одрадите задатке до краја-устрајте у труду. То помаже физички и емоционално. Нађите хоби.
-решавајте се мисли. Попишите своје бриге и муке, обнављајући попис. Само зато што је нешто важно не значи да о томе морате мислити непрестано. Стећи ћете навику "дистанцирања" од ствари, а то ће вам помоћи да прочистите мисли.

6. Зашто ме неки људи разљуте тако лако?

Особине које вам сметају код других имате и ви, и сматрате их непожељнима. Смета вам то што видите себе у другој особи. Нисте у стању прихватити неке аспекте самог себе. Тако се поштеђујете признања да и ви имате те особине. 

-искористите то као прилику за учење. Неко ко вас љути влада вама. Уместо да не волите ту особу, урадите самоанализу.
-прихватите себе и друге са свим манама и врлинама. У току тог процеса научите  праштати себи
-пронађите нешто добро код особе која вас силно љути - нешто што у њој мора бити вредно дивљења. Размотрите што бисте могли да учините како бисте развили те квалитете у себи

7. Зашто сам толико растресен/а?

Ако сте проптерећени нечим конкретним или је ваш ум испуњен мислима које долазе насумце, и бригама, онда је ваш мозак дословце растресен. Осим тога, сугестија да се нечега нећете моћи сетити свемоћна је код усмеравања ствари. Уместо да се фокусирате на задатак, пажњу вам одвлаче мисли које наилазе. Склони сте доживљавати пролазне ситуације као да су важније од живота. Не гледате ситуацију са удаљености.

- обавите  један задатак до краја, и видите како је то ефикасно
- радите нешто чему се страствено можете посветити и тиме се тотално заокупите-заокупљањем спољним стварима, добијате мир у глави
-истражите различите менталне дисциплине. Из такве перспективе много ћете боље усмерити енергију тамо где желите.
- очекујте позитивно и не одгађајте задатке.

8. Зашто се тако лако обесхрабрим?

Нисте спремни да ризикујете повреду свога ега ни у чему што вам не гарантује успех. Ваша брига није што ћете добити него оно што ћете изгубити ако не успете. Брзо тражите успех. Скачете са идеје на идеју јер мислите да је она друга боља и тако трошите енергију на сумњу и страхове. Опасности су вам запреке. Све док ни у шта не улажете труд, не морате се ни забрињавати.

- чините доброчинства анонимно. Тако ћете се осећати добро, а ваш его неће бити повређен. Кад дајете безусловно, неочекивано сте на добитку
-будите фокусирани на резултат, славећи успут неке мале победе. То је посебно корисно ако скачете с посла на посао. Размишљање о свакој прекретници даје вам осећај свежине и довршености.
-препреке нека вас учвршћавају, а не ослабљављају. Будите сретни због изазова. "Наше сумње су издајице и терају нас да останемо без свега оног доброг што смо могли стећи да није било страха од покушаја" - Шекспир

9. Зашто ми је потребно много времена и за најједноставније одлуке?

Ово је резултат једног или више фактора.
а) уморни сте од тога да стално доносите "погрешне" одлуке, па ако их не донесете, нећете ни забрљати;
б) уверени сте да ћете сваког новог дана имати више информација и мудрости, па ћете лакше донети одлуку. Али већина нашег знања долази са искуством, а искуство са грешкама
ц) доношење одлуке отклања могућност предомишљања, а онда нема излаза
д) кад морате донети више одлука одједном, нешто вас закочи па одустанете од свих. Уз помисао, једно је кад се лоше ствари догађају, а друго је кад ја могу допринети лошим одлукама.

-бацајте новчић за мање одлуке-сваки пут! Тако ћете бити спремни за велике
- намерно доносите "погрешне" одлуке и живите са последицама. Ако не иде-предомислите се. Једноставно! 
- препустите лоше одлуке искуству - одуговлачењем не добијате ништа.

10. Зашто тако неодлучно планирам своју будућност?

Требате прво одлучити где сте, а анализирање живота може бити застрашујућае Нисте у стању преузети кривицу па се одричете контроле над будућношћу да бисте оправдали прошлост. Типа, ако немате свој циљ, не морате се ни забрињавати што га нећете постићи.
- преузмите одговорност за свој живот и контролу над њим. Нема бољег времена од садашњости за преусмеравање будућности. Прошлост је прошлост.
- задајте себи рок. Ви размењујете сваки дан живота за то какав ћете живот имати. Нека размена буде успешна!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
11. Зашто одгађам ствари за које ми треба пар минута

Већина разлога је страх. Али, овде је реч да вам мале ствари скрећу пажњу од великих са којима се треба борити. Мале вас ствари спречавају да мислите о великим, а велике остају недовршене јер су ваше мисли окупиране малим стварима. Нагомилавање малих ствари пружа вам илузију да имате контролу.

-направите листу свих ствари које морате обавити и обавите бар две на дан. Тако ће приоритети постати јаснији и поштоваћете обавезу.
-поново утврдите циљеве у животу. Осећате да садашњи циљеви нису вредни труда. Млобројне акције воде до циља.

12. Зашто ми је тако тешко да се дисциплинујем?

С дисциплином се не рађамо него је негујемо . Она је питање тренинга ума. Тренутно тренирате ум да буде немаран.

