Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 11:22:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta mislite o Van Gogh-u ?!  (Pročitano 39746 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Variety is the spice of life

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 17382
Zastava Srbija
mob
SonyEricsson W610
Dobar je to slikar bio.....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
slazem se  Smile
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 10
Pozdrav osobi koja je otvorila ovu temu....
Meni je Van Gogh takodje omiljena grupa i veliki sam fan....Sto se tice poslednjeg albuma za koji vidim da je poprilicno napljuvan moje misljenje je da je album u potpunom stilu grupe...Pa Van Gogh je grupa koja nikad nije napravila dve pesme za koje covek moze da kaze da lice jedna na drugu...Ta originalnost je i zastitni znak Van Gogh-a....
Inace Van Gogh uskoro izdaje novi album(izaci ce oko nove godine)..a slike sa snimanja mozete videti na sajtu  www.van-gogh.co.yu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Istorija grupe Van Gogh

Grupa je osnovana januara 1986. godine u postavi:
- gitarista Zvonko Đukić Đule
- bubnjar Srboljub Radivojević
- klavijaturista Đorđe Petrović (ex Zajedno)
- pevač Goran Milisavljević
- basista Predrag Popović (ex Rock Ekspres)

Pre toga Đule je imao srednjoškolski sastav Haos, a u to vreme njegov brat Ljubomir Đukić svirao je klavijature u Električnom orgazmu. Već februara 1986. godine grupa Van Gogh objavljuje promo singl sa pesmom "Tragovi prošlosti", a maja iste godine pojavili su se na Omladinskom festivalu u Subotici gde su osvojili drugu nagradu publike i treću žirija.

Krajem 1986. godine izlazi im debi album za koji je muziku napisao Đukić, tekstove Milisavljević a produkcijom se bavio Đorđe Petrović. Pored obnovljenih verzija pesama "Tragovi prošlosti","Tvoj smeh" i "Menjam se", sa kojima su nastupali u Subotici, tu su "Kako zove se", "Noćno nebo","Znam" i druge. Oštrijom svirkom ponudili su pevljive kompozicije zasnovane na rock tradiciji. Posle serije koncerata, grupa prestaje sa radom i tokom te pause Zvonko Đukić nastupa sa sastavima Fit (učestvuje na snimanju njihove debi ploče), EKV (album "Samo par godina za nas") i u grupi Nikole Čuturila. Rad obnavljaju 1990. godine objavljivanjem promo singla "Gubiš me" i albumom "Svet je moj", godinu dana kasnije. Đule se tada prvi put pojavljuje u ulozi pevača. Ploču snimaju Srba Radivojević, basista Aleksandar Barać, bubnjar Vladan Cvetković i klavijaturista Vlada Barjaktarević koji je bio i producent. Kao gosti na snimanju su bili Milan Mladenović, Margita Stefanović, Zoran Radomirović Švaba i Tanja Jovićević. Autor muzike i većine tekstova opet je Đule, pesmama "Neko te ima", "Gubiš me", "Dibuk" nastavljaju sa nešto kompleksnijom varijantom svog osnovnog zvuka. Treći album "Strast" pripremaju kao trojka Đule, Srba i Aca, a na snimanju učestvuju Rambo Amadeus, Marija Mihajlović, Pera Džo i Fredi i Marko (New Age Band), a produkciju je radio Saša Habić. Pesmama "Aleluja", "Nemoj biti lud", "Basna" profilišu gitaristički rock glavne struje. Godine 1995. objavljuju kompilacijski CD na kome je petnaest pesama sa predhodna tri albuma i "Zemlja čuda" sa singla.

Ambicioznim diskom "Hodi" Van Gogh 1996. godine kreće novim pravcem nudeći žanrovski raznovrsnije pesme praćene efektnim video spotovima. Muziku je komponovao Zvonko Đukić, deo materijala uradio je sa članovima grupe, pesmu "Polje snova" napisao je Saša Dragić, a deo tekstova je urađen po motivima pesnika Momčila Nastasijevića. Produkciju je opet radio Saša Habić, a sa ploče su se izdvojile "Delfin", "Hodi", "Kiselina", "Apsolutno ne". Kao bonus na disku su se našli koncertni snimak pesme "Luna" i instrumental "Vertigo". Na kompaktu "Moja generacija" Kornelija Kovača, krajem 1996. godine objavljena je njihova obrada pesme "Jagode i maline" iz repertoara Korni grupe. Koncertni CD "No comment", snimljen na njihovim nastupima 23. i 24. januara 1997. godine u beogradskom SKC-u, donosi izbor pesama iz čitave karijere sa naglaskom na novijim pločama.

U februaru objavljuju studijski album "Opasan Ples", a 26.12.2000. se očekuje drugi koncertni CD "Happy New Ear" snimljen 24.12.1999. u beogradskoj Hali Sportova. Kuriozitet tog LIVE CD-a je multimedijalni deo koji sadrži 16 minuta video materijala sa koncerta i premijerno video spot za pesmu "Teška Ljubav"

Tekst je preuzet iz Yu Rock enciklopedije!

Albumi
1986. - Van Gogh
1991. - Svet je moj
1993. - Strast
1995. - Tragovi Prošlosti (kompilacija)
1996. - Hodi
1997. - No Comment (LIVE)
1999. - Opasan Ples
2000. - Happy New Ear (LIVE)
2003. - DrUnder

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

slika7.jpg
(50.68 KB, 800x593)
slike2.jpg
(83.74 KB, 640x480)
slike3.jpg
(69.92 KB, 640x480)
slike5.jpg
(59.14 KB, 637x467)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
Nokia N91
Sa obzirom da mi je Djule iz Van Gogha porodicni prijatelj za njega mogu imati samo reci hvale ali moram se sloziti da poslednji album mi se nije bas svideo ....
Ubedljivo najbolja njihova pesma je "neko te ima" !
IP sačuvana
social share
Michael Jordan #23
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

respect

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 232
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
mob
SonyEricsson k500i
danas... prakticno nista, reciklaza.. i dosada
a i tragovi proslosti iz 86 su bili onako, a onda je djule valjda malko putovao, pa saradjivao sa ekv-om ( mislim) malko
video foru i onda je izasao solidan album..
ali glavna fora je bila sa albumima ( valjda) hodi i njegovom live izvedbom... to je bio zenit... posle opet pad..
al dobro, kapiram da je to lektira i da smo to skoro svi prosli
Smiley
IP sačuvana
social share

hedonizam je poslednji stadijum pesimizma
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 142
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Ja iskreno za njih nemam bas neke reci hvale. Svirke koje u poslednje vreme prave su blago receno uzas. Ljudi sviraju preko matrice i to duze vreme. Svirke su im sablonske, tako da koliko sam mogao da primetim to ni ove klinkice vise nece da progutaju. Zalim, ali po tome se vidi ozbiljnos i kvalitet benda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

You Scream,I Scream,We all scream for Morphine

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Samsung Neki shit
Moram da priznam da srpske bendove uopste neslusam
ali van gogh otkida koliko je dobar
neverovatno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 142
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Moram da priznam da srpske bendove uopste neslusam
ali van gogh otkida koliko je dobar
neverovatno

O.K. postujem, samo mi navedi po cemu su toliko sjajni?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

You Scream,I Scream,We all scream for Morphine

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Samsung Neki shit
po jebeno dobrim pesmama
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 11:22:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.105 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.