Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 23:40:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta mislite o Van Gogh-u ?!  (Pročitano 39924 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 417
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Motorola a925
Najbolja grupa svih vremena, a inače moja omiljena  Smile Smile

Hvala bogu... Konacno neko normalan...
 Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam kralj,ja sam lopov i gad..lancima okovan mrzim tvoj svet.. Umno poremecen,novcem opterecan...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Tipicna pozercina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 142
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Tipicna pozercina.

Hvala bogu... Konacno neko normalan...
  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 561
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
HTC One X
balavash  Smile
IP sačuvana
social share
武士道!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
http://www.popboks.com/albumi/vangogh.shtml

Fenomenološki osvrt na društveno-istorijski značaj i ulogu grupe Van Gogh u oskudnim prilikama domaće zabavne muzike, ostavićemo ovom prilikom po strani. A, s tim u vezi, i napomene o eventualnoj obavezi, odgovornosti i „zadatku“ koji bi bendu mogli da se nametnu sa izdavanjem svakog novog albuma. Kraljevi srpskog mejnstrim rocka 90-ih, vraćaju se posle četvorogodišnje pauze na scenu novim albumom Kolo (zadovoljstva, optimizma i ljubavi, nasuprot vilinog i vrzinog, koja će, nadaju se autori, zauvek ostati deo prošlosti).
Za 20 godina karijere, Van Gogh su nastojali da svoj pravoverni pristup pomenutom mejnstrim rocku oneobiče uplivom drugačijih muzičkih elemenata, po ugledu na svoje najpoznatije svetske kolege U2. Danas je od te duhovne fascinacije ostala samo površna sličnost u imidžu, dok sam bend produbljuje krizu sopstvenog identiteta, suštinskim nesnalaženjem u globalnim kretanjima kroz aktuelne muzičke tokove, koje je podstaknuto odsustvom pravog autorskog nadahnuća. Rezultat – pesme koje zvuče kao da ih je pisao neko drugi.

Skretanje u melodični pop po uzoru na vojvođanske bendove 90-ih dominira većim delom albuma (u efektnim potencijalnim hitovima Plastelin, Vrteška, Spisak razloga, Od kad te nema), uz nekoliko „Bajaga-sreće-Pilote“ balada (Dišem, Suđeno mi je, Ljubav je). Van Gogh najviše liče na sebe u energičnoj Cultovskoj Deo oko tebe, i melanholično-himničnoj Do kraja sveta. Svoju ljubav prema srpskoj tradiciji, ispoštovali su i ovog puta u uvodnoj pesmi. Ludo luda, predstavlja vrlo ubedljivo, moderno uglazbljenje narodnih stihova koje je zabeležio Vuk Karadžić. Jedini „incident“ na albumu je Emigrant, pristojno okušavanje na world-music terenu. I opet moram reći - po uzoru na poslednje albume Darka Rundeka.
Ako melodije, aranžmane i produkciju ostavimo po strani kao manje ili više zadovoljavajuće, dve tačke na kojima se ovo izdanje spotiče su: tekstovi i vokalna interpretacija istih. Tematski krug koji se vrti oko ljubavnih problema, otelovljen je u pretencioznim stihovima, koji neretko sadrže nerazumljive ili prozaične metafore. Unutrašnji monolozi prepuni opštih mesta i otužne patetike, kombinovani sa kvazipoetskim slikama, krnje muziku, dajući joj artificijelni i lažni ton. A samim ti i onemogućavajući suštinsku identifikaciju slušaoca sa pesmama.

Đuletovo (već samo po sebi prepoznatljivo) pevanje, prenaglašeno na ivici greške, samodopadljivo i nepotrebno razgovetno u perfekcionističkim nastojanjima, doprinosi krajnjem, lošem utisku.
Na kraju, ostaju pitanja. U čemu se danas ogleda autentičnost Van Gogha? Šta se krije iza njihove stalne želje za promenom – lično uverenje, egzibicionizam ili približavanje novoj, mlađoj publici. Da li jednom stečeni zvezdani status na domaćoj sceni, ičim može da bude poljuljan?
Kako je naša mejnstrim scena sačinjena od po jednog predstavnika svakog žanra, postavlja se pitanje značaja ili uticaja objektivnog sagledavanja njihovog tekućeg stvaralaštva. Bez podsticaja u lokalnoj konkurenciji, teško se nalazi motiv za veći trud i bolji kvalitet. Inercija kao mehanizam preživljavanja ostaje tako usud srpskog začaranog Kola.

Pozdrav iz Jagodine !!!   Smile
« Poslednja izmena: 07. Feb 2007, 11:18:56 od darthmaul »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 417
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Motorola a925
Bla,bla,bla......  Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam kralj,ja sam lopov i gad..lancima okovan mrzim tvoj svet.. Umno poremecen,novcem opterecan...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 4364
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ja ih volim...super su
IP sačuvana
social share
Sunđer Bob: Patriče, naš drug Lignjoslav je pokojnik.  Patrik: A ja sam mislio da je umro. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
odlican slikar
samo malo lud  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi zive onoliko dugo koliko ih drugi ljudi spominju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 402
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 6630
Bili su mnogo bolji dok nisu poceli da ubacuju one techno sampleove u pjesme,totalno nepotrebno,i od tada su pali u mojim ocima...
Mada sam ih slusao nedavno,i otkako su ubacili i drugu gitaru,sasvim pristojno i dosta bolje zvuce...
IP sačuvana
social share
I am the man who walks alone...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Seti se krstaških ratova...

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 550
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
Siemens A65
Они су ми заиста супер, и увек ће то бити..
Које песме од њих највише волите?
Мени су некако најбоље - ''Да Ли Зна'', ''Танка Нит'', ''За Године Твоје'', ''Поље Снова''... има их још, наравно, али да сад не набрајам све.  Smile
IP sačuvana
social share
Šta sanjam, a šta mi se dešava ? - Ivo Andrić
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 23:40:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.