-дисциплину претворите у игру. Не можете сами од себе очекивати да ћете одједном постати дисциплиновани. То је мишић ума. Смислите систем награда и казни. Замолите пријатеље за помоћ. Наградама и казнама избегните рутину.
-не користите се неуспехом као изговором за неспровођење дисциплине, и одмах се вратите на "прави пут". Не можете одмах бити савршени. Избегните осећај преоптерећености. Одлучите што обавезно морате учинити данас па усмерите енергију на то. Ако успете учинити још нешто, тим боље. Ако не - немојте пребацивати себи. Нека ваш приоритет буде окосница вашем дневном деловању. Када себи разјасните циљ, уз минимун ствари које вам одвлаче пажњу, дисциплина је нешто једноставно.

13. Зашто имам осјећај да бих био/ла сретнији/ја да је више реда у мом животу?

Можете урадити било што ако вам се каже што и како обавити. Више чезнете за похвалом него за осећајем особног испуњења због завршетка обављеног посла. Кад тражите смернице, имате осећај сигурности и ослобађате се одговорности. Не бринете се због последица.

-обликуј свој дан према некоме кога цените. Замислите да сте витез, детектив, било ко. Тако израња ваша права намера.
- разјасните себи циљ. Имате осећај да сте током пута изгубили смисао. Задајте себи циљ који ће вам осигурати што желите. Сад!!!!!

14. Зашто волим закашњавати?

Осигуравате си осећај моћи. Превремени долазак повезујете са потцењивањем. Такође, мало поштујете себе, па вас није брига што ће вас други сматрати необазривима. Желите другима нагласити да је ваше време важније од њиховог. Волите адреналин.

- преузмите одговорност за ситне послове. Уживајте у успостављању делотворне контроле
- суочите се са љутњом према другима. Нисте је можда свесни, али имате право љутити се. Морате научити да изразите љутњу. Идите на тренинг, издувајте се. Корисно је. 
- поштујте властито и туђе време. Покушајте разумети колико сте важни својим колегама и колико на њих утиче ваше понашање. Бићете пуно више мотивирани. Ако не, слободно затражите помоћ од колега.

15. Зашто се осећам усамљено чак и кад сам међу људима?

Осећај мање вредности неретко се исказује и као осећај недовољне телесне присутности. У вама је празниина која даје осећај неиспуњености. Иако чезнате за пажњом и похвалом, мислите да их не заслужујете.

- промените говор тела. Исправите се, будите жустри. Пробајте сами, касније пред публиком. Сви ће хтети бити близу вас.
- изградите своје самопоштовање. Пишите дневник и записујте сваки момент где сте били поносни на себе.
- унапредите конверзацију. Тражите помоћ у томе.
- одлучите какви јесте, а какви бисте хтели да будете. Затим се понашајте у складу с том "савршеном за вас" особом.

16. Зашто ретко напуним резервоар до краја? (и кад имам новца)

Можда се ирационално бојите будућности. Ако иначе немате новчаних проблема, онда се панично бојите онога "шта ако...." Осећате се тескобно, јер живот живите као нешто непредвидљиво, и имате осећај да сте "победили" ако дођете на одредиште са готово празним резервоаром. И мислите, ако вам нетко украде ауто, да неће стићи далеко.
- нека вам ознака за празан спремник буде до пола резервоара. Уштедет ћете време и бригу. Пробајте, исплати се. Увек.
- јачајте свој осећај сигурности. Узмите контролу у своје руке. Испитајте све статистичке податке и видет ћете да је врло велика могућност да ћете и сутра имати свој аутомобил. Ако вас ни друге могућности осигурања (аларм, мултилок) не умире, онда можда мислите да не заслужујете свој аутомобил. У том случају, радите на самопоштовању.

17. Зашто замећем кључеве, папире и све остале ствари?

Тако себи стварате мале препреке и изазове, па се осећате сретно када их нађете. У појединим случајевима стварате ситуације у којима се желите омести и казнити.

-хитно освестите своје поступање. Замишљајте ствари које замећете да су живи, да плешу, имајте их на уму.
- нађите посебна места за ствари и увек их тамо стављајте.
- преузмите  важније изазове. Настојте помоћи другима.
- суочите се са пасивно-агресивним склоностима и кривицом. Својом заборавношћу понекад изазивате бес у другим људима, па се осећате кривима. Вежбајте комуникацију.

18. Зашто сам тако неспретан/тна?

Можда се сматрате таквима. Нисте сигурни где започиње ваш свет. Имате о себи слабо развијену слику. Неспретност може бити потакнута недостатком сврхе у вашем животу, или може потискивати велику љутњу.

- поставите себи малу препреку у дневној соби - заобиђите је
- замените негативна очекивања позитивнима - сетите се кад сте били спретни и окретни. Не допустите да вас негативни осећаји држе у својој моћи.
- бавите се физичком активношћу. Не постављајте рекорде, забавите се.
- нацртајте мапу животних циљева - црно на бело.

19. Зашто размишљам о самоубиству иако не мислим да га починим?

Донекле је утешно знати да би сви ваши проблеми нестали иако трајним решењем привремене ситуације. Друго је објашњење освета, знајући да ћете иза себе оставити људе у тузи. Мислите да вас не цене колико би требали и да ће схватити како је то живети без вас. Ако сте клинички депресивни, потражите помоћ одмах.

- усресредите  се на живот, а не на смрт. Осећате да живите у лажи, да сте маскирани у неког другог. Убијте уљеза, а не себе.
- маштарије о смрти употребите креативно. Можда је време да напустите аспекте себе који вам више не требају. Нека их замене храброст, снага, радост.
- схватите  колико су глупа и себична та маштања. Људи којима се желите осветити неће вас се ни сећати, а вољени ће патити целог живота.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 08:49:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.